Celiskiler ve evlilik

sevgiliyken oyle boyle gecer de evlendikten sonra durum cok farklı ciftlerin goruslerinin birbirine yakın olması lazım o seni kendi hayatına adapte ettirecek gibi duruyor simdiden cocuklar olunca soyle yapcam boyle yapcam demesinden belli daha dogmamıs cocuguna bile kendi fikirlerini dusuncelerini empoze etmeye hazır biri tabiki senide kısıtlayacak giyim konusunda ortunme konusunda sevgi boyle konularda bir yere kadar insan istedigi gibi yasayamadıktan sonra ortada ne sevgi kalır ne ask

Bence bu kadar abarti fazla.degilmi benimde cevremde cok oyle insanalr var aksine ben acigim ama hic.bu kadar sorun olucak bir sey gormedim esinin namaz kilan bir erkek olmasi ne hos bu adam icen kahvehane koselrinde olan bi adam olsaydi daha mutlu bi evliligin olucaginimi dusunuyorsun bence bi konus sevgilinle ailesini tani baktin olmuyor o zaman ayrilisin

Herkesin dini olguları kendisine bence.
Sen ne yapıyorsan bu hayatta kendin için yaparsın, senin yaptığın herhangi bir dini vazife bir başkasını etkilemez.
Eş olarak tabii ki seni yönlendirme isteğinde bulunacaktır, kapalı olmanı istemesinin kötü bir yanı yok.

Fakat işin içine baskı ve uç noktalar girdiğinde, orada durulması gerek diye düşünüyorum.
Eğer senin aile yapına ve alışkın olduğun hayat tarzına farklı ise ve özellikle de "ben böyle yapamam" diye bir düşünce geçiyorsa aklından, durup düşünmelisin!
Bir başkasının da dediği gibi, kısa zaman üzüleceğin bir süreç geçirirsin ve bir ömür üzülüp kahrolmaktan iyidir.
Çünkü evlilik o kadar kolay "ben yapamadım ayrılalım" denilebilen bir müessese değil.
Allah yardımcın olsun, inşallah doğru kararlar alabilirsin.

akşama konuşulacak şey belli...
ben seni seviyorum ancak karakterlerimiz ve hayattan beklentilerimiz o kadar farklı ki,yol yakınken ayrılmamız gerekli.herkes kendi kafasına ve hayat tarzına uygun birilerini bulmalı...
kısa ve net budur....
hayır yani şu devirde istediği türde kız bulması hiç zor değilken neden sizin gibi dünya görüşü olan birisini tercih etmke istiyor?? sizi bu halinizle sevip neden olmaıdğınız biri gibi olmanızı istiyor??siz de aynı şekilde..
hep deniyor ya yıllarım gitti falan diye,her zaman yaşanmışlık önemlidir ziyan değildir derim ama sizin 18 ay ziyan gerçekten de..hayata bu kadar farklı baktıüınız insnala 18 aydır neden berabersiniz anlamıyorum..eninde sonunda bu kararı vermek zorunda olduğunuz belliyken...

merhaba kızlar. hasta olduğum için girip de doğru düzgün cevap yazamadım. dün hasta halimle buluştuk. sarılıp elimi tutuyordu ama yine de buruktu. açıkçası konuşmak istemedim bu konuları. hem seni özledim hem de çok hastayım buna rağmen seni görmeye geldim dediğim için o da açmadı konuyu.
ancak anlatacağım başka bir konu var
dün sinemaya gittik
film dini ve manevi değeri olan bir filmdi. ilk başta çok yaklaşmayalım ağır film fln derken sonra öpüştük falan. ne o karşı koyabiliyor ne ben ama yaşadığı hayatla yaşamak istediği hayat arasında fark var. hak verebilirim buna bir ölçüde ama evlendiğinde istediği hayat başka bir kişilik değil midir. beni kandırmak değil midir. ben onu öyle tanımadım ki. ben dinini yaşasın isterim ama abartıya katlanamam galiba. şimdi bile dini muhabbet olunca böyle bir rahatsız oluyorum. bu konuları konuşurken rahatsız olacağım aklımın ucuna gelmezdi. önyargı oluşturdu resmen bende. bugün kandil diye sohbete gitti. o da inadına yapar gibi artık daha sık gidicem daha da eğilmeliyim diyor. bir tarafım adamın yapmak istediği şeyler kötü şeyler değil diyor. iyi kalpli, şefkatli, ilgili biri. 1.5 sene olmuş ilk günkü gibi ilgili bana. ama bir tarafım gelecekten çok korkuyor
arkadaşlarım bir bir evleniyor. biz yerimizde sayıyoruz. arkama bakmadan gidebileceğimi sanmıyorum. çıkmazdayım. bunları onunla bile paylaşamıyorum.

Arkadaşlarının evlenmesi sende bir baskı oluşturmasın. Evlilik cok cok farkli bir olgu.Benim çevremden gördüğüm bu. Çekici bulabilirsiniz birbinizi bu çok normal. Ama şöyle düşün; yarın öbür gün sana baskı yaptığında, kızına baskı yaptığında sen onu hala çekici bulabilecek misin? Adam sana, senin isteklerine saygı duymuyor farkinda misin? Ki bence seni de düşündüğün gibi sevmiyor, o seni dönüştürmeye çalıştığı kadını seviyor. Eğer seni bu halinle çok sevip kabul etseydi ve herkese karşı savunsaydi o zaman evet bak bu adam aşık derdim. Ama maalesef arkadaşım. Değil. Bile bile lades deme.

İnanç meselesi önemli eğer yaşam tarzına uymuyor uyduramıyorsanız bence yol yakınken dönün
Hayaller ile gerçekler genelde farklıdır ama risk almak da cesaret işi
Ya orta yolu bulacaksınız eğer bulamıyorsanız ve ona da uyamayacaksınız başka seçenek kalmıyor

Bir ilişkiye amalar belkiler giriyorsa o işten hayır gelmez net!

Bence bu kisi gercekten inancini tam manasiyla yasayan bir insan degil hem sinemada opusup hemde ertesi gun sohbete giden arada kalmis bi insan boyle tuhaf tipler yuzunden gercekten samimi dinini yasayan insanlarda yanlis anlasiloyo

Canım benim bir adamın sohbete gitmesi çocuklarına Müslümanlıgı hakkıyla öğretmeyi hayal etmesinin neyi kötü inan anlamakta zorluk çektim canım annem kapalı dediğine göre müslüman olduğunu düşünüyorum.Bu sohbetlerde hadisler ayetler anlatılır.Oralardan peygamber efendimizin allahin dediklerini öğrenecek ne güzel . Aile ile tanıştın mi hiç. Bak aşırı dinci olduğumu düşünme ailem hep açıkken bir tek ben kapanmıştım o zamanlar birde Hizbullah örgütü çıkmıştı anneciğim yazık tv ye bakıp bakıp ağlıyordu. B3nimde kuzenim açıktı ve teyzem pek istemesede ailenin tamamı çarşaflı olmasına rağmen evlendi ki kendisine korkuyordu sonuç mükemmel bir evlilik çok şükür uzun lafın kısası hadis ayet öğrenmek isteyen adamdan zarar gelmez uzun oldu ama:)

Biz eşimle farklı dinlere mensubuz. Aramızda hiç sorun olmadı bugüne kadar... Ama şunu söylemezsem olmaz, 10 yaşındaki çocuğu kapatmak nasıl bir vicdan... Bir de koca bulup evlendirselermiş bari.
Beni seviyor diyorsun da konu sahibi, seni seven böyle değiştirmeye çalışmaz. 5 yaşındaki çocuk dini eğitimden ne anlasın?
Evlenirsen 10 yıl ağlayacaksın. Şimdi ayrıl 1 yıl ağla. Yazık edersin kendine, o kadar söyleyeyim.

Valla sinamada öpüşmekte pek bir. Garip iki arada bir derede ( hocanın dediğini yap yaptığını yapma ) :)

Ben olsam evlenemem, istekleri ve beklentileri çokkkk aşırı. Böyle bir hayata girersem mutsuz olucağımdan eminim şahsen. O sebeple ayrılıp 1 yıl üzülürüm. Ayrılmayıp ömür boyu üzülmekten iyidir. İnsana baskı gibi hissettiği herşey geri teper. Bu kadar şeye rağmen ama seviyorum napıyım ayrılamıyorum diyip göz göre göre evlenmek cahillik olur. Kırılmayın ama bence baska bir acıklaması yok.

Sevgilin seninle birlikteyken insan sonuçta senden etkileniyor daha sonra bu yaptıklarının dinimize göre yanlış oldugu zaten aklının bir köşesinde. Vicdanı hiç susmadığı için ertesi gün sohbete gidiyor ve daha sık gitmesi gerektiğini düşünüyor bu inadına olan bir durum değil böyle yorumlama. Ardından kendi kendine bi evlenelim bu işlediğim günahlardan uzaklaşıp gerçek bir müslüman gibi yasayacağım diyerek kendi vicdanını rahatlatmak istiyor. Ortada bir kandırma olayı göremedim ben iyice düşün bu hayat sana göre değilse uzak dur aşk bir yere kadar. Beni kandırıyor diyerek kendini kandırma Ada'm saklamamış açıkça söylemiş herşeyi. Tam bir dönemectesin ya bu deveyi güdeceksin ve herseyi kabulleneceksin ya da bu diyardan gideceksin.. Ha diyeceksin ki o vazgeçsin o yumuşasın neden ben o onun inancı bu inanca sende sahipsin sadece gereğini yerine getirmeme özgürlüğün var ama bu özgürlük evlendiğinde sende kalmayacak evlilik böyle bir sey. En önemlisi de içinde ne var açık yüreklilikle ona anlat oldugu gibi değiştirmeden ancak o zaman ferahlarsın..

Türkiye de ki kültürde aşırı derecede Arap kültürü yaygın ! Yok şöyle yap yok böyle de , Allah'ı bile anlatırken korkutularak anlatılıyordu ! Sevdir dimi , Allah'ı seven kendini her şeyden uzak tutar inancından ötürü. Gerçek hadisler ve Kuranı kerim dışında hiç bir topluluğun dediğine inanmıyorum ! Herkes çıkarına göre dinimizi şekillendiriyorken .

Kuranı kerimi Arapça oku sevap kazan , namaz kıl sevap kazan , yok şunu yap cennette git çok saçma ! Halbuki ibadet dediğimiz şey hiç bir çıkar gözetmeksizin yaratıcı için yapılmalıdır. Evimiz en büyük ibadethane , Allah her yerde bir cemaatte bağlı olmaya gerek yok. Kuran kerim sevap kitabı diil , o bir pusula hayatımıza yön verecek bir pusula ! Ayrıca kuranı kerimde sadece örtünün diye yazıyor . Başınızı kapatın yazmıyor ! Örtünmek kadını ,erkekten koruma amaçlıdır. Ama insanlarımız başı açık olanın garanti cehenneme gidicek sanıyor !

Bu adamla uygun olmadığın gün gibi ortada adamın içinde bambaşka biri var ama dışında bambaşka biri. İnsanlar dinini oradan buradan öğrenirse , kendisi araştırmazsa okumazsa ne bekliyoruz ki aha da böyle sinemada öpüşen ama bir şey olunca koyu dindarlar çıkıyor. Allah'ı seven insan kimseye baskı yapmaz , herkesi olduğu gibi kabul eder, saygı duyar , elinden geldiğince anlatır, saf sevgi ile herkesi kucaklar. Gerçek dindarlar bkz: Mevlana , şems i tebrizi.
Öyle kafa kapatmayla , namaz kılmayla, hacca gitmekle olmuyor. İnsanın kalbi güzel olucak .

"10 yasindaki kapali kiz cocugu"nda vucut bulan bir zihniyet ile yapacaginiz evlilikte onunuzu kestirememeniz ilginc. Her sey bal gibi ortada halbuki.

Sevgi, saygi cok onemli ancak konu uyumsa hepsi teferruat. Uyumlu olmadigim birini ne derece sevebilir, ona ne kadar saygi duyabilirim?

Evlilikte denklik sart. Evlilik yolunda ilerlerken kalbinizle degil, mantiginizla hareket edin lutfen ve cok ama cok iyi dusunun.

10 yaşında ki kız çocuğunu kapatıyorlarsa ona çocuk gözüyle değil namahrem gözüyle bakıyorlardır.
bu bile akılmaz derecede korkunç.

ben yerinizde olsam arkama bakmadan kaçardım.
çünkü islamiyet kendi başına bırakıldığında hoşgörü dinidir. ama insanlar kraldan çok kralcılık yapıyorlar sanki.
Allah'ın kuluna gösterdiği hoşgörüyü, anlayışı affediciliği kulun da göremiyorsun ( ben beklentilerden bunu anlıyorum )

kimse aşkından ölmez. 1 yıl sürer 5 yıl sürer ama mutlaka unutursunuz. kendinizi bile bile yakmayın.
hakkınızda hayrlısı .

Herkssin dusunxesi farklidir yine en dogru karari siz verirsiniz lakin sevgiliniz yanlislarinizi gormus ve helal yolu secmis bu bence cok guz3l ayrica sadece bu dunyayi dusunmeyin tamam belki yasantinjz buna uygun degildir ancak twsettur iman Allah herkese nasip eylesin . Dinimizde kizlarimiz 9 yasina gelince dini boyutlari yasamaya baslar benimde yigenim var kendi istegi ile basini orttu 10 yasinda o da . Sevdiginiz adam hak din yoluna dönmüs ne guzel d3 hayaller kurmus bakin tekrar aoyluyorum bu benim dusuncemdir ancak haram seylerden hayir gelmez bunu da bilmenizi isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…