• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çay servisi işkencesi...

Geçiyor. Ay o duyguyu tarif de edemem ki günün ilk çayını özellikle kahvaltıyla içmek bambaşka bir his. Gerçi ben ufacık şeylerle mutlu olan biriyim güzel yapılmış bir cay. Yanına güzel bir brovni kek. Benden mutlusu olamaz. Ay canım çekti:rolleyes:
Ya hamileligimden once ben de cayi cok severdim. Ilk hamileligimde tiksindim. Kahvede senin yasadigin mutlulugu yasiyorum ben de. A101 den kahve makinesi aldim. Bebeler ogle uykusuna yatinca en buyuk keyfim mutlukugum...

Kahve daha iyi tabi içip kalkılır tazeleme seçeneği yok :KK53:
Ama kahveden sonra kalkılmıyorsa meyve getirilir hala oturuluyorsa yine çay konulur gidilmeyeceği anlaşılınca yapılan mecburi eylem
Bkz. "Çay koymayalımda çabuk kalksınlar" :p
Ozaman ben kalkmayam diye kahve vermiyolar bana illede çay icirtecekler:63:

Ya hamileligimden once ben de cayi cok severdim. Ilk hamileligimde tiksindim. Kahvede senin yasadigin mutlulugu yasiyorum ben de. A101 den kahve makinesi aldim. Bebeler ogle uykusuna yatinca en buyuk keyfim mutlukugum...
Bende oyle asiri olmasada kahve icime mutlulul veriyor huzur veriyor kafa yaouyor bana:d caydan daha asil geliyot bide bana:dd tazeleme derdi de yok ic kalk efem .demligi demlettirmez mesela;)

Ben de sinir oluyorum vallahi bu duruma. Hele bir de höpürdeterek içenler yok mu?? Neyseki eşim fazla çay içmez. Ben de sadece kahvaltıda severim çayı...

Bir de bunun türk kahvesi yapma meselesi var. Kimi sade sever, kimi orta, kimi şekerli...
Bir keresinde annemin arkadaşlarıyla günü vardı, yardım ediyordum. Kahvelere sıra geldi. Annem dedi ki; hiç uğraşma ayrı ayrı, hepsini orta yap, içerler, bir şey olmaz. Hepsini orta yaptım. Tabi bir ton laf söylediler. Yaptığıma yapacağıma pişman oldum. Çok şekerli olmuş. Onlar sade severmiş falan filan..... Şu hamile halimle bunu yaptığıma şükredin diyesim geldi ama neyse....

Ben de hamileligimde icemedim tiksinme değil de gitmiyordu. Ay ben kahvede de bayılırım ki. Şöyle köpüklü mis gibi tük kahvesi yanına çikolata bizim eşimle çocuk uyuduktan sonraki rituelimiz. Hiçbirini ayirmam hepsi benim bebeklerim:KK53:

Ben de sinir oluyorum vallahi bu duruma. Hele bir de höpürdeterek içenler yok mu?? Neyseki eşim fazla çay içmez. Ben de sadece kahvaltıda severim çayı...

Bir de bunun türk kahvesi yapma meselesi var. Kimi sade sever, kimi orta, kimi şekerli...
Bir keresinde annemin arkadaşlarıyla günü vardı, yardım ediyordum. Kahvelere sıra geldi. Annem dedi ki; hiç uğraşma ayrı ayrı, hepsini orta yap, içerler, bir şey olmaz. Hepsini orta yaptım. Tabi bir ton laf söylediler. Yaptığıma yapacağıma pişman oldum. Çok şekerli olmuş. Onlar sade severmiş falan filan..... Şu hamile halimle bunu yaptığıma şükredin diyesim geldi ama neyse....
OvvvvEn Büyük KK
Ne ayip etmisler sana...
Kalabalil ortamlara kahveyi hic bulastirmayacan canim valaha bak..dedigin gibi sekerlo sekersiz mihabeti oluyor ben hayatta aklimda tutamam bikere...en iyisi meyvu suyu verecen ya 1er bardak:KK71::KK71::KK71:

Küçük termoslardan var bende bir kaç tane. Yakın akrabalar geldiğinde onları doldurup odaya bırakıyorum. Sehpalardan alıp dolduruyor herkes kendisine.
Akşam yemeğinden hemen sonra eşim çay sevdiği için yine masada bir termos ve çay bardakları olur.

Herkesin oturup bir kişinin çay peşinden koşmasini bende hiç anlamam.

Erkekler de kendi alabilir çayını, bende en çok bu beklenti durumuna kızıyorum.

Ben de hamileymiş tiksinmiştim çaydan.Ama şimdi deli gibi çay içiyorum.Kendi başıma bile olsa kalkıp demliyorum yani.Sizi de şekersiz çay tiksindirmiş olabilir.Ben de şu anda şekeri bıraksam çayı bir daha ağzıma sürmem heralde.Benim de en sinir olduğum şey sarma sarmak.Hani saatlerce oturup onu tek tek sariyosun da sonra iki dakikada bitiyor yaaa...:((

Günlerde kadınlar termos kullanıyor onu deneseniz.yada çay makinasını ve ikramları salon masasına koyup mutfağa gitmek zorunda kalmadan halletseniz yada duble bardaklar kullanmanız illa ince belli isteyene Ajda çay bardaklar kullansanız.Aklıma bunlar geldi.inşallah işinize yarar

Hehe ben de hep öyle yaparım. Fakat laf söyleyen olursa da çok pis karşılığını veririm. Gerçi çok kalabalık gelinirse türk kahvesi yapmam. Size de çok ayıp etmişler altta kalmasaydiniz keşke.

Çayı sadece kahvaltıda içen biri olarak ben de çay servisi yapmaktan nefret ediyorum. Tabi içene göre hava hoş, oturamayan zırt-pırt kalkan, muhabbetten bir şey anlamayan, üstüne yorulan benim, sen de anca çay hizmeti bekle uzaktan ne kolay.

Ben çay hastası bi insanım lakin şu servis işinden ben de nefret ediyorum. Bi yere gitsem de bu yüzden kimseye çayımı doldurtmam muhakkak kendim alırım eşim varsa ona da getiririm çayım biter bardak elimde beklerim kimse doldurmak zorunda kalmasın diye. Lakin eşimin çayını doldururum kupayla da vermem çayın olayı sıcak olması kupada soğuyup gidiyor bitene kadar diye

Babam tam bi cay tiryakisi sabahlari bir demlik bile icer tek basina . Gunde 3 4 kere cay demlenilir . Benim demledigimi begenmiyo (begenmemesi hosuma gidiyo ) oyuzden kendi demler . Evde ki yemekten sonra koyulan cay benide strese sokuyo cunku tam oturuyo insan aksam yorulmus yemek bulasik fln hadi cay servisi . Boylw zamanlarda ben servis etmiyorum . Ama misafir gelince mecbur

Cok kalabaliksa bende pek hoslanmam ama idare ediyoruz mecbur.Benim en tahammul edemedigim sey cayi biten bardagı icinde kasikla sallayip cay koy diye emir vermesi.Iste o an demligi kafalarina geciresim geliyor :)

Yemek yapınca da aşçi gibi hissetmelisiniz bu düşünceyle.

Ben de sizi küçük sandım, evliymişsiniz yani.

Back
X