Celiskiler ve evlilik

Benim 3 arkadaşım var annesi açık kendi kapalı

Dun bunlari konustuk tekrar. Kamera acikti. Su almaya gitmistim. Geldim baktim ki yataktaki adam cikmis namaz kiliyo. Sok oldum ama bisey de diyemedim.
Şunu size belirtmek istiyorum.....Bir tanıdığımız aynı şekilde muhafazakarken evlendiği kıza, nişanlıyken bu tip hayallerinden bahsedermiş,kız da kapalı,ibadetlerine bağlı görünüyormuş....Evlendikten sonra bu ilişkiyi zor götürdüler,erkek namazında,işte bu tür toplatıların içinde,kadında da görüntü var ses yok....Adam bir dönem beni kandırdın,senin böyle olduğunu bilsem, evlenmezdim diye bayağı çıkmaza girdi; beni olduğundan farklı göstererek kandırdın diyordu...Nitekim de öyleydi!Beklentileri var mı?Bunları dile getiriyor mu?..Mesela tanıdığım adam,bu tür toplantılara gider,çevre ediniriz dermiş,kızda tamam...gel görki kız 8 senede bir kez bulunmuş bu toplantılarda,mesela adam sabah namazına beni uyandırırdı derdi,kız namaz kılmazmış evlendikten sonra vs vs......Yani ona olmadığınız bir portre çizmeyin ve olduğunuz gibi kabullenebileceğini düşünüyorsanız evlenin!Dürüstlük de ne kadar fayda eder bilemeyiz ama beklenti varsa bunu dile getiriyorsa,duruşunuz önemli!halbuki herkesin inancı kendine,böyle kabul görmek en doğrusu ama işte!

çok dindarsa, dinde zorlama olmadığını da bilmeli. Dini bütün olmak, dini yaşamak kötü bir şey değil ama, her şeyin aşırısı zararlıdır.Kaldı ki aklı başında bir insan olup aslında bu işin yürümeyeceğini görüyorsunuz.

gönül ferman dinlemez ile zıt kutuplar birbirini çeker sözlerine şunu da ekleyeyim: davul bile dengi dengine.
ya bir taraf değişecek ya da ayrılacak.

sevgili konu sahibi @plaaa

turkiye algisina gore beyaz turk sayilan bir aileden geliyorum. egitimlerimiz, hayat yasayislarimiz da hep bu istikamette. annemin bir kuzeni var, onun da bir kizi. bir adam ile tanisti, ailenin butun baskisina ragmen evlendi. baski sebebi konunuza benzer bir yapida olmasiydi damat namzetinin.

sonuc?

kiz, dayisi annesinin evindenken annesinin evine dahi gitmiyor. erkek kardesinin cocugu TED'de okurken bu kizin cocugu imam hatipte okuyor.

ben iliskilerde farkliliga karsi degilim ancak bu, belli bir oranda ve kisilerin farkliliklara saygisi var ise... sizde eger ki bir evlilik olursa cocuklarinizi arzu ettiginiz gibi yetistirmeniz zor. yol yakinken vazgecin.

ikiniz birbirinizden çok farklısınız. atıyorum sen denize gitmek isticeksin o istemez vsvs. ayrıca 10 yaşında örtü takan zihniyet beni korkutur. hadi kendi demedi ama büyük ihtimalle ailesi sana kapanmazsan neler olacağını vecize şeklinde anlatıp duracak. ayrıl bence

Adamin dusunce tarzinda bi sorun yok, dinini yasamak isteyen birisi neden olmasin.
Ama ben biseye takildim.
Ortak yanlislarimiz oldu drken? Yakinlasmami demek oluyor bu?
Adam hem oyle hem boyle olmayi nasil beceriyor?

Özellikle alıntı yaptım, yazdıktan sonra silmek ya da değiştirmek yasak.

Konuya gelince 10 yaşındaki çocuğun başını kapatan zihniyet hiç normal değil. İnanç vs. deyip saygı duyamıyorum ben. Bebenin başını kapatan adam evlenince sana baskı yapmayacak mı sanıyorsun? Mutsuz olacağın çok açık. Teorik olarak da pratik olarak da uygun değilsiniz. Evlenirsen ya onlara uyacaksın, ya kucağında çocuğunla boşanacaksın. Çocuğu verirlerse tabi.

Bştan uygun değil.
Açıkçası aşkından ölsem gebersem böyle biriyle evlenmem.
Hayatı paylaşmak yerine baskı altına girmek için evlenmem. Evlilik bu değil.
Yol yakınken ayrılın.
İstemediğiniz bir hayatı yaşatmaya hakkı yok kimsenin size.
Ben bu konularda asla taviz vermem. Çocuğumu gönlümce yetiştirmek isterim. Bu her kadının hakkı.
Kendinize zorunuz yoksa ayrılın.
Evde dini odalar din eğitimleri ve muhtemelen kızınıza baskı. Çok zor bir hayat asla yaşamak istemem.

Bunca yanlıştan bir doğru çıkarabilirseniz vallahi tebrik ederim bende sizi.

bu iş olmasn lütfen.. zaten ileride boşanacaksınız. çünkü baskı veya diretme ile yaptırım kötüdür.
evim eşim cocugum diyerk sizde size ters gelen şeye katlanırsanız yarın patlarsınız. sakın sakın evlenme.
emin ol kafana göre başka insanlarda çıkar
senin hayatın bu çocuk gibi olsa ve çocuk farklı olsa gene aynıı yazardım. olmaazzz... olmazz...

herkes inandığı şekilde yaşamakta elbette özgür. ama bu derece farklı iki dünya görüşünün uyum içinde yaşamasına da imkan yok. kaldı ki evinde ibadet için bir oda dahi düşünen birinin 18 ay boyunca karşı cinsten biriyle görüşmeside hiç ama hiç uygun değil. çocuklar çocukluklarını yaşayabilmeli, normal bir düzeyde dini bilgi vermek başka bir şey, bu boyutta çocuğa bir şeyleri empoze etmek başka. hatta bu ikinci yöntem çocukta travma dahi yaratabilir.

önyargılı olmamaya çalışalım ama büyük bir ihtimalle size psikolojik baskı uygulayarak istediği noktaya çekmeyi planlamış kafasında. yoksa kendi kendisiyle çelişiyor sizinle bir ilişki yürüterek. ömür boyu bu baskı ile yaşamak istiyor musunuz? kendi ölçeklerinizde bir yaşam tarzına devam mı etmek istiyorsunuz? bu bir seçim ve siz yapmalısınız bu seçimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…