Cazgır İnsanlarla Baş Etme

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.396
133
28
Merhaba, umarım iyisinizdir.Ben hayatım boyunca hep sessiz,sakin biri oldum.Maalesef bunun kötü yanı olarakta psikolojik şiddete maruz kalma,ezilme, baskılanma gördüm.Cazgır insanlarla baş edemiyorum.Şimdi öğretmen oldum ve staj zamanında da cazgır diyebileceğim bayan öğretmenlerle karşılaştım.Maalesef bu tarz insanlar her yerdeler.Atandığım yerde bu tarz insanlarla karşılaşırsam onlarla nasıl baş edebilirim,sizler nasıl baş ediyorsunuz ?

Ay geçen gün toplu taşımada bir kadın parfümüme laf etti. O an da sinirlerim gerçekten bozuktu. Çıkardım parfümümü fıss fıss sıktım inat değil mi? Her yerde böyle iğreti insanlar var.
Bizim toplumda sessiz,sakin insanların üzerine oynayan çok kişi var.Sessiz sakin mi buldular hemen eziklerler,dalga geçerler,kendince egolarını tatmin ederler.

Merhaba, umarım iyisinizdir.Ben hayatım boyunca hep sessiz,sakin biri oldum.Maalesef bunun kötü yanı olarakta psikolojik şiddete maruz kalma,ezilme, baskılanma gördüm.Cazgır insanlarla baş edemiyorum.Şimdi öğretmen oldum ve staj zamanında da cazgır diyebileceğim bayan öğretmenlerle karşılaştım.Maalesef bu tarz insanlar her yerdeler.Atandığım yerde bu tarz insanlarla karşılaşırsam onlarla nasıl baş edebilirim,sizler nasıl baş ediyorsunuz ?
ben başetmiyorum,eğer bir kurumdaysam yada iş arkadaşımsa hemen şikayet ederim dahada zorlarsa şikayetimin dozunu arttırırım,afedersiniz mahalle karısı gibi laf dalaşına girip standartlarını kolay kolay düşürmez kimse,çirkef insan korkmadığı zarar gelmiceğini bildiği insana sataşır,en fazla laf dalaşına gireriz der korkmaz,bence en sağlamı seviyeyi düşürmeden anında şikayet etmek,herkes haddini sınırını bilsin otursun yerine.

Bizim toplumda sessiz,sakin insanların üzerine oynayan çok kişi var.Sessiz sakin mi buldular hemen eziklerler,dalga geçerler,kendince egolarını tatmin ederler.
Sessiz sakin olabilirsin ama kendinden emin durman önemli. Okuldaki o bahsettiğin hocaların çoğu şımarık sen de şımarık ol. Ama meslektaşlarını ezmek anlamında değil. Atılgan ol. Yeni okul, yeni bir hayat. Onlardan eksik kalır yanın yok Bundan sonra güzel günler bekliyor seni inşallah.

aynen öyle zeka seviyesi düşük insanın ego tatmin biçimi bu,karşı tarafın seviyesine çıkamayacağı için onu kendi seviyesine indirir,bu tuzağa düşmemek gerekir,sessizlik,umursamazlık bu tipleri çıldırtıyor yaaa😂

Gelin sarilalim. Sanki konuyu ben açmışım gibi. Tamamen fıtrat ve yetişme meselesi. Sonradan değişecek bir şey olduğuna inanmiyorum bu yapımızın. Özel bir iş yerinde çalışıyordum bir kiz bana takti kafayi huzurumu bozmak için elinden geleni yapti zerre kotulugum dokunmadı ona hatta beni tanimiyordu bile. Sessiz kaldım, mesafe koydum, uslubunca cevap verdim, baktım hicbiri etki etmiyor onun gibi karşılık verdim vs ne yaptıysam işe yaramadı. Ben de bastım istifamı. Çıkarken de herkesin içinde sana iki cihanda da hakkımı helal etmiyorum dedim herkes bakakaldi. Bu cazgır diye nitendirdigin tipler eğer kötü niyetliyse emin ol hayatlari boyunca mutlu olamiyorlar buna çok kez şahit oldum. O yüzden öyle olmaktansa bırak kendi halindeligin vermiş olduğu vicdan rahatlığı ve iç huzurla yaşayalım

Bu karakter meselesi maalesef sonradan değişmez. Siz en fazla mesafe koyabilirsiniz. Bende huzursuz, kavga hiç sevmem çarpıntım tutuyor ama haksızlığa uğrarsam tartışırım ezdirmem kendimi. Yani biri size laf ederse altta kalmayın.

Merhaba,
İş yerinde sosyal çevreni sıkı tut, selam verip hatır sor, ama cazgırlara sadece selam ve daha çok mesafe.
İşimde herkese yardımcı olmaya çalışıyorum, ama cazgır insana değil,
İşini iyi yapıp, işin ile ilgili kendinden emin olduktan sonra hiç bir cazgır sana dokunamaz. Hatta yardım istemek için en nazik hallerini kullanırlar.😏

Cazgırlaşarak. Deli deliyi görünce değneğini saklarmış.

Son işime bir süre ara verip geri dönmüştüm. Ekibin çoğu yeniydi. Umursamaz davranınca kimse benim üzerimden güç gösterisi yapamadı, bunu fark ettim.

Önceki zamanlarda benimle sürtüşen biri vardı. Umursamasaydım kazanan belki o olmayacaktı ve keşke o kişiyi vaktinde üstlerime şikayet etseydim. Haklı iken her şey aleyhime dönmüştü.

Back
X