Cenaze için yapılan masraf

Kv kanser hastasıydı geçen sene vefat etti 4 tane çocuğu vardı 2 kız 2 erkek eşim hariç hepsinin durumuda çok iyi kendi evimiz bile yok eşim tup.bebek için bir sürü borca girdi inşaatçı yevmiyeli çalışıyor arabası olmadığı halde hergun pendikten taksi tutup.maltepeye götürüyordu bir sene boyunca doğru dürüst çalışmadı bütün kazancı taksi doktor ve ilaç parasına gidiyordu bir gün bile lafını etmedim beni pek sevmeyenler bile iyi ediyorsun annen tabiki de yapacaksın diyordum mezarında esimyapti mezar yerini kendisi satın aldı bizde doğuluyuz bence eşinizle gurur duyun 3 bin para mi Allah aşkına odeyemeyecek sizi ve çocuğunuzu mağdur edecek ne var anlamadım

Adamin babasinın cenazesi icin yaptiğı 3 bin liranında lafını yapmazsınız ya…
3 bin olduğunu varsayıyorum, dediğiniz gibi 3 milyar değilidir herhalde.
3 bindir bence. 3 milyar ne ya, anıt mezar mı yaptırıyorlar?

Eğer yarın öbür gün öyle bir durumla karsilasirsam çok şükür arkamda duran dağ gibi ailem var benim sahipsiz değilim..Ailem beni hiçbir zaman çalıştırmadi ki öyle bişey olursa da çalıştırmak sadece ben istersem çalışırım..
Küçümsemek değil amacım ama açlıktan ağzınız kokuyor, 10+ senedir 3000 liranın ödemesi bitmiyor, bebeğinin bezini mamasını annenler alıyor sen hala böyle mi diyorsun?

Ayıp ya ne diyeceğimi bilemedim gerçekten bu kadar mı kalbiniz kurudu? Belediyeler hem cenaze masrafını hemde yemekleri karşılıyor. İki pideden iflas mı ettiniz? 3 bin lira borç ödeyemiyorsanız siz niye çalışmıyorsunuz ki? Tövbe tövbe ne sinir bozucu bir konu

Küçümsemek değil amacım ama açlıktan ağzınız kokuyor, 10+ senedir 3000 liranın ödemesi bitmiyor, bebeğinin bezini mamasını annenler alıyor sen hala böyle mi diyorsun?
Açlıktan ağzı kokup, doğurduklarının poposuna bağladığı bez için el açıp ordan burdan dilense bile , çalışıp para kazanacak kadar düşmüyor işte bağzı kadınlar...gururlu olmak başka bişey işte, siz anlamıyorsunuz...

Son düzenleme:
Ne insanlar var yaa. Babası bu babası el değil ki. Garip olan eşinizin yaptığı değil kardeşlerinin yaptığı. Eşimin babaannesi vefat etti eşim karşıladı her şeyi sonrasında çocukları verecekti. Çoğu vermedi ama lafını bile etmedik

Oda bizden mesul ama değil mi??Bakmakla yükümlü olduğu bir ailesi var ve 3000lirayi küçük bir mebla görüyorsunuz insanlar o 3000 lirayı kazanmak için yarım ay sabah akşam essek gibi çalışıyor..
İnsanlar çalışıyor tatlım sen değil ahahahah

Böylesi hasbelkader baba evine düşse babasına taş taşıtır yine çalışmaz. Görmedik mi? Gördük.
Aslında kıskandım biraz yaa...Benim babam hayatta bakmaz ne bana ne çocuğuma ha..bak başının çaresine der, daha benden onlara bakmamı bekler....allahtan küçük yaşta kafamıza vura vura bunu farkettirdiler de zamanında totomuzu kurtardık...çok özeniyorum ben böyle dağ gibi babalara ne yalan söyleyeyim...Ulen baba, kimlere özeniyorum senin yüzünden he, alacağın olsun

Son düzenleme:
Aslında kıskandım biraz yaa...Benim babam hayatta bakmaz ne bana ne çocuğuma ha..bak başının çaresine der, daha benden bekler....allahtan küçük yaşta kafamıza vura vura bunu farkettirdiler de zamanında totomuzu kurtardık...çok özeniyorum ben böyle dağ gibi babalara ne yalan söyleyeyim...Ulen baba, kimlere özeniyorum senin yüzünden he, alacağın olsun
İşte böyle mıymıymıy bi tip olacaksın, baba baksın koca baksın.

Ben anlamıyorum benim de linç yediğim konum oldu. Ancak buna rağmen herkese cevap vermeye çalıştım, yazamasam bile emoji bıraktım. Bu hareket bana çok saygısızca geliyor. Sonuçta insanlar fikirlerini beyan ediyorlar, ortada bir emek var her şekilde. Bir de 20 yorumun 18'i olumsuzsa insanın gerçekten şapkasını ortaya koyup düşünmesi gerekiyor. Konu sahibine önceki konusunda hak verildi o da kendi haklılığını bir kez daha tatmin etmek için bu konuyu açtı ama bu kez beklediği gibi olmayınca çareyi kaçmakta gördü. Konu sahibi eşinin ailesini sevmiyor hatta belki nefret bile ediyor. Bu görümcesinin kuçu kuçu demesinden önce de olabilir hatta. O yüzden eşinin ailesi için yaptığı her hareket gözüne batıyor. Eşini de olgun gördüm ben zira başka erkek olsa boşanmaktan söz ederdi.

Ben 10 senelik evliyim kv ben daha eşimle tanışmadan vefat etmiş kayinpederim ise yaklaşık 3-4 ay önce vefat etti..Benim eşim Karslı ve 7 kardeşler..4ü erkek 3ü kız..Eşim babası vefat edince çalıştığı yerden 3 milyar kadar bir para çekmiş tabi ben bunu başkalarından duydum ve doğal olarak bir bilgim olmadığı için biraz eşimle huzursuzluk yaşadım..Eşimin babası Allah rahmet eylesin benim düğünüme bile gelmedi ölene kadar iyiliklerim olmuştur olmadı değil hem de hiçbir gelininin yapmadıklarını yaptım.. Kızdığım tek nokta benim haberim olmadan birşeyler yapılmasi..Eşime bunu neden yaptın bizim de durumumuz yok kiradayiz cocugumz var dedigimde hayır yaptığını söyledi bende uzatmamak adına konuyu kapattım..Hala o çekilen parayı ödüyoruz yeri geliyor evladıma istediğim birşeyi alamıyorum ve işin ilginci 7 kardeşten hiçbirisi cenaze için yapılan masraf da elini taşın altına koymadi..Benim anlayamadigim cenaze oluyor millet düşüyor yemek derdine insanlar acıyı yaşayamıyor bile yorgunluktan başka hiçbir şey değil,her gelen yemek varmı diyen bir toplumda yaşıyoruz..Eşimin çektiği parayla pide yaptirildi vs..Ama sonunda biz mağdur olduk..
Konu cenazem var acım var millet boğaz derdinde olsaydı sizi anlardım ve hak verirdim. Diğerleri kötü diye eşinizde mi kötü olsun? Babası adamın. Bu kadar da değil .

İşte böyle mıymıymıy bi tip olacaksın, baba baksın koca baksın.
Olamadık kâtip. Epey varlıklıdir bı de benimki, ona rağmen , çocukluk dahil, bir kere bile hatirlamam babama güvenip bir adım attığımı....ondan korkup atamadigim adımlar çoktur aksine....Yine de allah başımızdan eksik etmesin ne diyelim...Vakti gelince biz de pisiririz 2 tencere pilav helallesiriz eninde sonunda....

Konu cenazem var acım var millet boğaz derdinde olsaydı sizi anlardım ve hak verirdim. Diğerleri kötü diye eşinizde mi kötü olsun? Babası adamın. Bu kadar da değil .

Biri anlatmisti. Cenaze icin lahmacun yaptirmis aile. "Ayran yok mu" diyenler olmus. Öylelerini aslinda sopayla kovalayacaksin da. Bende babamin ölümünden sonraki haftalari böyle hayal meyal hatirliyorum sadece. Insanin derdi o anda ne para nede pul..konu sahibi de bunu yasayinca anlayacak. Allah gecinden.versin

Biri anlatmisti. Cenaze icin lahmacun yaptirmis aile. "Ayran yok mu" diyenler olmus. Öylelerini aslinda sopayla kovalayacaksin da. Bende babamin ölümünden sonraki haftalari böyle hayal meyal hatirliyorum sadece. Insanin derdi o anda ne para nede pul..konu sahibi de bunu yasayinca anlayacak. Allah gecinden.versin
Bende helva çok güzel diye ikinci partı yaptıranları gördüm. Sıfır şaka😳

Back
X