- 21 Eylül 2014
- 7.981
- 11.880
- 218
Beyninde kaç tilki dolaşıyoCanlarım ballarım merhaba. Yazının başlığını okuyunca anlamamışsınızdır muhtemelen. benim sık sık bunun gibi yanlış kelime öbeklerim oluyor. yani kaşlarını çatma diyecekken çatlarını kaşma diyorum, sürahiyi doldur diyecekken durahiyi soldur diyorum. eğitimli biriyim, kitap da okurum konuşmam da çok düzgündür esasen. ama bu konu beni aşırı üzüyo, beynimde bi sıkıntı mı var diye korkuyorum.
önerilerinizi bekliyorum
Bende de kekelemeyle birlikte bu durum var .normalde suzgun konusurum ama bazen kelimeler cikmiyo agzimdan .bi ara dr gitsemmi demistim ama gitmedim. Merak ettim ben deBende bunu çok yaşıyorum. Bende birde normalde olmamasına rağmen kekeleme oluyor. Bişey anlatırken çıkmıyor o kelime resmen. Sürahi dicem sü sü sü kalıyorum. Kelimelerin yerini değiştiriyorum harfler değişiyor. Hiç hastalık olacağını düşünmemiştim. Doktora gidince sonucu yazar mısın?
Tedavisi var mi acaba yada kötü bi sonucu olabiliyor mu bu sorar mısın doktora? Nöroloji randevum var bu aralar bende doktora sorarım onluk bişey varsa müdahale eder.yazıcam inşallah pazartesi akşamı canım. aynen dediğin gibi cümlenin ilk kelimelerinde çok takılıyorum ben de bazen gülüyorum halime ama bazen ağlayacak duruma geliyorum canım sıkılıyor
Elazığ canım. Çok hızlı konuşan çok hızlı düşünen biriyim birazcık :)korkma bebeğim yani Da Vinci bile disleksiymiş :) yorumların geneline katılıyorum, hızlı düşünmekten, konuşurken başka bişey düşünmekten oluyor zannımca. Hangi şehirdesin sen?
Böyle bi sorunum yoktu aslında küçükken de hiç kekelemezdim. Son bi kac senedir falan var bu üniversiteye başladığından beri falan. Günde bi kaç kere oluyor sizinde böyle mi?Bende de kekelemeyle birlikte bu durum var .normalde suzgun konusurum ama bazen kelimeler cikmiyo agzimdan .bi ara dr gitsemmi demistim ama gitmedim. Merak ettim ben de
aslında disleksi anladığım kadarıyla nörolojik bi durum canım yani beynin loblarıyla alakalı o yüzden sen de sorarsan iyi olurTedavisi var mi acaba yada kötü bi sonucu olabiliyor mu bu sorar mısın doktora? Nöroloji randevum var bu aralar bende doktora sorarım onluk bişey varsa müdahale eder.
Normalde takmiyorum ama birine ciddi bişey anlattığımda yada samimi olmadığım biriyle konuştuğumda can sıkıcı olabiliyor.
Böyle bi sorunum yoktu aslında küçükken de hiç kekelemezdim. Son bi kac senedir falan var bu üniversiteye başladığından beri falan. Günde bi kaç kere oluyor sizinde böyle mi?
Bi Disleksi eksikti gün geçmesin ki hastalıklarım artıyor. :)aslında disleksi anladığım kadarıyla nörolojik bi durum canım yani beynin loblarıyla alakalı o yüzden sen de sorarsan iyi olur
Kekelemelerim fazla eskiye dayanmıyor onun dışında harf değişimleri kelime eksiklikleri kendimi bildim bileli oluyor. Bakalım ne çıkacak kötü bişeyi olmasın da hiçbirimizin.canım, benim çok uzun zamandır böyle. küçükken öğretmen sınıfta okuma yaptırırken de kelimeleri atlardım. bazen yazı yazarken hala düşünüyorum bu d miydi b mi diye
Aha aynı benBöyle bi sorunum yoktu aslında küçükken de hiç kekelemezdim. Son bi kac senedir falan var bu üniversiteye başladığından beri falan. Günde bi kaç kere oluyor sizinde böyle mi?
Aynisi bana da oluyor. Bir defasinda cevir kazi yanmasin diyecegime kazir cevi yanmasin demistim.
Ben direkt iki kelimeyi bir araya getiremiyorum insan ilişkilerinde, en azından siz iki kelimeyi bir araya getirip tamlama, cümle kurabiliyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?