çatlaklar için hamilelikte ne kullanalım

hafifsekerli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2014
1.308
1.228
248
Arkadaşlar ben yeni Hamileyim.vücudumun muhtelif yerlerinde çatlaklar var. Ve eminim doğum sonrası önlem almazsam karnım haritaya dönecek. Bunu engellemek için bir tavsiyesi olan var mı acaba? Kendimi bu konuda çok çaresiz hissediyorum.

Merhaba; ben 20 haftalik hamileyim henüz biseye baslamadim bu hafta basliycam kremlere birinci hamileligim de PHYTOLASTIL diyee bi krem kullanmisdim ve gercekten cok ise yaradi hic catlagim olmadi bu hamileligimde de yeniden kullanicam inş işe yarar ve catlagim olmaz istersen sende deneyebilirsin tercih seninnn ;)))

Arkadaşlar ben yeni Hamileyim.vücudumun muhtelif yerlerinde çatlaklar var. Ve eminim doğum sonrası önlem almazsam karnım haritaya dönecek. Bunu engellemek için bir tavsiyesi olan var mı acaba? Kendimi bu konuda çok çaresiz hissediyorum.
Merhaba,
Hamileliğimin 12 haftasından başlayıp susam yağı kullanmaya başladım,şu an gözle görülür çatlak yok, denemenizi tavsiye ederim.

Merhabalar,

Bende hamileliğimin 16. haftasındayım daha hiç bir şey kullanmadım ve ilk hamileliğim ne kullanayım diye düşünüyorum. Acaba en iyisi hangi kremdir. Çünkü; bir kaç arkdaşım kullandığı bir kaç kremden hiç memnun kalmamışlar hiç işe yaramadı dediler bende ne kullanacağımı şaşırdım

Merhabalar,

Bende hamileliğimin 16. haftasındayım daha hiç bir şey kullanmadım ve ilk hamileliğim ne kullanayım diye düşünüyorum. Acaba en iyisi hangi kremdir. Çünkü; bir kaç arkdaşım kullandığı bir kaç kremden hiç memnun kalmamışlar hiç işe yaramadı dediler bende ne kullanacağımı şaşırdım

benim işyerindeki arkadaşım johnsons baby'nin bebe yağını tavsiye etti.. kendisi bütün gebeliği boyunca bunu kullanmış ve hiçbir çatlağı olmamış.. ayrıca bir çok bu tip kozmetik içerikli kremin pahalı olduğu düşünülürse bu marka bebe yağı gerçekten denemeye değer die düşünüyorum..

üst kat komşum da eczacı o da hem benim hem bebek için sebamed.in bütün ürünlerini tavsiye etti.. sebamed.in de çatlaklar için bir kremi var sanırım onu da alacağım.. ikisini bir kullanırım..

araştırmalarıma göre lierac diye bir krem varmış bunu çok tavsiye ediyorlar.birde silderm.kararsızım.ama sanırım temel amaç göbüşü nemli tutmak

selam kızlar bende 22. haftadayım. ben 19.haftamda johnsons baby bebe yağına başladım kuzenim tavsiye etmişti o kullandı hiç çatlağı olmadı. her banyo sonrası bolca sürüyorum masaj yaparak yediriyorum. bacaklarıma da sürüyorum ben :) şimdilik her hangi bir çatlama yok ama bazen kaşıntı oluyor buda gerilmekten oluyormuş. tavsiye ederim sizlere de. bir de Bio oil yağı duydum çok pahalı değilmiş.

ben kendime alırken hiç dikkat etmedim, şimdi netten baktım da johnsons baby nemlendirici yağ için her hangi bir ibare yok. ama Ini baby de alkl, paraben ve boya içermez diye yazı var hemen önünde.. bebeğim için daha dikkatli olacağım tabi ki. Dalin ürünleri kullanmayı düşünüyorum ama onun içinde var mı acaba paraben? araştırma yapmam lazım :KK63:

benim işyerindeki arkadaşım johnsons baby'nin bebe yağını tavsiye etti.. kendisi bütün gebeliği boyunca bunu kullanmış ve hiçbir çatlağı olmamış.. ayrıca bir çok bu tip kozmetik içerikli kremin pahalı olduğu düşünülürse bu marka bebe yağı gerçekten denemeye değer die düşünüyorum..

üst kat komşum da eczacı o da hem benim hem bebek için sebamed.in bütün ürünlerini tavsiye etti.. sebamed.in de çatlaklar için bir kremi var sanırım onu da alacağım.. ikisini bir kullanırım..

bana da annem nivea'nın bebe yağını kullanmamı söylemişti eczacımıza sordum o da sebamed in kremini söyledi. sebamed kremi sabah akşam kullanıyorum gün içinde duş alırsam da bebe yağını kullanıyorum
sebamed uzun süre nemli tutuyor:KK39:
kardeşim çok kilo aldığı zamanlar kırmızıyken daha çatlakları sebamed in losyonunu vermişti yine eczacımız iyi gelmişti ona da güvenerek aldım sebamed kremi

Merhabalar herkese.. Ben 9 hadtalık gebeyim ama krem kullanmaya şimdiden başladım. Yengem Bepanthol çatlaklar için olan kremini kullanmıştı ve çok memnun kalmıştı. Ben de geçen hafta aldım eczaneden (60tl) oldukça iyi nemlendşriyor. Yağ almanı önermem; sıcak ya günü vıcık vıcık olur gibime geliyor:))

Benım kuzeniminde vücudu çatlamaya çok meyilliydi Mustela kullandı ve hiç çatlamadı. Bende başladım simdi artık kullanmaya. Ne kadar erken başlarsak okadar işe yarıyomuş

:nazar::nazar::nazar::nazar:Bende bebe yağı ve sebamedin kremini kullanmayı düşünüyorum bende 16. haftadayım maşallah herhangi bir çatlağım yok.:nazar: :nazar: Ama bu çatlaklar birazda genetikmiş arkadaşlar. Haberiniz olsun.

selam kızlar bende 22. haftadayım. ben 19.haftamda johnsons baby bebe yağına başladım kuzenim tavsiye etmişti o kullandı hiç çatlağı olmadı. her banyo sonrası bolca sürüyorum masaj yaparak yediriyorum. bacaklarıma da sürüyorum ben :) şimdilik her hangi bir çatlama yok ama bazen kaşıntı oluyor buda gerilmekten oluyormuş. tavsiye ederim sizlere de. bir de Bio oil yağı duydum çok pahalı değilmiş.

Evet ben de bebe yağı ve vazelin kullanıyorum. Ama kaşıntıyı yapan bebe yağı da olabilir. Şuan hiç çatlağım yok normal zamanda kaşıntı da yok. Ama banyodan sonra ıslakken bebe yağı sürüyorum ve kaşıntı başlıyor. Dayanılmaz değil ama... harika nemlendiriyor beni. iki gün birşey sürmesem hala yumuşacık oluyor karnım ;) bebe yağı ve saf vazelinle devam edeceğim. Çünkü vücudu çatlamaya meyilli arkadaşlarım hep pahalı kremler kullandılar ama işe yaramadı. Bir akrabam da çatlamaya meyilli olduğu halde sadece vazelinle sıfır çatlakla doğum yaptı :KK53:

O biraz bünyeye de bagli ama ben "VAZELIN" kullaniyorum. :KK66:

Sen hangisini kullanıyorsun? Ben aktardan saf vazelin aldım. Daha önceden de markası vaseline olanı kullanıyordum. Kaşıntı oluyor mu sende? Bi de günde kaç kere sürüyorsun?

Evet ben de bebe yağı ve vazelin kullanıyorum. Ama kaşıntıyı yapan bebe yağı da olabilir. Şuan hiç çatlağım yok normal zamanda kaşıntı da yok. Ama banyodan sonra ıslakken bebe yağı sürüyorum ve kaşıntı başlıyor. Dayanılmaz değil ama... harika nemlendiriyor beni. iki gün birşey sürmesem hala yumuşacık oluyor karnım :KK66: bebe yağı ve saf vazelinle devam edeceğim. Çünkü vücudu çatlamaya meyilli arkadaşlarım hep pahalı kremler kullandılar ama işe yaramadı. Bir akrabam da çatlamaya meyilli olduğu halde sadece vazelinle sıfır çatlakla doğum yaptı :KK53:

Sen hangisini kullanıyorsun? Ben aktardan saf vazelin aldım. Daha önceden de markası vaseline olanı kullanıyordum. Kaşıntı oluyor mu sende? Bi de günde kaç kere sürüyorsun?

Ben sadece "Vazelin" kullaniyorum. Katkisiz Vazelin mi onu bilmiyorum ama, ben yurtdisinda oturdugum icin Türkiye'nin Vazelini gibi degil bu galiba... Ben her banyodan sonra sürüyorum, ama 2-3 güne bir sürüyorum, karnimin nemliligi gittigi zaman fark ediyorum hemen, o zaman sürüyorum, fakat karnimda tüylenme oldu biraz. Su an hic catlagim yok cok sükür. Arada kasiniyor birde karnimin üstleri... Normal bir sey galiba bu da...

Evet ben de bebe yağı ve vazelin kullanıyorum. Ama kaşıntıyı yapan bebe yağı da olabilir. Şuan hiç çatlağım yok normal zamanda kaşıntı da yok. Ama banyodan sonra ıslakken bebe yağı sürüyorum ve kaşıntı başlıyor. Dayanılmaz değil ama... harika nemlendiriyor beni. iki gün birşey sürmesem hala yumuşacık oluyor karnım :KK66: bebe yağı ve saf vazelinle devam edeceğim. Çünkü vücudu çatlamaya meyilli arkadaşlarım hep pahalı kremler kullandılar ama işe yaramadı. Bir akrabam da çatlamaya meyilli olduğu halde sadece vazelinle sıfır çatlakla doğum yaptı :KK53:

isana-vaseline.jpg
Benim kullandigim "VAZELIN" bu iste...

Ben sadece "Vazelin" kullaniyorum. Katkisiz Vazelin mi onu bilmiyorum ama, ben yurtdisinda oturdugum icin Türkiye'nin Vazelini gibi degil bu galiba... Ben her banyodan sonra sürüyorum, ama 2-3 güne bir sürüyorum, karnimin nemliligi gittigi zaman fark ediyorum hemen, o zaman sürüyorum, fakat karnimda tüylenme oldu biraz. Su an hic catlagim yok cok sükür. Arada kasiniyor birde karnimin üstleri... Normal bir sey galiba bu da...

Evet ben de sürekli nemlendiriyorum ama yine de kaşınıyor. Demek ki normalmiş. Aman tüylenme olsun dökülür o belki de çatlak geçmiyor :KK43:

isana-vaseline.jpg
Benim kullandigim "VAZELIN" bu iste...

Evet burda da var bu marka canım rossmann da satılıyor. Ben de vaseline marka nin cocoa butter yazanini kullanmistim bir ara o da güzel. Bakalım şimdi de aktardan aldım. Umarım çatlamadan bitiririz :halay:

Evet ben de sürekli nemlendiriyorum ama yine de kaşınıyor. Demek ki normalmiş. Aman tüylenme olsun dökülür o belki de çatlak geçmiyor :KK43:

Evet burda da var bu marka canım rossmann da satılıyor. Ben de vaseline marka nin cocoa butter yazanini kullanmistim bir ara o da güzel. Bakalım şimdi de aktardan aldım. Umarım çatlamadan bitiririz :halay:

Haklısın canım, Bio Oil de tavsiye eden olmuştu, internetten bakmıştım ona. Bio Oil nemlendirdiği gibi oluşan çatlakları da geçiriyormuş, bunu bilmiyordum, sen de bi bak istersen!!!

Back
X