• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cazgır İnsanlarla Baş Etme

Merhaba, umarım iyisinizdir.Ben hayatım boyunca hep sessiz,sakin biri oldum.Maalesef bunun kötü yanı olarakta psikolojik şiddete maruz kalma,ezilme, baskılanma gördüm.Cazgır insanlarla baş edemiyorum.Şimdi öğretmen oldum ve staj zamanında da cazgır diyebileceğim bayan öğretmenlerle karşılaştım.Maalesef bu tarz insanlar her yerdeler.Atandığım yerde bu tarz insanlarla karşılaşırsam onlarla nasıl baş edebilirim,sizler nasıl baş ediyorsunuz ?
Sanırım yaşınız küçük. Bende oyelydim sessiz sakin ama yaş aldıkça, insanların gerçek yüzlerini gördükce bende onlar gibi oluyorum. Kavgacı biri değilimdir ama tepem atarsa hiç cekinmem. Sizde zamanla ogreneceksiniz. Size tavsiyem araya mesafe koyun muhattap olmayın fazla zaten zamnla olursunuz ☺️

Sanırım yaşınız küçük. Bende oyelydim sessiz sakin ama yaş aldıkça, insanların gerçek yüzlerini gördükce bende onlar gibi oluyorum. Kavgacı biri değilimdir ama tepem atarsa hiç cekinmem. Sizde zamanla ogreneceksiniz. Size tavsiyem araya mesafe koyun muhattap olmayın fazla zaten zamnla olursunuz ☺️
26 yaşındayım,çok küçük sayılmam.İnsanların entrikaları,kendini üstün görme çabaları beni yoruyor.

Merhaba, umarım iyisinizdir.Ben hayatım boyunca hep sessiz,sakin biri oldum.Maalesef bunun kötü yanı olarakta psikolojik şiddete maruz kalma,ezilme, baskılanma gördüm.Cazgır insanlarla baş edemiyorum.Şimdi öğretmen oldum ve staj zamanında da cazgır diyebileceğim bayan öğretmenlerle karşılaştım.Maalesef bu tarz insanlar her yerdeler.Atandığım yerde bu tarz insanlarla karşılaşırsam onlarla nasıl baş edebilirim,sizler nasıl baş ediyorsunuz ?
Çizgi koyuyor ve asla konuşmuyorum

Hazır cevap olmak şart. Ben cazgırları kibar kibar alttan alttan yeriyorum. Çünkü o cazgırlıkları esnasında zaten kendi zaafiyetlerini belli ediyorlar. O zaaflar üzerine küçük göndermeler yapınca öyle bir çileden çıkıyorlar ki haklı olacakları olsa bile etraftaki insanları kendilerinden irrite edecek hale geliyorlar. Ben de prenses prenses oturmaya gülmeye devam ediyorum. Bana göre cazgırlığa çare zekadır yani. Bir de duruş çok önemli. Çizgiyi bozmadan dik duruşla korkmadan cevap verebilmek önemli. Öyle her lafına cevap vermeye de gerek yok. Tüm o carlamaların sonuna öyle bir tek cevap verilir ki bazen karşındakini sana saldıracak hale getirir, ne diyeceğini bilemez tıkanır ve çileden çıkar. Sonunda hiç kaşınızı bile kımıldatmadan mevzudan sağ, dik duruşlu, korkusuz çıkarsınız 😂 burda sinirlere hakimiyet de çok çok önemli tabi
Ben sinirimi,öfkemi çok çabuk belli eden biriyim.Sinirlrnmişsem hiç takmamış gibi yapamam.

Döverek.

Benim okulumda da cazgır çirkef öğretmen çok fazla ama bana dokunamazlar, genelde onları görmezden gelir günaydın dışında muhatap olmam, benden çekinir ve uzak dururlar içten içe de saygı duyar benle seviyeli olurlar ama birbirleri ile bir saç başa girmedikleri kalmış, okul kapanırken bile bayan öğretmenler birbirine girdi ama ben hiç oralı bile olmadım, muhatap olmayın ve işinize karışmalarına müsaade etmeyin ..

Benim okulumda da cazgır çirkef öğretmen çok fazla ama bana dokunamazlar, genelde onları görmezden gelir günaydın dışında muhatap olmam, benden çekinir ve uzak dururlar içten içe de saygı duyar benle seviyeli olurlar ama birbirleri ile bir saç başa girmedikleri kalmış, okul kapanırken bile bayan öğretmenler birbirine girdi ama ben hiç oralı bile olmadım, muhatap olmayın ve işinize karışmalarına müsaade etmeyin ..
Umursamamak en iyisi diyorsunuz yani.

Umursamazlık en iyisi diyorsunuz yani .Tepki verdikçe kendilerini bir şey sananlar da var.
Bazılarına umursamaz davranınca tabiri caizse kuduruyorlar. Genelde pis pis de sırıtırım veya göz deviririm (küçümsüyorum sanırım).

Ben yapamam derseniz de içinizden konuşan tipseniz buna çalışın, dik durun. Size bulaşamazlar kolayca.

Öyle öğretmenlere de devlette hiç denk gelmedim. Belki özelleşmiş örnek olsa taktik verilirdi.

Umursamamak en iyisi diyorsunuz yani.
Sana karışmadıkları sürece mesafeli ve umursamaz olacaksın hatta baktin sınır ihlali yapıyorlar ilk anda sertce tepki verip geri çekileceksin, ilk duruş çok önemli sizi pasif görürlerse çok ezerler , maalesef müdür de pasif kişileri eziyor ve çirkef kişilerden korktuğu için hep onlardan yana duruyor, ilk sene zorlanirsiniz sakın kimseyle hemen samimi olmayın, sizi dedikodu ortamına çekecekler, gruplarmış kişiler göreceksiniz ve grubun çirkef lideri size yaklaşıp biseyler fısıldayacak ( şu söyle yaptı, müdür şöyle, şu öğretmen böyle vs) sakın kimse hakkında iyi ve kötü olduklarına dair erken karar vermeyin, iyi dedikleri kötü kötü ,dedikleri iyi çıkabilir, öncelikle sessiz kalın ve ortamı koklayın, kim necidir anlamaya çalışın, herkesle eşit mesafede kalın, zaten bir yılın sonuna doğru yargılarınız kesinlesmeye başlayacak, öğretmenler odası kurtlar sofrasıdır, bazı yerler aile gibidir o da çok nadir , umarım iyilere denk gelirsiniz...

Valla insan birike birike sonunda sağlam bir patlıyor ki sonra kaçan kaçana kimse bulaşmıyor.

Bende sessiz sakindim ekstra zorbalık yaşadım diyemem ama canımı sıkan kişilere tepki vermeye vermeye bir kırdım tam oldu sanırım şimdi basıyorum kalayı :halay:

Hakedene hakettiği cevabı vermek gerek,sonra herkes sopasını saklıyor.

Ben önce yukarıdan aşağı, sonra aşağıdan yukarı süzüyorum net fark edeceği şekilde.
Üstünde başında bir bozukluk olduğunu düşünüyor karşımdaki.
Sonra da hmmm gibi konuyla alakasız bir şey çıkartıyorum ağzımdan, gözümü çevirip hayatıma devam ediyorum.
Karşımdaki kendini kötü hissediyor ve konu kapanıyor.

32 yaşındayım, sosyal hayatımda hiç çatır çatır kavga etmedim. Etsem de beceremem zaten ama bunu kimse bilmez ahahahah.

Yani biraz doğuştan gelen özelliğimiz, yetiştirilme tarzı gibi geliyor bu tarz özellikler bana. Ben de sakin biriyimdir ama canımı sıkan olursa çok çabuk sinirlenip karşılık verebiliyorum. Üniversite dönemimde bunu yapamazdım mesela. Biraz gözlemleyerek öğrendim, etrafımdaki insanları gözlemledim, nasıl kavga ediyorlar diye 😂 ya da hiç tanımadığı biriyle insanlar nasıl sohbeti ilerletiyor diye. Tek sorunum biriyle ağız dalaşına girdiğimde ellerim falan titremeye başlıyor onu çözemedim bi, böyle olan var mı?

Cazgir deyilim ama bana carlayana cazgirlik yapan veya yapmaya calisanlari hep susturdum asla altinda kalmadim. Zaten öyle insanlar kendini belli ediyor bastan cizginizi koruyun mesafe koyun, carladigindada siz onu bastirin, hemen geri vitese takiyor öyle tipler. Sesinizi cikarmazsaniz karsi tarafa durucagi yeri belli etmezseniz hep yaparlar ve ezilen siz olursunuz.

Bazılarına umursamaz davranınca tabiri caizse kuduruyorlar. Genelde pis pis de sırıtırım veya göz deviririm (küçümsüyorum sanırım).

Ben yapamam derseniz de içinizden konuşan tipseniz buna çalışın, dik durun. Size bulaşamazlar kolayca.

Öyle öğretmenlere de devlette hiç denk gelmedim. Belki özelleşmiş örnek olsa taktik verilirdi.
Ben hiç öyle yapamam.😔😔

Yani biraz doğuştan gelen özelliğimiz, yetiştirilme tarzı gibi geliyor bu tarz özellikler bana. Ben de sakin biriyimdir ama canımı sıkan olursa çok çabuk sinirlenip karşılık verebiliyorum. Üniversite dönemimde bunu yapamazdım mesela. Biraz gözlemleyerek öğrendim, etrafımdaki insanları gözlemledim, nasıl kavga ediyorlar diye 😂 ya da hiç tanımadığı biriyle insanlar nasıl sohbeti ilerletiyor diye. Tek sorunum biriyle ağız dalaşına girdiğimde ellerim falan titremeye başlıyor onu çözemedim bi, böyle olan var mı?
Ben donup kalıyorum,sonradan keşke şunu söyleseydim bunu söyleseydim diyorum.Sonradan dank ediyor.

Cazgir deyilim ama bana carlayana cazgirlik yapan veya yapmaya calisanlari hep susturdum asla altinda kalmadim. Zaten öyle insanlar kendini belli ediyor bastan cizginizi koruyun mesafe koyun, carladigindada siz onu bastirin, hemen geri vitese takiyor öyle tipler. Sesinizi cikarmazsaniz karsi tarafa durucagi yeri belli etmezseniz hep yaparlar ve ezilen siz olursunuz.
Teşekkür ederim tavsiyeniz için.🤗🤗

Ben önce yukarıdan aşağı, sonra aşağıdan yukarı süzüyorum net fark edeceği şekilde.
Üstünde başında bir bozukluk olduğunu düşünüyor karşımdaki.
Sonra da hmmm gibi konuyla alakasız bir şey çıkartıyorum ağzımdan, gözümü çevirip hayatıma devam ediyorum.
Karşımdaki kendini kötü hissediyor ve konu kapanıyor.

32 yaşındayım, sosyal hayatımda hiç çatır çatır kavga etmedim. Etsem de beceremem zaten ama bunu kimse bilmez ahahahah.
Vayy güzel yöntem.Deneyeceğim bunu.💃💃

Back
X