- Konu Sahibi Latinachica
-
Herkssin dusunxesi farklidir yine en dogru karari siz verirsiniz lakin sevgiliniz yanlislarinizi gormus ve helal yolu secmis bu bence cok guz3l ayrica sadece bu dunyayi dusunmeyin tamam belki yasantinjz buna uygun degildir ancak twsettur iman Allah herkese nasip eylesin . Dinimizde kizlarimiz 9 yasina gelince dini boyutlari yasamaya baslar benimde yigenim var kendi istegi ile basini orttu 10 yasinda o da . Sevdiginiz adam hak din yoluna dönmüs ne guzel d3 hayaller kurmus bakin tekrar aoyluyorum bu benim dusuncemdir ancak haram seylerden hayir gelmez bunu da bilmenizi isterim
Hanimefendi vicdan diyosunuz ama islam dini hakkinda pek birsey bilmiyorsunuz galiba kusura bakmauin burada bu sekilde yazmakla dini ne hale getiriyorsunuz lafim bi tek size degil diger yazanlaea da siz denk geldiginiz icin alinti yaptim . Dinimizi bu kadar kotulelemenin manasi nedir acaba birde evlendiraelerdi diyorsunuz seriat mi saniyorsunuz Allah askina acin biraz okuyun okuduysaniz bi kere de duzgun anlamak maksadiyla okuyunBiz eşimle farklı dinlere mensubuz. Aramızda hiç sorun olmadı bugüne kadar... Ama şunu söylemezsem olmaz, 10 yaşındaki çocuğu kapatmak nasıl bir vicdan... Bir de koca bulup evlendirselermiş bari.
Beni seviyor diyorsun da konu sahibi, seni seven böyle değiştirmeye çalışmaz. 5 yaşındaki çocuk dini eğitimden ne anlasın?
Evlenirsen 10 yıl ağlayacaksın. Şimdi ayrıl 1 yıl ağla. Yazık edersin kendine, o kadar söyleyeyim.
Herkes hatasindan geri doner yada donmeye calisir kul bu gunah isleyip tovbe etmek icin vardir . Adam her gun raki sofrasi kuralim icelim eglenelim dese bu kdr sesiniz cikmaz belki de. Ne diyim Allah hidayet versinBana kimse sevgilisiyle sinemada opusen adamin hak yolunda oldugunu soyleyemez.
Ben çok şey biliyorum merak etmeyin. Ama her ne olursa olsun 10 yaşındaki bir çocuğun başının kapatılmasını doğru bulmuyorum. Bulan kapatır, bulmayan kapatmaz, ben burada bir şeyi kötülemiyorum. Bu kadar nem kapıp çemkirikliğe vurmayın işi.Hanimefendi vicdan diyosunuz ama islam dini hakkinda pek birsey bilmiyorsunuz galiba kusura bakmauin burada bu sekilde yazmakla dini ne hale getiriyorsunuz lafim bi tek size degil diger yazanlaea da siz denk geldiginiz icin alinti yaptim . Dinimizi bu kadar kotulelemenin manasi nedir acaba birde evlendiraelerdi diyorsunuz seriat mi saniyorsunuz Allah askina acin biraz okuyun okuduysaniz bi kere de duzgun anlamak maksadiyla okuyun
Herkes hatasindan geri doner yada donmeye calisir kul bu gunah isleyip tovbe etmek icin vardir . Adam her gun raki sofrasi kuralim icelim eglenelim dese bu kdr sesiniz cikmaz belki de. Ne diyim Allah hidayet versin
18 aylik bir iliskim var. Ikimizin de isi gucu iyi memleketlerimiz ayni teorik olarak cok uygunuz. Ben evlilikten korkan biriyim normalde ama onunla evlenirsem baska seylerden de korkmaktan korkuyorum. Sevgilimin ailesi cok dindar. Acik biri yok ailede 10 yasindaki kardesi bile kapali. Surekli sohbetler, dergahlar vs. Benim de kapali olmami cok isterdi biliorum ama degilim. En cok tartistigimiz konulardan birirdir kiyafet. Sevgilimle yakin zamanda kisa bir sureligine ayri kaldik. Cok uzuldum cok yiprandim bu sure icinde. Onsuz olamayacagimi anladim. O da oyle. Tekrar baristigimizda ben sensiz olamiyorum, hemen evlenelim nolursa olsun, yanimda ol istiorum dedi. Ama bizim sorunlarimiz var. Cozemedigim ne yapicagimi bilmedigim bu muhafazakarlik konusu. Sevgilim evlendigimizde olabildigince dine uygun yasamak istiyormus. Kendini dine verecekmis. Evimizin bir odasi bunun icin olacakmis. Hatta o manevi hazzi almak icin cuppeli sarikli namaz kilmak istiyormus. Cocugumuz oldugunda onlara gereken dersi verecek, ogluyla birlikte namazlar kilacakmis. Kiz cocugu oldugunda bana uyguladigi baskinin katini uygulamasindan korkuyorum. Gunde bir saat din dersi verecegi icin onlar dogrusunu ogreneceklermis zaten.
Bunlar bana asiri kizlar. Benim annem de kapali ama bunlar fazla bana. Cocuk yapmaktan korkarim ben. Tamam annem kapali ben acigim ama annesi acik kizlari kapali bi aile hic gormedim. Bisey demicek de olsam kizim kapali olursa bunun bana garip geldigi gercegini degistirmicek. Beni sevdigini biliyorum ben de onu. Ortak yanlislarimiz var ayrica. Bunca yanlistan sonra da bu kadar asiri dine uygun yasama istekleri garip geliyor.Nereye kadar sevgili kalacagiz. Evlenmekten odum kopsa da olacak bir gun. Birakip gidemiyorum onsuzlugu yasadim, kalsam durum bu napicagimi bilmiyorum.
Alinti yapilmazsa sevinirim
Belli ne desem anlamazsiniz siz . Herkes istedigini yapsin elbet omrumuz kısıtlıdır.Ne guzel. Yap, yap, tovbe et. Sevgilinle opus, koklas, sonra da evlendikten sonra kendini dinine adayacagini soyle. Kimi kandiriyoruz?
Raki sofrasi ne alaka?
Canım benim bir adamın sohbete gitmesi çocuklarına Müslümanlıgı hakkıyla öğretmeyi hayal etmesinin neyi kötü inan anlamakta zorluk çektim canım annem kapalı dediğine göre müslüman olduğunu düşünüyorum.Bu sohbetlerde hadisler ayetler anlatılır.Oralardan peygamber efendimizin allahin dediklerini öğrenecek ne güzel . Aile ile tanıştın mi hiç. Bak aşırı dinci olduğumu düşünme ailem hep açıkken bir tek ben kapanmıştım o zamanlar birde Hizbullah örgütü çıkmıştı anneciğim yazık tv ye bakıp bakıp ağlıyordu. B3nimde kuzenim açıktı ve teyzem pek istemesede ailenin tamamı çarşaflı olmasına rağmen evlendi ki kendisine korkuyordu sonuç mükemmel bir evlilik çok şükür uzun lafın kısası hadis ayet öğrenmek isteyen adamdan zarar gelmez uzun oldu ama:)
Belli ne desem anlamazsiniz siz . Herkes istedigini yapsin elbet omrumuz kısıtlıdır.
Herkes hatasindan geri doner yada donmeye calisir kul bu gunah isleyip tovbe etmek icin vardir . Adam her gun raki sofrasi kuralim icelim eglenelim dese bu kdr sesiniz cikmaz belki de. Ne diyim Allah hidayet versin
Belli ne desem anlamazsiniz siz . Herkes istedigini yapsin elbet omrumuz kısıtlıdır.
Sizin yorumlamanizdan daha iyidir siz hic okumamissiniz insanlarin ne gunahlardan donup Rabbine sigindigini . Sizi sizin gunahlarinizla basbasa birakiyorum bu gecede daha fazla polemige girmeyecegim Allah hidayet nasip eylesin herkese"Kul gunah isleyip tovbe etmek icin vardir." cumlenizden oturu kutluyorum sizi. Bir din ancak bu kadar yorumlanabilirdi.
Sizin yorumlamanizdan daha iyidir siz hic okumamissiniz insanlarin ne gunahlardan donup Rabbine sigindigini . Sizi sizin gunahlarinizla basbasa birakiyorum bu gecede daha fazla polemige girmeyecegim Allah hidayet nasip eylesin herkese
Kimseyi dinden sogutmuyorum sadece gelinen noktaya kiziyorum uzuluyorum .neyse daha fazla uzatmiycam kim neyi nasil anliyorsa benim anlatis tarzimda budur ne desem nasilsa muhalefet olan cok varbir siz dindarsınız değil mi geri kalan herkes imansız bir siz dindarsınız. bir de hidayet dilemiş önce o hidayete kendiniz layık olun da gerisi kalsın.. dinden soğutuyorsunuz başka bir şey değil..
Kimseyi dinden sogutmuyorum sadece gelinen noktaya kiziyorum uzuluyorum .neyse daha fazla uzatmiycam kim neyi nasil anliyorsa benim anlatis tarzimda budur ne desem nasilsa muhalefet olan cok var
Bos konusmaktansa bole konusmayi yeglerim .dini anlatma görevini kimden aldınız?
size mi kaldı fetva vermek.
anlatış tarzım diyorsun bir de.
Bos konusmaktansa bole konusmayi yeglerim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?