- 7 Kasım 2016
- 171
- 67
- 98
- 35
- Konu Sahibi Zara_loves
-
gecen hafta ilk 3 aylık kontrole gittik canım. İlk tesstte hic hucre cıkmamıstı bu testte spermatid cıktı. ilaclara ignelere macunlara devam dedi. insallah 3 ay sonra daha iyi gelisme olur?Nasil gidiyor tedavi arkadaşlar
Elonge spermatidlerle artık tüp bebek yapilabiliyormus yeni bi yontem anladigim kadariyla. Celalettin hoca 4 tane denedik hepsi de tuttu dedi. Size de elongelerle tup bebek yapalım dedi mi
Bizim İlk gittiğimizde de vardı bizim ama o zaman çok kaliteli olmadıği için tüp bebek yapalım dememişti
siz ne yaptınız canım hucreler ne durumdaArkadaslar hic çıkmıyor sesiniz var mi ilerleme kaydeden
Bu ay gidecegiz cnm iste kontrole ama pek umidim yok umarim iyi olursiz ne yaptınız canım hucreler ne durumda
Canım Merhaba,
Celalettin Hoca size deneme yapıldı. Vee hamilelikle sonuçlandı mı dedi eminmisiniz buna. Çünkü bu yöntemle şuanda oluşan bir hamilelik yok. Acaba embriyo oluştu transfer edildi demiş olabilir mi?
Ben bu konuyu yakından takip ediyorum. Şöyle düşün hamileelik oluşmuş olsa bu konu patlar giderdii. Mümkün mü böyle gizli kalması ya celalettin hoca abartmış yada yanlış bilgi vermiş. Yada siz yanlış anladınız.
Bizdemi soylesek denesek acabaMerhabalar;
Biz de aynı konuda tedavi görüyoruz. Eşimde elonge spermatid var. Bu ay tüp bebek yöntemine başlamamızı önerdi Celalettin Hoca bize de. Şu anda transferim gerçekleşti. Haftaya kan testi sonucumu alacağım. Çok heyecanlıyım ki öyle böyle değil. Soonucu hem öğrenmek istiyorum hem de öğrenmeye cesaret edemiyorum.
Transfer öncesi embryolog ile konuştuğumda başka böyle vakalar var mı diye bu tür bir yönteme daha yeni başlandığını ancak yapılan ortama on adet vakadan 3-4 ünde tuttuğunu diğerlerinde düşük gerçekleştiğini söyledi. Şansın normale göre biraz az olduğunu (yani normalde %60 civarı ama bunda %40) ama şu durumda bizden aldığı elonge eğer genetik olarak sorunlu değilse diğer anne adaylarıyla aynı olasılıklara sahip olduğumu söyledi bana.
Ama neden bu ortaya çıkıp haber olmadı derseniz. Biliyorsunuz normal sartlarda bile 10 haftalık bir düşük riski var. Bu da çok yeni başlanmış bir yöntem. Bir diğer sebebi de şu olabilir. Benim embroyolog ile konuşmamdan anladığım onların amacı hamilelik yaratmak değil, canlı sağlıklı doğum elde edebilmek. Dolayısı ile daha bunu söylemeleri için çok erken. Bu yöntemle doğum sonucu bekleniyor olabilir diye düşünüyorum. Benim de sonucumu yine size bildiririm. İnşallah hepimize umut olacak güzel şeyler olur hayatımızda...
Cok tesekkur ederim umarim rabbim hepimizi mutlu mesud eder insallah hayırlısıyla yawrularimiza kavusuruz.peki maddi olarak ne kadariniz gitti tup bebegeBiz 2014 başında başlamıştık tedaviye. Eşimde sadece immature germ hücre vardı başladığımızda. Yani eğer düşünüyorsanız bir deneyin derim. Ne kaybedeceksiniz ki? Sonuçta Rabbim verecekse bir yol açmış olursunuz.
Bir de sizin gönderdiğiniz mesajlara baktım da. Azalma oldu mu diye sormuşssunuz. İnanın sürekli inişli çıkışlı gitti. Bir ay yükseldiyse bir ay düştü. O zamanlar hep bir moral bozukluğu oldu neden düşüyor nasıl olacak diye. Ama sabredin tedaviyi bırakmayın. Eşim herşeye rağmen hiç aksatmadı. Hoca ne diyorsa hem zamanında ve tam uyguladı. Ve zamanla yavas yavas iniş çıkışlı da olsa elonge durumuna kadar geldik. Sakın bir düşüş gördüğünüzde üzülmeyin. Ki sizde sperm çıkışı olduysa ve hipogonadizm bloglardan okuduğum kadarıyla bu infertilite sorununda tedavisi en kolay sıkıntı. Allah'ın izniyle sizin de sabrınızla düzelecektir inşallah.
İnsallah haftaya mujdeyi alacaksınız ve bizede umut olacaksınızBiz 2014 başında başlamıştık tedaviye. Eşimde sadece immature germ hücre vardı başladığımızda. Yani eğer düşünüyorsanız bir deneyin derim. Ne kaybedeceksiniz ki? Sonuçta Rabbim verecekse bir yol açmış olursunuz.
Bir de sizin gönderdiğiniz mesajlara baktım da. Azalma oldu mu diye sormuşssunuz. İnanın sürekli inişli çıkışlı gitti. Bir ay yükseldiyse bir ay düştü. O zamanlar hep bir moral bozukluğu oldu neden düşüyor nasıl olacak diye. Ama sabredin tedaviyi bırakmayın. Eşim herşeye rağmen hiç aksatmadı. Hoca ne diyorsa hem zamanında ve tam uyguladı. Ve zamanla yavas yavas iniş çıkışlı da olsa elonge durumuna kadar geldik. Sakın bir düşüş gördüğünüzde üzülmeyin. Ki sizde sperm çıkışı olduysa ve hipogonadizm bloglardan okuduğum kadarıyla bu infertilite sorununda tedavisi en kolay sıkıntı. Allah'ın izniyle sizin de sabrınızla düzelecektir inşallah.
İnsallah haftaya mujdeyi alacaksınız ve bizede umut olacaksınızBiz 2014 başında başlamıştık tedaviye. Eşimde sadece immature germ hücre vardı başladığımızda. Yani eğer düşünüyorsanız bir deneyin derim. Ne kaybedeceksiniz ki? Sonuçta Rabbim verecekse bir yol açmış olursunuz.
Merhaba Kızlar
kaç zamandır yazıcam yazamadım kafam alllak bullak oldu tam umudumuzu yitirdiğimiz anda Allahım mucizesini gösterdi bize doğal yolla çıkış başladı kızlar semen analizi ilk mail geldiğinde olumsuzluk beklerken birde açtım 9 adet sperm...Dizlerimin bağı çözüldü bacaklarım tutmadı inanamadım eşimi aradım ama ağlamaktan anlatamadım sonra sakinleşip söyleyince yok o benim değildir karışmıştır dedi inanmadı o da ..sonra Celalettin hocanın yanına girince kesinlşince bzden mutlu ve şaşkını yoktu sanırım.. Rabbim ne kadar evlat hasretiyle yanan insan varsa hepsine nasip etsin evlat kokusunu... bizi de tamamına erdirsin 1 ay sonra tekrar gidicez eğer çıkış devam ederse 10 günde bir tüp bebek merkezine gidlip havuzlama yapılacak ve transfer olacak Rabbimin izniyle..Dualarınıza ve birbirimizin dualarına çok ihtiyacımız var bol bol dua edelim..Böyle durumda olupta çıkış devam edip bebek sahibi olan var mı
Bu yazıyı 15 dk önce azospermle savaşanlar bölümüne yazdım kızlar ben de sizin gibiydim hele de hormon testleri çok kötü diye düşünürken düşünün testosteron 140 larda .. Rabbim olmadık anda aydınlattı dünyamızı inananın sabredin 10 senedir bekliyorum iğne ilaç en son celalettin hoca elongelerle deneyeceğiz demişti ama şimdi normal yolla çıkış başladı Allahın izniyle isteyelim HZ.Muhammed SAV hürmetine dua edelim Rabbim sabrımızın ve ve dualarımızın gayretimizin müfakatını verecektir.Hepinizi çok seviyorum..Rabbim hepinize basip etsin ve bebeklerimizi kucağımıza almayı da..
Merhabalar;
Biz de aynı konuda tedavi görüyoruz. Eşimde elonge spermatid var. Bu ay tüp bebek yöntemine başlamamızı önerdi Celalettin Hoca bize de. Şu anda transferim gerçekleşti. Haftaya kan testi sonucumu alacağım. Çok heyecanlıyım ki öyle böyle değil. Soonucu hem öğrenmek istiyorum hem de öğrenmeye cesaret edemiyorum.
Transfer öncesi embryolog ile konuştuğumda başka böyle vakalar var mı diye bu tür bir yönteme daha yeni başlandığını ancak yapılan ortama on adet vakadan 3-4 ünde tuttuğunu diğerlerinde düşük gerçekleştiğini söyledi. Şansın normale göre biraz az olduğunu (yani normalde %60 civarı ama bunda %40) ama şu durumda bizden aldığı elonge eğer genetik olarak sorunlu değilse diğer anne adaylarıyla aynı olasılıklara sahip olduğumu söyledi bana.
Ama neden bu ortaya çıkıp haber olmadı derseniz. Biliyorsunuz normal sartlarda bile 10 haftalık bir düşük riski var. Bu da çok yeni başlanmış bir yöntem. Bir diğer sebebi de şu olabilir. Benim embroyolog ile konuşmamdan anladığım onların amacı hamilelik yaratmak değil, canlı sağlıklı doğum elde edebilmek. Dolayısı ile daha bunu söylemeleri için çok erken. Bu yöntemle doğum sonucu bekleniyor olabilir diye düşünüyorum. Benim de sonucumu yine size bildiririm. İnşallah hepimize umut olacak güzel şeyler olur hayatımızda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?