Doğuma Hazırlık çatı muayenesi olanlar bakabilir mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

celallenmek sizin için ozel deilde normal dogumu cinayet gibi gosterenler için di, sizin konunuza denk geldi $ahsi almayin lutfen

kizimda dogum kurslarina gittim,nefes alma teknikleri falan baya bi seans gordum
ama dogum aninda uyguladinmi dersen , aklimin ucundan bile geçmedi :) ebe ler ne dediyse onu yaptim dogum masasinda

oglum dogdugunda kizim 19 aylikdi, yani bi bebekdi evde SIKILIRDI her gun parka gotururdum, 5. katda oturuyordum,asansorsuz
gunde kaç defa inip çikiyordum o merdivenleri saymadim bile :) hatta kizimla mahalle turu attigimiz çok olmu$tur, son gune kadar yurudum yani ( sporcu deilim )
inanin 4 kg olan oglum 3.800 olan kizimdan çok ama çok kolay dogdu,anlamadim bile noldugunu, ebe bebek geliyor dediginde çok $a$irmi$tim daha yeni ba$lami$tik halbuki ikinmaya

haa bide canim tatli dersen ben peridural igne yaptiriyordum belden,anestezi yani
dogum sancisini çok hissetmiyorum ben
bu arada Turkiyede ya$amiyorum , istesemde beni sezeryana almazlar onuda belirtmeden geçemiycem ..sezeryana sadece dr karar verir oda gerekli goruyorsa ..anne yada bebegin hayati tehlikesi varsa ..

Son düzenleme:

maaşallah o zaman darısı başıma.

Türkiyede yaşasaydın zaten bu kadar sinirlenmezdin :)) biz burada gece sancılanırsan gelemeyebilirim, ekip toplanabilir mi bilmiyorum, en tecrübeli ebeler devlet hastanesinde diye konuşan doktorlarla uğraşıyoruz. teknik aksaklıklar ve disiplinsiz personeller had safhada. İstanbul'da oturmadığım için o tip kurslara falan da katılamıyorum internetten ne öğrenirsem o. çalışıyorum zaten... inşallah benim de olur doğumum öyle kolayca...

birincisi sezeryan olunca,ikincisini normal yapıyorlarmı?
ben hep sezeryan olur diye biliyorum :26:

bizde normal doğum yaptık ama hiç o iğneden yapmadılar bize öyle sancı çektik
bikaç kişiden duydum bu iğneyi...

Türkiye nin hastane $artlarini bilemem tabi
madem en iyi ebeler devlet hastenesinde sende devlet hastanesinde dogur olmazmi: )
bana oyle diyen doktora ben bi daha gitmem

Türkiye nin hastane $artlarini bilemem tabi
madem en iyi ebeler devlet hastenesinde sende devlet hastanesinde dogur olmazmi: )
bana oyle diyen doktora ben bi daha gitmem

ilk defa gireceğim bir ortamda nasıl doğurayım :)) öyle dese de ben araya tanıdıklar sokarak ya da para teklif ederek gece ekibi toplanmaya razı edeceğimize inanıyorum, eşim de öyle. doktorum iyi ama işte nasıl deyim adam rahatına düşkün :)

tabiki yapilir
yapanda bunu bi nimetmi$ gibi sunuyor size

Avrupada her zaman yapilan bi$ey sezeryan sonrasi normal dogum
ama Tr de yasak
neden
Avrupadaki doguran mi farkli doktormu farkli ahstane mi farkli?
hersey ayni , sezeryan için bahane buluyolar sadece bizim doktorlar :)

ne deyim
in$allah gunduz mesai saatlerinde dogar bebek :)
ben gece sancilan,iyorum doguyum diyene kadar ertesi gun Sabah 10 oluyor saat :))

şartlarınız uygunsa(ilk sezeryan nedeni,iri bebek,aradan 2 yıl geçmesi yeterli açılma olması gününde başlayan doğum vs...)tabi ki oluyor.ama genellikle özel hastanelerde Türkiyede sayılı drlar tarafından biraz maliyetli yani ama yavaş yavaş insanlar bilinçlendiği için yakında devlet hastanelerinde de olacaktır.bu arada yurt dışında çok sık yapılıyormuş...riskler planlı tekrarlanan sezeryandan daha masum...

hiç bişi olmaz kendini kasma,inan o gün geliyor çok kolay şekilde doğum yapıyorsun
sancılar çok fena,sancıdan doğum acısı olmuyor bile,zaten çocuk çıktıktan sonra sancı falanda kalmıyor,rahatlıyorsun
ilk çocuğu olacak kişiler telaşa kapılıyor hepimiz öyleydik
ama o gün geldi çattı o kadar sakindim hiç korkmadım bile
sanada doğumunda ALLAH kolaylık versin,kolayca doğurursun inşallah...

ne deyim
in$allah gunduz mesai saatlerinde dogar bebek :)
ben gece sancilan,iyorum doguyum diyene kadar ertesi gun Sabah 10 oluyor saat :))

ben de onu düşünüyorum yani gece doğacak diye bir şey yok. gündüz olursa doktor giriyor zaten doğuma. bu arada Türkiyede ameliyathanelerin 24 saat açık olmadığını da belirteyim. işler Avrupadakinden bayağı farklı.

hımm belde sancı çok oluyor ve vajinadaki hissedilmiyor öyle mi... muayeneye gidince epidural normal doğumu konuşacağım. o zaman beldeki ağrı bile olmuyormuş. epidural normal doğuran var mı arkadaşlar :)) bir anlatabilir mi acaba??

:44:
acil mudahale gerekince napiyolarmi$

yerinizde olsam böyle bir dr a güvenmem,sizin sez. olacağınız gün gibi ortada neredeyse,bazı doğumlar 3 saat bazıları ise 3 gün sürebilir dr parasını alıyorsa gerekli takibi yapmak zorunda ki gece acil ekip yoksa nasıl güvenirsiniz o hastaneye.çok iyi drlar var iyi araştırın derim hele istanbuldaysanız çok şanslısınız.bir de devlet hastanelerinden korkmayın araştırın temiz ve iyi bir yer bulursunuz.bir de mümkün olduğunca doğum sürecini evde geçirmeye çalışın.sancılar 5 hatta 3 dakikada bir e inince hastaneye gidn tabi dr ya da ebe takibi yaptırın ama yatışınızı hemen yaptırmayın.bilinçli hareket edersiniz işler yaver gider.şimdiden Allah kolaylık versin...

dogum içinn 10 cm açiklik lazim bebek sigacak ya :)
4 cm den sonra igneyi yapiyolar,oturuyorsun dogum masasinin kenarina ve oen egiliyorsun, beline serum daki gibi plastikden takiliyor,yani igneyi sokup çikariyolar plastik kaliyor orda, gerektikçe de ilaç veriliyoz doz ayarlanarak
(palstik dedigimin adini unuttum serumla ayni mantik yani )

:44:
acil mudahale gerekince napiyolarmi$

gece mi? işte ekip toplanabilirse müdahale yapılıyor. ama mesela devlet hastanesinde doğurursan nöbetçi doktor kadın doğumcu değilse ebeyle başbaya kalma ihtimalin yüzde doksan. ebe de sıkıntı olursa alttan kesik atıp alıyor bebeği.

sancı makatta hissediliyor çünkü çocuk baskı yapıyor
ben doğumu kastettim,doğum yaparken vajinal ağrı,acı olmuyor sancıyı çekmekten
eğer iğne olursan drların işi zor oluyormuş,acıyı hissatmediğin için ıkınma olmuyormuş
bu nedenle de doğum biraz uzayabilir belki.
bence sen iğnesiz falan normal doğuma git nolcak herkes böyle doğuruyor

ayrıyaten benimde sancım gece oldu,sabah 11 de doğum yaptım e o zamana kadar zaten dr geliyor
o yoksa bile nöbetçi drlar var gece...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…