Çekingenlik, sessizlik sorunum

• Konu Sahibi Konu Sahibi seaeye
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

seaeye

Ziyaretçi
arkadslar ya ben 20 yasındayım ama biraz sessiz cekingen bi yapım var. arkadslarla özelliklee de erkek arkadasımla konuscak konu bulamıyoruz. mesela sevgilimle ne tur konular konusabilirm. sohbeti güzel hatunlar var diyor mesela ben nasıl öle olalbirim yardım edin.:çok üzgünüm:

sessizlik bir karakter yapısıdır sonradan kazanılan bir şey değildir
bunu kısmi olarak değiştirebilirsiniz ancak
ayrıca nelerden sohbet edelim hadi şimdi ne konuşalım sorusu sohbeti ilerletmez aksine köreltir
sizide yok yere kasar
şimdi ne söylesemde karşımdakini sıkmasam düşüncesiyle başlar daha da çok sıkarsınız karşınızdakini
keyifli sohbetin aslı doğaçlama yapılanıdır bir şeyler kurgulamanıza gerek yok
içinizden ne geliyorsa başlayın konuşmaya laf laf açar gerisi gelir zaten
her seferinde ne konuşsam acaba derdi yaşamaktanda da kurtarır sizi
siz öncelikle bu düşünceden kurtulun gerisi kolay...

haklısıın hadi konus bişeyler dendiğinde hiç olmuyor

haklısıın hadi konus bişeyler dendiğinde hiç olmuyor

ee olmaz tabiki
çok konuşan biri olarak bu soru beni bile kasar
konuşacağım varsa bile konuşamam sözcükler gidiverir aklımdan
gündelik hayattan başlayın naptın bugün gibi çok klişe bir soruyla mesela
ama şöylede bir şey var karşınıdakininde bu sohbete katılması lazım
naptın bugün diye sorulduğu zaman hiç her zamanki gibi kısa ve alışıldık cevaplar alıyorsanız işiniz gerçekten zor
dünyada konuşulcak o kadar çok konu var ki..
aklına hiç bişey gelmiyosa fok balıklarını nasılda kafalarına vurarak öldürüyorlarmış vah vah diyerek başlayabilirsin -tatlicadiarzu-
kötü bir espiri olur belki ama gerçek sonuçta
arada benim gibi kötü espiri yapa yapa iyi espiri yapmayada alıştın mı tadından yenmez o sohbet :jeyyar:

işte bende espri yapmak istiyorumm ama herkesde yapamaz biliorum kişinnyapısıla alaklı bişey ama belki biraz kendiöi geliştirebilirm ama naısl

canim bende senin gibiydim ilk baslarda bende konuscak konu bulamazdim sevgilimle ama zamanla duzeldim azicikta olsa, nasil diye soracak olursan ? Belki saka gibi gelicek ama benim kavga ede ede cozuldu dilim. Yani konuscak bi konu olmadigindan can sikintisindan en kucuk bsyde huysuzluk yapip kavga cikarirdimki konu olsun diye. Boyle boyle alistim gitti bende. Eger sevgilin azicik huysuzluga katlanabilirse sende bi dene derim , ama cokta sikma cocugukaydirigubbakcemile5

canımben bunu hep yaapıorum zaten :) de ama sürekli de olmuyor hep bi atısma içerisinde

işte bende espri yapmak istiyorumm ama herkesde yapamaz biliorum kişinnyapısıla alaklı bişey ama belki biraz kendiöi geliştirebilirm ama naısl

dediğin gibi herkes yapamaz
sohbetin doğaçlama olanı nasıl güzel oluyorsa espirininde öyledir
aklından ne geçiyorsa
en basiti beyaz show programındaki espirilerini yazılı bir kağıttan okumuyor değil mi
nabza göre şerbet veriyor
sende öyle yapacaksın duruma uygun sözcüğü bulup oturtacaksın yerine
kendimi nasıl geliştiririm diyorsan
çok kitap okumanı okuduklarını iyi tahlil etmeni tavsiye ederim
sadece okumak değil okuduğunu anlamak ve yorumunu katmakta önemlidir
deneyebilirsin belki işine yarar

canım özguvenini geliştirmen lazım. bunun için özguven kıtapları okuyabılırsın. sen şimdı olup bıtenı bızım gözumuzle göremıyorsun. 20 yaşında denız gözlu bır cıtırsın. sevgılın guzel hatunlar var dıyormuş aslında senı kıskandırıp ılgı çekmeye çalışıyor, senınde özguvenını azaltıp elınde tutmaya çalışıyor. aç gözunu çıtır. daha 20 yaşındasın yakıyorsun ortalıgı. sevgılının egolarını şişirme. kendını çok sev tatlım gerısı gelır zaten.

aynaya bak sevıyorum senı guzel kız de ıltıfat et kendıne. ezık durmaaaaa

Canım bence kurslara filan katıl adını unuttum ama bunun için kurslar var özgüvenini geliştirmek filan işe yarıcanı düşünüyorum bendede aynı sorun var erkek arkadaşımın yanında tam bi cadalozum ama özellikle arkadaşların yanında sessiz kalıyorm bende bi araştır derim

hiç dert etme canım yaa valla ben gün içinde neler yaşadıysam anlatıyorum ne alnlatcam diye takma

Ya ben de 19 yaşında çözdüm bu sorunu. Gerçi şuan 21 yaşındayım çok da olmamış. O zamana kadar "ölsem de bir kalsam da bir kimse için yok hiç farkım" diyordum. Ama sonra "böyle otur otur nereye kadar?" dedim. "Artık piyasaya çıkma zamanı." dedim. Önce gittim sosyal bir faaliyet buldum kendime. Hatta bir sürü faaliyet... Halkoyunlarıymış, masa tenisiymiş vs.. Sonra baktım orada herkesin ortamı var. Normalde mizacıma uyan faaliyet sona erdikten sonra "Nasılsa millet gruplaşmış. Ben de evime gideyim artık. Burdan iş çıkmaz." demek olurdu. Bir gün ben de aralarına gireyim dedim. İnan gruplar genişlemeyi sever, kimseyi kolay kolay itmez dışarı ve ömrümün en güzel günlerini geçirdim orada. Ve gülmeyi seven insanlardı. Ne konuşulsa gülüyorlardı. Hem aralarında espri yeteneğim gelişti hem de "birileri benim söylediğim şeylere de gülebilir" dedim. Ama önemli olan erkek arkadaşımın da gülen biri olmasıydı. O gülünce öyle güvenin yerine geliyor ki konuştukça konuşuyosun. Açılıyorsun. Yani bu biraz sana biraz da ona bağlı bir durum. Sen ne yapacaksın. O gününü kısa kısa anlatıyorsa sen kendi gününü anlatırken konuyu açacaksın. Ama anlatıp geçme. Mesela "Ya bugün bizim arkadaşlarla gezdik." Bu cümle gayet nesnel. Ama arkasına Arkadaşlarından biri diyelim ki Ali olsun. Ya bizim bir Ali var, şöyle biridir bir tanısan falan... diye başlayacaksın biraz kıskandırma biraz ilişkiler hakkında yorum yapmış olacaksın. İşte olayları anlatırken yorum yapacaksın biraz kişilik biraz ilişkilerden bahsedeceksin... Konu zaten böyle başlarsa uzar gider. Yani biz de öyle oluyor... Aman tek derdin bu olsun canım ya. sositososito

tesekkürlerr yorumlarınız içinn dediklerinizi uygulayacağım :)

bazı tipler vardır sırf sessiz kalmayayım diye boş konuşur,ya da yalnız kalmayayım diye absürt pozlara girer.sakın onlardan olma..
bence en güzeli sessiz ve ağır takılmak....

zamn herşeyin ilacıdır:teselli:

cekingenlik illaki atılır yeterki kendine güven.. bide sosyal bir aktiviteye katıl.. ve oradaki insanlarla tanısmaya calıs.. faydasını göreceksin...
bide illa konuscak bişey bulmayızı diye kasma kendini.. bişey yapamıyosan "kalkta bi çikolata alalım ben cok severim" de kaydirigubbakcemile3.. yada "ben şunu şunu bilmiyorum anlatsana neymiş bu" de kaydirigubbakcemile2.. yada "ya dün bişey oldu ben geldim gittim vs..." de süprizzzzzevde yaptıklarını anlat arkadaslarınla yaptıklarını anlat.. zamanla gelişir elbet sohbet.. yerimseniben

samimilik arttıkça konu bulunuyo yaw
ne kdr çok şey paylaşırsanız konu da artıyo
ne biliyim değişik etkinikler yapın sinema tiyatro vs
böylece filmden oyundan vs konu açılır

konudan çok ne var ya. günlük gazetelerden haberlerden. okuduğun kitaptan çocukken oynadığın oyunlardan, izlediğin yada izlemediğin filmlerden. konu baya var işte :lepi:

Ya ben de sevdüceğimle konu bulmakta sorun yaşamyorum da
arkadaş muhabbetleri sarmıyo beni pek, ben kimseyi
pohpohlayamıyorum başkaları beni kırdığında gerçeği söylemek
oluyo adı, ben bişey söylediğimde aynısı geçerli olmuyo suçlu taraf ben oluyorum.
Objektifim napıyım, 21 yaşındayım, kafama göre bi arkadaşım yok. Yeri
gelir konuşmak istemez canın, konuşmak zorunda değilsin ki.
Böyle durumlarda yanında susmayı da bilerek, bunu bi olumsuzluk olarak anlamayıp,
seninle susarak yürümenin de keyfini çıkarabilecek birileri bulabilsek keşke...

bence bol bol kitap oku şeker
bende konuşkan değildim okumayı çok severim
çok kitap okuyunca çok basit bi konuyu bile uzun dohbete çevire biliyusun
şimdi beni susturamuyolar:teytey:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…