• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cazgır İnsanlarla Baş Etme

ben başetmiyorum,eğer bir kurumdaysam yada iş arkadaşımsa hemen şikayet ederim dahada zorlarsa şikayetimin dozunu arttırırım,afedersiniz mahalle karısı gibi laf dalaşına girip standartlarını kolay kolay düşürmez kimse,çirkef insan korkmadığı zarar gelmiceğini bildiği insana sataşır,en fazla laf dalaşına gireriz der korkmaz,bence en sağlamı seviyeyi düşürmeden anında şikayet etmek,herkes haddini sınırını bilsin otursun yerine.
Kimi kime şikayet edeceksin ki? Genelde insanlar cazgırlardan korkuyorlar,yöneticilerde öyle.Ben cazgırın yanında olmazsam bana da bulaşır zihniyetleri var.

Sessiz sakin olabilirsin ama kendinden emin durman önemli. Okuldaki o bahsettiğin hocaların çoğu şımarık sen de şımarık ol. Ama meslektaşlarını ezmek anlamında değil. Atılgan ol. Yeni okul, yeni bir hayat. Onlardan eksik kalır yanın yok Bundan sonra güzel günler bekliyor seni inşallah.
Çok teşekkür ederim,anladığım kadarıyla yeri geldiğinde lafı esirgememek lazım.

Sizin de cazgır olmanıza gerek yok, güzel güzel cevabını verirsin, karşıdaki de insansa en azından utanır. Değilse de siz altta kalmamış olursunuz.
Genelde bu cazgır tiplerin etrafında onları destekleyenler yalakaları da oluyor.Sinir bozucu bir ortam oluşturup mobbing uygulanabiliyorlar.

Toplu taşımada parfüm mü sıkılır diye söylenmeye devam etti ama götüme söyledi. 😁😁 Çünkü arkamı döndüm
Ben de sıkmıştım bir kere kızın biri yüzünü buruşurmuştu.😁 Haklı aslında. Her gün duş alıp temiz kokmak güzel tabi ama astım hastası, alerjisi olan var otobüsün içinde sikmamamız gerek parfümü. Evde sıkıp yola devam😊

Son işime bir süre ara verip geri dönmüştüm. Ekibin çoğu yeniydi. Umursamaz davranınca kimse benim üzerimden güç gösterisi yapamadı, bunu fark ettim.

Önceki zamanlarda benimle sürtüşen biri vardı. Umursamasaydım kazanan belki o olmayacaktı ve keşke o kişiyi vaktinde üstlerime şikayet etseydim. Haklı iken her şey aleyhime dönmüştü.
Umursamazlık en iyisi diyorsunuz yani .Tepki verdikçe kendilerini bir şey sananlar da var.

Ben de sıkmıştım bir kere kızın biri yüzünü buruşurmuştu.😁 Haklı aslında. Her gün duş alıp temiz kokmak güzel tabi ama astım hastası, alerjisi olan var otobüsün içinde sikmamamız gerek parfümü. Evde sıkıp yola devam😊
Üslup çok önemli ama. Bana söylemiyor yanındaki kadına söyleniyor 😁😁 Hayır bide içerisi efil efil ter kokuyor ona laf yok ama 😁😁

Merhaba, umarım iyisinizdir.Ben hayatım boyunca hep sessiz,sakin biri oldum.Maalesef bunun kötü yanı olarakta psikolojik şiddete maruz kalma,ezilme, baskılanma gördüm.Cazgır insanlarla baş edemiyorum.Şimdi öğretmen oldum ve staj zamanında da cazgır diyebileceğim bayan öğretmenlerle karşılaştım.Maalesef bu tarz insanlar her yerdeler.Atandığım yerde bu tarz insanlarla karşılaşırsam onlarla nasıl baş edebilirim,sizler nasıl baş ediyorsunuz ?
Sessiz sakin ve hazır cevap olmayan birisi sonradan bu özellikleri nasıl kazanır bilmiyorum şahsen, zira kişiliğiniz karakterinizin bir parçası ve olduğunuzun dışında görünmeye çalışmak hem yorucu olur hem de üzerinize uymaz bir yerden sonra tıkanır kalırsınız gibi geliyor🙄

İnsanlara karşı gözü kara biraz da deli olmak gerekiyor ama bunu siz hiç ağzınızı açmadan duruşunuzla bile yansıtmanız lazım.

Ben de baş edemiyorum. Sessiz kalıyorum tepeme çıkıyolar. Tepki veriyorum üste çıkıyolar. Sanki sorun bendeymiş gibi muameleleri var. İnsan kendinden şüphe eder. Bu aralar insanlara karşı tahammülüm azaldı artık nolursa olsun tepkimi veriyorum

Sessiz sakin ve hazır cevap olmayan birisi sonradan bu özellikleri nasıl kazanır bilmiyorum şahsen, zira kişiliğiniz karakterinizin bir parçası ve olduğunuzun dışında görünmeye çalışmak hem yorucu olur hem de üzerinize uymaz bir yerden sonra tıkanır kalırsınız gibi geliyor🙄

İnsanlara karşı gözü kara biraz da deli olmak gerekiyor ama bunu siz hiç ağzınızı açmadan duruşunuzla bile yansıtmanız lazım.
Nasıl bir duruş olmalı peki ?

Ben de baş edemiyorum. Sessiz kalıyorum tepeme çıkıyolar. Tepki veriyorum üste çıkıyolar. Sanki sorun bendeymiş gibi muameleleri var. İnsan kendinden şüphe eder. Bu aralar insanlara karşı tahammülüm azaldı artık nolursa olsun tepkimi veriyorum
Ben de de aynı problem var.Umarım bir yolunu buluruz.

Bizim toplumda sessiz,sakin insanların üzerine oynayan çok kişi var.Sessiz sakin mi buldular hemen eziklerler,dalga geçerler,kendince egolarını tatmin ederler.
Bir de bunu keşfettiklerinde kullanmaya çalışıyorlar ki bu en son nokta.İnsanin kalitelisini çıkarsın Allah karşımıza inşallah.

Nasıl bir duruş olmalı peki ?
Kişiliğiniz yüzünüze ve duruşunuza da yansıyordur, yumuşak yüzlü sakin görünen bir görüntü çiziyorsunuzdur muhtemelen, nasıl desem böyle omuzları düşük, biri bir şey söylese altında ezilecekmiş gibi ve her an dolmaya hazır gözlerle bakmamalısınız, yürüyüşünüz ve bakışlarınız sert, muhatapsız halleriniz olmalı valla nasıl tarif edilir bilemedim :) kendinden emin özgüvenli görüntü çizmeniz lazım insanlar bakınca biz Escobar’a bir şey söylersek misliyle cevabını verir düşüncesi yaratmalısınız, siz geveze misinizdir mesela? Aman diline düşersek yandık diyebilirler mi? Cazgır diye nitelendirdiğiniz insanlarda çok konuşmak car car saydırmak cazgırlığın olmazsa olmazıdır da 😁

Kişiliğiniz yüzünüze ve duruşunuza da yansıyordur, yumuşak yüzlü sakin görünen bir görüntü çiziyorsunuzdur muhtemelen, nasıl desem böyle omuzları düşük, biri bir şey söylese altında ezilecekmiş gibi ve her an dolmaya hazır gözlerle bakmamalısınız, yürüyüşünüz ve bakışlarınız sert, muhatapsız halleriniz olmalı valla nasıl tarif edilir bilemedim :) kendinden emin özgüvenli görüntü çizmeniz lazım insanlar bakınca biz Escobar’a bir şey söylersek misliyle cevabını verir düşüncesi yaratmalısınız, siz geveze misinizdir mesela? Aman diline düşersek yandık diyebilirler mi? Cazgır diye nitelendirdiğiniz insanlarda çok konuşmak car car saydırmak cazgırlığın olmazsa olmazıdır da 😁
Çok güzel tarif etmişsiniz teşekkür ederim.🤗🤗🤗

Kimi kime şikayet edeceksin ki? Genelde insanlar cazgırlardan korkuyorlar,yöneticilerde öyle.Ben cazgırın yanında olmazsam bana da bulaşır zihniyetleri var.
kimse kimseden korkmaz,çarptınmı suratının ortasına susar,adamına denk gelmemişler carlıyorlar,ben şikayet edildiği için işinden olan çok insan biliyorum,susarak yada kaçarak bu asalaklara fırsat vermemek gerekiyor

Hazır cevap olmak şart. Ben cazgırları kibar kibar alttan alttan yeriyorum. Çünkü o cazgırlıkları esnasında zaten kendi zaafiyetlerini belli ediyorlar. O zaaflar üzerine küçük göndermeler yapınca öyle bir çileden çıkıyorlar ki haklı olacakları olsa bile etraftaki insanları kendilerinden irrite edecek hale geliyorlar. Ben de prenses prenses oturmaya gülmeye devam ediyorum. Bana göre cazgırlığa çare zekadır yani. Bir de duruş çok önemli. Çizgiyi bozmadan dik duruşla korkmadan cevap verebilmek önemli. Öyle her lafına cevap vermeye de gerek yok. Tüm o carlamaların sonuna öyle bir tek cevap verilir ki bazen karşındakini sana saldıracak hale getirir, ne diyeceğini bilemez tıkanır ve çileden çıkar. Sonunda hiç kaşınızı bile kımıldatmadan mevzudan sağ, dik duruşlu, korkusuz çıkarsınız 😂 burda sinirlere hakimiyet de çok çok önemli tabi

Back
X