• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çay servisi işkencesi...

Yapmayın gözünüzü seveyim, misafir ağırlamaya, çay servisi yapmaya, herşeye erinir olduk, altı üstü bir çay.
Sıkça kalabalık misafir ağırlayanlar alsın bir semaver, bol bol ikram etsin, yani sanırım birkaç seneye kalmaz eve kimse gelmesin çay isteyen kahvehaneye, ikramlık isteyen pastaneye gitsin diyecek hale geldik.
Abla öyle deme. Bazı insanlar cidden çok anlayışsız.
Annemlere gittiğimde hep yaşıyorum bunu.
Gelen giden eksik olmuyor. Biri kucağımda,elimde çocukla habire çay doldurmaya çalışıyorum. Hiç yerinden kalkmayan garip insanlar var. Ben otursam,annem doldursa bu defa da kızı oturdu anası çay doldurdu diyecekler.
2 bardaktan fazla içenler Allah rızası için çayını kendi doldursun.
Çay meselesi çözülmeli artık En Büyük KK

Bence bu nefretin sebebi edit kısmındakiler, bizim akrabalar var su isterler sabır ölçmek için soğuk olmuş, sıcak olmuş, ılık olmuş, üstünden içmişsin, bilmem ne yapmışsın sen kanser olana kadar. Eğer çay servisi yapmak bir gelenekse ve bir adabı varsa içen de edepli olmalı, hizmetçi tavrını ben de çok yanlış buluyorum, kahvehane gibi de durmadan çay istenmez insandan üstelik açık olmuş koyu olmuş şu olmuş bu olmuş demek terbiyesizlik, kalk kendin koy o zaman diyorum içimden. Misafir bulduğunu yer, her şeye bık bık eden insanlara ve bunu pislik olsun diye bilerek yapan insanlara deli oluyorum. Abi abla gibi aile içinden bahsetmiyorum tabii.

Çay takip etmek çok sıkıcı. Herkesinki aynı anda bitmediği için ev sahibesi ya da koyması beklenilen kişi ne muhabbette bir şey anlıyor ne oturduğundan. Ben misafirim gelince termosa koyuyorum. O kadar pişir taşır yarım yamalak ye. Valla haklısın.

Abla öyle deme. Bazı insanlar cidden çok anlayışsız.
Annemlere gittiğimde hep yaşıyorum bunu.
Gelen giden eksik olmuyor. Biri kucağımda,elimde çocukla habire çay doldurmaya çalışıyorum. Hiç yerinden kalkmayan garip insanlar var. Ben otursam,annem doldursa bu defa da kızı oturdu anası çay doldurdu diyecekler.
2 bardaktan fazla içenler Allah rızası için çayını kendi doldursun.
Çay meselesi çözülmeli artık En Büyük KK
Ablacım, bebekli kadınlar tamam ama artık herkes gelen misafiri ağırlamaktan kaçar oldu, misafiri en iyi şekilde ağırlamak bizim geleneklerimiz arasındadır, şunun da altını çizeyim, ben çay tiryakisiyim, bazı arkadaş veya akrabalarım çay sevmez, evlerinde çay da olmaz o yüzden, ben giderken alırım bir paket çay, bir güzel demler servisini de kendim yaparım, gittiğim yerde ev sahibi bebekliyse veya benden büyükler çoğunluktaysa servis yapmaktan gocunmam, aksine birkaç saatlik misafirlik veya yatılı misafirliklerimde sofra da kurarım, çay da demlerim, temizlik de yaparım ama artık her şeye oflar olduk, benim tepkim bunaHoppa

Ben de çay sevmem. Hatta bizd hep kaçak çay içilir.
Offf acı acı kopkoyu içerler bir de.
10 bardak çay içip hiç yerinden kalmayana sınır oluyorum açıkçası.
O kadar şey ye,iç utanma;sıra çay doldurmaya gelince utan.
Kalk doldur ayol.

Dogululuk bu degil :110: yani bizde de bir sey olsa da cay icsek olayi vardir :27: hani cay icmeden gune baslayamiyorum muhabbeti bizzat bendedir ama cay doldurmayi sevmem bu yuzden celik termosum var boyum kadar.. yine de allah baska dert vermesin konu sahabi :KK76:

senin sevmediğin şeyi başkası sever. illa herkes senin sevdiğin şeyi mi sevecek..iki çay doldurmanın lafını yapıyorsun. hayat güzel gidiyor sanırım buna takmışsın. boşluktan oluyor bunlar boşluktan. tarlada sıcağın bağrında akşama kadar çalış bir müddet nasıl düzeliyorsun. psikoloklar bile bu kadar işe yaramaz :D

Allah tren kazası vermesinlik olmamış mı acaba?
Demek siz bizim aileyi görseniz katliam sebebiniz oluruz.
Çay servisi dediğiniz nedir ki dem üstüne su ďökmek. Hani ne kadar yorucu olabilir diye düşünüyorum, çıkamıyorum işin içinden.
Çay candır, hadi siz içmeyip kendiniz3 kıyıyorsunuz çevrenize yazik değil mi?
"Erdal abiii çay bana"

Dogululuk bu degil :110: yani bizde de bir sey olsa da cay icsek olayi vardir :KK53: hani cay icmeden gune baslayamiyorum muhabbeti bizzat bendedir ama cay doldurmayi sevmem bu yuzden celik termosum var boyum kadar.. yine de allah baska dert vermesin konu sahabi :KK76:

Çocuklu evin baş tacı termosdur bence :)
Salona getir koy.

Dogululuk bu degil :110: yani bizde de bir sey olsa da cay icsek olayi vardir :KK53: hani cay icmeden gune baslayamiyorum muhabbeti bizzat bendedir ama cay doldurmayi sevmem bu yuzden celik termosum var boyum kadar.. yine de allah baska dert vermesin konu sahabi :KK76:
He ya sorma adam "D.bakır aldık kadın İzmirli çıktı" diyor :p
Bilmiyorum artık ne hayal kurduysa :KK70:
Termos ayıp olmaz mı bi de :110:

Pfff ben de cay servisi sevmem
Likir likir siril siril
Bir de bardagi kiracakmis gibi sangir sungur seker karistiranlara daha beter uyuz olurum. Kahve ne guzel ikram,tertemiz. Bir kere ver bitsin. Bu nedir cayci huseyin stayla

Herzaman öyle kalabalik gelmiyorlarsa niye dert ettin kendine..

Ben çayi hic ama hic sevmiyorum bide sekeri birakmak zorunda kalinca hepten tiksindim agzima.surmuyorum..ama buyüklu ortamlarda çay servisi gerekiyor toplumumuzda biliyosunuz...ya nasil.sinir oluyorum ..daha bir bardagi yeni doldurup tam oturacakken yeniden bitirmeleri ve yeniden sacma sapan ayni servis...aile.ortami yada akraba ortamlarinda hemen cay koyulur bilirsiniz e genclerden bekleniyor genelde bunlar...ayni ortamda da genelde bikac genc oldugunda cogunun yeni dogan bebegi falan birsuru ugras halinde oluyolar bende bos bos otururum.genelde e haliyle o sacmaligi ben gerceklestiriyorum .tabi herzaman olmasada genel anlamda durum bu...hele ki erkekli buyuklu misafir geldiyse bana ya gercekten hic icimden gelmiyor o servis ya...çayci.gibi hissediyorum.kendimi...bikeresinde caydanligi getirdim.buyuklu bir orrtama biten kalksin alsin diye esimin enistesi resmen laf soktu gelin çaylarimizi da mi biz dökek tarzi cahil.bir cümle kurdu..bende estagfirullah dedim kalabaligiz sık tazeleemek acisiindan getirdim dedim...aksam yemeginden sonra esim cay istiyor nasil.sinirleniyorum sonrada aciyorum.adama.bi cay keyfi var diyorum.kalkip yapip getiriyorum tabi hemen ama asiri isteksiz halde ..artik cayini kendi aliyor gerci. Bide kocaman kupasi var 3 kupa iciyor ne anliyorsun ya o tadisz seyden diyorum guluyorum ama icimde gicik.olma hissi oluyor...mesela biyere oturmaya gitsem cay koyayim.derler ya genelde bende ay yok.yok.hic benim icin yapma canim.cay derim .tabi insanlar muhabbrt esnasinda seviyor icmeyi anliyorum...of nolacak.boyle yaa

Edit: daha once yine buyuklu erkekli ortamlarda kendi babam yada kp yada bikac yakin akraba tarafindan cay konusunda uyari aldim babam.bu soguk deyip geri yollar , kp.bu koyu olmus aç der , bitanesi de daha nisan liyken benim.cay daha bitmedi niye dolduruyon gidelim diye mi diye espiri yapmisti ..bu tarz seylerden de bole.gicigim
Sana katılıyorum. Kadınlardan çay servisi beklenilmesini yanlış buluyorum. Sanki kadınlar hizmetci.

bi çay olaydı iyiydi.

Bende şekeri bıraktıktan sonra tiksindim çaydan ama içee içee tekrar delisi oldum ..

Sana eşimin kuzenlerını gönderıyımde gör çay servıısı neymış :D
Allahtan yaşıtız bir süre sonra dıyorum aaaa sizin hizmetçiniz mi var kalkın alın dıye :KK47:

Back
X