- 5 Mart 2014
- 263
- 238
- 103
- Konu Sahibi MelegimveAskim
-
- #2.021
Çok üzüldüm inan hayat adil değil maalesef ve yaşadığımız hiç bir acı bir hatanın karşılığı değil insan kendini suçluyor ne yaptım ben böyle oldu diye. .. ama bir sebep yok iste hepimiz faniyiz. Annen seni mutlaka görüyor canım anneyle evlat arasındaki bağ ölüm olsa da kopmaz. Sen anneni ve bebeğini hücrelerinde taşıyorsun onlardan sana miras kalan hücreleri var bunu bil canım senin bedeninde her ikisinin de izleri var tıpkı ruhunda olduğu gibi... Sağlam durmaya çalış bir dahaki gebeliğinin daha iyi geçmesi icin moral ve psikoloji çok önemli. İnsallah rabbim çektiğin acıları mükafatıni bu dünyada verir hepimizin insallah mucizeleri gelsin sağlıkla biran evvel.Çokk teşekkür ederim . Benim meleğim ilk bebeğimdiinşallah herbirimize en tez vakitte hayırla sağlıklı sıhhatli büyütebileceğimiz evlatlarımız olur o kadar zor ki evlattan başka hiçbişey merhem olmaz bu acıya. İnsanı koşulsuz seven tek insan anne annenin evlat. Benim ikisi de yok. Kim bi anne gibi sarılabilir ki.. annem olsaydı bambaşka olabilirdi herşey.. benim annem ben 18 yaşındayken vefat etti o dönemleri de çokk zor atlattım ki ben nerdeyse 18 yaşına kadar annesiyle uyuyan bi çocuktum.. hep dedim ki annem bi evladım olsun benim yüzümü o güldürecek benim eksik yanımı o tamamlayacak derdim şimdi yavrumun eksikliği ?? Hayat çok zor ve acımasız allah elbetteki beterinden korusun herbirimizi. Çok teşekkür ederim arkadaşım çok sağol..
Çok üzüldüm inan hayat adil değil maalesef ve yaşadığımız hiç bir acı bir hatanın karşılığı değil insan kendini suçluyor ne yaptım ben böyle oldu diye. .. ama bir sebep yok iste hepimiz faniyiz. Annen seni mutlaka görüyor canım anneyle evlat arasındaki bağ ölüm olsa da kopmaz. Sen anneni ve bebeğini hücrelerinde taşıyorsun onlardan sana miras kalan hücreleri var bunu bil canım senin bedeninde her ikisinin de izleri var tıpkı ruhunda olduğu gibi... Sağlam durmaya çalış bir dahaki gebeliğinin daha iyi geçmesi icin moral ve psikoloji çok önemli. İnsallah rabbim çektiğin acıları mükafatıni bu dünyada verir hepimizin insallah mucizeleri gelsin sağlıkla biran evvel.
Bize disardan kendi yasadiklarimiz zor baskalarinin hayatlari kolay gibi gelse de en dertsiz bir insanin bile bir sinavi vardir bu dunyada...hamzam06
Aminn canım herbirimiz için inşallah. Tabiki de isyan etmiyorum bu acılar bi şeyin cezası değil biliyorum eminim. Bizim göremediğimiz Bir çok hayır ve mükafatda var bunu da biliyorum. Ama işte insanız sonuçta yaşanmamışlıklar eksik yRım kalan duygular hisler üzüyor insanı. Şüküürlerr olsun kii acılar ilkgünki gibi kalmıyor kim ne derse desin kalmıyor unutulur mu asla ama alışılıyor işte..Olsun napalım bizede bu kader uygun görülmüş yaşayacağız..
Sanki kendi yasadiklarimi anlatmissiniz rabbim yardimcimiz olsun ;(Benim en yakın arkadaşımla aramda sadece 1 gün vardıOnun bebeğini göremiyorum hala. Uzaklaştım resmen arkadaşımdan ama o beni anlıyor. Tam onun kadar olacaktı oğlum. Sosyal medyada bebeğinin resmini bile paylaşmıyor ben kötü olurum diye duyarlı arkadaşım... Hepimizin var işte bir hikayesi ve hepimizin yaşadığı acı aynı maalesef Bizim de sınavımız buymuş, elden ne gelir. Rabbim böyle yazmış yazımızı... İnşallah kardeşleri saracak yaralarımızı.
Ben bebeğimi kaybetmeden 3 gün önce hareketlerini hissetmiyorum diye kontrolüm olmamasına rağmen Dr.a gitmiştim. NST'ye soktu Dr., ultrasonla baktı her şey normal, son haftalarda hareketleri azalır bu da normal dedi gönderdi beni. Ben ısrarla her yerim çok şiş Dr. Hanım özellikle ellerim ve ayaklarım balon gibi bu normal mi ve bebeğim önceden çok hareketliydi bu kadar hareketsizleşmesi normal mi dememe rağmen evet normal hepsi deyip gönderdi. Bazen diyorum o gün bana idrar testi yapsaydı gebelik zehirlenmesi geçirdiğimi fark edecek ve hemen oğlumu alacaktı sezaryenle. Ben kucağıma alacaktım, sıcak tenini öpüp koklayacaktım, emzirecektim ve o gün geldiğinde kaybedecektim belkide... Öylesi benim için daha iyi mi olurdu yoksa daha kötü mü olurdu bilemiyorum ama çok içimde kaldı oğlumla göz göze bakışamamak, onun minik ellerini tutamamak, sesini duyamamak... Sadece soğuk bedenini sarılıp, öptüm kokladım... o da 2 dk bile değil. Uzun süre sevmeme izin vermedi ailem kötü oluyorum diye
Çok zor dayanması bu acıya. Rabbim hepimize sabır versin. Ben bu olaydan sonra yaşadığım şeyler üzüntü değilmiş dedim. Yaşadığım en büyük acı evlat acısı. Rabbim beterinden ve tekrarından korusun...
Allah yardimciniz olsun cok uzuldumTam 2 yıl oldu kuzularım..
Kazara kalınan bir hamilelikti..
Ama sakın darılmayın bana emi..
Bir ablanız ve bir abiniz vardı hem maddi hem manevi zordu bu durum bizim için..
Başta kabullenemedim.
Ard arda testler yapmama rağmen ve o ikinci çizgi kıpkırmızı karşımda duruyorken"hormonlarım bozulmuştur" diye kendimi avuttum.
Doktora gittiğim gün ultrasonda da inanamadım.
Üçüzdünüz.
Kazayla üçüze hamile kalmak şans mı şanssızlık mı bilememiştim..
Yalan yok, aldırmak istedim sizi.
Ailevi problemlerimiz vardı.
Maddiyatımız kaldıramazdı.
Lakin babanız "ne olursa olsun ben bakarım doğacak çocuklar" dedi.
Ve tekrar doktor kontrolü..
Doktor "sen 2 sezaryen yaşamış bir kadınsın. Üstelik ikinci gebeliğinde plesanta previa ile mücadele ettin. Bebekleri doğurma tercihin sana zarar verceek. Seni kaybedebiliriz bile.." dedi..
Ancak karar verilmişti.. Garip bi durumdu. 5 çocuğum olacaktı.. Ancak Allah verdiyse vardır bi hikmeti dedik..
Doktor "keseler bozuk dedi. Benim tavsiyem alalım düşmeden." Hayır dedik bekleyeceğiz. Düzelecek. Bize 1 hafta mühlet verdi.. Ve çok sürmedi..
O gece.. Sanki adet oluyormuşum gibi bir sancı.. Ayağa kalktığım an boşalan, sanki idrar yapıyormuşum gibi bir kanama.. Başımın dönmesi.. Duvara tutunuşum.. Nasılsa hamileyim diye evde ped bulundurmayışımdan ötürü altıma havlu koyuşum.. O pembe acımasız kanama.. Doğum sancısı gibi beni delen geçen bir sancı.. Gece yarısı saat 4. Ve ben ambulansı arayıp hızlıca hem ağlayıp hem çantamı hazırladım kuzularım.. Gitmiştiniz benden.. Bazen diyorum acaba bu bir sınav mıydı.. Kürtajdan kalıp ağlama krizine girdiğimi hatırlıyorum yanımda kimse yok, almadılar.. Tabiri caizse anıra anıra ağladım.. Ne kadar zormuş meğer, meğer ben istesem de aldıramazmışım sizi.. Ben bir cana kıyamazmışım.. Hala ve hala bazen rüyalarıma giriyor.. Hatırladıkça ağlıyorum.. Bana kırılmadınız kızmadınız dimi? Kucağıma alamadım sizi.. Koklayamadım affedin.. Ahirette ilk dileğim sizi görmek olacak.. Doya doya koklamak.. O zamana dek sabrediyorum meleklerim.. O zamana dek..
;(Allah yardimciniz olsun cok uzuldum
bizim de durumumuz yoktu cok nasil bakicaz diye uykularim kacarken bebegim birakti gitti
simdi hic bir sey umrumda degil keske yavrum olsaydi da etegimin bezine sararak buyutseydim ama olsaydi keske ..
Aynen oyle cok zor rabbim kimseye vermesin bu durumu;(
Cok uzuldum...
Keske...
Ama Allah bana yavrularimdan birjni gosterdi ruyamda biliyor musun?
Bembeyaz guvercinler dizili.
Birini elime aliyorum ki bebege donusuveriyor..
Bebek de bembeyaz kundakli guzel yuzlu bir kiz.
Nasil gulumsuyir bana gogsumu kokluyor..
Aglayarak uyanmistim.
10 tane cocugun da olsa hepsinin yeri ayriymis..
Cennette bizi bekliyorlar..
Oyle avunuyorum..
Aminnn aminnn canim guzel dualarin icin cok tesekkur ederim.Aynen oyle cok zor rabbim kimseye vermesin bu durumu
bir dusuk bile zor oyka ki ölüm
Allah tez zamanda cennet kuslarimizin kardeslerini gondersin insallah hic bir melek annesinin kucagi bos kalmasin insallah...
Rabbim beterinden korusun insirah ferahligi versin kardesim
Evlatlarinizi rabbim size bagislasin insallahAminnn aminnn canim guzel dualarin icin cok tesekkur ederim.
Iki tane evladim var ama o olaydan sonra yine istiyorum. Yasim gecmeden lakin esimi razi etmek zor..
Allah razi olsun rabbim beterinden esirgesin insallah.yazdıklarınızı okudumda gözyaşlarımı tutamadım.. bir de ben kendi acımı büyük sanardim.. Allah yar ve yardımcınız olsun..
Allah razi olsun rabbim herkesin evladina saglik ve uzun omurler versin ...yazdıklarınızı okudumda gözyaşlarımı tutamadım.. bir de ben kendi acımı büyük sanardim.. Allah yar ve yardımcınız olsun..
Asla isyan etmiyorum. Yıllarca çocuk hasretiyle yanıp tutuşurken, tamda umudumu kesmişken bir mucize yaratıp kuzumu bize veren yaradana şükrederken, geri aldığı zaman isyan etmek anlamsız. vardır bir hayır diyorum aslında ne hayır olduğunuda biliyorum. Çünkü kızım bizim için cennet kapılarını açmaya gitti, ona kavuşmak için namazımı kılıyorum Kuran okuyorum. yani kızım bizim kurtarıcımız oldu. Ama ya içim deki yangın nasıl söner bilemiyorum. Her şey eksik hayat anlamsız bayram geliyor o olmadan bayramın tadımı olur. ona bayramlık almak yerine ne dağıtsam, kendi elimle yapsam daha çok hoşuna gider diye düşünüp kendimi öyle avutuyorum. doğum günü geliyor, bu yıl ana sınıfa başlayacaktı... off of kuzum ya nerdesin sen...Bize disardan kendi yasadiklarimiz zor baskalarinin hayatlari kolay gibi gelse de en dertsiz bir insanin bile bir sinavi vardir bu dunyada...
rabbim bizleri unutmuyor demektir dertler arkadaslar sabir ve metanet edecegiz insallah bu dunya bu hayatlar gecici bir gun bitecek iste o gun aglayan bizlerin kucaginda sadece vildanlarimiz cennet kuslarimiz olacak bunun icin burada aci cekmeye degmez mi ben acimi sonuna dek burnumun diregi sizlaya sizlaya cekecegim rabbime sukur ede ede ...
Rabbim yar ve yardimciniz olsun kardesimAsla isyan etmiyorum. Yıllarca çocuk hasretiyle yanıp tutuşurken, tamda umudumu kesmişken bir mucize yaratıp kuzumu bize veren yaradana şükrederken, geri aldığı zaman isyan etmek anlamsız. vardır bir hayır diyorum aslında ne hayır olduğunuda biliyorum. Çünkü kızım bizim için cennet kapılarını açmaya gitti, ona kavuşmak için namazımı kılıyorum Kuran okuyorum. yani kızım bizim kurtarıcımız oldu. Ama ya içim deki yangın nasıl söner bilemiyorum. Her şey eksik hayat anlamsız bayram geliyor o olmadan bayramın tadımı olur. ona bayramlık almak yerine ne dağıtsam, kendi elimle yapsam daha çok hoşuna gider diye düşünüp kendimi öyle avutuyorum. doğum günü geliyor, bu yıl ana sınıfa başlayacaktı... off of kuzum ya nerdesin sen...
özledim annem seni çok özledim kuzum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?