• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cektıgınız dertler sızın hayatınızı,görüsünüzü nasıl etkıledı ?

kadincaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2011
542
4
46
Almanya
Benim esimden ayrildigimi ve üstüne suan issiz oldugumu bazilariniz biliyorsunuz.
ben sunu ögrendim diyebilirim,hayatta daha acik bakabilinmeli olaylara,cünkü her an hersey gelebiliyor basimiza ve insanin hayati 360 derece degisebiliyor.ve huzurun ne kadar güzel ve önemli oldugunu anladim,birde elindekinin kiymetini bilmek.
birde ögrendimki parasini tutumlu harcamali insan.

Benim esimden ayrildigimi ve üstüne suan issiz oldugumu bazilariniz biliyorsunuz.
ben sunu ögrendim diyebilirim,hayatta daha acik bakabilinmeli olaylara,cünkü her an hersey gelebiliyor basimiza ve insanin hayati 360 derece degisebiliyor.ve huzurun ne kadar güzel ve önemli oldugunu anladim,birde elindekinin kiymetini bilmek.
dertlerim bana güçlü olmayı dik durmayı en yakınında olsa insanlara yaralarını göstermemeyi öğretti
hayatta yalnızsın ve herşeyi kendin yapmak zorundasın kimseden fayda yok bu zamanda ..

malesef ne oldum demiceksın ne olacagım diceksin... başımıza gelen her musibet ders verici allah beter acılardan korusun..tutumlu olmak güzel bişiy canım ...aldığının değerini anlıyosun sen kuru soğan yesende bırak millet et yediğini sansın ilerde düzelir herşey...unutma yaranı gösterırsen kanatan cok olur

Son düzenleme:
sizinkinin yanında pek dert sayılmaz sanırım ama nasıl etkilediğini açıklayayım yıllarca bana umut veren adam aşık olduğum adam gitti evlendi şöyle etkilendim ki hayatta hiçbir erkeğe yüzde yüz güvenemem güvenmiyorumda zaten

sizinkinin yanında pek dert sayılmaz sanırım ama nasıl etkilediğini açıklayayım yıllarca bana umut veren adam aşık olduğum adam gitti evlendi şöyle etkilendim ki hayatta hiçbir erkeğe yüzde yüz güvenemem güvenmiyorumda zaten

gerçekten hiçbişekilde tam olarak güvenmemek gerekiyr gerçekle yüzleşince insanı en çok yaralayan ben nasıl bu kadar güvenmişim oluyor

sahiden neden cogu insana gösterince zayif noktani sana karsi kullanmaya calisiyorlar.hayat ne kadar zor ve mücadele gerektiriyor.

gerçekten hiçbişekilde tam olarak güvenmemek gerekiyr gerçekle yüzleşince insanı en çok yaralayan ben nasıl bu kadar güvenmişim oluyor

aradan o kadar zaman geçti şuan sevdiğim bi erkek arkadaşımda var ama hala kendime inanamıyorum gözü kapalı inandığım için ona

hayatınıızın bir anda değişebilceğini.kendi aileme herkesten çok güvenmeyi (eşim dahil ) hiç kimseye güvenmemeyi.kendi ezdirmemeyi lafını esirgememeyi( benki sakin insan sinirli lafını esirgemez oldum)

çektiğim dertler insan olma yolunda bana ders oldugunu bugün ne oldugum degil yarın ne olabilecegimi, yarın için büyük hayaller kurarak bugünümü zehir etmeyip elimdekileri kaybetmeden değerini anlamayı..tabi ki hayatta hedefler koymayı ama o hedeflere ulaşırken yürüdügün yolda çektigin sıkıntıların yasadıklarının degerini bilmeyi..ve en önemlisi de şu hayatta büyük konuşmamayı öğrendim

amin,Allah yardimcimiz olsun,dünyada dert biter mi.
hayat insana hergün yeni birsey ögretiyor.mesela ufacik birsey olsa bile.

çektiğim dertler insan olma yolunda bana ders oldugunu bugün ne oldugum degil yarın ne olabilecegimi, yarın için büyük hayaller kurarak bugünümü zehir etmeyip elimdekileri kaybetmeden değerini anlamayı..tabi ki hayatta hedefler koymayı ama o hedeflere ulaşırken yürüdügün yolda çektigin sıkıntıların yasadıklarının degerini bilmeyi..ve en önemlisi de şu hayatta büyük konuşmamayı öğrendim

evet asla asla demeli insan.hayatta hersey olabiliyor,ve insan büyük konusunca görüyor ki hataymis öyle konusmak,yüce Allahin yaninda hic birsey imkansiz degil.

basimiza gelen seyler uzucu de olsa bizi biraz daha olgunlastiriyor...
benim yasim kucuktur ama beni ben yapan bir suru sey yasadim o yuzden hayata bakis acim diger genclerden farkli oldu hep...

basimiza gelen seyler uzucu de olsa bizi biraz daha olgunlastiriyor...
benim yasim kucuktur ama beni ben yapan bir suru sey yasadim o yuzden hayata bakis acim diger genclerden farkli oldu hep...

evet kesinlikle öyle,bazen yasadigim kötü olaylar bizi ileride yapabilecegimiz büyük hatalardan deri tutabiliyor,birde bu yani var.

bende çokşey öğrendim mesela kırılmamak için kırmayı ezilmemek için ezmeyi ama şunuda öğrendim etme bulursun keser döner sap döner vs.vs.

Allah'ıma şükürler olsun çok derdim olmadı hiç bi zaman ama şunu bilirim ki Allah'ım Hiç Bir Kuluna Kaldıramayacağı Kadar Yük Vermez...

Buna İnandığım İçinde, Her Zaman Dik Durmayı Bildim... Hiç Bir Şey İçinde Kendimi Parçalamadım...

'' Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, Benim büyük birderdim var! deme, derdine dönüp Benim büyük bir Rabbim var! de. ''

• Bir bebegi dusunmeli insan...Acili bir dogum,ilk aglayis,ilk gulus,ilk hastalik ,ilk yerlere savrulup kanepelerden asagilara dusup; buyuk insanlarin bir hamlede yaptigi her seyi o duse kalka yuvarlana yuvarlana, basini sehpalara carpa carpa ogrenebildigini.Bu hayatin bir deneme yanilma oldugunu anlamamizi.Ailemizi secemedik,boyumuzu posumuzu satin almadik,sevdigimiz kisiyle bir sehirde tahmin etmedigimiz bir yerde karsilastik vs.Hayat bize sunduklariyla bizim duru bir insan olmamiz icin icimizdeki cevherin gelismesi...Sercelere saldiran yirtici kuslarin aslinda sercelerin hizli ucma kabiliyetlerini gelistirmelerine yardimci oldugunu kavradik.Gecen sene olmasini istedigimiz bir dolu seyin iyiki olmadigini eger olsaydi simdiki bu cok daha iyi durumlarin karsiniza cikamayacagini sezinledik.Karanligin en koyu noktasinda aydinligin varligini,bir dogumun yaklasmakta oldugunu ogrendik.Simsiki sarildiklarimizin, aslinda bizi simsiki sarmadiklarini bizi asil saranin bize hesapsiz veren O nun oldugunu anladik.Keskeyi bir topraga ekmisler hicbir sey bitmemis,yesermemis...

Son düzenleme:
Back
X