çatlamaya Başlayan Varmi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
allahim catlamiyorum catlamiyorum derken.. göbüsüm mahvoldu (((((( iki taraftanda assagidan yukari dogru uzun uzun catlaklar var.. afrika haritasi oldum (((((((
bi de geceleri kasiniyo.. kasiyincada aciyo .. üfffffff

Ayy Askito Aynisi Bendede Oldu Ama Benim Bayadir Var Bir An çatladi şimdi Sanki Daha çatlamiyo Gibi

benı gorsenız kızlar benımkı dunya harıtası gıbı oldu yanı

Aynen kızlar benimde çatlak yok derken göbeğimin alt tarafı hep çatladı...
ve çok kaşınmaya başladı... ama sakın tırnaklarınızla kaşımayın sadece elinizle ovun daha çok iz kalıyomuş kızlarr..

benim de geçtiğimiz iki hafta içinde biiiiiir sürü çatlağım oldu , dahası da geride.. bir ay sonrasında nolurum bilmem....

ayy kıslar ya siz krem kullandınız mı catlaklar icinn
bende hala tek cizik bile yok
ama cok korkuyorummmm
cunku benim genc kızken hafif goguslerimde vardı ve hep utanırdım onlardn
olmasın yaaaaaaa

bence kullan bebek yagı falan ben de askıllıyım ya catladıktan sonra surdum benım ole kasıntım falan olmadı çatır çatır çatladı ya gercı krem fayda etmıyormus çatlayacak olan çatlıyomuş

Ooo Kizlar Ne Sürmedimki Hemde çatlamadan önce Ama Fayda Etmedi çatlayan Cildi Engelleyemiyosun Maleseff

CİLTTEKİ ÇATLAKLAR NEDEN OLUŞUR ?

Cildimiz üç katmandan oluşur. Epidermis, en dış yüzey, dermis, orta katman ve alt katman. Çatlaklar orta tabaka olan dermiste oluşmaktadır.

Dermis elastik ve uzayıp kısalan bir katmandır ve cildin şeklini verir. Eğer çatlaklar yüzeyde meydana gelmişse tedavisi daha kolaydır. Dermis sürekli olarak gerilmekteyse, cilt daha az elastik hale gelir ve içinde yer alan lif dokusu kopar. Bunun sonucunda çatlaklar oluşur.

Sonuç olarak cildinizin rengine göre, çatlaklar pembe olarak başlar, kırmızı-kahve görünüm alır , koyu kahve hale geldikten sonra açık mor haline dönüşürler. Sonuç olarak çatlakların bu rengi azalmaya başlar ve sonrasında cildinizin bir ton açığı renkler halinde görülürler.
Zamanla daha az görülür hale gelirler.

Çatlaklar cildin genişlediği bölgelerde genellikle kilo almanın bir sonucu olarak görülmektedir. Genelde yağın biriktiği karın, göğüs, kolun üst bölgesi ve kalçalarda görülür.Hiçbir sağlık problemi oluşturmayan çatlaklar bir güzellik problemidir ve tedavi edilmesi gerekir.

Çatlakları önlemek:

Devamlı şişip söndürdüğünüz bir balon düşünün. Ne kadar çok şişirirseniz balonun eski haline dönmesi o kadar zordur. Eski elastikliğini kaybeder ve asla eskisi gibi gözükmez. Çatlaklar da böyledir. Hiçbir zaman yok olmazlar. Önemli olan görünümlerini azaltmaktır.
Çatlakların oluşumunu ne kadar başında yakalarsanız yani pembe veya kırmızı olduklarında, tedavi şansınız o kadar yüksektir.

Hamile kadınların % 80’inde çatlak oluşumu meydana gelir. Karın bölgesinde meydana gelen çatlaklar en çok hamileliğin 6 veya 7. aylarına rastlar.Yaşlılar ve vücut geliştirme sporunu yapanlar da aynı sorunla karşılaşırlar.

Eğer kilo probleminiz yoksa çatlaklar sizin için bir sorun olmayacaktır.

Çatlakları önlemek çaba gerektirir , sıralayacağımız işlemler işinize yarayabilir.

Masaj: Masaj fırçası veya eldiveni ile masaj yaparsanız, çatlakların yeraldığı bölgedeki kan dolaşımını hızlandırırsınız bu da hücrelerin yenilenmesinde önemlidir, sonrasında nemlendirici bir krem uygulayın ve düzenli, sağlıklı beslenin, cildinizindeki kolojenleri arttırıcı silica, E, C ve çinko gibi maddeleri içeren besinleri tüketin.

Çatlaklar için geliştirilen kremlerden kullanabilirsiniz, unutmayın ki bu kremler günde iki veya üç kere kullanılmadıklarında başarı beklemek haksızlık olur.

ben lierac diye bir krem kullandım cok tavsiye almıstım onunla ilgili cok etkili diye
hakikaten bende işe yaradı sanki
çünkü ben çatlamaya megilliyimdir
daha once yazmıstım gerci ama hala catlamayanlar alsın isterse

Çok şükür çatlamadım şimdiye kadar ve inşallah kendime nazar edip de çatlamam... the body shop'un body butter'ını kullanıyorum ben. ondan mı yoksa vücut yapısı mı bilmiyorum ama ben kolay çatlarım diye düşünüyordum. çünkü özellikle kışın çok feci kuruyan bir cildim var. kaşımaktan kanatırım bacaklarımı öyle kururdular. denemediğim krem kalmamıştı. ama bu cacao budy butter harika geldi. bacaklarda işe yarayınca karnıma da sürdüm.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Son düzenleme:
Ayy Askito Aynisi Bendede Oldu Ama Benim Bayadir Var Bir An çatladi şimdi Sanki Daha çatlamiyo Gibi

Askito,ghaneli,hafsaa,gelincik,febi ya kızlar siz 8. ay gözüküyosunuz takvimlerinizde ama kaçıncı haftadasınız çatlaklar kaçıncı haftada oluşmaya başladı? ben 32. haftadayım şimdilik yok gibi annemde var bendede olucak diye tedirginim açıkçası günde 2 kez sızma zeytinyağı sürüyorum inşallah olmaz:1shok:

canım ne güzel çatlağının hiç olmaması bende bi anda oldu 15 gün felan olmuştur olalı...
29. haftama felan denk geldi... inşallah seninki böyle giderde hiç olmaz. görüntüsü hiç hoş değil yaaa....:1shok:

Oooo Canim Benimki Taa 6.aylarda Başladi Sadece Karnim Olsa Iyi Göğüslerim Kollarimin Iç Kismi Ama Allaha şükür Biraz Durdular Bu Aralar Hemde Sürmediğim şey Kalmadi

benim de 6. ayda başladı ve bi daha da olmadı çook şükür...sadece bacaklarımın üst kısmında var...göbekde ve diğer bölgelerde bişey yok...

benim de 6. ayda başladı ve bi daha da olmadı çook şükür...sadece bacaklarımın üst kısmında var...göbekde ve diğer bölgelerde bişey yok...

oh ne guzel ya senağlamasenağlamasenağlama

benimde baldırlarda,popoda felan var...dun akşam bir kasınmaya basladım...göbeğim gögsum...şimdi bile göbeğim kasınıyor...kesin daha çok çatlagım olacak...kremde sürmedim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…