Cennetteki Meleklerimize Yazdığımız Mektupları Paylaşalım

Aslında buraya yazınca rahatlıyorum. Eşimle onu hiç konuşmuyoruz, hiç anmıyor onu. yanımda ağlamaz hiç. Ama o benden kötü durumda. Ben annesi olarak acımı yanmak olarak tarif edersem, onunki kül olmak. o derece aşıktı kızına, oda babasına. babasını benden kıskanırdı. Son 1 kaç gün önce akşam saat 10 gibi işten gelince, evin önünden geri dönmüş onun isteği oyuncağı almış. Bende ben birşey istesem geri dönmezdin dedim. Bana sen kendini Onunla bir mi tutuyorsun demişti. Ama kapattı kendini ailesiyle bile görüşmüyor, işten eve evden işe. sabah uğrar kızına sonra işe gider.

Kaza kader hepsi bizim için, ben de erken doğumla kaybettim..
Gülüşü nasıldır bilmiyorum gözlerini görmedim,
herkesin imtihanı farklı bu dünyada..
Benim de eşim içine kapandı, daha duygusal bir insan oldu..
Önceden ağlamazdı benim yanımda, şimdi ağlıyoruz....

Mezarı uzak şehir dışına doğru, her gün gidemesek de
sık gitmeye çalışıyoruz, oraya gidince garip bir şekilde
hem acıyı hem de huzuru yaşıyorum, Rabbimin yanında diyorum benim kuzum..
Emin ellerde, orada mutlu her güzelliği yaşıyor, bir tek anne sütünü bilmiyor..
Doğumdan sonra o kadar sütüm geldi ki,
hepsi boşa gitti ah kardeşim ah!

Yağmur yağdığında bile dayanamam, toprağın altında uyuyo diye....

Basiniz sagolsun amacim sizi uzmek degildi inanin genel bir rahatsizligimi vardi da boyle oldu diye uzulup sormustum sizi kirip uzduysem özür dilerim hakkinizi helal edin kardesim...
Herkesin basina gelebilecek bir durum yarin bizim basimiza gelmeyecegi ne malum kardesim... herkesin alnina yazilmis bir kader var ve onu yasiyoruz ...
rabbim meleginizi sizden cok seviyormus, cennetine almis bundan daha guzrl bir mertebe mi var kardesim aciniz cok buyuk mukafatiniz da buyuk insallah...
Bu evrende hic bir sey yok olmuyor kardesim bilimin aciklayamadigi yok olarak gordugu cok seyler var ama bilim bile diyor ki yeryuzundeki sesler kaybolmuyor evrende duruyor oysaki bizim meleklerimiz bir sinege can veren rabbim elbet bizi yavrularimizla kavusturacaktir sadece sabir... ne guzel kizinizla yillar gecirebilmissiniz onu sarip koklayip opebilmissiniz evet boylesi daha zordur mutlaka ama hic sesini duyamamak tanisamamak hep merak etmek hic goremeden topraga vermek te cok zor inanin sizin anilariniz var hatiralariniz benimse tek sukurum karnimda dahi olsa dokuz ay yasadiklarimiz var iste...
ben de kuzumun sesini duymak opmek koklamak sadece bir gun olsun kucagima alip onu yedirip yanimda uyutmak isterdim..
Ne mutlu size bunlari rabbimin nasip ettigi bir annesiniz..
rabbim sabrinizi artirsin sukur etmeniz icin cok sebebiniz var kardesim yine de meleginizle tanisip gunler geceler gecirmissiniz ne mutlu size...

Babalar yavrularini kaybedince sessizdirler gozyaslarini iclerine akitirlar, erkekler aglamaz demisler ya bi kere erkeklerin gozyaslari iclerine akar yavrular gidince...
anne aglar dovunur keske keske der baba esine sessizce bir duvar misali sessizce durur , anne sanar ki ölen ölďü baba unuttu babalar yavrularini kaybedince hep sessizlesir...
esimle sen unuttun oglumu diye kavga etmistim bana tek bir sey demisti
ben oglumun cansiz bedenini sevdim elleriyle oynadim onu nasil unuturum ben konusmaya baslarsam uyusturucu dahi etki etmez bana demisti o gunden sonra ben sustum ...
babalar kizlarina cok duskun olurlar esinize cok sahip cikin icibe kapanmasina izin vermeyin rabbim tez zamanda meleginize bir kardes versin insallah elbet yavrularimizin yerini asla tutmaz ama en azindan su yalan dunyada o yavrunuzla oyalanirsiniz insallah...
iki kere sever iki kere oper koklarsiniz tez zamanda insallah...

Allah sabır versin dayanma gücü versin. Aslında bebeklerimiz orada bizim yokluğumuzu hiç hissetmezmiş, melekler ona anne babası gibi görünürmüş. onlar orada bizimle beraber şimdi. Bazen düşünüyorum kızım bana yaptığı gibi nazlanıyor mudur meleklere. Birde onlara kavuştuğumuz zaman buradan gittiği gibi olacaklarmış, Bu yüzden onu orada emzirirsin inşallah, Kokusunu orada alırsın. Yağmurlarda biz de çok kötü oluyoruz, ilk seferde eşimde bende çıktık dışarı O orada ıslanıyor biz evdeyiz diye kahrolmuştuk. sonra rahmet iyi gelir, zaten yağmuru severdi diye kendimizi avutuyoruz.

Asla onu unuttuğunu düşünmedim. unutamazki, kendini unutur beni unutur ama kızını unutmaz. Unutulması imkansız birisiydi. Çok güzeldi. Çok dikkat çekerdi yolda markette tanımayanlar bile durur severdi. Herkes nazar demişti. Kardeşi olurmu bilmiyorum. bir düşüğüm var, ablasının yanında. Yani cennette iki meleğim var benim. Doğsaydı nasıl olurdum bilmiyorum, nasıl davranırdım. Kızım çok mutlu , neşeli, güler yüzlüydü, çünkü biz mutluyduk. Ama şimdi içim kan ağlarken bir bebeğe ne verebilirim. Mesela cips yemek isterdi ben istemezdim babası alırdı ben kızardım neden aldın diye. Şimdi keşke yeseydi gönlünce diyorum. bir kızım daha olsa cips istese alsam kendimi suçlu hissederim, almasam gördüm sonu pişmanlık. İnanın karışığım bilmiyorum. Korkuyorum da başka bir çocuğu sevmekten, kendimi suçlu hissediyorum kızıma karşı onun yerine başka birini koymayı düşündüğüm için. Bu yüzden Allah'a bıraktım herşeyi ne iyi olacaksa o olsun. ilk düşük yaptığım gün bebeğimi rüyamda gördüm. Çok üzgündüm o kucağımda yeni doğmuş, bana gülümse diye yanaklarımı sıkıyordu uyandığım zaman parmaklarının izini hala yanaklarımda hissediyordum. Peygamberimiz düşüklerinize de isim koyun o isimle çağrılacak demiş. Bende ismini pembe koydum. kızımın bebeğinin ismiydi. eminim orada Pembeyle beraber beni bekliyorlar.

Cnm basın sağolsun rabbim sabır versin bende evlat acısı yaşadın iliklerime kadar seni ii anlıyorum tek tesellim yanımdaki kardeşi inş sende en kısa zamanda teselline kavuşursunuz

Estağfurullah, rica ederim. Haklısınız benim kızımla o kadar güzel anılarım var ki. Onunla temizlik yaptık pasta yatık puding yaptık. Beraber banyo yaptık çamaşır astık , topladık katladık. Oyunlar oynadık, o anne oldu ben bebek , ben ağladım oyuncak isterim diye o anne olarak bana oyuncak aldı.
o kadar hırslıydı ki,
en çok kullandığı kelime 'başardım anne başardım.' dı. pc istediği prog. kendi açardı ben harfleri söylerim o yazardı. sayı saymayı balkondaki fayansların üzerinde zıplarken öğrendi 1 2 3 4... 15 e kadar teklemeden sayabiliyordu. Boyama yapmayı çok severdik., bir seferinde kelebeğin kanadını boyadı hiç taşırmadan, motive etmek için süper odu dedim 'daha süper olmadı' dedi çünkü diğer kanadı daha boyamamıştı. O derece mükemmeliyetciydi.
Zor işte yokluğu. evimize 2 yıldır meyve almadık, elma almadık, dondurma almadık, onun sevdiği ben buna bayıldım dediği hiç bişey almadık. o cennet meyvelerinin en güzelini yiyor ama burda bizim boğazımızdan geçmiyor.

Kardesim sen anlatirken kendi derdimi unuttum gozumden boncuk kizlarin icin yaşlar döktüm rabbim senin gibi evlatlarini guzel seven bir anneye ödüllerin en güzelini bahşetsin insallah..
Evladin evladimin acisini unutturuyor bana kardesim kendi derdimi unutuyorum sen anlatirken...
Anlattigina gore evladin bu dunyada yasamak icin dogmamis kardesim...rabbim onu cenneti icin yaratmis bir tane de benim yegenim vardi guzeller guzeli yirmi sene oldu öleli aklima sari kizim çigdemim düştü o da nazar oldu öldü...
ablamin kiziydi ilk bebegi idi sonra ablamin üc tane daha evladi oldu...insallah sizin de olur...
teselli bulacaginiz oyle cok seyler var ki belki de şükür diyeceginiz...bunlari yazarkrn yavrumun besigi bana bakiyor ben besige...sesi nasildi neyi severdi bir kez anne diyebilseydi bana... bir bayrami beraber gecirebilseydik... bir seye bayildimm diyebilseydi keske... elbet sizin yasadiginiz cok zor ama dokuz ay karninda tasiyip ta bir kez yuzunu dahi gorememek te zor be kardesim...
rabbim kiziniza rahmet eylesin insallah size başsagligi diliyorum ...
tesellinizi kucaginiza versin insallah elbet kizinizin yerini tutar mi asla tutmaz ama o da yavrunuzun kardesi olacak onun gibi kokacak eger yapma sansiniz varsa ertelemeyin sonra uzulursunuz keske ben de ertelemeseydim diyorum yasim oldu 43 elim boş gözüm yaş ..
yine de kesmiyorum umidimi kuru dallara can veren rabbim elbet beni de duyar ve gorur insallah...
siz cok guclu bir annesiniz en zorunu yasayip katlaniyorsunuz yavrunuz cok guzel yerde annesi sizin gibi o da cok guclu, ben buna bayildim dedigi her sey cennet meyvesi ...
kendinizi uzmeyin uzuldugunuz zaman akliniza kizinizin cennette kosup oynayip meleklerle gezdigini dusunun diger evladinizla el ele olduklarini dusunun..
ben evladimin iki dedesinin elinden tutmus gulerek beni bekledigini dusunuyorum hep artik aglamiyorum cok fazla dokuz aylik oldu oglum bugun...
rabbim hepimize insirah ferahligi versin insallah butun melek annelerinin bayramlari kutlu olsun ..

Yavrunuzun kardesini kucaginiza almaktan korkmayin size en iyi gelecek teselli de yavrunuza bir kardestir..
Cok kotu gunler yasamissiniz kardesim hala da yasiyorsunuz bende derdimi dertten sayiyormusum meger sizin yazdiklarinizi okuyunca anladim...
rabbim tekrar yuzunuzdeki tebessumleri yavrunuza bir kardes ile geri verir insallah... derdimi unuttum sana dua ediyorum kardesim...

Allah razı olsun. Herkesin yandı kızıma , taziyeye tanımadığımız o kadar çok kişi geldi ki uzaktan görürlermiş, severlermiş. çok güzeldi uzun sarı saçları, siyah gözleri vardı. Ağzı dişleri vücudu ne bileyim Allah özenerek yaratmış, kendisi için yaratmış. çok bakımlıydı. Kişisel temizliğine çok önem verirdim o da öyle alıştı. Her gün kalkınca banyo yapılır saçlar taranır dişler fırçalanırdı. Süslenmeyi severdi benim rujumu sürdü bir kaç kez, sakladım kayboldu dedim babasına anneme ruj al demişti. sevdiğini bildiği için herkes oje alırdı, alışverişe gidelim hemen ojelere saılırdı hemde siyah mavi isterdi .ben tırnakları gelişsin diye sürmezdim bebeğini süslerdi.

Canım benim acımız bir Allah sabrını versin inşallah

Allah hepimize sabır versin... Helede boyle ozel günlerde bayramda ayrı bir buruklaşıyor insan.. İki ay once ramazanda yavrumun hastalığını ogrendim burnumdan geldi bayram şimdide bebegim toprağın altında bense darmadağın... İçim tuhaf donuk gibi dun gittim mezarına aglamak bile gelmedi içimden sanki başkasının mezarı sanki rüyamı diyim kabusmu anlamsızca oturdum oturdum sonra içim oyle bir yandıkı gözyaşlarım sel oldu eşim zorla götürdü eve ne hayallerim vardı benim bayram gezecektik oğlumla simdi evden dışarı çıkasım kimseyle bayramlaşasım gelmiyor. Ve gün geçtikçe yeni bir bebek fikride uzaklaşıyor aklımdan. Hiçbir bebek oğlumun yerini tutmayacak çünki. sabir sabir ya sabır...başka türlü dinmiyor acım

Allah dayanma gücü versin. bayram mı var artık bizim için. Allah rüyalarında göstersin oğlunu, cennette kavuştursun inşallah.

Allah dayanma gücü versin. bayram mı var artık bizim için. Allah rüyalarında göstersin oğlunu, cennette kavuştursun inşallah.
Amin kardeşim allah razı olsun. İlk zamanlar birkac kez geldi rüyama dahada yok seninde başın sagolsun acın benimkinden kat kat buyuk Rabbim dayanma gucu versin hepimizi cennete yavrularımıza kavuştursun inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…