Cennetteki Meleklerimize Yazdığımız Mektupları Paylaşalım

Evet canım, yaptırmayı düşünüyorum. Yarın akşam randevumuz var, inşallah her şey yolundadır. Biz epikrizleri bebeğimi kaybettiğimiz zaman istemiştik. Hatta hastane yapılan tüm test sonuçlarını da istedik ( sağ olsun eniştemin fikriydi) Ben 7.aya kadar başka bir dr. tarafından takip ediliyordum, sonra o dr.um hastaneden ayrıldı. Gittiği hastane de bize uzaktı, mecbur aynı hastanede başka bir dr.la devam etmek zorunda kaldık Bebeğimi kaybettiğimde de eski dr.umun olduğu hastaneye gittim. O dr.um son haftalarda yapılan test sonuçlarına bakarak bana pıhtılaşma testlerini yaptırmamı istedi. Elime uzunca bir liste vermişti. Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaptırdım o testleri de. Şimdi bambaşka bir Dr.a gidiyorum. Riskli gebelik uzmanı kendisi. İst. anadolu yakasının en iyi Dr.larından biri. Diğer Dr.u bırakma nedenim de benim bebeğimin ileri ki haftalarda tehlikeye gireceği daha 20.haftada yapılan detaylı ultrasonda belliymiş ama her iki Dr. da bunu fark etmemiş. Bir sürü Dr. gezdim oğlumdan sonra içime tek sinen Dr. şuan bebeğimin takibini yapan Dr. oldu. Rabbim hayırlısını nasip etsin hepimize...

Sen bilirsin ama bence Dr.unu değiştir canım. O hastaneye her gittiğinde miniğini hatırlayacaksın, üzüleceksin... Ben doğum yaptığım hastaneye başka sağlık problemlerimde bile gitmiyorum. Çünkü her yer bana oğlumu kaybettiğim günü hatırlatıyor Ama sana şunu söyleyebilirim ki bu acı hep aynı kalacak. Her şey onu hatırlatacak. Ben hala oğlumun odasına giremiyorum Sitenin içindeki parktan her geçtiğimde şimdi oğlum da burda oyun oynardı anneannesiyle diye iç geçiriyorum. Onunla aynı zamanlarda doğan bebekleri görünce içim yanıyor. Oğlum da bu kadar mı olacaktı diyorum... Rabbim hepimize dayanma gücü versin. En iyi ilaç yeni bir bebek. Beni en çok oğlumun kardeşi toparladı. Rabbim aynı acıyla sınamasın hiç bir melek annesini...

B BlackandBlack bende yarın kardeşime aratıp isteticem epikrizi o hafta içinde yavruma gen testi yapılacaktı ama kısmet olmadı canım benim 23. Haftada herşey belliydi ben 21. Haftada suyumun azaldığını öğrenince (1 hafta Edirne tıpta yattım ) orda suyumun geldiğini söylediler imza atıp çıktım ben emindim suyum hiç gelmemişti ilk hamileliğimdi tamam tecrübesizdim ama insan hiç anlamaz mı neyse kadın doğumcumun ısrarıyla aynı hastanenin perintoloji uzmanı Prof a gittik özel ine o da böbreklerle ilgili teşhis koydu inanmak istemedim İst da atıl Yüksel e gittik oda aynı teşhisi kesin bi şekilde koydu susuzluktan ölür dedi doğsa bile diyaliz görür dedi ama biz herşeyi göze aldık kıyamadım kuzuma çok araştırdım böyle doğup yaşayan 2 Bebek'le karşılaştım birini burda kk de ama ne yazık ki ulaşamadım, ama benim yavrumun böbrekleri çok çok kötüymüş ve idrar çıkışı 43 günde birkaç kez oldu biraz idrar çıkışı olsaydı 1 yaşına kadar diyaliz görücekti 1 yaşında da ben veya babası böbreğimizi verecektik hatta ailede herkes gönüllüydü kimin ki uyarsa verecekti ama nasip değilmiş yavrumun ömrü yetmedi. Benim etrafımda bu sene kızımla beraber toplamda 11 Bebek doğdu/ doğacak arkadaşlarım güle oynaya büyütüyorlar fb bakamıyorum artık Bizim sitede de park var tam kayınvalidem in karşısında ben de hamileyken hep hayalini kurardım kuzumu parka çıkarıcam diye görümcemin 2 kızı var biri 4 olacak biri 2 olacak haziranda onun doğum gününde giyeceği kıyafete kadar hayalini kurmuştum 3 kız kuzen beraber büyüyecek o parkta dedeleri 3 ünü birden gezdirecekti 3.5 yaşındaki bana soruyor Ayşe Nehir nerde hala hastanede mi gitti melek oldu diyor eşim bana sen niye onunla gitmedin diyor o bile annenin bebeğinin yanında olması gerektiğinin farkında eşim el salla o yukarda diyor el sallıyor gökyüzüne küçük olan daha yeni konuşmaya başladı meleğimin resmini gördüğünde Ayşe neyin diyor annesine gösteriyor anne bak çok tatlı diyor öpüyor içim gidiyor çok zor çok Allah kimseye yaşatmasın hele bizim gibi tecrübe edenlere yardım etsin sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin

Benim en yakın arkadaşımla aramda sadece 1 gün vardı Onun bebeğini göremiyorum hala. Uzaklaştım resmen arkadaşımdan ama o beni anlıyor. Tam onun kadar olacaktı oğlum. Sosyal medyada bebeğinin resmini bile paylaşmıyor ben kötü olurum diye duyarlı arkadaşım... Hepimizin var işte bir hikayesi ve hepimizin yaşadığı acı aynı maalesef Bizim de sınavımız buymuş, elden ne gelir. Rabbim böyle yazmış yazımızı... İnşallah kardeşleri saracak yaralarımızı.

Ben bebeğimi kaybetmeden 3 gün önce hareketlerini hissetmiyorum diye kontrolüm olmamasına rağmen Dr.a gitmiştim. NST'ye soktu Dr., ultrasonla baktı her şey normal, son haftalarda hareketleri azalır bu da normal dedi gönderdi beni. Ben ısrarla her yerim çok şiş Dr. Hanım özellikle ellerim ve ayaklarım balon gibi bu normal mi ve bebeğim önceden çok hareketliydi bu kadar hareketsizleşmesi normal mi dememe rağmen evet normal hepsi deyip gönderdi. Bazen diyorum o gün bana idrar testi yapsaydı gebelik zehirlenmesi geçirdiğimi fark edecek ve hemen oğlumu alacaktı sezaryenle. Ben kucağıma alacaktım, sıcak tenini öpüp koklayacaktım, emzirecektim ve o gün geldiğinde kaybedecektim belkide... Öylesi benim için daha iyi mi olurdu yoksa daha kötü mü olurdu bilemiyorum ama çok içimde kaldı oğlumla göz göze bakışamamak, onun minik ellerini tutamamak, sesini duyamamak... Sadece soğuk bedenini sarılıp, öptüm kokladım... o da 2 dk bile değil. Uzun süre sevmeme izin vermedi ailem kötü oluyorum diye

Çok zor dayanması bu acıya. Rabbim hepimize sabır versin. Ben bu olaydan sonra yaşadığım şeyler üzüntü değilmiş dedim. Yaşadığım en büyük acı evlat acısı. Rabbim beterinden ve tekrarından korusun...

ah canım ah senın yasadıklarında cok zormus rabbım sabır versın

Z zeynephiraa Allah hepimize sabır versin B BlackandBlack hangisi daha zor inan bilmiyorum ben 10 gün kadar emzirdim yalvar yakar hemşirelere tüm gün hastenedeydim veya günde 3 defa gidiyordum küçücük bi haber almak için ne hamileliğimi anladım ne lohusalığımı önemli değil daha da katlanırdım herşeye yeter ki meleğim yanımda olsaydı bende bi kere yanağından kıyıp öpemedim hemşireler şap şap öpüyorlardı yanımda ben bişey diyemiyordum onlara emanet diye kendim kıyamadım cenazesi yıkanırken öptüm artık bende o soğuk bedenini. biraz önce epikrizini okudum 2 gündür ancak cesaretimi toplayıp açabildim herşeyi baştan yaşadım sanki son cümlesi bu yapıldı şu yapıldı ancak geri dönmedi 18 de exitus olarak kabul edildi allahım Nasıl bi acı bu Nasıl bi sınav bugüne kadar ne boş şeylere üzülmüşüz. annesi babası ölene öksüz/ yetim denir karısı/kocası ölene dul ama dünyanın hiçbir yerinde hiçbir dilinde evladını kaybeden ana babaya bir isim verilememiş

yasadıklarınızı okurken hayal ettım offf nasıl bır acı yurek yangını bu dedım ınanın anlatılmıyo yasadıgımız uzuntu ve ınankı bızı bızden baskası asla anlayamaz kızlar ınsalah bıızmde yuzumuz guler bn hepmızı ıcın o kadar dua edıyorumkı rabbım kucagımızı bos bırakmasın dıe o bu şu farketmıyo bızm yasadıklarımız hıssetıklerımız hepsı aynı seyler ... bnde o olaydan sonra calısmaya basladım kafam dagılsın dıe ama her gun aglama krızlerıne gırıyorum gozumun onunden gıtmıyo yavrum gitmıcektebazen dıyorumkı acımı sonuna kadar yasıcaktım ole ıse gırcektım cunku hala atlatamıyorum hala ılk gunku gıbıyım hamıle kalmaktan cok korkuyorum hastanelerde yasadıgım hersey aklıma gelıyo

Aynen öyle canım. Bizim gibi melek anne ve babalarına isim verilememiş. Bu öyle bir acı, öyle bir durum ki tarifi yok çünkü. Yaşamayan bizi anlayamaz, ne hissettiğimizi ne yaşadığımızı anlayamaz... Sadece bizler birbirimizi anlayabiliyoruz. Benim de zor zamanlardaki en büyük destekçilerim hep melek anneleri oldu. Çünkü başkaları teselli bile edemiyor bizi. Sadece biz birbirimizi anlayıp, birbirimizin neye ihtiyacı olduğunu sadece biz biliyoruz...

aynn katılıyorum canım ben kımseye anlatamıyorum cunku yuzume baktıklarında benı anlamadıklarnı ve yasadıgım acıyı hıssetmedıklerını görüyorum hepsının gozlerınde yaseminkara alah ızın verırse bebişin oldugunda yazarmsın ınankı senın adına bende cok mutlu olurum..

Tabii ki yazarım canım. Çünkü insan gerçekten melek annelerinin yeni umutlarına kavuştuklarını gördükçe mutlu oluyor ve güç buluyor yeni bir bebek için...

Tabii ki yazarım canım. Çünkü insan gerçekten melek annelerinin yeni umutlarına kavuştuklarını gördükçe mutlu oluyor ve güç buluyor yeni bir bebek için...
Nasılsın canım bebiş nsl?

Nasılsın canım bebiş nsl?

Çok şükür iyiyiz canım. Çarşamba akşamı ikili test için gittim Dr.a ama bizim ufaklık bir türlü Dr. amcasına dönmedi. Boyun kalınlığını ölçebildi ama burun kemiğini ölçemedi. Dr. burun kemiği oluşmuş dedi ama bebeğin pozisyonundan dolayı ölçemedim dedi. Bizim de içimize sinmedi, yarın başka bir hastanenin radyoloji bölümünden randevu aldık. Radyoloji bölümünün cihazları daha gelişmiş oluyor. Yarın oraya gideceğiz. Belki cinsiyetini de öğreniriz yarın. Kısmet, bakalım...

Hayırlısı canım, Rabbim sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah..
Minnak evinize neşe getirsin..
Bizleri de duanda unutma olur mu arkadaşım,

Hayırlısı canım, Rabbim sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah..
Minnak evinize neşe getirsin..
Bizleri de duanda unutma olur mu arkadaşım,

Amin canım, inşallah. Unutur muyum canım hiç? Yarın kandil, bir birimiz için bol bol dua edelim yarın...

Ne yazık ki 2 gün önce oğlumdan ayrıldım. Beyninde hidrosefali ve başka bazı sorunlar vardı. 19. Haftada ortaya çıktı, 24. Haftaya kadar bekledik. Çok doktora gittik.%70 beyin özürü tanısı konduğu için sonlandırmaya karar verdik. Bu kararımızı hiç sorgulanmamakta karar vermiştik eşimle,cok düşündük, keşke yoktu,ama o dogum anı aklımdan gitmiyor, bebeğe bakmamaya karar verdim diye göremedim de. Sanki benden kaçırdılar. Gerizekalı bir karardı keşke görseydim ufff..Şu an içim çok kötü yanıyor,başıma gelecek olan her türlü kötülüğü hakettiğimi düşünüyorum. Cezamı bekliyorum.

Beyin özrü ile yaşamak çok zor olacaktı bebeğim için, ben bebeğin yerinde olsam öyle doğmak istemezdim, dünyaya gelmemeyi seçerdim.Bu yüzden bunu seçtim. Yapamadım.Devam etmeyi seçenlere de saygım sonsuz. Hangisi en doğrusu hiç bir zaman bilemeyeceğim. Allah'a sığınıyorum, bebeğimi de ona gönderiyorum.Annen seni çok seviyordu, kendi ömrümden verseydim de keşke keşke sağlıklı olsaydın.İnan bana sana bakamadım diye kendimi hiç affetmeyeceğim benim canım oğlum

Canım Melek Özlem im adını bile ben koyamadım aldılar kendi ismini verdiler ama sen benimsin adın da Melek Özlem kızım beni şu kötü dünya da niye yanlız bıraktık seni çok seviyordum konuuşuyorduk orda çok mutlu ol...seni çok özlüyorum sen ben yiğenim gezecektik babanda salağın teki ama olsun babadır gerci haklısın ben bile onlara tahammül edemiyorum sinir olup rest çektin onlar varsa ben gelmiyorum dedin beni yapayanlız bıraktın be kızım

Bence doğru bir karar vermissiniz. Tamam dogurdunuz diyelim siz bir anne olarak eminim ki çok iyi bakacaktiniz oglunuza. Ama ya sizden sonra? Kardeşleri bakabileceklermiydi abilerine? Rabbim de içinizi biliyor ve bu kararı kendiniz için değil evladinizin iyiliği için verdiğinizi... Bu sebeple bence kötü düşünmeyin. Bol bol dua edin. Rabbim hiç kimseyi evladiyla sinamasin...

Cloverinbektas canım kendini suçlama Sakın ben devam kararı almıştım ama meleğim 43 gün dayanabildi 3 günlükken diyalize başlandı ki büyük insanlar bile dayanamıyorlar diyalize yavrum acı çekti belki ben kararımdan pişman değilim asla herşeyi göze almıştım hatta dığumda bile kaybetmeyi göze alarak sezeryan oldum ama suan içimde acaba yavrumun istemeden acı çekmesine vesile oldum mu siye düşünüyorum yaseminkara nın dediği gibi sen çok iyi bakardın eminim ama ya sonrası öyle böyle karar veriyoruz anneleriyiz biz onların onların asla kötülüğünü istemeyiz inşallah en yakın Zaman'da sana da Banada bİzim gibi kucağı boş kalan annelere Melek'lerimiz sağlıklı kardeşlerini yollarlar

B BlackandBlack Z zeynephiraa kesinlikLE bizi bizden başka kimse anlamıyor gün geliyor eşim bile anlamıyor anlamaya çalışıyor o da çok üzülüyor ama sana bişey olacak diye korkuyorum bırakma kendini diye kızıyor ne yapabilirim ben yeterince güçlü durmaya çalışıyorum ama benim Can'ımdan candı bir bedende iki kalptik insanlar daha gençsiniz yine olur diye olur inşallah Allah'ın izniyle ama o Ayşe Nehirim di o kardeş i onunla azda olsa acımızı bastıracağız onu da çok seveceğiz canımız ciğer paremiz olacak ama hiç bir zaman o onun yerini tam olarak dolduramayacak ki bu acı ömür boyu içimizde kalacak. Ben başlamadım daha işe Z zeynephiraa bu hafta bitiyor iznim ama ben iş değiştireceğim öğretmenim Bn özelde okulların kapanmasına da az kaldı bana da dön işe kafan dağılır diyorlar ama benim tüm öğrenciler biliyorlardı hep soruyorlardı kız mı olacak erkek mi adı ne olacak diye şimdi soracaklar yine

aylnoztrk kıyamam sana ya en zoruda cocuklara bu durumu anlatmak... gecen gun 10 yasındakı arkadasımın kızıda bebek nerde abla nereye gıttı neden yok dıe sorunca pat dıe bnde cok kotü olmustum ama olsun canım cennete gıttı dersın annesını orda beklıyo dersın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…