"Çatlarını kaşma!"

Bi haberci vardı,sadettin teksoymu neydi,bi türbede kesik baş bulmuştu köylüler ,o da haber yaparken "neee başık kes mi ?" demişti ,aklıma o geldi ne gülmüştüm.

Böyle bi sorunum yoktu aslında küçükken de hiç kekelemezdim. Son bi kac senedir falan var bu üniversiteye başladığından beri falan. Günde bi kaç kere oluyor sizinde böyle mi?
Yok cnm bende hergun olmaz ama bi gunde bikac kere oldugu da vakidir . bende ne zaman basladi hatirlamiyorum ama kucukken yoktu. Belkide stresten yofunluktan. Bazen de heyecanlaninca olur

Bana da olur arada ve aşırı güldürür beni. Şimdi yine bazı kelimeler geldi aklıma. Hastalık olmadığı surece eğlenceli bir durum :)
Herkesi başına gelir.

Yanlış telafuzlar, unutkanlıklar, dalgınlıklar ya çok yoğunluktan/ yorgunluktan ya da kan değerlerinden kaynaklanır.

kastettiğim tam da bu, mübarek sizde de iyi hafıza varmış
sanırım 90 lı yılların sonuydu 16 -17 yıllık olay,teksoy görevde diye bi realyt showu vardı ,o zamanlar arena ,hodri meydan ,32. Gün gibi programlar çok gündemdeydi ,şimdi heryer yarışma ,neyse konumuz bu değil epey eskilere gittim ,bu dediğin şeyi bende çok yaşarım,çok üzerinde durulacak bişey olduğunu sanmıyorum ,takılma fazla.

Aynı sıkıntı ben de de var.Hatta eş anlamlı sözcüklerin harflerini karıştırıp yeni bi sözcük üretiyorum ben mesela kırmızı-al yerine kırmal diye bişey çıkar ağzımdan..Şimdi takıldı aklıma bi doktora gitmek en iyisi sanırım

Ayyy canım bende de var aynisi...hatta bu aralar kafaya takmaya başladım. konuşurken kelimeyi tam çıkaramama yada harflerin yerini Değiştir me gibi şeyler oluyor oglum da farketti komik oluyorsun anne diye gülüyor. .dr a gideceğim bende. .norolojiye gimistim bas ağrısı için beyin mr çekti ve hücrelerin az olduğunu yaşıma göre soyledi. Normalde insan beyninde her gün hücre ölümü olurmus bende olmasi gerekenden biraz eksiklik varmış. .o da unutkanlık yaparmis.ilac verdi ama kullanmadım yakinda baslayacam . Bende bu nedenle bende konusma bozukluğu oldu diye düşünmüştüm. tekrar gideyim bari. Sen de norolojiye gitmelisin canim uzma nöroloji dr dur.....

Ayni durum bende de var.Daha cok heyecanlandigim zaman oluyor bir de konusurken birden fazla sey dusunuyorum sanirim bu yuzden.
Gecenlerde yagmur yagiyor diye komsumuza camasirlarini toplamasi icin tel.acmistim x abla camasir yagiyor camasirlari topla dedim resmen kadina sonraasinda rezil olduugumu dusundum ama kadin Allahtan çakmadı durumu

Merhaba, söylediğiniz şey ciddi bir problem değil. Disleksi falan diyen olmuş, alakası yok. Buna "Spoonerism" deniyor. Bizim deyişimizle dil sürçmesi.. Hatta ismi de bir Oxford profesöründen geliyor, o da çok sık bu şekilde söylermiş kelimeleri.. Bunun tedavisi falan yok tabi ki, sadece diksiyon çalışmaları ile daha aza indirgeyebilirsiniz. :)

ses kesini

aa ilginçmiş canım, aynen böyle olabilir aslında. bir şey sorcam gün içinde çok esner misin?

Bazen kafam çok yoğunken, depresyonda iken özellikle ölümüne bu hataları yapmisligim vardır. Çözümü psikiyatristte buluyorum.

Öncelikle her sekilde doktora gitmeni tavsiye ederim..sonrada takmamani cünkü sen nasil soylersen soyle karsindaki her normal zekali insan beyni dogru soylemissin gibi algilar ornegin ben catlarini kasma degilde kaslarini catma diye okudum taki yorumunu okuyana kadarda dikkatimi cekmedi

Ben bu basligin yanlis olduğunu bile farketmedim kaslarini çatma diye okudum 3. Okuyusumda anca anladim .

Herhangi bir sağlık sorununun olup olmadigindan emin olmalısın.

Eğer birsey çıkmazsa muhtemelen o an başka seylerde dusunuyorsun dur. Ya da biraz beynini yor mama dikkat et çok yoruyor olabilirsin.Ben bir ara çok okuyordum ve senin gibi oldum ara verdim düzeldi. Şimdi ara ara beyne fazla birsey yüklemeden hallediyorum. Ama başta çok zor oluyor.Ben kendimi kaptırdı mi bıraksın lar saatlerce okurum.Amakendimi sŞartlandırmistim.Simdi daha iyiyim ama bazen aklım başka yerde olunca gene sacmalayabiliyorum. Ne yapayım çok yönlü düşünen bir kadınım ayol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…