- 16 Ekim 2015
- 1.721
- 2.312
- 133
- 42
- Konu Sahibi MelegimveAskim
-
- #1.801
B BlackandBlack Ağlayarak okudum, ben de doğum günümü oğlumla kutlamıştım..
O benim içimdeydi, resimlerimiz var o anlardan.. Bakamıyorum o fotoğraflara, hatta bir video var..
Gelecek sene, seninle tekrar kutlıycaz doğum günümü, annecim demiştim..
Meğer o doğum günümüz ilk ve sonmuş....
Ben de oğluma doğum günümde mektup yazmıştım. Bugün benim doğum günüm ve en büyük hediyem sensin diye başlayan... Ara ara önemli anlarda ona yazardım hatıra kalsın oğluma diye, meğer bize hatıra kalacakmış o yazdıklarımOfff özellikle böyle zamanlarda içim sıkışıyor. Çok kötü oluyorum. İçimdeki cana da kıyamıyorum ama ağlamaktan da alamıyorum kendimi Çok zor hepimiz için, çok zor Rabbim tekrarından korusun...
Benim doğum günümden tam 1 hafta sonra kızım dünyaya gelmiştiçok zor B BlackandBlack benimde bundan sonra 3 5 kızım olsada Ayşe Nehirimin yerini tutmayacak dediğin gibi onlar bizim ilk göz ağrımızdı. Rabbim bu evladını sana bağışlasın yerini tutmayacak tabi ama onunla azda olsa teselli bulacaksın Rabbim bizede nasip etsin inşallah
NAz Eylem'im canım kızım ..
Haberini aldığımda o kadar şaşırmıştım ki inanamadım önce sonra babanla beraber yaşadık sevincimizi.Baban heycandan tırnaklarını yemeye başlamıştı.Hangi doktora gitsek hangisi iyi bakar bize diye karar veremedik hiç bişeyimiz eksik kalmasın sağ salim kucağımıza alalım seni diye çok uğraştık.6 aya kadar herşeyimiz normaldi tekmelerini de yedim.İnsan tekme yiyince sevinir mi biz seviniyoz işte kızım çünkü sizinle tek haberleşme yolumuz bu biz annelerin..6 aya kadar herşey yolundaydı yani ikili üçlü taramalarımız normal çıktı.Tek dikkatimizi çeken karnımın büyümemesi oldu ona da sekiz aydan sonra hızla kilo alırsın diyorlardı.26. haftamızda doktorumuza gittik üçümüz babanda sabırsızlanıyordu tekrar görecez seni diye doktora heycanla sorular soruyorduk.Doktorun kontrolü bitti bizi karşısına aldı ve daha gençsiniz 10 tane bile çocuğunuz olur dedi.Kafamda şimşekler çaktı 10 çocuk değildi isteğim sadece sendin kızım..Kolların bacakların haftasından baya gerideymiş kilonda azdı haliyle .Genetik test yaptılar aramızdaki bağdan kan aldılar.Karnıma iğnede yedim ama hiç acımadı tek düşüncem sendin senin sağlıklı olma ihtimalindi.Hep bilinmezlik vardı gelişim geriliğinden başka bişey bulamadılar genetikte değildi.Heyet kararı doğman yönünde verdi kararını hala benle olduğun için çok mutlu olmuştum.Bir ayıda öyle geçirdik ailemizde hep yanımızdaydı kızım hepimiz bi umut olur yanılırlar diye bekledik seni. Doktor normal doğumun heycanına dayanır mı bilemiyorum dedi.Sezeryan olmalıydım illaki sana bişey olsun istemedim.Suyun azaldı onu da atlattın sen çok dirençliydin benim küçük direnişçi kızım.Sezeryanda herseyi görüyordum tam uyutmamışlardı.Sessizlik vardı kimse konuşmuyordu ufacık yerden kafanı gördüm.Teyzelerinde anestezist olduğu için onlarda elimi tutuyorlardı.İkiside hamileydi seni ufacık görünce dayanamadılar çıktılar ben herşey bitti beni bıraktın diye düşünmüştüm.Doktorun 4 saat yaşar demiş tahlillerine göre ama sen tam 17 gün yaşadın direndin.Doktor bu kadarı bile mucize dedi.Ama bana o kadar mucize yetmedi ellerim boş yüreğim sızı içinde kala kaldım arkandan.İyiki iki gün öncesinde verdi hemşire ablan seni bana bi kerede emzirebildim sayesinde.Halbuki bundan sonra sen emzirirsin sağıp getirmezsin demişlerdi.Oksijensiz duramıyordun değerlerin düşüyordu toparlayamadın kendini kızım direndin çok uğraştın ama olmadı Rabbim verdiği canı geri aldı.İnşallah kavuşacaz bir gün,doya doya sarılacağım sana. Bi kaç saat önce ağlarken görmüştüm seni nefes alıyordun sonra cansız bedenini görünce inanamadım.Kuvezde mikrop kaparsın diye dokunamıyorduk cansız vücuduna dokanabildik.Öptüm seni ilk ve son kez ..Ve toprağını o kadar çok kıskanıyorum ki sana sım sıkı sarılıyor diye...
Benim doğum günümden tam 1 hafta sonra kızım dünyaya gelmiştiçok zor B BlackandBlack benimde bundan sonra 3 5 kızım olsada Ayşe Nehirimin yerini tutmayacak dediğin gibi onlar bizim ilk göz ağrımızdı. Rabbim bu evladını sana bağışlasın yerini tutmayacak tabi ama onunla azda olsa teselli bulacaksın Rabbim bizede nasip etsin inşallah
Geriliğin sebebini bulamadılar arkadaşım ama kafa kısmı büyüktü normalden göğüs kafasi gelişmedi nefes almada sorunu oldu hep.genetik teste akondroplizi için bakıldı çıkmadı o da neden ufak kaldı kafası neden büyüktü bilinmiyo artık da bilinemez zaten genetik doktoru ikinci de beklemeyiz dedi ama korkuyom ben Rabbim verirse yine verir tabi elden bişey gelmez inşallah yaşamayız tekrarını Allah sabır versin sizede çok zor dayanmasıBaşın sağ olsun arkadaşım, Rabbim tekrarını yaşatmasın. Gelişme geriliğinin sebebini bulamadılar mı? Genetik testler içinde trombofili panali de var mıydı? Belki sende de bende olduğu gibi kan pıhtılaşması vardır ve bebeğin yeterli beslenemediği için fetal gerilik başlamıştır. Çünkü fetal gerilikle birlikte suyunun da azalması sanki bebeğin yeterli beslenemediğini gösteriyor. Bu da pıhtılaşma olasılığını arttırıyor canım. Ben de oğlumu 36.haftada kaybettim. Birden kalbi durmuş meleğimin. Yapılan testlerin sonucunda pıhtılaşma hastası olduğum ortaya çıktı. Vücudumun oluşturduğu kan pıhtısı bebeğimi besleyen kordonu tıkayarak beslenmesini önlemiş ve kalbi durmuş meleğimin
Normalde kan pıhtılaşması olan hastalarda fetal gerilikle birlikte, suyun azalması görülür ama maalesef bizde böyle bir şey olmadı. Sadece hareketleri azalmıştı oğlumun, hatta bu sebeple de kaybetmeden 3 gün önce kontrolümüz daha gelmemesine rağmen Dr.a gitmiştim ama her şeyin normal olduğunu söyleyip, gönderdiler. 3 gün sonra da kontrole gittiğimde kalbinin durduğunu öğrendim oğlumun
Rabbim hiç birimize tekrarını yaşatmasın bu acının ve en tez ve hayırlı zamanda meleklerimizin kardeşleriyle doldursun kucaklarımızı...
ah canım ne zor gunler gecırmısn ınankı her cumlende her kelımende sen ne yasıyosan hıseetım cunku bnde avladımı kaynettım 15 haftallıken sen kucagına almısın emzırmısn bıle tuylerım dıken dıken olsu suan ya off rabbım kucagımızı bos bırakmasın canım gecer dıyemicm sana ama gecmıyo evlat acısı gecmıyo ınsalah kucagımız boş kalmazda az da olsa hafıfler belkı acımız ne desm bılemedımNAz Eylem'im canım kızım ..
Haberini aldığımda o kadar şaşırmıştım ki inanamadım önce sonra babanla beraber yaşadık sevincimizi.Baban heycandan tırnaklarını yemeye başlamıştı.Hangi doktora gitsek hangisi iyi bakar bize diye karar veremedik hiç bişeyimiz eksik kalmasın sağ salim kucağımıza alalım seni diye çok uğraştık.6 aya kadar herşeyimiz normaldi tekmelerini de yedim.İnsan tekme yiyince sevinir mi biz seviniyoz işte kızım çünkü sizinle tek haberleşme yolumuz bu biz annelerin..6 aya kadar herşey yolundaydı yani ikili üçlü taramalarımız normal çıktı.Tek dikkatimizi çeken karnımın büyümemesi oldu ona da sekiz aydan sonra hızla kilo alırsın diyorlardı.26. haftamızda doktorumuza gittik üçümüz babanda sabırsızlanıyordu tekrar görecez seni diye doktora heycanla sorular soruyorduk.Doktorun kontrolü bitti bizi karşısına aldı ve daha gençsiniz 10 tane bile çocuğunuz olur dedi.Kafamda şimşekler çaktı 10 çocuk değildi isteğim sadece sendin kızım..Kolların bacakların haftasından baya gerideymiş kilonda azdı haliyle .Genetik test yaptılar aramızdaki bağdan kan aldılar.Karnıma iğnede yedim ama hiç acımadı tek düşüncem sendin senin sağlıklı olma ihtimalindi.Hep bilinmezlik vardı gelişim geriliğinden başka bişey bulamadılar genetikte değildi.Heyet kararı doğman yönünde verdi kararını hala benle olduğun için çok mutlu olmuştum.Bir ayıda öyle geçirdik ailemizde hep yanımızdaydı kızım hepimiz bi umut olur yanılırlar diye bekledik seni. Doktor normal doğumun heycanına dayanır mı bilemiyorum dedi.Sezeryan olmalıydım illaki sana bişey olsun istemedim.Suyun azaldı onu da atlattın sen çok dirençliydin benim küçük direnişçi kızım.Sezeryanda herseyi görüyordum tam uyutmamışlardı.Sessizlik vardı kimse konuşmuyordu ufacık yerden kafanı gördüm.Teyzelerinde anestezist olduğu için onlarda elimi tutuyorlardı.İkiside hamileydi seni ufacık görünce dayanamadılar çıktılar ben herşey bitti beni bıraktın diye düşünmüştüm.Doktorun 4 saat yaşar demiş tahlillerine göre ama sen tam 17 gün yaşadın direndin.Doktor bu kadarı bile mucize dedi.Ama bana o kadar mucize yetmedi ellerim boş yüreğim sızı içinde kala kaldım arkandan.İyiki iki gün öncesinde verdi hemşire ablan seni bana bi kerede emzirebildim sayesinde.Halbuki bundan sonra sen emzirirsin sağıp getirmezsin demişlerdi.Oksijensiz duramıyordun değerlerin düşüyordu toparlayamadın kendini kızım direndin çok uğraştın ama olmadı Rabbim verdiği canı geri aldı.İnşallah kavuşacaz bir gün,doya doya sarılacağım sana. Bi kaç saat önce ağlarken görmüştüm seni nefes alıyordun sonra cansız bedenini görünce inanamadım.Kuvezde mikrop kaparsın diye dokunamıyorduk cansız vücuduna dokanabildik.Öptüm seni ilk ve son kez ..Ve toprağını o kadar çok kıskanıyorum ki sana sım sıkı sarılıyor diye...
aminn canım Rabbim sağlıklı evlat etsin hepimizede iki kat sevecez onları hem onlar için hem kaybettiğimiz evlatlarımız için daha çok sarılacazah canım ne zor gunler gecırmısn ınankı her cumlende her kelımende sen ne yasıyosan hıseetım cunku bnde avladımı kaynettım 15 haftallıken sen kucagına almısın emzırmısn bıle tuylerım dıken dıken olsu suan ya off rabbım kucagımızı bos bırakmasın canım gecer dıyemicm sana ama gecmıyo evlat acısı gecmıyo ınsalah kucagımız boş kalmazda az da olsa hafıfler belkı acımız ne desm bılemedım
ınsalah kuzum ınsalah o kadar acıya ragmen hala yanıp tutusuyorum anne olabılemk ıcın yürek yangınıdan otesı caydırmaz benı artık herseye gogus gererım rabbıme hep dua et canım merhametlıdır yuce rabbım benım sesımı duymustu ınsalah gene duyar sende hep dua et..aminn canım Rabbim sağlıklı evlat etsin hepimizede iki kat sevecez onları hem onlar için hem kaybettiğimiz evlatlarımız için daha çok sarılacaz
hamile birini görünce biri doğum yapınca yada bi çocuk gördüğümüzde içimiz yanacak Rabbim kucağımızı doldurana kadar.. inşallah tez zamanada olur birer bebişimiz güzel haberleri veririz burdan birbirimize :)ınsalah kuzum ınsalah o kadar acıya ragmen hala yanıp tutusuyorum anne olabılemk ıcın yürek yangınıdan otesı caydırmaz benı artık herseye gogus gererım rabbıme hep dua et canım merhametlıdır yuce rabbım benım sesımı duymustu ınsalah gene duyar sende hep dua et..
aminn inşallah bu acıların hepsi mutluluk olarak geri döner umarımbenım hala oluyo oyle yakın arkadasımla bı hafta aramız vardı onun ucuz bebeklerı olcak sımdı 6 aylık oldu gordukce ııcm yanıyo bende boyle olcaktım dıyorum ınslah oda saglıcakla olur bebısleını kucagına rabbım kımseye evladıyal sınamsında evlat acısıda vermesın ınsalah ...
ınşalah canım amin...aminn inşallah bu acıların hepsi mutluluk olarak geri döner umarım
Başınız sağ olsun,çok üzüldüm,inşallah bir daha tekrar etmeyecek,yeniden hamilelik yaşayacaksınız.Kızınıza rahmet diliyorumGeriliğin sebebini bulamadılar arkadaşım ama kafa kısmı büyüktü normalden göğüs kafasi gelişmedi nefes almada sorunu oldu hep.genetik teste akondroplizi için bakıldı çıkmadı o da neden ufak kaldı kafası neden büyüktü bilinmiyo artık da bilinemez zaten genetik doktoru ikinci de beklemeyiz dedi ama korkuyom ben Rabbim verirse yine verir tabi elden bişey gelmez inşallah yaşamayız tekrarını Allah sabır versin sizede çok zor dayanması
Amin inşallah sağolunBaşınız sağ olsun,çok üzüldüm,inşallah bir daha tekrar etmeyecek,yeniden hamilelik yaşayacaksınız.Kızınıza rahmet diliyorum
seni çok iyi anlıyorum arkadaşım bizde 26, haftamızda aynı kararla karsı karsıya kaldık insan nefes almakta bile zorluk çekiyo.Bende her türlü katlanırım ama o ufacık nasıl dayanacak diye düşündüm onu düşündüğüm için alınsa alınacaktı insan kendini düşünerek karar vermiyoki çevredekiler sanada zor olacaktı diyodu ama benim tek düşüncem kızımdı acı çekmesin istedim. bizim alınmadı doğmasına karar verdi heyet fakat dogduktan 17 gün sonra vefat etti kuvezden izleyebildim fotorafları vıdeosu kaldı elimde. İnan bakıp görüpte ve şimdi yanında olmaması da çok acı veriyo.Her türlüsü berbat bişey evlat acısı kolay değilmiş Allah sabır versin bizlere inşallah sağlıklı sıhatli bebekler nasip eder Allahım bundan sonra.Ne yazık ki 2 gün önce oğlumdan ayrıldım. Beyninde hidrosefali ve başka bazı sorunlar vardı. 19. Haftada ortaya çıktı, 24. Haftaya kadar bekledik. Çok doktora gittik.%70 beyin özürü tanısı konduğu için sonlandırmaya karar verdik. Bu kararımızı hiç sorgulanmamakta karar vermiştik eşimle,cok düşündük, keşke yoktu,ama o dogum anı aklımdan gitmiyor, bebeğe bakmamaya karar verdim diye göremedim de. Sanki benden kaçırdılar. Gerizekalı bir karardı keşke görseydim ufff..Şu an içim çok kötü yanıyor,başıma gelecek olan her türlü kötülüğü hakettiğimi düşünüyorum. Cezamı bekliyorum.
Beyin özrü ile yaşamak çok zor olacaktı bebeğim için, ben bebeğin yerinde olsam öyle doğmak istemezdim, dünyaya gelmemeyi seçerdim.Bu yüzden bunu seçtim. Yapamadım.Devam etmeyi seçenlere de saygım sonsuz. Hangisi en doğrusu hiç bir zaman bilemeyeceğim. Allah'a sığınıyorum, bebeğimi de ona gönderiyorum.Annen seni çok seviyordu, kendi ömrümden verseydim de keşke keşke sağlıklı olsaydın.İnan bana sana bakamadım diye kendimi hiç affetmeyeceğim benim canım oğlum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?