niye böyle celallendiniz anlamadım ben normal doğumu kötülemedim ki. korkuyorum sadece bunu açıkladım. sakat doğanlar, oksijensiz kalmalar... bunlar az problem değil. siz normal doğumlarınıza hazırlandınız mı peki? sporcu musunuz? ekstra bir şeyler yaptınız mı? normal doğuracağım galiba kendime güveniyorum genelde ama biraz daha cesaretlenmeye gerçekten ihtiyacım var.
aynen....doktoruma cok guvenıyorum sezeryanı kolay kolay onermiyor...hatta ben muayne olmaya gittim...yatiralim seni canim dogum yapacakzsin dedı ben bir caba daha epiduralle normal dogum yapsam olmazmi dedım :)))) onermiyorum dedı...suni sanciyla dogum yaptım...ama doktor ve senınle ilgilenenlerde cok onemli...allah razi olsun onlardan 1dk yalnız birakmadilar beni..son doguma gidene kadar annem esim hep yanımdaydı...korkulcak gibi degil yani..
maaşallah o zaman darısı başıma.
celallenmek sizin için ozel deilde normal dogumu cinayet gibi gosterenler için di, sizin konunuza denk geldi $ahsi almayin lutfen
kizimda dogum kurslarina gittim,nefes alma teknikleri falan baya bi seans gordum
ama dogum aninda uyguladinmi dersen , aklimin ucundan bile geçmedi :) ebe ler ne dediyse onu yaptim dogum masasinda
oglum dogdugunda kizim 19 aylikdi, yani bi bebekdi evde SIKILIRDI her gun parka gotururdum, 5. katda oturuyordum,asansorsuz
gunde kaç defa inip çikiyordum o merdivenleri saymadim bile :) hatta kizimla mahalle turu attigimiz çok olmu$tur, son gune kadar yurudum yani ( sporcu deilim )
inanin 4 kg olan oglum 3.800 olan kizimdan çok ama çok kolay dogdu,anlamadim bile noldugunu, ebe bebek geliyor dediginde çok $a$irmi$tim daha yeni ba$lami$tik halbuki ikinmaya
haa bide canim tatli dersen ben peridural igne yaptiriyordum belden,anestezi yani
dogum sancisini çok hissetmiyorum ben
bu arada Turkiyede ya$amiyorum , istesemde beni sezeryana almazlar onuda belirtmeden geçemiycem ..sezeryana sadece dr karar verir oda gerekli goruyorsa ..anne yada bebegin hayati tehlikesi varsa ..
gerçek çatı darlığı doğum anında anlaşılır çok da gerekli değil yani muayene olmanız,diğeri ise normal doğum yapmazsanız emin olun sonrasında çok pişman olursunuz,yoğun bakımda uyanırsınız bebeğiniz çoktan dünyaya gelmiştir,onu bir çok kişiden sonra görürsünüz,ağrılarınız yüzünden ve doğumu bedenen yaşamadığınız için hormonlarınız yüzünden emziremeyebilirsiniz,benim böyle oldu.tabi ben normal istiyordum miad aşımı nedeniyle sezaryen olmak zorunda kaldım.şimdi Allah nasip ederse 2. yi normal yapmak istiyorum.sizi bu konuda bilinçlenmeye araştırmaya davet ediyorum.gerçekten doğumun doğalı normal olanıdır...
celallenmek sizin için ozel deilde normal dogumu cinayet gibi gosterenler için di, sizin konunuza denk geldi $ahsi almayin lutfen
kizimda dogum kurslarina gittim,nefes alma teknikleri falan baya bi seans gordum
ama dogum aninda uyguladinmi dersen , aklimin ucundan bile geçmedi :) ebe ler ne dediyse onu yaptim dogum masasinda
oglum dogdugunda kizim 19 aylikdi, yani bi bebekdi evde SIKILIRDI her gun parka gotururdum, 5. katda oturuyordum,asansorsuz
gunde kaç defa inip çikiyordum o merdivenleri saymadim bile :) hatta kizimla mahalle turu attigimiz çok olmu$tur, son gune kadar yurudum yani ( sporcu deilim )
inanin 4 kg olan oglum 3.800 olan kizimdan çok ama çok kolay dogdu,anlamadim bile noldugunu, ebe bebek geliyor dediginde çok $a$irmi$tim daha yeni ba$lami$tik halbuki ikinmaya
haa bide canim tatli dersen ben peridural igne yaptiriyordum belden,anestezi yani
dogum sancisini çok hissetmiyorum ben
bu arada Turkiyede ya$amiyorum , istesemde beni sezeryana almazlar onuda belirtmeden geçemiycem ..sezeryana sadece dr karar verir oda gerekli goruyorsa ..anne yada bebegin hayati tehlikesi varsa ..
Türkiye nin hastane $artlarini bilemem tabi
madem en iyi ebeler devlet hastenesinde sende devlet hastanesinde dogur olmazmi: )
bana oyle diyen doktora ben bi daha gitmem
birincisi sezeryan olunca,ikincisini normal yapıyorlarmı?
ben hep sezeryan olur diye biliyorum :26:
ilk defa gireceğim bir ortamda nasıl doğurayım :)) öyle dese de ben araya tanıdıklar sokarak ya da para teklif ederek gece ekibi toplanmaya razı edeceğimize inanıyorum, eşim de öyle. doktorum iyi ama işte nasıl deyim adam rahatına düşkün :)
Türkiyede yaşasaydın zaten bu kadar sinirlenmezdin :)) biz burada gece sancılanırsan gelemeyebilirim, ekip toplanabilir mi bilmiyorum, en tecrübeli ebeler devlet hastanesinde diye konuşan doktorlarla uğraşıyoruz. teknik aksaklıklar ve disiplinsiz personeller had safhada. İstanbul'da oturmadığım için o tip kurslara falan da katılamıyorum internetten ne öğrenirsem o. çalışıyorum zaten... inşallah benim de olur doğumum öyle kolayca...
ne deyim
in$allah gunduz mesai saatlerinde dogar bebek :)
ben gece sancilan,iyorum doguyum diyene kadar ertesi gun Sabah 10 oluyor saat :))
hiç bişi olmaz kendini kasma,inan o gün geliyor çok kolay şekilde doğum yapıyorsun
sancılar çok fena,sancıdan doğum acısı olmuyor bile,zaten çocuk çıktıktan sonra sancı falanda kalmıyor,rahatlıyorsun
ilk çocuğu olacak kişiler telaşa kapılıyor hepimiz öyleydik
ama o gün geldi çattı o kadar sakindim hiç korkmadım bile
sanada doğumunda ALLAH kolaylık versin,kolayca doğurursun inşallah...
ben de onu düşünüyorum yani gece doğacak diye bir şey yok. gündüz olursa doktor giriyor zaten doğuma. bu arada Türkiyede ameliyathanelerin 24 saat açık olmadığını da belirteyim. işler Avrupadakinden bayağı farklı.
ben de onu düşünüyorum yani gece doğacak diye bir şey yok. gündüz olursa doktor giriyor zaten doğuma. bu arada Türkiyede ameliyathanelerin 24 saat açık olmadığını da belirteyim. işler Avrupadakinden bayağı farklı.
hımm belde sancı çok oluyor ve vajinadaki hissedilmiyor öyle mi... muayeneye gidince epidural normal doğumu konuşacağım. o zaman beldeki ağrı bile olmuyormuş. epidural normal doğuran var mı arkadaşlar :)) bir anlatabilir mi acaba??
:44:
acil mudahale gerekince napiyolarmi$
hımm belde sancı çok oluyor ve vajinadaki hissedilmiyor öyle mi... muayeneye gidince epidural normal doğumu konuşacağım. o zaman beldeki ağrı bile olmuyormuş. epidural normal doğuran var mı arkadaşlar :)) bir anlatabilir mi acaba??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?