• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çekişmeli boşanma hk.

M i h r a

Güçlüyüm ama kalbim hassas.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4.535
Puanlar
133
Yer
🦀
Çekişmeli boşanma nekadar sürüyor ?
Neler için tedbir alınmalı ? Bir kadın olarak süreçde hangi haklarım var ?
Avukat tutmam şart mı?
Masraflar nekadar ?

Bir oğlum var ev kira. Çalışıyorum. Evde kalmama izin vermiyor boşanmadan sonra. Sırf bu istedi nedeniyle çekişmeliye gidiyor. Ev işime ve oğlumun kreşine 10 dk mesafede. Çocugumun düzenini bozmak istemiyorum oturdugumuz evde kalmak istiyorum. Ortak mal varlıgımız yok. Sizce çok mu uzar süreç ev için ?

Son düzenleme:
Avukat tutmam şart mı?
Masraflar nekadar ?

Bir oğlum var ev kira. Çalışıyorum. Evde kalmama izin vermiyor boşanmadan sonra. Sorf bu istedi nedeniyle çekişmeliye gidiyor. Ev işime ve oğlumun kreşine 10 dk mesafede. Çocugumun düzenini bozmak istemiyorum oturdugumuz evde kalmak istiyorum. Ortak ma vaelıgımız yok. Sizce çok mu uzar süreç ev için ?
Bilgim yok, yolunuz bahtiniz açık olsun.
Oğlunuzla birlikte sağlıklı mutlu huzurlu bir ömür dilemek için yazdım.Hersey gönlünüze göre olsun inşallah 💐

Bilgim yok, yolunuz bahtiniz açık olsun.
Oğlunuzla birlikte sağlıklı mutlu huzurlu bir ömür dilemek için yazdım.Hersey gönlünüze göre olsun inşallah 💐
Güzel dilekleriniz dualarınız için çook teşekkür ederim 🥹 umarım dimdik çıkarım bu süreçden

Evi birlikte mi almıştınız

Bence bir avukata sorun.

Buradaki normal vatandaş ancak tahmini bilgiler verir.

Allahım yardımcınız olsun inşallah.
Çok teşekkür ederim.🙏🏽
Bir avukatdan bilgi alacagım muhalkak araştırma içerisindeyim

Avukat tutmam şart mı?
Masraflar nekadar ?

Bir oğlum var ev kira. Çalışıyorum. Evde kalmama izin vermiyor boşanmadan sonra. Sırf bu istedi nedeniyle çekişmeliye gidiyor. Ev işime ve oğlumun kreşine 10 dk mesafede. Çocugumun düzenini bozmak istemiyorum oturdugumuz evde kalmak istiyorum. Ortak mal varlıgımız yok. Sizce çok mu uzar süreç ev için ?
Boşanma davası açtığınızda zaten ev size ve çocuğunuza tahsis edilecek neyin inadı ki bu? Ev kira ise sadece ev eşyalarını paylaşırsınız.

Boşanma davası açtığınızda zaten ev size ve çocuğunuza tahsis edilecek neyin inadı ki bu? Ev kira ise sadece ev eşyalarını paylaşırsınız.
çocuğun düzeni bozulmasın süreçten en az etkilenecek şekilde bu süreci anlaşarak atlatalım desemde ben hayata sıfırdan başlayacağım sen hayata burda kaldıgın yerden devam mo ediceğini düşünüyorsun dedi. Malesef çok bencil birisi. Çevresindeki arkadaşlarıma mihraya evi yar etmem diyor muş. Bu neyin kini inadını aklım almıyor.

çocuğun düzeni bozulmasın süreçten en az etkilenecek şekilde bu süreci anlaşarak atlatalım desemde ben hayata sıfırdan başlayacağım sen hayata burda kaldıgın yerden devam mo ediceğini düşünüyorsun dedi. Malesef çok bencil birisi. Çevresindeki arkadaşlarıma mihraya evi yar etmem diyor muş. Bu neyin kini inadını aklım almıyor.
Niye sıfırdan başlamak olsun ki eşyaları paylaşın, ev tutsun herkes evlenirken aldığı eşyayı alsın. Bütün hepsini o aldıysa size bırakmak istemeyebilir haklı olarak.

siz mahkemeye başvururken evin size ve çocuğa tahsis edilmesini isteyeceksiniz, ve de muhtemelen olur...

boşanma uzun da sürse çekişmelide dilekçeler savaşı da yaşansa bunu baştan talep edip -umarım- karara bağlatabilirseniz, evde kalmaya devam edersiniz.

çocuğu size bırakmakta uzlaştınız mı, çocuk kreşe gittiğine göre 4-5 filan maksimum. o yaşta çocuğu babası yüksek ihtimalle almayacaktır bu durumda mahkeme size değil de çocuğa önem vererek evi tahsis edebilir.

kira sözleşmesi kimin üstüneydi?
ödemeleri şimdiye kadar kim yaptı?

ev sahibiyle sizin iletişiminiz var mıydı?

Sanki evin tapusu size kalacak. Kiralık evin neyini yar etmeyecekmiş?
Siz bir avukatla görünüşün bu durumu muhakkak, avukatsız çekişmeli boşanma sürecini doğru bir şekilde yönetmeniz zor bence.

siz mahkemeye başvururken evin size ve çocuğa tahsis edilmesini isteyeceksiniz, ve de muhtemelen olur...

boşanma uzun da sürse çekişmelide dilekçeler savaşı da yaşansa bunu baştan talep edip -umarım- karara bağlatabilirseniz, evde kalmaya devam edersiniz.

çocuğu size bırakmakta uzlaştınız mı, çocuk kreşe gittiğine göre 4-5 filan maksimum. o yaşta çocuğu babası yüksek ihtimalle almayacaktır bu durumda mahkeme size değil de çocuğa önem vererek evi tahsis edebilir.

kira sözleşmesi kimin üstüneydi?
ödemeleri şimdiye kadar kim yaptı?

ev sahibiyle sizin iletişiminiz var mıydı?
Ev kira sözleşmesi onun üzerine. Kirayı bir dönem ben ödedim sonra o ödemeye devam etti. Ev sahibi ile iletişimim yok ama numarası var

Ev kira sözleşmesi onun üzerine. Kirayı bir dönem ben ödedim sonra o ödemeye devam etti. Ev sahibi ile iletişimim yok ama numarası var
dikkat etmeniz gereken hususlar bunlar- diye düşünüyorum
avukat değilim ama

zira adam kira evi yar etmemeyi kafaya koyduysa
gidip taşınıyorum diye abonelikleri kapattırabilir
ev sahibine çıkcaz diyebilir, ya da kirayı yatırmaz haklı tahliye sebebi oluşturtur

işin yasal durumunu bilmiyorum yani boşanma durumunda bu işlerin nasıl yönetilmesi gerekiyor
ya da yasada bunun yeri var mı onu da bilmiyorum açıkçası

"mahkeme oturduğu ev tahsis eder" denilen şeyi yaptırdık
iyi peki, aa bunun yasal getirisi nedir tam olarak emin değilim. bunları iyi araştırın derim.

Ne utanmaz bir adammış bu,kiralık evden bile vazgeçmiyor..Başka kiraya çıksanız boşanacak mıymış?evin kirası çok mu uygun?ay boş verin 1+1 de olsa birşey bakın kendinize..başka kreşe de verirsiniz. adam tehlikeli gibi geldi bana,aileniz yok mu,bir düzen kurana kadar ailenizin yanında kalamaz mısınız?alacağınız birşeyi de yokmuş,anlaşıp kurtulmaya bakın hemen

benim bildiğim bir taraf özellikle tahsisini istemediği sürece böyle bir karar otomatik çıkmıyor

ayrıca şimdiki erkeklerden herşey beklenir
benim eniştem baya bildiğin gitmedi evden uzaklaştırmalara filan rağmen, gidecek yerim yok dedi mesela
sürekli karakolluk oldular

burası biraz karışık, bi sözleşme var tabi ama, kiraların asıl miktarlarının asla belirtilmediği, senelik kira alınan, turizm ve kara para dönen bir yerde yaşıyorlar. sözleşme de adamın üzerindeydi. ev sahibi sanki baştan sözleşme yapar gibi olursa olur ancak dedi bu sefer, e o zaman da eski kiracı gibi olmayacaktı.

neyse asıl konu adamın işi yok, geliri yok. malı yok. hiçbişeyi yok. zaten mesele de bu, çalışmıyor herif senelerdir böyle.

"e ben nereye gitcem beni sokağa mı atacaksınız" dedi mesela. neyse, kuzenim çocuklarıyla çıktı evden başka ev tuttu...bunun üzerinden 1.5 sene geçti hala boşanmış değiller.

ha herif kaldı evde de...kaç ay kaldı derseniz tabi ki çalışmadığı için kirayı ödememiş. birkaç ay ödemedikten sonra çıkarmışlar.

benim bildiğim bir taraf özellikle tahsisini istemediği sürece böyle bir karar otomatik çıkmıyor

ayrıca şimdiki erkeklerden herşey beklenir
benim eniştem baya bildiğin gitmedi evden uzaklaştırmalara filan rağmen, gidecek yerim yok dedi mesela
sürekli karakolluk oldular

burası biraz karışık, bi sözleşme var tabi ama, kiraların asıl miktarlarının asla belirtilmediği, senelik kira alınan, turizm ve kara para dönen bir yerde yaşıyorlar. sözleşme de adamın üzerindeydi. ev sahibi sanki baştan sözleşme yapar gibi olursa olur ancak dedi bu sefer, e o zaman da eski kiracı gibi olmayacaktı.

neyse asıl konu adamın işi yok, geliri yok. malı yok. hiçbişeyi yok. zaten mesele de bu, çalışmıyor herif senelerdir böyle.

"e ben nereye gitcem beni sokağa mı atacaksınız" dedi mesela. neyse, kuzenim çocuklarıyla çıktı evden başka ev tuttu...bunun üzerinden 1.5 sene geçti hala boşanmış değiller.

ha herif kaldı evde de...kaç ay kaldı derseniz tabi ki çalışmadığı için kirayı ödememiş. birkaç ay ödemedikten sonra çıkarmışlar.
Tabi ki bunun için zaten bir avukat ile ilerlemesi lazım. Burada biz sadece bir fikir verebiliriz. Sizin enişte de çok yüzsüzmüş.

Tabi ki bunun için zaten bir avukat ile ilerlemesi lazım. Burada biz sadece bir fikir verebiliriz. Sizin enişte de çok yüzsüzmüş.
bizimki yüzsüzlükte zirve bir örnek, inşallah öyle biri değildir

benim anlattığım durumda adam evden gitmiyor uzaklaştırma alıyorsun, x süre sağda solda yatıyor süre bitiyor, eşyası da evde mesela , eşyayı da koyacak bir yerin yok. abonelikler her nane de onun üzerinde vs. benim kuzen kendi çıktı ne yaparsa yapsın dedi.

neyse
avukatlık konulardan birisi bu -ben de bilmiyorum cevabı

adam gitse abonelikleri yarın kapatsa mesela
açtırmak için kira sözleşmesi lazım
ev sahibi diyebilir mi mesela bu durumda eski kiracı sayılmaz, baştan sözleşme yapıyoruz kira 20ydi ama rayiç 40, 40 verirsen sözleşme yaparım

attım durumu tamamen.
bu "tahsis" tam olarak ne demek?

Back
X