• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çay servisi işkencesi...

Ne kadar saçma bir düşünceniz var siz içmiyorsunuz diye hiç kimse mi içmesin yani çok üşengeç gördüm sizi ne var yani çay doldurmakta getirmekte birkaç kişinin bitirmesini bekler öyle doldurursunuz hele hele çaydanlığı ortaya koyup onların almasını beklemek çok saygısızca gerçekten toplum olarak değerlerimizi kaybediyoruz valla biz de genç olduk genç kızdım köye bayrama giderdik ayakta beklerdik çay doldururduk bir de her gelene dolma baklava çıkardı köyde ne var yani sürekli olmuyor ya ne kadar kıymetli canınız var Allah aşkına

Abartmayın yahu..
Çay sever milletiz alışığız biz böyle muhabbetlere..

Ayy aklıma annemin anlattığı birşey geldi. Tam konusu ve konu sahibine de uyuyor bence. Annem anneannem yengemi yani dayımın karısını görmeye gitmişler görücü gibi yani bir tanışmaya. Yengem bir tepside bisküvi ve çay getirmiş ama çaylar orada olan insan sayısından fazlaymış annem demiş ki biz bu kadar kişiyiz neden fazla getirdin? o da ee bitince içeceksiniz demiş.:skandal: İnanamamış annem anneannem çok komik ya gerçekten de o ortanca yengem çok tembeldir bayramda seyranda eline bez alıp temizlik yapmaz aneannemle kaldılar baya süre misafir gibiydi hep sonra ilçeye gittiler her bayram geldiğinde elini bağlar otururdu huy değişmiyor

iş yerindeyim çay alacaktım. almadan bi bu konuyuda okuyumda öyle alayım dedim. ama şimdi bi ağarlık çöktü benide çaydan soğuttun

çayı öldüresiye seven bir toplumun sayfasında bu konuyu açmayacaktınız :KK70:

Linç ederler adamı :KK67::KK70::KK70::KK70:

Ayy aklıma annemin anlattığı birşey geldi. Tam konusu ve konu sahibine de uyuyor bence. Annem anneannem yengemi yani dayımın karısını görmeye gitmişler görücü gibi yani bir tanışmaya. Yengem bir tepside bisküvi ve çay getirmiş ama çaylar orada olan insan sayısından fazlaymış annem demiş ki biz bu kadar kişiyiz neden fazla getirdin? o da ee bitince içeceksiniz demiş.:skandal: İnanamamış annem anneannem çok komik ya gerçekten de o ortanca yengem çok tembeldir bayramda seyranda eline bez alıp temizlik yapmaz aneannemle kaldılar baya süre misafir gibiydi hep sonra ilçeye gittiler her bayram geldiğinde elini bağlar otururdu huy değişmiyor
İyi vazgeçip geri dönmemiş annenler :eek::KK70:

Kusura bakmayın ama abartmışsınız. Herkes kendi doldursun diye çaydanlığı ortama getirmek gerçekte hoş değil o gibi ortamlarda. Koca adamlar kalkıp almazlar çaylarını . Ayrıca ortamda ben dururken kp yada babam filan kalkıp kendi mi doldursun çayını olacak iş mi siZcede

Aynen ben de sevmem çay servisi işini. Daha çok anlattığıniz şekilde toplum bu işi kadınlara dayattığı için. Birinin çayı bitse de kendi evimde değilsem görmezlikten geliyorum. Gelen yakınlarım ise ilk çaydan sonrasını gidip kendileri alıyor. Evde de çayı yüzde doksan eşim yapar... Anlıyorum seni

İyi vazgeçip geri dönmemiş annenler :eek::KK70:

Yengem hafız yani kuran hatmetmiş sessiz falan diye anneannemin hoşuna gitmiş o zaman görücü usulü olmuş biraz annem demiş bak anne olmaz etmez diye ama tabii sonrada görmüş o gelini anneannem kendi tarlalarında çalışırdı akşa eve glirdi bir tas çorba koymazdı ve senede bir anneme bize yolladığı kışlık yiyeceklere bilr laf ederdi alana kadar yani çok çektirdi çok sonra da gitti zaten. Tembellik baki yanii. Annem bayramda tatillerde giderdi bir bardak çay doldur dese laf ederdi işte öyle aklıma geldi şimdi

Yengem hafız yani kuran hatmetmiş sessiz falan diye anneannemin hoşuna gitmiş o zaman görücü usulü olmuş biraz annem demiş bak anne olmaz etmez diye ama tabii sonrada görmüş o gelini anneannem kendi tarlalarında çalışırdı akşa eve glirdi bir tas çorba koymazdı ve senede bir anneme bize yolladığı kışlık yiyeceklere bilr laf ederdi alana kadar yani çok çektirdi çok sonra da gitti zaten. Tembellik baki yanii. Annem bayramda tatillerde giderdi bir bardak çay doldur dese laf ederdi işte öyle aklıma geldi şimdi
İşte nasip olunca oluyor bir şekilde. Allah herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah :)

misafir geldiğinde ikramlıkları hazırlamadın, temizliği yapmadın. bir çay servisi yaptın o da dert oldu.
vah vah..

Kendi evimde kalabalık misafir ağırlarken ilk çayları mutfakta koyarım, bir demlik de termosa koyar salona getiririm, fazladan da sıcak su, demli gelen açsın çayını.

Başka evde çay servisi yapmam genel olarak, annemlerde falan bana kaldığı olur tabi, o kadarını da el mecbur diyelim. Ama eşim de babam da yüklenmezler, arada kendi çaylarını alırlar.

Yawww hanım abla yok anasının gözü sende:mapus:
Çay içmeyekte ölek mi :kahve::kahve::kahve:
Çaya sinir oluyomuş eeee şimdi bende sana sinir oldum napcazzzzz:KK51::KK51::KK51::KK51::KK51:

Öfff çayı hiç sevmem
Demlemesini de pek bilmem
Eşim her akşam çay isteyince de sinir oluyorum :)
Yazık o da alıştı kendi yapıyor artık
Büyük kupaya koyuyorum ikide bir kalkmıyorum.
Kalabalık yerlerde hiç çay servisi yapmadım ben bilmiyorum diyip işin içinden çıkıyorum

Aynen bi de kalabalıkta serviste falan bazen insan döküyor normalde cok heyecanlı değilim ama coklu bardak/ fincanlarda dökmüşlüğüm cok oluyo damlama anlamında

Çay çok severim.
Çok da içerim, eşimde çok sever.
Her akşamda demleriz evde mutlaka.
‘Hadi sen koy, hadi ben koydum bak’ şeklinde yarı esprili yarı nazlı geçer akşamlarımız :)
İkimizde üşeniriz:)

Kendi ailemde de babam da doldurur, annem de.
Bu işin sırası olmaz.
Kim ayağa kalktıysa, hepimiz hemen bitirmeye çalışırız ki bizimkini de doldursun, kahkahalar kopar :))
Eşim geldi, babam doldurur onunkini de, o da babamınkini doldurur.
Tatlılıkla güzellikle gider yani :)

Ve ben de bazı yerlerde çay işinin sadece kadının üzerine yüklenmesinden hiç hoşlanmam.
Herkesin eli ayağı var, bittiyse kalkılır doldurulur.
Sadece bana yüklendiyse, laf felan çarpıtıldıysa benimde hiç hoşuma gitmez.
İnad edersem de doldurmam.

Sizi anlıyorum ama yapacak bir şey yok, maalesef böyle gelmiş böyle gidiyor.
Çay dolduran bir erkek çocuğu yetiştirerek kendi çapımızda bu algıyı değiştirmeye çalışmaktan başka bir şey de gelmez elimizden.

Son düzenleme:
Yapmayın gözünüzü seveyim, misafir ağırlamaya, çay servisi yapmaya, herşeye erinir olduk, altı üstü bir çay.
Sıkça kalabalık misafir ağırlayanlar alsın bir semaver, bol bol ikram etsin, yani sanırım birkaç seneye kalmaz eve kimse gelmesin çay isteyen kahvehaneye, ikramlık isteyen pastaneye gitsin diyecek hale geldik.

Sanırsın insanlar esrar partisi falan yapıyor.
Galiba kuşak çatışması yaşıyorum şu an.
Lanet olsun dostum kaz ayağı mı o?

bende cay sevmem ıcmemde
ama ıcen ıcsın ıcenlere hıc laf soylemedım :KK70: altı ustu cay kımse sıze mantı ac ıclı kofte yap dememıs hıc aklıma gelmedı cay servısı yaparken bunlar

bende kahvecıyım mesela bıraksalar lıtre lıtre turk kahvesı ıcerım . turk kahvesı sevmeyen bana laf soylese fıncanın tersıyle cevap verırım yanı

Back
X