• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cektıgınız dertler sızın hayatınızı,görüsünüzü nasıl etkıledı ?

Ben yaşadıklarımdan dolayı insanlara güvenimi kaybettim maalesef. Duygusal anlamda değil ama dostluk anlamında. Duygusal anlamda da aldatmalar yaşadım bu kişilerin elde edene kadar bin takla atıp çıkmaya başladıktan sonra hemen nasıl dönebildiklerini gördüm. Ama çok şükür karşıma eşim çıktı bana hayatta hala mükemmel insanların olduğunu gösterdi ama aynı şeyi arkadaş için diyemicem. Bir dostumdan çok büyük darbe yedim. O günden sonra bir sre hiç arkadaşım olmadı yada herşeyimi paylaştığım biri olmadı. Başka şehire geldim evlenip burada birkaç kişi oldu ama hep yalan dolan, kendini övmeler karşındakini küçük görmeler ve ikili oynamalar. Öyle yaşanlar görüyorum ki nasıl bu kadar atılır nasıl bu kadar güzel senaryo yazılır diyorum. Ama Allah bir bir getiriyor önüme o yalanları. İyice tanımadan kimseye sırrımı, ailevi ilişkilerimi, derdimi anlatmamayı öğrendim ve kimsenin sözüne birebir inanmamayı öğrendim hep bir mesafe olmalıymış insanlarla aramda..

Planlar yapmadan yaşamayı, şimdi'nin tadını çıkarmayı, insanlara karşı daha anlayışlı olmayı, en önemlisi hayatın insan ilişkilerinden ibaret olmadığını öğrendim.

Ya valla yazmayım dedim de, o kadar çok yerde görüyorum ki bu hatayı, sizin nezdinizde uyarayım dedim.Lütfen ya açıları öğrenin, ya da rakam kullanmayın.360 derece dönmek demek, ilk başladığın yere geri gelmek demek.Yani kendi etrafında bi tur atarsın , sonra hiç bir değişiklk olmaz başladığın yere dönersin. Tam tersine döndü demek istiyorsanız "180 derece döndü" diyin.Ya da tam tersine döndü diyin lütfen.Bu da benim takıntım. Mazur görürsünüz umarım.:71:

gercegi söylemek gerekirse bu dedigini tam konuyu acarken düsündüm ama yinede insanin hayti allak bullak oluyor anlaminda 360 yazdim:71:

bir de ben ögrendim ki,kadin daha cok etkilenen taraf oluyor esinden ayrilirsa.
gercekten erkek yinede erkek....

katılmıyorum.. erkek daha cok etkileniyor toparlanamıyor..kadın heryere sığıyor ama çoğu erkek yaşayamıyor kendi kendine..yetersiz kalıyor kadın herşekilde kendi basının çaresine bakabiliyor

herseyin bir sonu oldugunu ve bu hayattaki herseyin yalan oldugunu ögretti banada ...

hayat bana kimseye kötülük yapmamayi yapinca bir gün öbür dünyaya kalmadigini gördüm bu dünyada fazlasiyla cekmeden gidinmedigini ögretti
kötülük yapan kisinin cok cektigini kendini ezdirmemek icin kötülük yaptigini ama ilerdede yanliz kaldigini ögreti insan olki insan kalasin
örnekmi kaynanam diliyle esine cocuklarina gelinlerine torunlarina komsularina cektirmedigi kalmadi simdi cok yaslandi kimsesizzz kimsesizzzz allah korkusu olmasa kimse selam vermiyecek simdi kaynanami anliyorum anneden babadan esden sevgi görmemis hircinligini komsudan cocukdan gelinden her kezden cikarmis simdi cokkkkkkkkk yanliz kimsesizzzzz

şükür allah bana altından kalkamayacağım bir dert yaşatmadı bana şimdiye kadar.kimisi ağır oldu kimisi basit.kiminde yelkenleri neredeyse suya indirdiğim oldu kimisi anında çözüldü.allah sağlık sıhhat versin her bir derde çare bulunur o vakit.beni öldürmeyen dertler hayata karşı daha güçlü kıldı....

Son düzenleme:
Hayatta yalnız olduğumu öğrendim. Herşeyi kendi yapmam gerektiğini ailem bile olsa kimseden birşey beklemem gerektiğini. Kimseye güvenmemem gerektiğini öğrendim.

Susmamayı, ezilmemeyi öğrendim.

İyi insan olmanın değer getirmediğini insanların çok kötü olduğunu öğrendim.

Ve en önemlisi sonradan görme insanlardan uzak durmayı. anasının evinde mağazanın m'sini bilmeyen insanların zengin koca bulduktan sonra nasıl sonradan görme olduğunu geldikleri yeri nasıl unuttuğunu öğrendim

Eşim askerdeyken anladım ki kimseye güvenmemek lazım mış, sırtını kimseye dayayamazmış insan her ne kadar yakının olursa olsun. Asla derdini, sırrını paylaşmamalıymış insan. Eşimden başka yokmuş limanım bunu anladım. Rabbimin verdiği her şeyde bir hayır vardır. Bana bu asker yolu beklemeyi reva görmüş, şükürler olsun çok şey öğretti bana bu süreç.

insanlara hemen güvenmemeyi, herkesi ciddiye almamayi,haketmeyen insanlara deger vermemeyi ögretti.
bide tirnagin varsa basini kasimayi....

insanlara hemen güvenmemeyi, herkesi ciddiye almamayi,haketmeyen insanlara deger vermemeyi ögretti.
bide tirnagin varsa basini kasimayi....

aynen katılıyorum
şu da var ki dünya yalan ölüm hepimizin kapısında bazen çok canım sıkıldığında kendime kızıyorum ölümlü dünya boş bunlar niye bu kadar takıyorsun ki diye:31:
inanın allah yeter ki sağlık sorunu vermesin gerisi çözülmeyecek aşılmayacak sorunlar değil
şu yalan dünyada herşeyi kafaya takmamak şükretmeyi bilmek gerek diye düşünüyorum.gerçi bende her zaman bunu yapamıyorum ama yine de çabalıyorum:9:

Ayaklarımın yere daha sağlam basmasını sağladı geçirdiğim tüm sıkıntılar.
Şu an 24 yaşındayım ama kendimi 30 gibi hissediyorum çoğu zaman.
Çok badireler atlattım çünkü...
Herşeye rağmen hayat güzel iyi ki yaşıyoruz.
Güneş tepede ışıl ışıl parlayıp rüzgara yüzümü verdiğim ve denizin kokusunu içime çekip saçlarımı havalandırdığım zamanlar yaşadığım için Allah' a bir kez daha şükrediyorum her seferinde...
Unutulmaması gereken tek şey var aslında: 'Öldürmeyen acı güçlendirir' :65:

annem babam kardeşlerim ve eşimden başkasından bana fayda olmadığını

insanlara karşı fazla iyi niyetli davranmamayı öğrendim

bir de artık sloganım: akıllı olup dünyayla uğraşacağına deli ol dünya senle uğraşsın oldu

özellikle kayınaileye karşı inanılmaz işe yarıyor tavsiye ederim

İnsanlara olan inancımı yitirdim ..
Bu beni benden etti hayatta ..
Eskiden ne yaşanırsa yaşansın yeni doğmuş bebek gibi tertemiz kalmayı başarır insanları da temiz görür, inanırdım , severdim ..
Ama artık insanlara inanmıyorum , Kayboldum ..

bu çok huzursuz edici bir durum , yanlız bırakıyor insanı , kimsesiz bırakıyor ama öyle işte ..
İnancımı kaybettirenler utansın ..

Back
X