Cenaze için yapılan masraf

Cenazede harcanan paraya da laf edilmesin artık yahu pes. Allah gecinden versin amen babanız vefat etse, onunla ilgili para harcarken kardeşlerim ne yaptı diye mi düşüneceksiniz?

Ayrıca kayınpederin size birşey yapmasına gerek yok, eşinizin babası, evlendikten sonra birşey yapmaması o zamana kadar yaptıklarını, babası olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Hayat sizden ibaret değil yani.

Kardesleri evlatlik gorevini yerine getirmiyor diye eşinizde mi yapmasin. Sizinde cocugunuz varmis empati kurun bakalim mezar tasi, pide icin soylenen bir gelin/damadiniz oldugunu. Adam babssina yaptiracagi pidenin hesabini mi verecek. Ayrica 3 binin geri odemesi ne kadar ki yeri geliyor cocugunuza bile birsey alamıyorsunuz. 10 ay odemeniz olsa ayda 300tl eder ya iban atin, toplayip yollayalim, ölmüş adami mezarinda rahat birakin

Tabi kardeslerin beraber herseyi üstlenmesi gerekirdi. Orda hak veriyorum, ama demek ki onlar hayirsiz ve yapmadilar. Esiniz yapti. Ben esime o parayi harcadi diye asla agzimi acip laf etmezdim. Baska yerlere savurup dursa neyise. Ama cenaze bu. Birde sizin babaniz öldü mü bilmiyorum, ama adami su anda darlamayin. Insanin zaten baba gidince bir kanadi kiriliyor birde siz sorun cikartmayin

Milyar ne be kardeşim?85 yaşında mısınız hala sıfırları atamadınız yıllar oldu.

Ölen öldüğüyle kalıyor işte,bir cenazesini kaldırmaya bile laf ediyorsunuz,siz vefat edince de çocuklarınız sizi gömmeyip evde yatırsın bari de masraf olmasın.
Adamin evi tarlası satılsa, mirastan paylarını alırken hiç demez ama kayınbabam düğünüme gelmedi diye 😅
Su insanlar ne iğrenç ya. Bu sene köyde kaldım birkaç ay. (Kocası ölmüş) yaşlı kadınların neredeyse hepsinin bir buyuk altın bileziği vardı,moda gibi. Sebebi de şeymiş, "ben ölünce çıkarsınlar her şeyimi bundan karşılaşırlar" . İnsanlar o kadar korkuyor ki cenazesinin başkasına külfet olmasindan :(

maddi durumunuzu bilemem 3 bin çok bi tutar değil belli ki dardasınız ama eşiniz babasına hayır yaparak içini rahatlatmak istemiş çok insani bir duygu. diğer kardeşler yapar yapmaz o onların vicdanını bağlar. bence eşinizi üzmeyin zaten adamın acısı var kolay değil anne baba kaybı para bi şekilde yerine gelir. benimde babam evlenirken bişey yapmadı Allah korusun ona bişey olsa eşim yaptığım hayıra laf etse ciddi şekilde ondan soğurum

Ben 10 senelik evliyim kv ben daha eşimle tanışmadan vefat etmiş kayinpederim ise yaklaşık 3-4 ay önce vefat etti..Benim eşim Karslı ve 7 kardeşler..4ü erkek 3ü kız..Eşim babası vefat edince çalıştığı yerden 3 milyar kadar bir para çekmiş tabi ben bunu başkalarından duydum ve doğal olarak bir bilgim olmadığı için biraz eşimle huzursuzluk yaşadım..Eşimin babası Allah rahmet eylesin benim düğünüme bile gelmedi ölene kadar iyiliklerim olmuştur olmadı değil hem de hiçbir gelininin yapmadıklarını yaptım.. Kızdığım tek nokta benim haberim olmadan birşeyler yapılmasi..Eşime bunu neden yaptın bizim de durumumuz yok kiradayiz cocugumz var dedigimde hayır yaptığını söyledi bende uzatmamak adına konuyu kapattım..Hala o çekilen parayı ödüyoruz yeri geliyor evladıma istediğim birşeyi alamıyorum ve işin ilginci 7 kardeşten hiçbirisi cenaze için yapılan masraf da elini taşın altına koymadi..Benim anlayamadigim cenaze oluyor millet düşüyor yemek derdine insanlar acıyı yaşayamıyor bile yorgunluktan başka hiçbir şey değil,her gelen yemek varmı diyen bir toplumda yaşıyoruz..Eşimin çektiği parayla pide yaptirildi vs..Ama sonunda biz mağdur olduk..
Bir cenaze sadece 3 bin lirayla kalkmaz lütfen abartmayın. 7 kardeş nasıl bir şey yapmamış bu da abartı bence.

Karslı bir aile diyorsunuz. Bunların misafiridir, yemeğidir, çayıdır bir sürü iş yapılıyor.

Lütfen insani düşünün ve kocanızın babasına son görevini de başına kalkmayın. Adama kim bilir neler yapıyorsunuz ki 3 bin lirayı size söyleyemiyor.

Sorunlarınız kartopu misali büyür başınıza patlar sonunda. Merhamet zor olmamalı diyorum çekiliyorum.🤦‍♀️

Adamin evi tarlası satılsa, mirastan paylarını alırken hiç demez ama kayınbabam düğünüme gelmedi diye 😅
Su insanlar ne iğrenç ya. Bu sene köyde kaldım birkaç ay. (Kocası ölmüş) yaşlı kadınların neredeyse hepsinin bir buyuk altın bileziği vardı,moda gibi. Sebebi de şeymiş, "ben ölünce çıkarsınlar her şeyimi bundan karşılaşırlar" . İnsanlar o kadar korkuyor ki cenazesinin başkasına külfet olmasindan :KK43:
Kefen parası diye ellerinde tutuyorlar yazık. Gerçekten çok rahatsız oluyorum artık şu toplumun parçası olmaktan :KK43:

Su insanlar ne iğrenç ya. Bu sene köyde kaldım birkaç ay. (Kocası ölmüş) yaşlı kadınların neredeyse hepsinin bir buyuk altın bileziği vardı,moda gibi. Sebebi de şeymiş, "ben ölünce çıkarsınlar her şeyimi bundan karşılaşırlar" . İnsanlar o kadar korkuyor ki cenazesinin başkasına külfet olmasindan :KK43:
Bizim komşu vardı ne kaynanaya baktı ne eşinin babasına ikisi de öldü
Araba aldılar şimdi araba kullanıyor ehliyetini aldı
Ya bu dünya böyle

3 bin tl nın hesabını yapar yenen pide hesabını yapar ama mal mülkten gelecek olanı istemiyorum demez diyemez onunda kavgasını yapar daha çok hak talep eder

Galiba KP ile birbirinizi sevmiyordunuz. Valla ben olsam sevinirdim eşim ne kadar hayırlı evlatmış diye. İnsanın bir günlük gıda masrafı bile 50-100 lira arasındayken 3 bin bana az bile geldi. Konuyu kapatmanız iyi olmuş devam etseydiniz evliliğiniz çatırdayabilirdi.

Durumunuz kotu olabilir ama boş bisey icin kullanmamis parayi.sonucta olüm yani babasi icin son kes bisey yapmak istemis cok mu?

3 bin lirayı 300 bin gibi anlamışsınız. Bizde evde 2 kişiyiz yaklaşık 10 günde bir gidip köşedeki marketten bin liralık alışveriş yapıyoruz demem o ki 3 bin para değil bu devirde. Yazık eşinizin babası, diğer kardeşler yardım etmeyebilir o vefalıymış vefa borcunu ödemiş babasına

Back
X