Cenaze için yapılan masraf

el açmak ne doğru bir tabir olmuş burda
bigün eltim bana kp onlara para vermiş onun havasını atmaya çalıştı bak size vermiyor bize verdi gibi çalışmıyordu o zamanlar
çok şükür gelirim işim gücüm var kimseye el açmıyorum demiştim apışıp kalmıştı :)
kapak olmus hak etmis eltiniz hava atayim derkene :)

Linçlenicem belki ama bi yerde rahmetliye de mustehak olmuş...Bakabilir miyiz, yetiştirebilir miyiz,okutabilir miyiz, geleceğini kurabilir miyiz diye zerrrrrre düşünmeden, rağbbbimm rığzkınığ veriğrrrr, çocukken birbirlerine, büyüyünce de bize bakarlar, ne kadar çok o kadar iyi mantığıyla 7-8 tane pırtlatınca , pırtlayanların herbiri de büyüyünce böyle oluyor işte...Sonra bunların herbiri yine gidip kendileri gibilerle çiftlesip, aynı kafayla, zerrrrrrrre düşünmeden üremeye devam ediyorlar... Kırılması imkansız bir kısır döngüde çırpınıp duruyoruz ....
sende haklisin sorumsuzca dogurup ileride bize bakarlar diye kendine güvence altina aldiklarini sananlar mutlaka azda olsa mutlaka vardir ama bilincli evladlarinin yarinlarinida düsünerek büyüten ana babalarda cogunluktadir diye bu konuda cevremdende yola cikarak söylüyorum iyimser düsünüyorum

Gerçekten
insanlarin anne babasinin cenazesine yaptigi masrafada karismazsin ya.
size iyiligi dokunmak zorundami yani bir insan babasinin cenazesinde yemek verdi diye vs.
siz kendi aileniz vefat ettiginde elinizi cebinize atmayin o halde
Sadece defin işlemleri ile ilgileneceğiz onun dışında yemek dir çay dir kahve dir o tarz olaylara girmemiz mumkun değil..Zaten adı üstünde cenaze evi o gün orada bir insan vefat etmiş ve yakınları büyük üzüntü içinde yemek dir çay dir Nescafe dir insanların isteği bitmiyor..Pilavın tuzu yokmu başka ayran yokmu birkaç paket daha pide versnee diyen insanlarla karşılaştım...Sanki taziye ye değil de aş evine gelmiş gibi cenaze sahiplerin den hizmet beklediler

Çocuğum küçük birakabilecegim kimsem yok annemler uzak oturuyor malesef
Başka bahane bulun derim🤭ilk sene aldığınız belki kreş parası olarak gider ama o maaş her sene artacak herşeyi geçin sırf sigorta için yine çalışır insan en azından hem sağlıktan yararlanırsınız hemde emekliliğinizde maaşınız yatacak bunu bilirsiniz sosyal çevre edinmeyi söylememe gerek Bile yok. İnsanlar dünyanın bir ucuna gidip doğurup çalışıyor sizin doğurduğunuza zaten aileniz bakmamalı

Gerçekten

Sadece defin işlemleri ile ilgileneceğiz onun dışında yemek dir çay dir kahve dir o tarz olaylara girmemiz mumkun değil..Zaten adı üstünde cenaze evi o gün orada bir insan vefat etmiş ve yakınları büyük üzüntü içinde yemek dir çay dir Nescafe dir insanların isteği bitmiyor..Pilavın tuzu yokmu başka ayran yokmu birkaç paket daha pide versnee diyen insanlarla karşılaştım...Sanki taziye ye değil de aş evine gelmiş gibi cenaze sahiplerin den hizmet beklediler
Kıyamam ya.. senin kayınpederini kaybetmiş olmandan mütevellit üzüntün! dağları aşmışken bı de taziye evinde çalıştırdılar mı seni? Kendi öz evladının hayatı pahasına da olsa, para-maaş-rızık karşılığı bile çalışmaya karşı olan, hatta çalışmakla övünen biri için, bedava hizmet etmek zorunda kalmak çok ağır gerçekten...

Ben 10 senelik evliyim kv ben daha eşimle tanışmadan vefat etmiş kayinpederim ise yaklaşık 3-4 ay önce vefat etti..Benim eşim Karslı ve 7 kardeşler..4ü erkek 3ü kız..Eşim babası vefat edince çalıştığı yerden 3 milyar kadar bir para çekmiş tabi ben bunu başkalarından duydum ve doğal olarak bir bilgim olmadığı için biraz eşimle huzursuzluk yaşadım..Eşimin babası Allah rahmet eylesin benim düğünüme bile gelmedi ölene kadar iyiliklerim olmuştur olmadı değil hem de hiçbir gelininin yapmadıklarını yaptım.. Kızdığım tek nokta benim haberim olmadan birşeyler yapılmasi..Eşime bunu neden yaptın bizim de durumumuz yok kiradayiz cocugumz var dedigimde hayır yaptığını söyledi bende uzatmamak adına konuyu kapattım..Hala o çekilen parayı ödüyoruz yeri geliyor evladıma istediğim birşeyi alamıyorum ve işin ilginci 7 kardeşten hiçbirisi cenaze için yapılan masraf da elini taşın altına koymadi..Benim anlayamadigim cenaze oluyor millet düşüyor yemek derdine insanlar acıyı yaşayamıyor bile yorgunluktan başka hiçbir şey değil,her gelen yemek varmı diyen bir toplumda yaşıyoruz..Eşimin çektiği parayla pide yaptirildi vs..Ama sonunda biz mağdur olduk..
Eşiniz son evlatlık görevini yapmış 7 tane değil 17 tane olsun kardeşi yapmayan yapmıyor sizin eşiniz mehametli biriymişki yapmış benden saklamış diyosunuz bu tavırda kim olsa saklar babasının cenazesine masraf yapıyo diye çocuğunu düşünmüyormu oluyor gelen gidenin ne sorduğu ne yediği çokmu önemli azıcıkta yorulu verin yani son kez ki yabancıda değil evledı yani azıcık merhamet 🤏bu kadarcık emin olun eşiniz kazanır ama sizi bilmem

Gerçekten

bizim cenazelerimizde de gelenlere yemek vs verilir bunu bende sevmem, ancak bizde cenaze sahipleri degil yakinlar ilgilenir bu durumla, hatta koy dernegimizin baskanlari ilgilenir tum harcamayi onlar yapar, cenaze sahibi uygun bir zamanda gidip masraflarini karsilar.
derneginiz yoksa bile görev dagilimi yapilabilir

Kıyamam ya.. senin kayınpederini kaybetmiş olmandan mütevellit üzüntün kendine yeterken bı de taziye evinde çalıştırdılar mı seni? Kendi evladının hayatı pahasına da olsa, para-maaş-rızık karşılığı çalışmaya bile karşı olan biri için, bedava hizmet etmek zorunda kalmak çok ağır gerçekten...
Konuyu çok farklı yerlere çekiyorsunuz ben çalıştım dedim mi size öyle birşey yazdığımi hatırlamıyorum sadece gördüm dedim bakın

bizim cenazelerimizde de gelenlere yemek vs verilir bunu bende sevmem, ancak bizde cenaze sahipleri degil yakinlar ilgilenir bu durumla, hatta koy dernegimizin baskanlari ilgilenir tum harcamayi onlar yapar, cenaze sahibi uygun bir zamanda gidip masraflarini karsilar.
derneginiz yoksa bile görev dagilimi yapilabilir
Hayır eşimin yengesi aç olarak gelenler olunca kendisi kalkıp iki tencere pilav pişirdi ve görümcem de aşağı inip gelenlere dagitti

Ben 10 senelik evliyim kv ben daha eşimle tanışmadan vefat etmiş kayinpederim ise yaklaşık 3-4 ay önce vefat etti..Benim eşim Karslı ve 7 kardeşler..4ü erkek 3ü kız..Eşim babası vefat edince çalıştığı yerden 3 milyar kadar bir para çekmiş tabi ben bunu başkalarından duydum ve doğal olarak bir bilgim olmadığı için biraz eşimle huzursuzluk yaşadım..Eşimin babası Allah rahmet eylesin benim düğünüme bile gelmedi ölene kadar iyiliklerim olmuştur olmadı değil hem de hiçbir gelininin yapmadıklarını yaptım.. Kızdığım tek nokta benim haberim olmadan birşeyler yapılmasi..Eşime bunu neden yaptın bizim de durumumuz yok kiradayiz cocugumz var dedigimde hayır yaptığını söyledi bende uzatmamak adına konuyu kapattım..Hala o çekilen parayı ödüyoruz yeri geliyor evladıma istediğim birşeyi alamıyorum ve işin ilginci 7 kardeşten hiçbirisi cenaze için yapılan masraf da elini taşın altına koymadi..Benim anlayamadigim cenaze oluyor millet düşüyor yemek derdine insanlar acıyı yaşayamıyor bile yorgunluktan başka hiçbir şey değil,her gelen yemek varmı diyen bir toplumda yaşıyoruz..Eşimin çektiği parayla pide yaptirildi vs..Ama sonunda biz mağdur olduk..
Söz konusu anne baba olunca yapacak bi şey yok aksine yapmasaydı eşinizin huzuru bir ömür bozulurdu. Annemde dedemin, dayımın, annesinin tüm cenaze masraflarını kendisi karşıladı. 5 kardeş 4 ü erkek. Ama cinsiyet olarak erkekler asla erkeklik namına bir hareketleri, davranışları yoktur. Nankörler desem bile iltifat kalır yanlarında. Mevlütleri de annem okuttu onlar hiçbir şey yapmadan sadece gelip gittiler o kadar. Annem şimdi tekrar okutacak mesela. O yüzden eşiniz o sorumlulukla yapıyor bunları. Kötü de olsa anne baba işte. O yüzden ne kendinizin ne de eşinizin moralini boş yere bozmayın bence.

Ben okuyana kadar yine sayfalarca yorum olmuş ve ablamız aramızdan ayrılmış.

Ailesi hiç çalıştırmamış onu övünüyor. Vov. Ne kadar yüce gönüllü bir aile.
Elektrik su yok ama çocuk var. Vov. Ne kadar çocuksever bir aile.
Çalışmak için anlaşma yapmamış. Vov. Ne kadar da kendinden emin bir abla.

Sizin derdiniz para falan değil, size harcanmayan 1 kuruşa bile iç geçirecek hasetliğiniz. Geçmez o da. Çocuğunuz da böyle olmaz umarım en azından onu öyle yetiştirmeyin ki babasının cenazesine 3 kuruş harcayan eşine ilerde siz kadar hadsizlik yapamasın.

Konuyu çok farklı yerlere çekiyorsunuz ben çalıştım dedim mi size öyle birşey yazdığımi hatırlamıyorum sadece gördüm dedim bakın
Ohhhh... Çok şükür, ben de taziye evine gidip rahmetlinin ruhuna değmesi için bi tabak taşımak, bir kolonya tutmak suretiyle çalıştınız diye bı an çok korkmuştum ..Sadece görümcenizin ve yengenizin çabalarını uzaktan seyretmişsiniz çok şükür...Ama bu bile ne kadar yormuş üzmüş sizi belli ki...Allah kabul etsin mi diyelim ne diyelim?....

Son düzenleme:
Kadın cenazede bile çalışmaya karşı shshdhdhdhhd bunu da hakaret olarak algılıyor ahshshhs

Back
X