• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cekinmem ve doktora soramamam

yasamayan biri icin cok sacma gelebilir sizin acinizdan dusunuyorum bende boyle dusunurdum. Ben telefon bile edemiyorum yani telefonu actiginda ne deyip nasil konusacagimi bile bilemiyorum o dereceyim

canim sen bu utangaclik huyunla iyi hamile kalmissin, tebrikler. yavruna sıkı sıkı saril.

yasamayan biri icin cok sacma gelebilir sizin acinizdan dusunuyorum bende boyle dusunurdum. Ben telefon bile edemiyorum yani telefonu actiginda ne deyip nasil konusacagimi bile bilemiyorum o dereceyim

herşeyde hakkınızı ararken bu kadar çekingenmisiniz.. bakın çocuk sahibi olacaksınız sizi örnek alacak.. kırın zincirlerinizi sizin gibi mi olsun ? isteklerini dile getirmekten çekinip sürekli stres altında mı yaşasın..
anormal bir istek değil dile getireceğiniz şey ben böyle olmasını istiyorum bu kadar..
sizin hayatınız sizin kararınız sizin tercihiniz.. önemli olan da bu..

herşeyde hakkınızı ararken bu kadar çekingenmisiniz.. bakın çocuk sahibi olacaksınız sizi örnek alacak.. kırın zincirlerinizi sizin gibi mi olsun ? isteklerini dile getirmekten çekinip sürekli stres altında mı yaşasın..
anormal bir istek değil dile getireceğiniz şey ben böyle olmasını istiyorum bu kadar..
sizin hayatınız sizin kararınız sizin tercihiniz.. önemli olan da bu..
evet malesef boyleyim kendimi degistirmek icin cok ugrastim ama olmuyo

Ben bekarım gecırdıgım bır rahatsızlık ve amelıyat sonrasındakı agrılardan sonra olurda bırgun dogum yapacak olursam kesınlıkle sezeryan ıstıyorum anlıyorum sızı. Henuz erken ama doktorunuzla herseyı konusabılırsınız. Bende cok cekınırdım sımdı herseyı soruyorum aklıma takılan

merhaba kızlar beli sozler icin basit hatta sacma bir konu gibi gelebilir ama cekingen kisiler beni cok iyi anlayacaktir.

24 haftalik hamileyim ve normal dogumdan asiri derecede korkuyorum kesinlikle ve kesinlikle normal dogum yapmam bunu dusundukce bile strese giriyorum bu yuzden sezeryan olucak

.Size sormak istedigim sey şu ben doktora gittigimde ultrasondan bakiyo ilaclarim bitmisse ilac yaziyo ultrason resmini veriyor ve sormak istedigin bisey var mi diyor arada cogunlukla olmadigi icin bebde hayir diyorum ama artik bu dogum konusunu konusmak istiyorum yanii en azindan doktorumla gorusmek ne yapmak istedigimi anlatmak biraz da olsa rahatlaticaktir beni.

Ama ben bu konuyu nasil soyleyecegimi bilmiyorum yani kotu birsey ya da anormal biraey oldugu icin degil sadece cumleyi nasil toparlayip nasil bazlayacagimi bilemiyorum bana yardimci olur musunuz iki gun sonra kontrolum var.

(Normal dogum daha iyi sezetyan kotu vs tarzinda konusacaklar hic yazmasin bunlarin bende farkindayim ama bu korkuyla normal dogum falan yapamam ben sizden istedigim yardim istedigim konuda yazmaniz.)
yanınızda bir bayanla gitseniz o konuşmaya başlasa siz devamını getirseniz hem arkadaşınız da olduğu için rahat olursunuz çekinmezsiniz

evet buyuk ihtimal o haftalarda konusacak zaten ama elimde olan birsey degil sacma oldugunun farkindayim ama herkes bir taraftan sezeryan soyle sezeryan boyle gibisinden baski yapiyo ben en basindan beri asla normal istemiyorum diyordum bazen geceleri bu yuzden uyandigim bile oluyor doktorumla konussam rahatlicam da boyle sacma sapan bi huyum oldugu icin konuya nasil baslayacagimj da bilemiyorum

milletin ne dediğine çok takılma,herkesin dogum hikayesi farklı..
kımı harıka sezeryan geçirir över,kimi çok agrı çekmiştir yerer.
senın bünyenın ne tepki vereceği şuan meçhul..
öncelıkle takılma diyorum ama kafana çookk takılıyosa uykularını kaçıracak kadar,ilk dr. randevunda ultrasondan sonra söyle,
bunu konuşmak için çok erken ama doğum şekli konusunda şimdiden uykularımı kaçıracak kadar strese giriyorum ve normal dogum istemıyorum..sezeryan istiyorum de..
zaten dr.sezeryanın riskleri ve normal dogumun riskleri hakkında konuşur muhtemelen,seçim sana kalır..
yalnız daha bu konuyu konusmak için çok erken deyip girmeyedebilir mevzuya..
ama sen kaygılı oldugunu söyle

Doktorunuz ile herseyi konusabilmeniz cok önemlidir, özelikle hamilelikte. Aklinizda soru isaretleri kalmamali. Acaba siz doktorunuzdan mi cekiniyorsunuz? Yani sevimsiz, sert bir doktor mu? O halde doktor degistirin. Kendinizi rahat hisedecek doktor bulun. Etraftan tavsiye isteyin. Sonucta cocuk dogdugundada cocuk doktoruna yada hemsireyede herseyi sorabilmelisiniz.

Ayrica dogum üzerine bilgilenmek istiyorsaniz youtube'tan Dr Banu Ciftci'yi arastirin. Cok güzel bir sekilde hamilelik ve dogum'u anlatiyor. Bir takim korkularinizi giderebilir. Bu arada söylemem lazim, eger korkunuz "doktor benim vajinami görecek" ise inan cok yersiz bir korku. Zaten o heycan ile aklina gelmez. Sanci ise zaten epidural var. Yani demek istedigim, kendinizi sezeryana sartlandirmayin. Iyice arastirin, bilgilenin ve ondan sonra karar alin.

Merak etmeyin doktorunuz zaten bir şekilde konuyu açacaktır ama en azından bilgi almak amacıyla başlayıp korktuğunuzu ifade edebilirsiniz. Önünüzde baya bir zaman var,benim için sezeryan bir seçenek bile değildi düşünün çünkü sizin tersinize sezeryandan inanılmaz korkuyordum ama bebek 4 kiloyu geçince riske girmedik ve iyi ki de girmemişim. Sizin için hayırlısı hangisi ise o olacaktır zaten,yeter ki güzel düşünün.

zaman kısaldıkça doğumdan korkmaya başladım. O kadar stresleniyorum ki sezeryanda karar kıldım bile diyebilirim. Siz ne düşünüyorsunuz? Ne yapmamı önerirsiniz? diye sorabilirsiniz

Şuan sorsanız da daha erken düşünme dicekler muhtemelen. Ama ben ilk başından beri dedim her gittiğim yere. Normal doğum diye ısrar edene gitmedim bir daha. Şükür oglum ters geliyor zorunlu oldu. Hayırlısı için dua edin. İlla sormak isterseniz konuyu muayene esnasında ben sezeryan düşünüyorum bebegin duruşu nedir gibi sorabilirsiniz. Ne yazık ki acikca benim canım sezeryan istiyor o sanciyi cekmicem diyebilenler cok az. En yakinimiz bile normal doğum neden değil diye sorarken!

ozele gidiyorum ama utandigim icin soramamam degil benim problemim yanii ultrasondan baktiktan hemen sonra hicbisey demeden ben sezeryan istiyorum normal dogum istiyorum demek garip geldi onun icin konuyu nasil acarim diyorum.Mesela doktorum sorsa normal dogum mu dsuunuyorsun sezeryan mi diye ya da bu konuyla alakali birsey soylese konusabilirim de o bisey demed3n ben nasil cumleyi kurip konusabilirim
Iyi de canim cok erken daha 37 haftada elle muane ediyorlar sen o zamanda az kala elle muaneye gerek yok ben sezeryan istiyorum dersin.şimdi soleaen bile daha cok der onemsemz

sema colak sema colak bende 20 haftalığım druma açmıştım konuyu daha erken konuşuruz demişti. Drun ilk nasılsın,nasıl gidiyor diye sorduğunda bazen stres yapıyorum doğumla ilgili kafama takılanlar var diye açabilirsin konuyu.

Çekinecek ne var anlamadım
Çat diye söyleyeceksiniz , derdinizi açacaksınız dr a
o sizin dr unuz

ozele gidiyorum ama utandigim icin soramamam degil benim problemim yanii ultrasondan baktiktan hemen sonra hicbisey demeden ben sezeryan istiyorum normal dogum istiyorum demek garip geldi onun icin konuyu nasil acarim diyorum.Mesela doktorum sorsa normal dogum mu dsuunuyorsun sezeryan mi diye ya da bu konuyla alakali birsey soylese konusabilirim de o bisey demed3n ben nasil cumleyi kurip konusabilirim
Bence doğumu konuşmak için çok erken bı 34.haftaya kadar bekleyin zamanında yaklaştığı için konuşmanız çok daha uygun olur zira çok erken daha sizde kafanızı bunun için fazla meşgul etmeyin bebeginizi düşünün ilk kucaginiza alacaginiz anı hayal edin şimdiden bu ve bunun gibi streslere girmeyin bence

evet buyuk ihtimal o haftalarda konusacak zaten ama elimde olan birsey degil sacma oldugunun farkindayim ama herkes bir taraftan sezeryan soyle sezeryan boyle gibisinden baski yapiyo ben en basindan beri asla normal istemiyorum diyordum bazen geceleri bu yuzden uyandigim bile oluyor doktorumla konussam rahatlicam da boyle sacma sapan bi huyum oldugu icin konuya nasil baslayacagimj da bilemiyorum
Cnm bende sezeryan oldum sezeryan kötü falan deil ya sezeryan ameliyat şekli kim ameliyat sonrası parcalanmista parcalarini toplayamamis ki tercih sizin hayat sizin kimseyi bu tarz yorum yapanları takmayin iki gün sıkıntı cekeceksiniz ve bebeginizi yatarak emzireceksiniz ve ameliyat yerinizde iki gün ağrı batma olacak bu kdr sadece iki gün sıkıntı cekeceksiniz iki günun sonunda hem oturabilirceksiniz hemde rahatça yuruyeceksiniz dert etmeyin hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim size

Bence 24. hafta doğum şeklini konuşmak için erken.

Ben bu konuya gebelik boyunca hiç kafa yormadım. Kimsenin tecrübesini sormadım, anlatanı dinlemedim. 35. haftada doktorum "sen normal istiyorsun galiba" dedi. İnşallah dedim.

Korkma doktor seni sezaryen istiyorsun diye dövecek değil.

Doktor sana sormak istediğin bir şey var mı dediği zaman "bunu konuşmak için erken olabilir ama çok stres yaşıyorum ve bir an önce netleştirip rahatlamak istiyorum"deyip sezeryan doğum istediğini anlatabilirsin.bir an önce konuş rahatla işte

Back
X