Çatısız yalıtımlı 1+1 en üst kat daire almak..Çok kararsızım 😔

Sanırım siz uygun fiyatlı ev bakıyorsunuz ve bu nedenle ya 1. kat ya da son kat daireler çıkıyor karşınıza.
İlk ve son kat sorunlu olma ihtimali yüksek olduğu için ara kat dairelere göre uygun fiyatlı olur zaten.
Çatısı akmayan son kat daire görmedim ..
Biz ara kat daire de çok baktık, ama o kadar çok olumsuz tarafları oldu ki, istediğim bölgede çok seçeneğim yok, ara katlar daha çabuk satıldığı için öyle denk geliyor.

Ben yeni aldim yatırımlık son kat çatısı olmayan oturdugum sitede 2 yıllık bir daire. Kaloriferleri açık olmamasına rağmen evin içi sicacikti 2 hafta once. (Sicaklik çok fazla daire olmasından kaynaklimi bilmiyorum yaklaşık 300 daire var çoğu 1+1) Kiracı çıkmayı düşünmüyorum cok memnunum dedi. Ayrıca son katlar aldığım sitede daha pahalıydı.
Vala giriş orta kat büyük konuşmayım ama almam. Son kat rahatlık resmen..
Ya işte bu yüzden umut ediyorum, bina 1 yıllık 1.sınıf kalitede yapılmış, yalıtımıda iyi yapılmıştır diye düşünüyorum.
Peki sizin bina kaç yıllık hiç akıtma olmadı mı? Yazın nasıldı nefes alamayacak kadar sıcak oluyor mu? Hangi şehir?

Eğer müteahhit yalıtımı gerçekten düzgün yaptıysa bir sorun yaşamazsınız. Böyle düz çatılarda yağmurda akma vb sorunlar olabiliyor. Eğer öyle bir şey olursa boya gibi sürülen bir yalıtım maddesi var, eğer reklam olmazsa söyleyim, Dyo'nun elyaflı çatı izolasyon maddesi var. Biz kullandık işe yarıyor.
Ya ne gerekiyorsa yaptırım..yeter ki ben kapımı kapatıp geldiğimde, kışın akma olmasın.

Bizim burada güneş enerjisi olmayan ev yoktur bütün damlarda var evet arada akıtan oluyor akinca belli oluyor apartman görevlisine söylüyoruz çıkıp kapatıyor sonra yaptırıyorlar hemen

Dedigim gibi 10 yılı geçti 11 yıl oldu daha 1 kere akma yapmadi.
Acaba sizin yapılan yalıtım hangisi ?🤔

Ya işte bu yüzden umut ediyorum, bina 1 yıllık 1.sınıf kalitede yapılmış, yalıtımıda iyi yapılmıştır diye düşünüyorum.
Peki sizin bina kaç yıllık hiç akıtma olmadı mı? Yazın nasıldı nefes alamayacak kadar sıcak oluyor mu? Hangi şehir?
Evi 2 hafta once aldık daha oturma şansım olmadı ama oranın satılmasını bekliyordum son kat olduğu icin ☺️ Ankarada, 2 yıllık bina bende aynı sitede oturuyorum. Ama benimki son kat değil. Kiracinin soyledigne gore yazinda kisinda sıcaklık cok iyi, yazında korkulduğu gibi sıcak olmuyor dedi. Kışın zaten eve girip gördüm kar yağarken gitmiştik eve, kalorifer yanmadığı halde gayet iyiydi. Kaldi ki bende bu sene hic kalorifer yakmadım cok sıcakti çünkü dedigim gibi binayla alakali olabilir
Daha önce aynı şekilde son kat bir dairede oturmuştum oranın daire sayısı azdı ev kuzeydi ve yanında daire yoktu, ev çok büyüktü. Orasi gerçekten soğuktu ama 10 yıllık bina olmasına rağmen akma yoktu. Artık yeni binalarda zaten akma olacağını hic sanmıyorum.

Evi 2 hafta once aldık daha oturma şansım olmadı ama oranın satılmasını bekliyordum son kat olduğu icin ☺️ Ankarada, 2 yıllık bina bende aynı sitede oturuyorum. Ama benimki son kat değil. Kiracinin soyledigne gore yazinda kisinda sıcaklık cok iyi, yazında korkulduğu gibi sıcak olmuyor dedi. Kışın zaten eve girip gördüm kar yağarken gitmiştik eve, kalorifer yanmadığı halde gayet iyiydi. Kaldi ki bende bu sene hic kalorifer yakmadım cok sıcakti çünkü dedigim gibi binayla alakali olabilir
Daha önce aynı şekilde son kat bir dairede oturmuştum oranın daire sayısı azdı ev kuzeydi ve yanında daire yoktu, ev çok büyüktü. Orasi gerçekten soğuktu ama 10 yıllık bina olmasına rağmen akma yoktu. Artık yeni binalarda zaten akma olacağını hic sanmıyorum.
Hayırlısı olsun sizin için de, işte bizim ki Ayvalık sarımsaklı bölgesinde olduğu için sıcaktan bunalırmıyız, ee klimayı da sürekli çalıştırırsak sağlığımızı etkiler. Ay ne bilim ya kafamda deli sorular 😀

yalnız şöyle bir durum var 1+1 diyorsunuz. böyle küçük bir daireyi ısıtmak soğutmak çok problem olmaz. ben de 8-9 sene en üstte oturdum ama 3+1 idi. ısıtma soğutma sorunu daha büyük evlere nazaran daha az sorun olur. akmaya karşı da güzel bir izolasyon yapılırsa olabilir bence ya. bir önceki yorumumda sıkıntı falan yazmışım ama 1+1 olmasını gözden kaçırdım. ben olsam 1+1 olmasına güvenerek alırdım. en azından üst kat gürültüsü çekmezsiniz.
Ya çok teşekkür ederim sanırım içimdeki sıkıntıyı hissettiniz..çok zormuş karar vermek.
Çünkü satmak için almıyorum istiyorumki içime sinsin.
Bi arkadaşın yorumunda da kışın olmayacağın bi ev alma..uzak mesafe sürekli kontrol için gidemem ki 😔 ya bina lüks kaliteli ama işte yağmurda belli mi olur..

Ya çok teşekkür ederim sanırım içimdeki sıkıntıyı hissettiniz..çok zormuş karar vermek.
Çünkü satmak için almıyorum istiyorumki içime sinsin.
Bi arkadaşın yorumunda da kışın olmayacağın bi ev alma..uzak mesafe sürekli kontrol için gidemem ki 😔 ya bina lüks kaliteli ama işte yağmurda belli mi olur..
valla onu diyen de haklı. akarsa kötü olur. zaten yatırımlık alıyor olsanız bu kadar araştırmazdınız alır geçerdiniz.
bence biraz daha bakının ya. zor cidden.
ama bunun için de izolasyon çözümleri var yani onları da araştırmak lazım.
arakatlar peynir ekmek gibi giderken en üstler ve girişler, yüksek girişler daha yavaş gider, normal.

Sorunuzun cevabını burada ki kimse bilemez. Binada ne tip yalıtım kullanılmış, cati yalıtım ayrı duvar ayrı olur, kim yapmış yani işçilik nasıl, vs bin ton sorun var. Sıkıntı hakikaten türkiye de ustalık felaket durumda. Iyi usta bulmak tamamen şansa kalmış gibi bir şey. Müteahhidin yaptığı diğer işler de önemli, hangi mimar/mühendis ile calisiyor, komşular şikayetçi mi? Zibilyon tane kriter var yani. Buradan sana alma derler son kat diye çünkü herkes az çok müteahhit kazığı yemiş biliyor ama ben al derim kendi tecrübelerime göre çünkü oturduğum evler usta ellerden çıkmıştır vs. Yani ev alırken bi mimarla, mühendisle gezmek lazım varsa tanıdık yoksa eski işlerini referans alın müteahhidin.

Sorunuzun cevabını burada ki kimse bilemez. Binada ne tip yalıtım kullanılmış, cati yalıtım ayrı duvar ayrı olur, kim yapmış yani işçilik nasıl, vs bin ton sorun var. Sıkıntı hakikaten türkiye de ustalık felaket durumda. Iyi usta bulmak tamamen şansa kalmış gibi bir şey. Müteahhidin yaptığı diğer işler de önemli, hangi mimar/mühendis ile calisiyor, komşular şikayetçi mi? Zibilyon tane kriter var yani. Buradan sana alma derler son kat diye çünkü herkes az çok müteahhit kazığı yemiş biliyor ama ben al derim kendi tecrübelerime göre çünkü oturduğum evler usta ellerden çıkmıştır vs. Yani ev alırken bi mimarla, mühendisle gezmek lazım varsa tanıdık yoksa eski işlerini referans alın müteahhidin.
Çok haklısınız..biraz planlamadan hareket ettik fiyatlar artıyor diye..görünürde çok kaliteli işçilik var..
Müteahhit de 30 yıllık beğenilen sayılan biri.
Ama ısı ve ses yalıtımı tam olarak nasıl yapılmış bilmiyorum 🤔.
Sizden ne güzel emlak danışmanı olur 😊

Yaa bu en üst katlardan ne istiyonuz hep kötülüyonuz bence arakattan cok cok rahat en üskat mustakil gibi bende gecensene aldım 5inci kat aldıgımız binada 20 yıllık bina 2 ve 3katlarda satılıyodu ben alırken hic dişğnmwdim 5 katı aldım önüm acık havadar 2 ve 3alanlar seste birbirine giriyor nerdiven sesi kapı sesi inip cukanların sesi uzar gider sıcak ve soguk olarak fark var tabi en az 3 yada 4 derece sen kendin karar ver artı ve eksileri karşılaştır icine sineni yap
Ah karar vetebilseydim buraya konu açmazdım😔😔

Çok haklısınız..biraz planlamadan hareket ettik fiyatlar artıyor diye..görünürde çok kaliteli işçilik var..
Müteahhit de 30 yıllık beğenilen sayılan biri.
Ama ısı ve ses yalıtımı tam olarak nasıl yapılmış bilmiyorum 🤔.
Sizden ne güzel emlak danışmanı olur 😊
Komşulara sorabilirsiniz, bir önceki işi neyse müteahhidin orada bir ev gezmeniz mümkünse eğer yapın. Ama diyelim ki emin değilsiniz, içine girmeden önce en azından yalıtımını uygun yollu bir şeylerle yapabilirsiniz. Çatı, dam tarzındaysa, herhangi bir sorun olduğunda daha ucuz oluyor bu arada. Sıvası, boyası yeni yapılmış bir binada anlamak çok zor zaten her şeyi anlamak zorunda değiliz de anlayan birine danışmak iyi olur.

Merhaba arkadaşlar.
Daha önce garaj üstü ev almakla ilgili konu açmıştım, yaptığınız yorumlarla evi almaktan vazgeçtim.
Şimdi de yine Ayvalık bölgesinde, çatısı olmayan ama gerekli yalıtımı yapılmış, en üst 4. kat sıfır 1+1 çok beğendiğim kaliteli bir daire var.
Kararsız kalmamın tek nedeni en üst ve çatısız olması😔
Müteahhit geçen sene orda hortum çatılara zarar verdiği için çatıyı bilerek yapmamış.
Şimdi canımızı sıkan şu, yeni yapılan yalıtımlarda, kışın çok soğuk yazın da çok sıcak olur mu? Herhangi bir akma ve rutubet yapar mı?
Çatı yaptırmak istesek, kimse para vermek istemez maliyetli olduğu için, peki biz sadece kendi tarafımıza ne yaptırabiliriz🤔
Vereceğiniz cevaplarla kararımıza yön vereceğiz..şimdiden teşekkürler.
Ev isi de,beyaz esya gibi, sans isi bence! Kotu diye alirsin iyi cikar..Hersey tamam dort dörtlük daire aldim dersin, hiic ummadigin sorunlar cikar! Eski evim giris katti soguk diye 3.kat ve merkezi sistem eve tasindim.Puuuuuh 🤣 5 aydır hastaligim bitmedi cunku ev buz gibi...Eski evim dogalgazliydi.Gazi köklenince isinirdi en azindan..Merkezi de istedigin kadar da yakamıyorsun..Yonetici ve cetesi para yiyor diye düşünüyorum..Siz de bence fazla irdelemeyin..Çünkü gercekten sansiniza ne cikarsa..Ankara da cati katinda oturan arkadssim var.Teras kullanimi da var.Yazin serin, kisin anlayamadigim bir sekilde ev gayette sicak oluyor 🙄

Komşulara sorabilirsiniz, bir önceki işi neyse müteahhidin orada bir ev gezmeniz mümkünse eğer yapın. Ama diyelim ki emin değilsiniz, içine girmeden önce en azından yalıtımını uygun yollu bir şeylerle yapabilirsiniz. Çatı, dam tarzındaysa, herhangi bir sorun olduğunda daha ucuz oluyor bu arada. Sıvası, boyası yeni yapılmış bir binada anlamak çok zor zaten her şeyi anlamak zorunda değiliz de anlayan birine danışmak iyi olur.
Bir detay daha var, düz beton dam olmasının bir sebebi de bir kat daha çıkmak istemeleri, çünkü orda artık arsa kalmamış dolayısıyla kentsel dönüşüme başlanmış ve 4 kat olması müteahhiti zarara sokuyormuş.
Belediyeden 5 kat izni aldıkları anda bir kat daha çıkıp iskanı alacaklarmış. Şuan da şantiye elektrik kullanılıyormuş, tek fatura halinde aralarında nasıl ödeniyor bilmiyorum 🤔
Ben ilk duyduğumda çok tereddüt ettim ama eşim ne olacak illaki iskanı alınacak diyor bu kadar insan almış oturuyor birde sorunlu bina olsa banka kredi vermez diyor 🤔
Ay bilmiyorum kafam çok karışık..en çok annem ve 9 yaşındaki kızım için istiyordum..pandemi çıktığından beri evdeler, kızımı okula da gönderemedik 😔 onlar için iyi olur diye düşündüm. Biraz uzun yazmışım kusura bakmayın 🙈

Ev isi de,beyaz esya gibi, sans isi bence! Kotu diye alirsin iyi cikar..Hersey tamam dort dörtlük daire aldim dersin, hiic ummadigin sorunlar cikar! Eski evim giris katti soguk diye 3.kat ve merkezi sistem eve tasindim.Puuuuuh 🤣 5 aydır hastaligim bitmedi cunku ev buz gibi...Eski evim dogalgazliydi.Gazi köklenince isinirdi en azindan..Merkezi de istedigin kadar da yakamıyorsun..Yonetici ve cetesi para yiyor diye düşünüyorum..Siz de bence fazla irdelemeyin..Çünkü gercekten sansiniza ne cikarsa..Ankara da cati katinda oturan arkadssim var.Teras kullanimi da var.Yazin serin, kisin anlayamadigim bir sekilde ev gayette sicak oluyor 🙄
Çok doğru yazmışsınız, şans işi gerçekten de, binanın içine girmeden tam olarak anlaşılmıyor maalesef.
Ablamın bi dönem oturduğu ev merkezi ısıtmaydı, o kadar sıcak olurdu ki o kış soğuklarında yazlık kıyafetlerle dururduk düşünün, sizin icin cok üzüldüm, ne hayallerle aldığınız evin böyle çıkması.. bence siz araştırın, peşini bırakmayın bu işin. Kimse şikayetçi olmuyor mu? Hep birlikte şikayet etseniz 🤔

Ev almak istediğiniz bölgede yaz kış 5 sene en üst katta oturdum. Ev kuzey cephe olmasına rağmen çok çok sıcak oluyordu. Karşı dairem güney cepheydi. Yazın öğlen evden kaciyorlardi. Kışın da daha soğuk tabi. Isı pompası yaptırmıştık ama yine isitamiyordu evi. Ev çift cephe mi bir de ona bakın. Karşılıklı cereyan olursa kapı pencere açtığınızda içerisi daha serin oluyor. Ama ben yazlık bölgede en üst kat hem de catisiz açıkçası tavsiye etmem.

Bir detay daha var, düz beton dam olmasının bir sebebi de bir kat daha çıkmak istemeleri, çünkü orda artık arsa kalmamış dolayısıyla kentsel dönüşüme başlanmış ve 4 kat olması müteahhiti zarara sokuyormuş.
Belediyeden 5 kat izni aldıkları anda bir kat daha çıkıp iskanı alacaklarmış. Şuan da şantiye elektrik kullanılıyormuş, tek fatura halinde aralarında nasıl ödeniyor bilmiyorum 🤔
Ben ilk duyduğumda çok tereddüt ettim ama eşim ne olacak illaki iskanı alınacak diyor bu kadar insan almış oturuyor birde sorunlu bina olsa banka kredi vermez diyor 🤔
Ay bilmiyorum kafam çok karışık..en çok annem ve 9 yaşındaki kızım için istiyordum..pandemi çıktığından beri evdeler, kızımı okula da gönderemedik 😔 onlar için iyi olur diye düşündüm. Biraz uzun yazmışım kusura bakmayın 🙈
MAdem şantiye elektriği kullanılıyor hiç almayın derim haddinden fazla fatura ödersiniz kavga vs çıkıyor yok ben bu kadar kullanmadım ben tek kişiyim bu kadar kullanmam sen kalabaliksin sen kullanmissindir gibi .

Back
X