Celiskiler ve evlilik

Bana kimse sevgilisiyle sinemada opusen adamin hak yolunda oldugunu soyleyemez.

Hanimefendi vicdan diyosunuz ama islam dini hakkinda pek birsey bilmiyorsunuz galiba kusura bakmauin burada bu sekilde yazmakla dini ne hale getiriyorsunuz lafim bi tek size degil diger yazanlaea da siz denk geldiginiz icin alinti yaptim . Dinimizi bu kadar kotulelemenin manasi nedir acaba birde evlendiraelerdi diyorsunuz seriat mi saniyorsunuz Allah askina acin biraz okuyun okuduysaniz bi kere de duzgun anlamak maksadiyla okuyun

Bana kimse sevgilisiyle sinemada opusen adamin hak yolunda oldugunu soyleyemez.
Herkes hatasindan geri doner yada donmeye calisir kul bu gunah isleyip tovbe etmek icin vardir . Adam her gun raki sofrasi kuralim icelim eglenelim dese bu kdr sesiniz cikmaz belki de. Ne diyim Allah hidayet versin

Ben çok şey biliyorum merak etmeyin. Ama her ne olursa olsun 10 yaşındaki bir çocuğun başının kapatılmasını doğru bulmuyorum. Bulan kapatır, bulmayan kapatmaz, ben burada bir şeyi kötülemiyorum. Bu kadar nem kapıp çemkirikliğe vurmayın işi.
Sizin yüzünüzden ban yemeye niyetim yok, tartışmaya girmiyorum ve iyi geceler diliyorum. Lütfen mesajımı alıntı yapıp cevap yazmayın.

Herkes hatasindan geri doner yada donmeye calisir kul bu gunah isleyip tovbe etmek icin vardir . Adam her gun raki sofrasi kuralim icelim eglenelim dese bu kdr sesiniz cikmaz belki de. Ne diyim Allah hidayet versin

Ne guzel. Yap, yap, tovbe et. Sevgilinle opus, koklas, sonra da evlendikten sonra kendini dinine adayacagini soyle. Kimi kandiriyoruz?

Raki sofrasi ne alaka?

akp'yle ortalık sahte dindarlarla doldu o kadar dinine düşkün olan flört etmez. kıyafete kafayı takan baştan kabul etmez senin nasıl giyindiğini biliyordu zaten.
kapalı eş isteyen gider kapalı kızla ilişki kurar. bu kadar basit.
böyle dengesizlik olmaz ya.
rezillik resmen.

yol yakınken dön. o çooook dindar(?) sevgilin de gitsin kendi gibi birisini bulsun.

Ne guzel. Yap, yap, tovbe et. Sevgilinle opus, koklas, sonra da evlendikten sonra kendini dinine adayacagini soyle. Kimi kandiriyoruz?

Raki sofrasi ne alaka?
Belli ne desem anlamazsiniz siz . Herkes istedigini yapsin elbet omrumuz kısıtlıdır.

ışidliler de sürekli sohbete giden ve din öğrenen kişiler nasıl zarar gelmez?
dinde aşırılık zararlıdır kişiyi farklı boyutlara götürür.

Belli ne desem anlamazsiniz siz . Herkes istedigini yapsin elbet omrumuz kısıtlıdır.

ömrümüz kısıtlı bu dünya geçici diye diye müslümanları pasifleştirdiler gavur çatır çatır çalışıp gelişirken biz yerimizde sayar olduk. bunlar yanlış fikirler.

"Kul gunah isleyip tovbe etmek icin vardir." cumlenizden oturu kutluyorum sizi. Bir din ancak bu kadar yorumlanabilirdi.

"Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah Teâlâ hazretleri sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek (fakat tevbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı." [Müslim, Tevbe, 9, (2748); Tirmizî, Da'avât 105, (3533).] Bu da güzel bir örnektir. İstiyen araştırabilir. Bizim dinimiz kolaylık dinidir. Şu arap kültüründen çıkın artık ! Doğru diyorsunuz artık erkek çocuklarınıda kapatmamız lazım bkz : Tecavüze uğruyorlar. Erzurum da oruç ayında sigar içen bir insanı nerdeyse linç ediyorlardı fakat çocuklar tecavüze uğrarken kimsenin gıkı bile çıkmadı ! Ne ironi ama ....

Hayatımda içki dahi kullanmadım inancımdan dolayı ama içki içen kimseyi de küçük görmedim , anlatırsınız ama zorla kimseye bir şey yaptıramazsınız. Yapmıyorsa kişinin tercihidir saygı duyarsınız ! Ha bu değildir ben cennette o cehenneme giricek yine Allah bilir. Benim din anlayışım böyle zorlama yok güzellikle anlatma var ve saygı duyma var .

"Kul gunah isleyip tovbe etmek icin vardir." cumlenizden oturu kutluyorum sizi. Bir din ancak bu kadar yorumlanabilirdi.
Sizin yorumlamanizdan daha iyidir siz hic okumamissiniz insanlarin ne gunahlardan donup Rabbine sigindigini . Sizi sizin gunahlarinizla basbasa birakiyorum bu gecede daha fazla polemige girmeyecegim Allah hidayet nasip eylesin herkese

Sizin yorumlamanizdan daha iyidir siz hic okumamissiniz insanlarin ne gunahlardan donup Rabbine sigindigini . Sizi sizin gunahlarinizla basbasa birakiyorum bu gecede daha fazla polemige girmeyecegim Allah hidayet nasip eylesin herkese

bir siz dindarsınız değil mi geri kalan herkes imansız bir siz dindarsınız. bir de hidayet dilemiş önce o hidayete kendiniz layık olun da gerisi kalsın.. dinden soğutuyorsunuz başka bir şey değil..

bir siz dindarsınız değil mi geri kalan herkes imansız bir siz dindarsınız. bir de hidayet dilemiş önce o hidayete kendiniz layık olun da gerisi kalsın.. dinden soğutuyorsunuz başka bir şey değil..
Kimseyi dinden sogutmuyorum sadece gelinen noktaya kiziyorum uzuluyorum .neyse daha fazla uzatmiycam kim neyi nasil anliyorsa benim anlatis tarzimda budur ne desem nasilsa muhalefet olan cok var

Kimseyi dinden sogutmuyorum sadece gelinen noktaya kiziyorum uzuluyorum .neyse daha fazla uzatmiycam kim neyi nasil anliyorsa benim anlatis tarzimda budur ne desem nasilsa muhalefet olan cok var

dini anlatma görevini kimden aldınız?
size mi kaldı fetva vermek.
anlatış tarzım diyorsun bir de.

Zamnla bu asiriligi kalmiyor bir ara dayim boyleydi kizi kucukken buyunce kapanacak vs. Diyordu kizi artist gibi dayimda gayet esnedi.
Muhtemelen oda esner diye dusunuyorum

biri 10 yasinda kiz cocugu kendi istegi ile kapandimi yazmis??

konu sahibi arkadas, ben cevremden gördügüklerimden yola cikiyorum;
bu adam senin basini kapatmadan seni rahat birakmicak.

keske dinimiz böyle zorla, korkutularak empoze edilecegine güzellikle anlatilsa
huzur bulsak, hem biz hem ülkemiz rahata ersek...

neyse derin mevzuular bunlar

hayirli kandiller dilerim
Allah hem kendi, hem kalbi güzel insanlarla karsilastirsin hepimizi

Hani dergahlara uyeler diyorsunuzya.. Dergah derken neyi kastediyorsunuz ? Hani su asiriya kacip bedenlerine zarar verenlermi ? Yada normal, dinini guzel ve olculu bir sekilde yasayip dini sohbetlere katilmak gibimi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…