Celiskiler ve evlilik

şu işaretlediğim cümleye dikkat edin. Tam olarak hangi konularda anlaşıyorsunuz? Temelde anlaşmazlık varsa üst üste koyduğunuz diğer anlaşmalarınız en ufak bir sarsıntıda yıkılıverir. Ya ayrılın birbirinizin hayatını tüketmeden yada siz kapanma yoluna girin kabullenin şikayet etmeyin. Başka yol yok.

Şu anda ayrı evlerde ayrı hayatlarda bir araya geldiğinizde anlaşıyorsunuz. Aynı ev aynı hayat olunca bu farklılıkları çok daha

net hissedeceksiniz.Evliliğiniz eskidikçe ve sizin mecburiyetleriniz arttığında da yönlendirmeler daha net hissedilecek.

10 yaşında kız çocuğunu kapatan bir aileden kendi çocuklarınız için ne bekliyorsunuz anlayamadım. Görünen köy

kılavuz istemez.Sonrası çok daha acı olur.Çok uç yaşananlar sadece dini yönden bahsetmiyorum her konuda büyük

sıkıntılara gebedir.Herşeyin fazlası zarar. Uzatma bu işi yol yakınken dön. Sonrası çok daha zor ve acılı.

Benim en samimi arkadaşlarımdan biri İzmirliydi. Rahat bir aileden muhafazakar bir aileye gelin gitti. Üstelik eşi alkolü falan bıraktırdı.. Benim akıllı arkadaşım da sırf evlenmek için içmem zaten az içiyordum dedi ve söz verdi. Hala bana bira falan değil ama bazen canım deli gibi şarap istiyor dedi ve bildiğin pişman .
Bu konuda nasıl bir yaşam istiyorsanız öyle bir yaşam isteyen bulun sonu mutluluk değil.
Ben rahat büyüdüm rahat yetiştirildim. Ailemizde alkol falan alınırdı ben de alırım ve asla kimse için ne giyimimi biraz daha kapalı yaparım ne alkolü bırakırım.
Eşim de benim gibi rahat ailesi de muhafazakar ama namaz kılan falan yoktur. Babası da rahat bir adam anne biraz daha kapalı.
Ona rağmen annesinin çocuk olunca evde içmeyin yok efendim internete fotoğraf yüklemeyin gibi baskıları kafamın tasını attırıyor. Ciddi ciddi tartışıyorum. Şu kadarı bile sinirimi zıplatıyor yani. Ki bırak eşim bana baskı yapacak ailesi kople baskıcı olacak ve ben sırf seviyorum diye mutlu olacağım. O sevgi de nefrete dönüşür baskı altında nefes alamaz hale gelince.
Kendi ailenize yakın insanlar bulun. Aşk bitince bir ömür pişmanlık çekmeyin.
Mutlu değil mutsuz olacaksınız

Mesele ailenin değil eşinin tutucu olması, bir evin içinde istemediğin bir yaşam şekli
Eşim imam hatip mezunu, ailesi tamamen kapalı, tutucu bir çevrede yaşıyorlar
Ben kapalı değilim, ailenin bir bölümü benimle olan evliliğini onaylamadı (kardeşleri) , eşim bunu hiç sorun etmedi, istemeyen görüşmez dedi ve kestirip attı, beni aile ziyaretine bile götürmedi canımı sıkmasınlar diye. Kendisi böyle bir aileden gelmesine rağmen çok hızlı bir gece hayatı olmuş, şimdilerde durulmuş bir insan. Her şeyi saygı çerçevesinde tutmaya çalışıyoruz, bahsettiğiniz namaz odası benim evimde var, kendi isteğimle yaptım ve büyük bir haz alıyorum bundan, eşim de istediği zaman kullanıyor, zorlama yok, baskı yok, bu şekilde olabilecekse mümkün. Ancak bu kadar zaman sevgili olarak ilişkisini yürütmüş bir adamın bu kadar koyu tutucu olacağını düşünmüyorum, bence bu konuları açıkça konuşun, netleştirin, bunu yapmadan asla evlilik düşünmeyin.

Bu kadar muhafazakar bi adam senin ona arada nikah akdi olmadan görüşmenizin haram olduğunu bilmiyomu. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derim ben olaya.

Sakin evlenme!belli ki birbirinize uygun degilsiniz
Kendini evlendikten sonra dine verecek olmasina da acayip guldum, evlenmeden once olmuyor muymus? Allah akil fikir versin cakma dindar

herkesin yasam tarzina inancina saygin olan ozgurlukcu insanlar esinizin inancini yasama istegine asirisi zararlidir yorumu yaparak cikiyorlar isin icinden..
birakin istedigi gibi inancini yasasin..oda size baski yapmasin tabiki..siz icinizden geliyorsa yapin.inanc ve ibadetlerde samimiyet gerekli..ilerde yapmaya niyetiniz varsa bunlari basta konusun.beni zorlama baski yapma icimden gelirse nasib olunca yaparim diye konusabilirsiniz.diyorum baski zorlama ile olmaz..

Koktuğunuz herşey, 1000 katıyla başınıza gelecek. Lütfen çok çok irdeleyerek düşünün. Bu adamla evlenince, yaşantın o adam olacak. Herşeye beraber katılacaksınız.

Tatile gitmek istiyceksiniz, olmayacak. Gezmek isteyeceksiniz, kabul etmeyecek. Çok çok üzülürsünüz sonra. Kendinizi, doğmamış çocuklarınızı heba etmeyin. Yol yakınken dönün.

Bu muhafazakarlık da değil yani bu başka bir şey.Çocuklara dini eğitim verecekmiş kameranın karşısında namaz kılıyormuş biraz işi şov a dökmüş haberiniz olsun.Aynı görüşte değilsiniz ve evlilik çok çok zor yani.Kaç yaşındasın? onsuz yapamıyorum falan bunlar çok anlamlı şeyler değil ya karşına daha iyileri daha düşüncelerine yakın beyler çıkınca daha iyi anlarsınız yapabiliyor musun yapamıyor musun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…