"Çatlarını kaşma!"

oww sizde de mi var, yanlış anlamayın ama yalnız olmadığıma çok sevindim

Zaman zaman herkeste olabilecek bir durumdur bu ama tabi ne kadar sık olduğu önemlidir

Malum kadınlar birçok şeyi ayni anda dusundukleri için bu tip durumlar genelde normal karsilanir :)

Aynen bu sıkıntı bende de var ve nörolog da bu tanıyı koydu düşünme ışık hızında ama ses sonradan geliyor Şimşek çakar gibi

aman aman her doktor böyle güzel teşhisler koysun. ben bir de psikiyatrla görüşeyim, çok telaşlı biriyimdir, belki de ondan. bu aralar da tam bi cümleye başlıcam ilk kelime de takılıyorum elli kere düzeltiyorum

Zaman zaman ben de yaşıyorum bu durumu.
Ogretmenim, derste bazen parcalari ben okurum ornek olmasi acisindan.
satiri butun olarak gorunce bazi kelimeler bu sekilde karistirmaya yatkin görünür hatta gozume. Satirin basini okurken insallah sondaki o iki kelimenin harflerini karistirmamdiye endiselenirim :)
Yani tam olarak nasil aciklanir bilmiyorum ama dilim bir seyi söylerken aklim başka bir seyi düşünüyor. Ondan sonra da bu tarz şeyler olabiliyor.
sorun olarak bakmamistim hic.yaptigim zamab gülüp geçiyorum.

Hemde nasıl oluyor.bide öğretmenim ben,yazdığım başka,düşündüğüm başka,söylediğim bambaşka,bende rahatsızım bu durumdan.

b ve d, p ve q harflerini, 6 ve 9 gibi sayıları ters algılama; kelimelerdeki harfleri ya da sayıları karışık algılama, ne’yi en; 3’ü E; 12’yi 21 olarak algılamak gibi.
Okurken kelime atlamak.
Hecelerin seslerini karıştırmak ya da sessiz harflerin yerini değiştirmek, sıklıkla yazım hatası yapmak.
Yazı yazmada zorluk.
Gecikmiş ya da yetersiz konuşma.
Konuşurken anlama en uygun kelimeyi seçmede zorluk.
Yön (yukarı, aşağı gibi) ve zaman (önce, sonra, dün, yarın gibi) kavramları konusunda sorunlar.
Elleri kullanmada hantallık ve beceriksizlik

kızlarr evet bunların çoğu bende var. bunlar disleksinin belirtileriymiş, haberiniz olaa

canım kendim bileli böyle ama bu durum. olağan durumda bile yanlış oluyor kelimeler, küçükken yazı yazarken de kelimeleri atlardım hep eksik yazardım. ben bi doktora gideyim size haber vereyim :)
kelimeleri mi atlıyorsun yazarken??
dur dur düşünce hızın fazla o zaman çünkü bir psikolog böyle açıklamıştı bunu
sen nöroloji değil psikiyatriye git de bakalım ne diyecek evet..

canım kendim bileli böyle ama bu durum. olağan durumda bile yanlış oluyor kelimeler, küçükken yazı yazarken de kelimeleri atlardım hep eksik yazardım. ben bi doktora gideyim size haber vereyim :)

Hem doktora git canım hem de şu disleksi olayını detaylıca araştır. Durum biraz da ona benziyor.

bu saydıklarınızdan ilk baştaki şık bende yok diğerleri sık sık olyo bende korkmaya başladım yaaa

psikiyatra randevu aldım pazartesi gününe. yani devlet hastanesine randevu aldım ne kadar ciddiye alırlar bilmiyorum ama durumu pazartesi akşam size bildiririm kızlar.

bu saydıklarınızdan ilk baştaki şık bende yok diğerleri sık sık olyo bende korkmaya başladım yaaa

Korkmaya başlayacak bir durum yok. Bildiğim kadarıyla tedavisi olan bir problem.

özellikle ben bekliyorum sizi aynı durumumu çok sıklıkla yaşıyorum geçenlerde aklımdan geçti dr. gitmek ama sonra pek dikkate almadım umarım kötü bşy çıkmaz

Bende bunu çok yaşıyorum. Bende birde normalde olmamasına rağmen kekeleme oluyor. Bişey anlatırken çıkmıyor o kelime resmen. Sürahi dicem sü sü sü kalıyorum. Kelimelerin yerini değiştiriyorum harfler değişiyor. Hiç hastalık olacağını düşünmemiştim. Doktora gidince sonucu yazar mısın?

özellikle ben bekliyorum sizi aynı durumumu çok sıklıkla yaşıyorum geçenlerde aklımdan geçti dr. gitmek ama sonra pek dikkate almadım umarım kötü bşy çıkmaz

korkma bebeğim yani Da Vinci bile disleksiymiş :) yorumların geneline katılıyorum, hızlı düşünmekten, konuşurken başka bişey düşünmekten oluyor zannımca. Hangi şehirdesin sen?

yazıcam inşallah pazartesi akşamı canım. aynen dediğin gibi cümlenin ilk kelimelerinde çok takılıyorum ben de bazen gülüyorum halime ama bazen ağlayacak duruma geliyorum canım sıkılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…