• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cekinmem ve doktora soramamam

Bunda çekinilecek birşey yok ki.
Bence çok düşündüğünüz için, durumu gözünüzde büyütmüşsünüz.
Ben daha 4.aylarımda normal istediğimi, epizyosuz yani kesisiz doğum istediğimi bile belirttim.
Doktorum da hiç yadırgamadı, 32.haftadan sonra kullanacağım jelleri, uygulamam gerekenleri vs anlattı.
Ki bana kalırsa da ne kadar erken doktorunun istediğin doğum şekli konusundaki tutumunu görsen, o kadar iyi çünkü fikir uyuşmazlığınız çıkarsa, değişim yoluna gittiğinde beklentine göre yeni doktor bulma, yeni bir yerin seni kabul etmesi gibi konularda sıkıntı yaşanmaz.

sizinle hiç doğum konusunu konuşmadık, henüz erken olduğunu da biliyorum ama ben normal doğum yapmak istemiyorum diye girebilirsiniz söze, ona göre gelişir zaten diyalog

korktugunuzu ve sezeryan ıstedıgınızı soyleyın bır dahakı kontrolunuzde ama genelde 32 den once bu dogum mevzularına pek gırmezler doktorlar..
bırde saglık açısından yorum yapmayacagım ama normal dogum korktugunuz kadar urkutucu bırsey degıl..
sezeryan icin esimim izni gerekir mi

hayır dogumu belırleyen annenın ve bebegın saglık kosulları ve annenın ıstegıdır.
bi yakinim 3 4 ay once normal dogum yapacakti sanci cekerken sezeryan istiyorum dedi ve esinin imzasini istediler o hayir deyince yapmafilar normal dogurdu o yuzden sordum

Doktorunuz henuz erken olduğu için bahsetmemistir... benim doktorum tip fakültesinde Prof tu. Ilk muayneden sonra ücret konuşmak istedi, o zaman normal ya da sezeryan olursa bayramda tatilde olursa ben yaptıracağım dedi, ben hep sezeryan istiyordum hic konusmadikda sonra tansiyon sorunu cikti sezeryanla alalım dedi...

Doğum şekli genelde çatı muayenesin de belli oluyor. 37. Haftadan itibaren doktorum sormuştu hangi dogum şeklini istiyorsun diye normal demiştim ama sezeryan oldum. Zaten siz de özele gidiyormuşsun bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

farkindayim ama 37. haftaya gelene kadar kafayi yemekten korkuyorumm

bence akışına bırak. ben de çok korkardım normalden . ama yürümeyi, sağlıklı beslenmeyi her iki doğuma da hazırlığı elden bırakmadım. dedim ki bebeğim gelmek istediği zaman gelsin. dışarıdan bir müdahale olmasın. sezaryen olacaksa bile sancım gelince olsun. yani illa ki çıkacaklar bir şekilde. sancı dediğim de ilk etap da regl sancısı gibi abartılacak bir şey değil. o yüzden size de bunu tavsiye ederim.

kizlar bu arada planli sezeryan icin es izni gerekiyor mu ?

Gerekmiyor. Ancak istege bagli sezeryan da fiyat farki var bunu onceden bil. Bir anda butceyi alt ust etmesin. Kendinizi ona gore hazirlayin.

Bu sebeple de konuyu simdilik doktora acmamanda fayda var. Fazla ucret icin istege bagli diye direkt oyle yaparlar. Halbuki belki zorunlu sezeryan olacak. Birak bi 36. Haftalara kadar gel. Bebegin sagligina baksa yeter simdilik doktorun. Belki kendisi diyecek bebek iri suyun az catin dar vs... hani velki zorunlu olacak zaten. Yoksa son anda karar senin. Ben epidurak istedim. Ondan ameliyathanede vazgectim. Acikcasi ozelde yaptiracaksan parayi veren sen oldugun icin hic kimse bir sey diyemez. Ben son dakikada karar degistirdim mesela. Zorunlu ve istege bagli fiyat farki oyle 200 300 tl degil. Iki katindan fazlaydi benim dogum yaptigim yerde.

Gerekmiyor. Ancak istege bagli sezeryan da fiyat farki var bunu onceden bil. Bir anda butceyi alt ust etmesin. Kendinizi ona gore hazirlayin.

Bu sebeple de konuyu simdilik doktora acmamanda fayda var. Fazla ucret icin istege bagli diye direkt oyle yaparlar. Halbuki belki zorunlu sezeryan olacak. Birak bi 36. Haftalara kadar gel. Bebegin sagligina baksa yeter simdilik doktorun. Belki kendisi diyecek bebek iri suyun az catin dar vs... hani velki zorunlu olacak zaten. Yoksa son anda karar senin. Ben epidurak istedim. Ondan ameliyathanede vazgectim. Acikcasi ozelde yaptiracaksan parayi veren sen oldugun icin hic kimse bir sey diyemez. Ben son dakikada karar degistirdim mesela. Zorunlu ve istege bagli fiyat farki oyle 200 300 tl degil. Iki katindan fazlaydi benim dogum yaptigim yerde.
ebet fiyat farki yaklasik 1400 lira civari bisey ama daha once bu doktora gidenlerle konustum bugun son dkya kadar dogum seklini konusmuyor ve sezeryan istediginde de normale ikna etmeye calisiyor normal dogum yanlisi vb seyler soylediler

özel hastaneyse dr lar icin bir onemi yok ki zzten siz nasil isterseniz oyle olur bunu zaten size son haftalarda cati kontrolu yaptiklarinda kendileri soyleyip fikrinizide alacaklar.
ama eger devletse devlette sezeryan yapmak icin cati darligi gibi sebepler ariyorlar yanlis bilmiyorsa sezeryan yaptiklari kadarda puanlari dusuyormus bunu birinden duymustum emin deilim
ama devlette zor sanirim istege bagli sezeryan

ebet fiyat farki yaklasik 1400 lira civari bisey ama daha once bu doktora gidenlerle konustum bugun son dkya kadar dogum seklini konusmuyor ve sezeryan istediginde de normale ikna etmeye calisiyor normal dogum yanlisi vb seyler soylediler

Benim doktorum da son dk kadar normale zorladi. 7 kg almistim duzenli spor yapiyorum yasim genc catim oldukca musait bebegim de iri degildi. Sporla ilgili oldugun icin kas yapim da kuvvetli. Nornal doguma asiri elverisliydim. Sozler versi yeminler etti. Sadece 5 dakika dedi. Acikligina gore sanci siddetlenirken ben sana ilac vericem sanciyi duymayacaksin en fazla 5 dakikada baslayip bitecek dedi.

Tek kelime ile son derece net sekilde "istemiyorum" dedim bitti. Sezeryan oldum. Ama sizdeki bu ay nasil soylerim tavrini gorurse ustelemeye devam edebilir. Acikcasi doktora saygim var tabii ama kendime de saygim var.

özel hastaneyse dr lar icin bir onemi yok ki zzten siz nasil isterseniz oyle olur bunu zaten size son haftalarda cati kontrolu yaptiklarinda kendileri soyleyip fikrinizide alacaklar.
ama eger devletse devlette sezeryan yapmak icin cati darligi gibi sebepler ariyorlar yanlis bilmiyorsa sezeryan yaptiklari kadarda puanlari dusuyormus bunu birinden duymustum emin deilim
ama devlette zor sanirim istege bagli sezeryan

Sadece fizyolojik degil psikolojik sebeplerle de yapiliyor sezeryan. Normal dogumu senin psikolojin kaldirmaz diye izin vermediler bir arkadasima ve göztepe sgk hastanesinde sezeryan oldu. Ama puan dusme olaylarini bilmiyorum. Tabii istememek farkli psikolojinin kaldirmayacak olmasi farkli. Konu sahibi bunun neresinde bilemem

Sadece fizyolojik degil psikolojik sebeplerle de yapiliyor sezeryan. Normal dogumu senin psikolojin kaldirmaz diye izin vermediler bir arkadasima ve göztepe sgk hastanesinde sezeryan oldu. Ama puan dusme olaylarini bilmiyorum. Tabii istememek farkli psikolojinin kaldirmayacak olmasi farkli. Konu sahibi bunun neresinde bilemem
vallahi bende normal dogum yapmak istemiyorum panik atagim var ama yapmazlar diye korkudan ozele gidecegim dogum icin

Yahu doktora normal doğumdan çok korktuğunuzu ve tercihinizin sezeryan olduğunu söyleyin ne yapacak size? en fazla önce normali deneriz der yani. Normal doğumdan herkes korkuyor korkmayan yok ama belki herşey yolunda gidecek belki çok çekmeden doğuracaksınız kadınlarda bu güç var o anda salgılanan hormonlar bunu sağlıyor. Sonrasında çok ceremesini çekersiniz sonuçta ameliyat ama karar sizin doktorunuzla konuşmanız lazım burada yazdığınız gibi.

Back
X