Cenaze için yapılan masraf

Afedersiniz ama benim elektriğim suyum kesiliyor ve evlendigim günden beri ailemin yardımı ile geçiniyorum yapsın yapılmasın demiyorum ama sonunda mağdur olan ben oluyorum hicbirseyin iç yüzünü bilmiyorsunuz..Ben yeri geliyor çocuğumun bezi maması için aileme boyun egiyorum seve seve yapıyorlar ama neden isteyim..Sırf yemek verilecek diye para harcadı eşim bu kadar kötü yorum yapıyorsunuz açın bir bakın bakalım hangi dönemde ölünün arkasından yemek çay ikramı yapılmış..Çalışmamı söylemişsiniz zamanında onu da yaptım ve tek kuruşun hesabını yapmadım eşim işsiz di eve ben bakıyordum..Eşimin babasının mirasın dan bahsetmissiniz eşim babasının ölümünden sonra Kars'a gidip evi kontrol edeceğini söyledi onda bile huzursuzluk çıktı ve tüm ailesi ile kavga etti..Yani kayinpederimin kuru bir taş evinden başka bir şeyi yok, hem olsa bile ben onun mirasına ortak değilim eşim isterse kendisi bilir..
Elektrik su kesilene kadar temizlige gidin, günlük 400 TL. Haftada 2 gün gitseniz 3200 TL. Cenaze masrafinda yapılan 3000 TL ile mi hayatiniz kurtulacak?

Afedersiniz ama benim elektriğim suyum kesiliyor ve evlendigim günden beri ailemin yardımı ile geçiniyorum yapsın yapılmasın demiyorum ama sonunda mağdur olan ben oluyorum hicbirseyin iç yüzünü bilmiyorsunuz..Ben yeri geliyor çocuğumun bezi maması için aileme boyun egiyorum seve seve yapıyorlar ama neden isteyim..Sırf yemek verilecek diye para harcadı eşim bu kadar kötü yorum yapıyorsunuz açın bir bakın bakalım hangi dönemde ölünün arkasından yemek çay ikramı yapılmış..Çalışmamı söylemişsiniz zamanında onu da yaptım ve tek kuruşun hesabını yapmadım eşim işsiz di eve ben bakıyordum..Eşimin babasının mirasın dan bahsetmissiniz eşim babasının ölümünden sonra Kars'a gidip evi kontrol edeceğini söyledi onda bile huzursuzluk çıktı ve tüm ailesi ile kavga etti..Yani kayinpederimin kuru bir taş evinden başka bir şeyi yok, hem olsa bile ben onun mirasına ortak değilim eşim isterse kendisi bilir..

Lutfen beni yanlis anlamayin zira sizi tanimam etmem ama gecen gun kardesim oldu diye aglayan biri konunun sonunda bana yardim edermisiniz demis, o sebeple bu konuda yardima baglanacak mi diye bekliyorum. Cunku yazdiklariniz o kadar alakasiz ki. Ortada bir cenaze ve aci var sizin buna sayginiz yok orayi zaten gectim su yazdiklarinizla o cocuga uzuldum. Yani konuya nerden baksak bir turlu olmuyor.

Ben 10 senelik evliyim kv ben daha eşimle tanışmadan vefat etmiş kayinpederim ise yaklaşık 3-4 ay önce vefat etti..Benim eşim Karslı ve 7 kardeşler..4ü erkek 3ü kız..Eşim babası vefat edince çalıştığı yerden 3 milyar kadar bir para çekmiş tabi ben bunu başkalarından duydum ve doğal olarak bir bilgim olmadığı için biraz eşimle huzursuzluk yaşadım..Eşimin babası Allah rahmet eylesin benim düğünüme bile gelmedi ölene kadar iyiliklerim olmuştur olmadı değil hem de hiçbir gelininin yapmadıklarını yaptım.. Kızdığım tek nokta benim haberim olmadan birşeyler yapılmasi..Eşime bunu neden yaptın bizim de durumumuz yok kiradayiz cocugumz var dedigimde hayır yaptığını söyledi bende uzatmamak adına konuyu kapattım..Hala o çekilen parayı ödüyoruz yeri geliyor evladıma istediğim birşeyi alamıyorum ve işin ilginci 7 kardeşten hiçbirisi cenaze için yapılan masraf da elini taşın altına koymadi..Benim anlayamadigim cenaze oluyor millet düşüyor yemek derdine insanlar acıyı yaşayamıyor bile yorgunluktan başka hiçbir şey değil,her gelen yemek varmı diyen bir toplumda yaşıyoruz..Eşimin çektiği parayla pide yaptirildi vs..Ama sonunda biz mağdur olduk..
Ne kadar kötüsünüz ya diğer kardeşler yapmış yapmamış iyi adammış kötü adammış önemli mi bunlar vefat etmiş adam ayrıca aylardır 3.000 gibi bir miktarı ödeyemeyip evladınıza istediğini alamıyorsanız bence başka şeyleri sorgulayın

Çocuğumun üzerine yemin ederim ben yalan konuşmam o yazdıklarımdan kat ve kat fazlasını da yaşadım yaşıyorum da..kimseye yalan söylemeye borcum yok çok şükür..
Şimdi bak yanlıştasın hala daha yanlışa yanlışla cevap veriyorsun. Yaşadığın maddi sıkıntılar apayrı bir konunun mevzusu ki anlattıklarına göre yine sen suçlusun çunku bu hayatı sen tercih etmişsin.
Şu an ki konu kocanın babasının çocuğunun dedesinin cenazesi.
Ne kadar zor durumda olursak olalım hatta babamızla kötü olsak bile baba ya hani bu baba baba.
Yoldan adam çevirir para ister yine o pideyi almak istiyorsam alırdım ben de.
Örf adet böyle gelmiş şimdi pratik olsun diye pide dağıtıyorlar eskiden koca koca tencerelerde yemek pişirirdik biz.
Bunları sorgulaman böyle bir platformda hiiç doğru değil. Bir kere ayıp ve kocana karşı vicdansızlık cidden. Yetmiyor bir de burda millete çemkiriyorsun.
Cidden hayret git bi yüzünü yıka da bi aynaya bak ben neden bu haldeyim diye.

Çekilen parayı nasıl ödeyecek eşiniz peki,madem elektrik ve su kesiliyormuş.

Çocuğumun üzerine yemin ederim ben yalan konuşmam o yazdıklarımdan kat ve kat fazlasını da yaşadım yaşıyorum da..kimseye yalan söylemeye borcum yok çok şükür..
Çocuğunun üstüne yemin etmemeni tavsiye ediyorum . Evden de para kazanabilirsiniz . Erişte kesmek , mantı bükmek , içli köfte yapmak , elişi , dantel vs .
Evimde bu kadar maddi olarak sıkıntı yaşıyorsam ben de çalışmalıyım diye düşünün .

Cenaze evinde hüzün varken cenaze sahiplerinin millete yedirilecek yemeğin derdine düşmesine ben de karşıyım. Benim de babam öldü. Babamın acısını yaşarken milletin “pideye karabiber yok mu, 2. Ayranı alabilir miyim”demeleri canımı yakıyordı. Bu iğrenç adetin kalkması gerekir bu konuda haklısınız. Fakat diğer konularda malesef sizi haklı bulamadım. Babasının arkasından insan bir şeyler yapmak istiyor. Onun için ne yapabilirim diye çok düşünmüştüm. Ben de kendimde bir şeyler yaptım. Kocam laf etse yaptığıma karışsa haddini bildirirdim. Sizin yaptığınız hoş değil, adamcağız ne üzülmüştür.

Evlendiginizden beri ailenizin yardimi ile geciniyorsaniz, elektrigi kesilen evde neden cocuk yapiyosunu anlamiyorum. Gecen konuda da duyar kastilar fakirler cocuk yapmasin mi diye. Mamasini alamayacaginiz cocugu yapmadan once bir ise girersiniz 2-3 sene calisir, maasi harcamaz biriktirir altin yaparsiniz. Sonra cocuk yaparsiniz. Lazim oldukca altinlari bozdurur, cocugun ihtiyaclarini giderirsiniz. Verebilecegim en basit ornek bu. Yardimlarla cocuk buyumuyor arkadaslar. Tasima su ile degirmen dönmüyor. Sonra babaniza yaptiginiz hayır bile goze batiyor iste

10 senedir neden boşanmadınız, aileniz bir de eşinize bakmak zorunda mıydı bari dönseydiniz tek size bakarlardı? Şimdi bir de çocuk olmuş. 7 senelik evliliğinizde çocuk yokmuş hiç birikim vs. yapamadınız mı onca yıl ikiniz birlikte çalışıp?

Evlendiginizden beri ailenizin yardimi ile geciniyorsaniz, elektrigi kesilen evde neden cocuk yapiyosunu anlamiyorum. Gecen konuda da duyar kastilar fakirler cocuk yapmasin mi diye. Mamasini alamayacaginiz cocugu yapmadan once bir ise girersiniz 2-3 sene calisir, maasi harcamaz biriktirir altin yaparsiniz. Sonra cocuk yaparsiniz. Lazim oldukca altinlari bozdurur, cocugun ihtiyaclarini giderirsiniz. Verebilecegim en basit ornek bu. Yardimlarla cocuk buyumuyor arkadaslar. Tasima su ile degirmen dönmüyor. Sonra babaniza yaptiginiz hayır bile goze batiyor iste
Evine ekmak alamayan, fatura ödeyemeyen yapmasın tabi ki. Bunun için duyar kasmaya gerek yokm

10 senedir neden boşanmadınız, aileniz bir de eşinize bakmak zorunda mıydı bari dönseydiniz tek size bakarlardı? Şimdi bir de çocuk olmuş. 7 senelik evliliğinizde çocuk yokmuş hiç birikim vs. yapamadınız mı onca yıl ikiniz birlikte çalışıp?
Yapamadık çünkü eşim sürekli benden habersiz birşeyler yaptı Kredi çekti vs..

Şunu eklemek istiyorum. Hamile kaldigimda eşim maaşlı calisandi, gebeligimde isten cikarildi. Zamaninda araba modeli yukseltmek icin benden istedigi ve vermedigim altinlarla cocugun ihtiyaclarini giderdik. Yapilmayacak bir tavsiye vermiyorum, bizzat aynisini yaptim.

Belediye nin ücretsiz gönderdiğin den yedim oda evime geldikten sonra...
Neden çalışmıyorsun ?
Evinde elektrik suyun kesikse ?
Ailen de belki size kızıyordur senin eşine kızdıgın gibi ?
Onlar da sizin yapmanız gereken vazifenize ortak olmuşlar
O açıdan baktın mı hiç duruma

Ya babanın cenazesine yapılanın lafı da edilmez artık ya yuh yani ama ya . Azıcık vicdanınız merhametinizde mi yok ? Babası onun babası ölmüş gitmiş adam bir daha birşey yapmayacak zaten bir evlat yetistiriyorsunuz sınavınız büyük olur

Yok artık, bunun lafını yapmanız ne kadar ayıp, eşinizin yerinde olsam affedemezdim, kardeşlerinin eşşek olması eşinizin de aynı şeyi yapmasını gerektirmez herkes kendinden sorumlu evlat olarak üstüne düşeni yapmış, çok kötü kalplisiniz

Back
X