Doğuma Hazırlık çatı muayenesi olanlar bakabilir mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

istanbul'da değilim. karadenizde küçük bir ilçedeyim. doktora da başka bir ilçeye gidiyoruz zaten 15 dakika mesafede yaklaşık. sezeryan olacağım doktorumdan dolayı mı kesin :)) işte mesai saatinde olursa çok rahat olacak. sancılar evet onu biliyorum hemen hastaneye koşmayacağım. evde yürüyüp ılık duş alıp eşime masaj yaptıracağım...

ha bide ben her ay kontrolde farkli ki$iler goruyordum
ebe yada dr oluyordu kontrolleri yapan
takip eden bir ki$i yokdu,dosyada hersey yaziyor zaten

sancim oluncada gittim nst ye falan aldilar, hayatimda ilk defa gordugum insanlar
sanciyi çekdim Sabah oldu mesai saati degi$ti gece ki ebe gitti yenisi geldi onuda ilk gordum tabi
birak ebeyi hastaneyi bile tanimiyordum 8 aylikken ta$indim bu sehre :)
insanlar onceden tarlada dogurup ta$la kesiyolarmi$ gobegini
bu kadar teknolojinin içinde doguma yardimci olan sifati hiçde onemli deil
dogum dogal bi olay, saglik personelide yardim ediyor, onlar olmasada dogar o çocuk bi sorun yoka tabi, sorun varsa zaten mudahale ediyolar ..

dogum da sorun olursa ebe kesik atiyor diyorsun
dr olunca napiyorki, o kesik atmiyormu
sezzryan kesigimi atiyor yoksa

evet dr yüzünden anlattığınıza dayanarak normal için biraz uğraşır mesai saatine az bir süre kala bir bahane bulup sez a alabilir genel senaryo böyle oluyor

bizim hastanede drlar doğum mesai dışıysa,doğuma parayla giriyorlar
neyseki benim saat çakıştı,çakışmasaydıda o kadar para verip kendi drumu tercih etmicektim
nöbetçi drla doğumu yapacaktım,kim olduğu çokta önemli değil,ama güleryüzlü olsun tabi...

dogum da sorun olursa ebe kesik atiyor diyorsun
dr olunca napiyorki, o kesik atmiyormu
sezzryan kesigimi atiyor yoksa

son anda sorun olursa doktor da kesik atar. ama daha büyük sorunlar gelişirse mesela açılmanın ilerlememesi, doğumun ilerlememesi, bebeğin çiş kaka yapması... ebe böyle krizleri yönetemez. doktor böyle durumlarda sezeryana alıyor.

işte ben özel hastaneye gidiyorum nöbetçi doktor olayını falan bilmiyorum. nöbetçi kadın doğumcu olmuyor onu biliyorum :)) güleryüzlü olmadığı gibi bağıran cinsten de olabilirdi yani sen şanslıymışsın...

benim dediğim hastanede özeldi özelde yaptım doğumu,kendi drum yaptı
mesai saati içinde doğurdum çünkü
mutlaka nöbetçi kadın doğum dru oluyor,kesi dediğin seyide drlar hemen atıyorlarki zaten
yoksa yırtılma olur...

evet valla her halükarda kesecekler beni onu unutmuşum :) karın kesiğiyle makat kesiği arasında iyileşme vakti ve başarısı açısından fark var mı acaba :) ben de mesai saatinde doğururum inşallah bütün hastane personeli oradayken :). benim hastanede üç tane kadın doğumcu var. dediğin gibiyse eğer insancıkların 3 günde bir nöbete kalıyor olması gerekiyor ki bunun olduğunu pek sanmıyorum.

tabiki vardır arada fark,her zaman için normal doğum iyidir

nöbete kalan drlar farklı oluyor zaten,gündüz çalışan drlar değil...

canım hangi hastanede doğum yaptın sen ? hangi şehirdesin

henüz çatı muayenesi olmayıp bilgilenmek için bu başlığı açan arkadaşlar varsa lütfen bu cümleden sonrasını okumasınlar.

az önce doktordan geldim yaptıramadım muayeneyi moralim çok bozuk gevşemeye çalıştıkça kastım düşündüğümden daha çok acıdı.

Bence ona odaklanma. o an başka şeyler düşün mesela denizde yüzdüğünü falan. dikkatini oraya verirsen daha çok acır. ben henüz çatı muayenesi olmadım ama bazı problemlerden dolayı gebeliğim süresince vajinal yoldan bakıldı. ilkinde ölcektim acıdan diğerlerinde hissetmedim çünkü odaklanmadım. acıyacak mı diye tedirgin gidersen acır istemeden kaslarını sıkarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…