Hiç eksikliği olmuyor biliyor musunuz ? Aranmadığında umurumda olmuyor. Aradığında sözde sitemleri hala sen nasılsın demeden kendi ile diğer çocukları ile ilgilenmemi istediğini öyle belli ediyor ki tiksiniyorum ondan.Çok üzüldüm, ben de annesi içinde yara olanlardan biriyim. Merak etmeyin arayip sorsa da moral bozardı kendimden biliyorum, aramasın daha iyi.
Bir iki konu okudum öyle aklıma geldi. Ki zaten annelik evlat sevgisi mevzularında hep gelir yaptıklarıAnneliğin kutsalliği icin söylenmistir. her anne ona layık mı değil. eskiyi düsündükce kendinizi yipratirsiniz.
Onu asla affetmeyeceğim. Bana yaşattıklarını unutmam mümkün değil. Ama sadece ayda 1 filan geliyor artık aklıma çok umursamıyorum. Bana verilen hayata şükredip mutluluğa odaklamıyorum. Önceden film iken şuan sadece reklam arası oluyorOnu affedin ve yolunuza bakın.Yureginiz de tasimak sizi yorar atın gitsin.
Affetmek bilemiyorum. Ama yoluma bakıyorum uzun zamandır. Neden diye düşünmeyi de bıraktım hayatının bütün olumsuzluğu ve mutsuzluğunun faturasını bana kesti biliyorum bunu da kabullendim.Annelik kutsal falan değildir.
Bu kadınları baskı altına sokacak başka bir yöntemdir.
Ayrıca her anneyi aynı kefeye koymakta saçmalıktır.
Konu sahibi: lütfen içinizde affedin ve yolunuza bakın.çünkü sürekli neden niye diye düşünmek sadece size zarar verir.
Şİmdi anladım daha net. Yani özel bir anlam yüklemeden affetmek. Açıkçası o kısmı sanki azar azar yapıyor gibiyim. Birşey olmazsa aklıma dahi gelmiyor. Düşünmüyorum veya aklıma geldiğinde ağlama krizine girip yumruk sıkmıyorum eskiden olduğu gibi. Sadece kafamı sallıyor geçiyorum. İletişimim var ama minimum düzeyde durduk yere aramıyorum hiç içimden de gelmedi açıkçası. Veya o aramayınca mutsuz olmuyorum aksine hiç umursamıyorum. Fakat eşim çok saf bir adam ve annemi seviyor iyi geçiniyorlar geçmişte yaşadığım hiçbirşeyi bilmiyor annemi sürekli arıyor soruyor. Hatta bu konuda da bir ara başlık açacağım 2 yıllık evliyim hala bu dengeyi kuramadımAnnelik babalık, bazıları lafta anne baba, bazıları da gerçekten anne babalık yapıyor. Sizin seçme şansınız yoktu tıpkı dünyadaki geriye kalan milyarlarca insan gibi.
Diğer üyeler affedin yazmış siz affetmem demişsiniz. Burda demek istenen şu : eğer affedersen kalbinizdeki, dusuncelerinizdeki ağırlıktan kurtulacaksiniz. O defteri affettmeden kapatamazsınız. Şey gibi düşünün. Bu annenize karşı hissettikleriniz sadece sizin enerjinizi, hayat isiginizi emen bir parazit gibi. Bundan kurtulmak için affetmek ve bırakmak gerekiyor. Ayrıca affedin derken gidip herseyi unutup annenizin boynuna sarılın demek değildir. Her dediğini yapın, herseyi unutun, hiçbir şey olmamış gibi davranın demek değildir. Bunu bi araştırın
“Cennetin varolduğuna inanmasam şu dünyada bir saniye bile durmazdım” diyordu izlediğim filmdeki kör insan. Ayağının altında cennet olduğunu vurgulaya vurgulaya cennetti sorgulatan annelere yazıklar olsun. Evliyim belki herkes gibi bir yuvam var ama ben o cehennemden sonra mutluluğun ne olduğunu öğrendim. Maddi sıkıntı var ama benim yüzüm gülüyor eşimle tartışıyorum benim yüzüm yine gülüyor sofrada rahat yiyebilmek öyle büyük bir mutluluk ki bunu asla bekarken yapamadım. Yani kısacası mutluluk kriterlerim o kadar ufak ki mütemadiyen mutlu olacak birşeyler buluyorum. Çok teşekkür ederim eğer bir insan evladı bana anne derse bir gün. O kelimenin içini doldurmak için elimden geleni yapacağım''Cennet gerçekten varsa'' ?Tabii ki de var. Yalnız ayakları altında olan anneler elleri öpülesi anneler, doğurmakla değil vicdanıyla, merhametiyle anne olanlar için geçerli o söz. Bu sözü her anneye yakıştırıp kirletmek çok saçma olur. Annenizi affetmeniz mümkün değil bence zaten içinizden nasıl geliyorsa da öyle yapın çünkü haklısınız. Evli misiniz bilmiyorum ama değilseniz umarım çok mutlu olabileceğiniz bir yuvanız olur ve cennet ayakları altında olan bir anne olursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?