Celiskiler ve evlilik

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
18 aylik bir iliskim var. Ikimizin de isi gucu iyi memleketlerimiz ayni teorik olarak cok uygunuz. Ben evlilikten korkan biriyim normalde ama onunla evlenirsem baska seylerden de korkmaktan korkuyorum. Benim de kapali olmami cok isterdi biliorum ama degilim. En cok tartistigimiz konulardan birirdir kiyafet. Sevgilimle yakin zamanda kisa bir sureligine ayri kaldik. Cok uzuldum cok yiprandim bu sure icinde. Onsuz olamayacagimi anladim. O da oyle. Tekrar baristigimizda ben sensiz olamiyorum, hemen evlenelim nolursa olsun, yanimda ol istiorum dedi. Ama bizim sorunlarimiz var. Cozemedigim ne yapicagimi bilmedigim bu muhafazakarlik konusu. Sevgilim evlendigimizde olabildigince dine uygun yasamak istiyormus. Kendini dine verecekmis. Evimizin bir odasi bunun icin olacakmis. Hatta o manevi hazzi almak icin cuppeli sarikli namaz kilmak istiyormus. Cocugumuz oldugunda onlara gereken dersi verecek, ogluyla birlikte namazlar kilacakmis. Kiz cocugu oldugunda bana uyguladigi baskinin katini uygulamasindan korkuyorum. Gunde bir saat din dersi verecegi icin onlar dogrusunu ogreneceklermis zaten.
Bunlar bana asiri kizlar. Benim annem de kapali ama bunlar fazla bana. Cocuk yapmaktan korkarim ben. Tamam annem kapali ben acigim ama annesi acik kizlari kapali bi aile hic gormedim. Bisey demicek de olsam kizim kapali olursa bunun bana garip geldigi gercegini degistirmicek. Beni sevdigini biliyorum ben de onu. Ortak yanlislarimiz var ayrica. Bunca yanlistan sonra da bu kadar asiri dine uygun yasama istekleri garip geliyor.Nereye kadar sevgili kalacagiz. Evlenmekten odum kopsa da olacak bir gun. Birakip gidemiyorum onsuzlugu yasadim, kalsam durum bu napicagimi bilmiyorum.

Alinti yapilmazsa sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Fazla tehlikeli bi durum..Herseyin aşırısı uç noktası zordur herzaman..Suan ayrılamıyorsun canın yanıo belki ama inan evliliyken çok daha zor ayrılmak..Dürüst olalım sen bile bu adamla evlilik yurutemiceginin farkındasın...10 yaşında kapalı kardeşi olan adam asla senin açık olmana izin vermez..Kızınız olursa belki 5. yasinda takıcak örtüyü saçına...Senin düşünce tarzın olmayan bir hayatta ne kadar mutlu olacaksın..Hayatın hep çatışma içinde geçicek çocuklarını bile istediğin gibi yetistiremiceksinn..Evlenince suan duydugun aşk azalicak o zaman bu kadar farklı biriyle bir ömür surdurebilecekmisin???Bence gör canım bi geleceğiniz olmadığını...Kendini atma uçurumdan aşağı..Normalde bu kadar kesin konuşmam ama bu evliliğin sonu hakkaten uçurum..Ayrıca emin ol gecmeyen bir acı yok 1 yılda sonra olsa unutucaksin..

Burdan ne bekliyorsun ki sen zaten görüyorsun geleceği ki kafeste kuş gibi olucaksın. Normal çiftler evlendiğinde nasıl bir evde ne renk mobilyalarla hayalleri kurarken sen namaz odası diyosun. Çocuk ismi hayal edeceğine nasıl dini eğitim verilecek kaç yaşında kapanacak diye düşünüyorsun

Benim eşimin sülalesinde de herkes kapali ama benim başım açık beni böyle kabullendiler. Eşim de sanirim kapanmami isterdi ama kendin bilirsin der. Bende zaten mini etek falan giymedigim için sorun yasamiyorum. Tek degisiklik etekli mayo giyerdim denize girerken biraz daha kapali haşema mi nedir ondan giyiyorum. Eşim beş vakit namaz genelde kılar ama bana baski yapmaz. Benim oğlum var ama kizimiz olsa bilmem nasil olurdu ama çok açik giymesine müsade etmezdi sanirim. Ama benim eşim ve ailesi cemaate bağli falan değil yani öyle olsa ve benim de katilmami istese sorun olabilirdi.
Eşimin dedesi bir kere dinimizde kadınlar kapanmalı kızım diye birşey söyleyecekti kaynanam engel oldu ki aslinda en cok kaynanam ister bence kapanmami ama hicbir zaman lafını bile etmedi. Sanirim eşim zamaninda bu konuda onlari uyardi. Bilemiyorum yada kaynanam çok düşünceli :)

Son düzenleme:
Neden silicek misin?

Cok dindarsa niye senle iliski yasiyo? Neden acik bir kiz tercih ediyo? Direk kapalisini alsaymis! Su kafayi da hic anlamiyorum. Ayrica herseyin asirisi kotudur.

kız çocuğunuz olduğunda 10 yaşına gelmeden nasıl kardeşinin başını kapatıyorsa sizin çocuğunuzun da başını kapatacak. biliyorsunuz değil mi? böyle evlilikler var ama karşı tarafın aynı düzeyde olması lazım, siz değilsiniz. bence yapamazsınız.

Senin hayat görüşün ve sevgilinin ki çok farklı .. Ve asla istediğin gibi çocuklar yetiştiremeyeceksin ..
Düşünecek birşey yok aslında herşey açık ve net siz de ..
Ya sevgiline ayak uyduracaksın ya da evlensen de ayrılacaksın ..

herşeyin fazlası zarar.

ben kabul etmezdim.kesinlikle hatta aşırı derecede soğurdum çünkü 10 yaşında ki kızı kapatmak bana göre dini tam anlamıyla yaşamak falan değil.
benim ailem aşırı açık eşiminki de tam kapalı. eşimle ben evlenmeden önce oturduk konuştuk ben kapanmayı düşünmüyorum evlenmeden önce nasılsam öyle gider bu iş dedim tabiki eğer öyle birini istesem seninle evlenmezdim dedi.

sonradan eşimin ailesinden bu tarz söylemler hediyeler aldım hepsinde eşim kendi işinize bakın ben sevdim aldım kadın benim karım size laf düşmez dedi her defasında ama aynı şeyi siz yaşarsanız eminim ki eş adayınız size daha fazla bask yapar.
kendinize güvenmiyorsanız ve istemiyorsanız bu çok önemli evlenmek gibi bi hata yapmayın.

ben evlendikten sonra öğrendim bir çok şeyi namaz kılmayı bile bilmiyordum elimizden geldiğince düzgün yaşamaya çalışıyoruz fakat kimse için yapmıyorum bunu. kimseye yaranmak gibi bi derdim yok eşimin umrunda bile değil yaptıklarım tamamen Allah ile benim aramda.

tavsiyem çok iyi düşünüp karar verin.

Davul dengi dengine derler...ayak uydurabilecekseniz,bu konuda kendinize güveniyorsanız ki, konu açmanızdan acabalarınızdan belli zorlanacağınız,ne diyelim hayırlısı....Şuan istersen der, evlenince mecbursun der!Bu artık isteğinizden çıkar mecburiyete döner,böyle olacağını düşünüyorsanız..iyi düşünün....

Herkes inancını istediği ölçü de yaşamakta özgür. Siz farklı dinlere mensup bi çift de olabilirdiniz. Önemli olan birbirinizin sınırlarına saygı duyabilecek misin ? Örneğin eşiniz dini eğitim verirken, siz de atıyorum, kızınızın bale dersi almasını istediniz. Eşiniz buna saygı duyacak mı ?? Hepsi bi yana öyle bi denge kurmalısınız ki çocuğunuz kimlik bunalımı yaşamamalı. Üzerinde baskı hissetmemeli. Yeşil olursam babam, mavi olursam annem beni sevmeyecek ikilemine düşmemeli. Zor bi birliktelik olur. Fakat imkansız değil. Birbirinizin sınırlarını konuşun, öğrenin. Kararınızı öyle verin.

Benim erkek arkadaşım da bana göre muhafazakar. Ama bana böyle baskılar yapmadi. Ikinci bulusmamizda da olmazsa olmazlarimi, dogrularimi ve değiştirmeyeceklerimi soyledim. Tamam dedi kabul etti ve cidden o konular bir daha açılmadı. Ama seninki çok uç bir nokta yani sana gore çok uç. Oyle yetismis olsan normal gelir ama sen öyle yetismemissin zorlanirsin ve mutsuz olursun.

Icim daralio kafayi yemek uzereyim dusunmekten. Biz guzel anlasiyoruz aslinda suan ki haline bile raziyim boyle sevdim onu. Ama boyle garip garip dusunceleri var. Belki diyo evlendikten sonra 10 sene yapamiycam bunlari ama belki de hemen yapicam ben de bilmiyorum dio. Inancli olmasi Allah korkusu guzel seyler ama asiri degil mi bunlar. Bende mi hata var bilmiyorumki. Simdi bile catisiyorum onunla kendimle. Ama arkami donup gidemiyorum. Denedim cok yapamadim

Boyle hayaller de kuruyor. Cok duskundur eve esyaya vs. Ama bu ondan da ote. Fazla garip geliyo bana anlam veremiyorum. Duyduklarim gercek degil gibi

Dun bunlari konustuk tekrar. Kamera acikti. Su almaya gitmistim. Geldim baktim ki yataktaki adam cikmis namaz kiliyo. Sok oldum ama bisey de diyemedim.

kendinize göre eksileri artıları belirtmişsiniz...bundan sonra sağlıklı karar vermeniz gerekiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…