Çene Estetiği Çene protezi hikâyem...

Çene Cerrahisi, Çene Estetiği, Çene Eklemi Sorunları, Gülüş Dizaynı
Selam! Ben perşembe günü ameliyatımı olup geldim. Bugun çenemdeki bandaj çıktı ama hala ne alt dudağımı ne çenemi hissetmiyorum. Yemek sadece üst arka dişlerimle yada çatalla ezerek hiç çiğnemeden yiyorum. Genel olarak iyiyim, ben de paylaşmak istedim. :) :) Bir de sorum var, acaba ağız içindeki dikişler ne Zaman erir? Kendiliğinden eriyen dikişmiş fakat o kadar rahatsız edici ki konuşmamı kısıtlıyor ve ağrıyor o bölge. Bu şekilde devam edecekse okula dönmem zor...........
sevgili arkadaşim, o dikişlerin erimesi 2 3 hafta suruyor. Ben hala iyilesemedim. Dün tam 2 ay oldu ama benim vücudum protezi kabullenmedi tam. Hala mücadele ediyoruz doktorumla. Umarım sifir sorun ile atlatirsin. Kac mm'lik protez tercih edildi? Şu an her şey çok ama çok yanıltıcı olacak,lutfen mevcut duruma bakarak bunalıma girme. Eger doğru boyut secildi ise cook guzel bir çene seni bekliyor. :)

Bir de 2 ayda hislerim biraz biraz gelmeye başladı. Sağ taraf gelmişti ama sol taraf yenice karıncalanma olarak kendini hissettiriyor. Daha da uzun surebilir hissizligin :(

Benimki protez değil çene ucum kesilerek ileri alındı burnumdaki kemer de küçültülerek. Çenemde çok büyük bir değişim görmedi kimse ama bana yüzüm uzamış gibi geliyor şu an bile ve orada bir çene var artık :D

Umarım vücudun protezi kabul eder ve sorunun çözülür..Sende daha belirgin ve güzel bir değişim olduğuna eminim. Hala iltihap oluyor mu?

ben de dikişlerin iltihaplanmasından korkuyorum oksijen suyu o kadar berbat ki gargara yapmak tüm bu ameliyat işinin en kötü parçasıymış gibi geliyor, naneli gargarayı yapıp dişimi fırçalıyorum sık sık ama ..........

Benimki protez değil çene ucum kesilerek ileri alındı burnumdaki kemer de küçültülerek. Çenemde çok büyük bir değişim görmedi kimse ama bana yüzüm uzamış gibi geliyor şu an bile ve orada bir çene var artık :KK70:

Umarım vücudun protezi kabul eder ve sorunun çözülür..Sende daha belirgin ve güzel bir değişim olduğuna eminim. Hala iltihap oluyor mu?

ben de dikişlerin iltihaplanmasından korkuyorum oksijen suyu o kadar berbat ki gargara yapmak tüm bu ameliyat işinin en kötü parçasıymış gibi geliyor, naneli gargarayı yapıp dişimi fırçalıyorum sık sık ama ..........
Sevgili arkadaşim, en zor olani secmissin,cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Ama sende benimki gibi yabancı madde olmadığı için daha kolay atlatacagini dusunuyorum. Benim iltihap hala devam ediyor ve doktorum savaşi surdurmeye kararlı. Fakat ilginç olan iltihapta mikrop hiç çıkmadı. 6 7 kez tahlil yapıldığı halde. Ben oksijenli su ile değil sulu batticon ile gargara yapıyordum. Benim cenem epey güzellesti su halde bile. Ben seviyorum açıkçası. Hala şiş tabi akintilardan kaynaklı belki inince daha iyi olacak. Eminim senin cenen de güzel olmuştur. Niçin protezi değil de bunu tercih ettin? Çok mu geride idi? Kaça mal oldu?

Teşekkür ederim arkadaşım. Maalesef 2 aydır hiçbir ileri gidiş yok. Geri gidiş de yok şu an. Yerimizde sayiyoruz. :KK43:
Buyuk bir sanssizlik. Vucudun proteze neden bu kadar tepki gösterdi acaba? Protezinin adi ne yani neden yapilmis. silikon mu yoksa baska bir madde mi?

Medpordan yapılmış. Dün ilk kez bir mikroba rastladı doktor galiba. Salı günü kesin sonuç çıkacak. :(

Hay allah:KK43: Insallah bir an önce iyilesirsin:KK200:Ama implantin yuzune verdigi görunusden memnunsun herhalde?
İnşallah güzel arkadaşım... Ya erken dönem şişliği var hâlâ cenemde. Buna rağmen memnun gibiyim gorunusten. Yani su isi bir asabilirsek iyi görüneceğini dusunuyorum. Ama içimden öyle geçiyor ki ben bunu çıkartmak zorunda kalacağım. :(

Benimki protez değil çene ucum kesilerek ileri alındı burnumdaki kemer de küçültülerek. Çenemde çok büyük bir değişim görmedi kimse ama bana yüzüm uzamış gibi geliyor şu an bile ve orada bir çene var artık :KK70:

sen ne durumdasin arkadaşım?

Ben iyiyim, doktorum dikişlerime baktı temiz tutmuşsun dedi içim rahatladı. Yalnız hala alt dudağımdaki uyuşukluktan dolayı konuşmamda sorun var, perşembe günü sınavım var okula gitmeye biraz çekiniyorum... geceleri de dikişlerim ağrıyor nedense.
:) ben aslında protez düşüncesiyle doktora gittim ama doktorum çok net bir biçimde dışarıdan bir madde kullanmaktansa kendi kemiğini öne alarak yapalım, onu Türkiye'de yapabilen birkaç kişiden biriyim dedi. Ben de kabul ettim. maliyeti sadece çenenin çok tutmadı burun da dahil olunca biraz artmış oldu.

Umarım salı günü sonuçların iyi gelir. Çıkarman gerekmez.....buradan bana olan desteğin için çok teşekkür ederim ayrıca :)

İnşallah güzel arkadaşım... Ya erken dönem şişliği var hâlâ cenemde. Buna rağmen memnun gibiyim gorunusten. Yani su isi bir asabilirsek iyi görüneceğini dusunuyorum. Ama içimden öyle geçiyor ki ben bunu çıkartmak zorunda kalacağım. :KK43:
Umarim sali gunu sonuclar iyi gelir arkadasim. Fazla uzulmemeye calis. Kendine iyi bak, simdilik hoscakal...

Ben iyiyim, doktorum dikişlerime baktı temiz tutmuşsun dedi içim rahatladı. Yalnız hala alt dudağımdaki uyuşukluktan dolayı konuşmamda sorun var, perşembe günü sınavım var okula gitmeye biraz çekiniyorum... geceleri de dikişlerim ağrıyor nedense.
:) ben aslında protez düşüncesiyle doktora gittim ama doktorum çok net bir biçimde dışarıdan bir madde kullanmaktansa kendi kemiğini öne alarak yapalım, onu Türkiye'de yapabilen birkaç kişiden biriyim dedi. Ben de kabul ettim. maliyeti sadece çenenin çok tutmadı burun da dahil olunca biraz artmış oldu.

Umarım salı günü sonuçların iyi gelir. Çıkarman gerekmez.....buradan bana olan desteğin için çok teşekkür ederim ayrıca :)
Merhaba! Dr un Zeki Guzel`mi ve ameliyat fiyati ne kadar? Resmin varsa paylasabilirmisin acaba bizimle?

Selam. evet doktorum Zeki bey fiyatı özelden yazayım. Telefonun belleğini boşaltmıştım eski fotolar başka bir bilgisayarda ama bulursam önce sonra şeklinde gönderebilirim bir ara :)

Teşekkür ederim arkadaşım. Maalesef 2 aydır hiçbir ileri gidiş yok. Geri gidiş de yok şu an. Yerimizde sayiyoruz. :KK43:
Merhaba ,birhayli sıkıntılı bir süreç geçirmişsin.Aynı ameliyatı bende oldum ,ancak hiç senin anlattığın gibi değildi.Bence burda asıl sıkıntı protezi ağız içinden koymuş olmaları..Bende birkaç doktor gezdim,hep iz kalmasın diye ağız içinden koymak istedi doktorlar,sadece kendi doktorum ağız içine hiç gerek olmadığını,çok kolay bir ameliyat olduğunu ve çene altındaki kesiyi kimsenin farketmeyeceğini söyledi.Ameliyattan çıktıgımda sadece kesi yerinde ince bir bant vardı...İlk 2 gün yaşadığım ağrının dışında hiç bir sorun yaşamadım,morluklar 1 haftada geçti.Yemek yememde herhangi bir sıkıntı yada yasak yoktu.Açıkcası iz kalmasın diye ki iz kalmıyor,doktorların hastaları yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum,senin gibi bir tanıdıgım daha var,agız içinden kesi yapılan,çok acılar cekti ve en sonunda protezi çıkartmak zorunda kaldı.Ameliyat sonrası ameliyat oldugumu kimse anlamadı,hiçbir şişlik yoktu,görüntüden memnunum,bence ihtiyacı olana gerçekten gerekli bir ameliyat.Umarım biranönce toparlarsın,çok geçmiş olsun...

Merhaba ,birhayli sıkıntılı bir süreç geçirmişsin.Aynı ameliyatı bende oldum ,ancak hiç senin anlattığın gibi değildi.Bence burda asıl sıkıntı protezi ağız içinden koymuş olmaları..Bende birkaç doktor gezdim,hep iz kalmasın diye ağız içinden koymak istedi doktorlar,sadece kendi doktorum ağız içine hiç gerek olmadığını,çok kolay bir ameliyat olduğunu ve çene altındaki kesiyi kimsenin farketmeyeceğini söyledi.Ameliyattan çıktıgımda sadece kesi yerinde ince bir bant vardı...İlk 2 gün yaşadığım ağrının dışında hiç bir sorun yaşamadım,morluklar 1 haftada geçti.Yemek yememde herhangi bir sıkıntı yada yasak yoktu.Açıkcası iz kalmasın diye ki iz kalmıyor,doktorların hastaları yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum,senin gibi bir tanıdıgım daha var,agız içinden kesi yapılan,çok acılar cekti ve en sonunda protezi çıkartmak zorunda kaldı.Ameliyat sonrası ameliyat oldugumu kimse anlamadı,hiçbir şişlik yoktu,görüntüden memnunum,bence ihtiyacı olana gerçekten gerekli bir ameliyat.Umarım biranönce toparlarsın,çok geçmiş olsun...
Merhaba Angel:) Ben de ameliyati agiz icinden yapmanin gereksiz oldugunu dusunuyorum. Senin dr un kim acaba?

Back
X