Cep telefonu kişisel alan mı?

Benim galerimde arkadaşımın memeleri var mümkünse kurcalamasın

Kız grubunda yazılanları okursa kadınlardan soğuyup gay olabilir adam zaten ona da hiç gerek yok

ya sonuçta hepimiz adamlarla ilgili mevzularımızı da paylaşıyoruz
bazen arkasından saydırmış oluyoruz falan dkflşksş
ben de onun erkek muhabbetlerini görmiyim

güvensizlik varsa bu da telefona bakmakla çözülmez. ha aldattığı kesindir delil vs istenir ok ama telefon karıştırmak sadece daha çok kaos

siz öyle canım sıkıldıkça kurcalayabileyim demeyeceksiniz o zaman eşinize. geçen instagramda eski sevgilini arattığını gördüm diyeceksiniz. o da daha büyük tartışmalara yol açar diye cesaret edemiyorsunuz.
ben eşimin şifresini bilirim eşim de benimkini. ama benden izinsiz almaz. mesajlara fotoğraflara bakmaz özel şeyler vardır diye.
siz güven naraları atmayın bence.

İkimiz de şifreleri biliriz, telefonlar ortadadır.Netten bir şeye bakacaksam ve eşimin telefonu daha yakinimdaysa ondan bakarım,o da aynı sekilde.Ya da anneleri,arkadaşları arayacaksak o an kimin telefonu denk gelirse ordan arariz.Yani "o eşimin özeli ona asla dokunmamaliyim" diye bir durum yok ikimizde de. Ama hiç bir zaman da şüphe içinde didiklediğimiz olmamıştır.

Ben koydum ama farketmedi bile aylarca
Ben de aylar önce yeni telefon aldim. Hic geregi olmadigi halde sirf telefon bunu yapabiliyor diye yüz tanima sifresi ekledim. Esimin bu sifreden haberi oldugunu sanmiyorum. Ben de onun sifre kullanip kullanmadigini bilmiyorum. Hic bakmadim, sormadim, merak etmiyorum, ilgilenmiyorum.

Mune ablaya da katılıyorum, benim annemle babam 30 küsür sene birbirlerinden habersiz ceplerinden, çantalarından bir şey dahi almadılar.
bana böyle şeyler ilişkide saygılı olmak olarak geliyor.
Aynen, bu davranışlar tuhaf gelebilir belki ama 27 yıldır çamaşır makinesine atmak için dahi pantolon ceplerine elimi sokmadım, yıkayacağım ceplerinde bir şey var mı diye bakar mısın derim kendi kontrol eder.
Gizli saklı bir şeyini görürüm diye de değil, adamın her şeyi ortadadır, cebindeki parasını, hesaptaki parayı, sosyal medyada kimlerle takıldığına dair her şeyini bilirim, telefonu cüzdanı hep ortada ama biz böyle yetiştik.

Eşi bir yana bırakayım, kızımın dahi ne telefonu ne cüzdanı ne de adına gelen kargoya bile açıp baktığımızı bilmem, bizde herkesin özeli kendine, anne kargo gelecek geldiğinde açıp bir kontrol eder misiniz derse açarız.

geçen bizim kız grubunda lucifer ve başka birkaç taş abimin iç gıdıklayan fotoları döndü. ay benimki görse yani aldatıyorsun demez ama kıl olur, laf sokar :)

ama lucifer

Benim galerimde arkadaşımın memeleri var mümkünse kurcalamasın

Kız grubunda yazılanları okursa kadınlardan soğuyup gay olabilir adam zaten ona da hiç gerek yok

Şey karikatürü vardı bulamadım.
Adamın biri kız arkadaşının telefonundan kız WhatsApp grubuna giriyordu, sonra perde arkasına kaçıp "şeytansın sen şeytannnn" gibi bişiler söylüyordu.
Of çok güzel olacaktı buraya.

aile olmak herşeye karışmak değil çünkü yada herşeyi ortak yapmak.
hepimizin özeli olmalı ki sonra oturup birbirimizle paylaşacak şeylerimiz olabilsin. sınırlar karıştığı zaman daha çok kaos ve kavga ortamı oluyor aslında. çünkü insan karıştırıp baktığı şeyi yanlış anlayabiliyor ki hepimiz genelde en kötüsünü düşünmeye meyilliyiz insan ırkı olarak.
güven anlamında sorun varsa da çözüm açıp karıştırmak değil. yapacak insan başka telefondan da yapar, gene yapar.
bunun karşılıklı mantıklı şekilde konuşularak çözülmesi lazım.

yaa erkeklerin gruplarını herkes eleştiriyor da kadınlarda efsane paylaşımlar yapıyor. :)
öyle olmasa da erkek arkadaşımın yada kocamın kız arkadaşlarımla dertleşmelerimi, onların sorunlarını yada kızsal geyiklerimizi okumasını istemem. ona ne ?

Mevzu aldatilma aldatilmamamin cok disinda bence. Telefon ozel alandir dokunulmamalidir.

Ablam gecen bacaklarinin arkasini cekmis atmis sence bunlar selulit baslangici mi diye. Kocam bunu niye görsün mesela?

Bir sey saklamaksa evet ablamin poposuna dayanan bacak fotografini ablamin mahremiyetini korumak icin kocamdan sakliyorum.

Telefon özel alandır. Bu benim net kırmızı çizgim. Evlendim diye neden özelim olmasın, birey olmaktan vazgeçmedim sonuçta. Benim özelim olmasını geçtim arkadaşımın, ailemin, kuzenimin vs özel konuşmaları da var orada. Daha dün bir arkadaşım kocasıyla olan sorununu anlattı mesajda, eşim bunu neden okusun ki? İkimizin de telefonunda şifre var, şifrelerimizi özellikle sormayız.

ikimizin de şifresi vardır. kimse kimsenin şifresini bilmez. kimse istemez. bence de özel alan. sonuçta kardeşlerimle ailevi problemler, kişisel sorunlar vs her şey konuşabiliyoruz. ya da arkadaşlarımla. benim kardeşimin, arkadaşımın özelini eşim niye bilsin? bazen instagramda onun listesindeki kişilere bakmak istiyorum düğün vs olunca. direk açıp verir. 4 yıldır bununla ilgili en ufak problem yaşamadık

Valla bu karı koca arasında özel alan, özel hayat bilmem ne muhabbetleri bana saçma geliyor.. Kimse zaten eşiyle yapışık yaşamıyor illa ki ayrı alanlarımız oluyor ama telefon şifresi bilmemek ve eşinden bunu saklamakla neyi amaçlıyor bilemiyorum..

Ayrıca bence telefonlarda kesinlikle şifre olmalı ama bunu sadece eşler bilmeli.. Ben ve eşim şifrelerimizi biliriz.. Birbirimizi kontrol edelim, her an takipte kalalım düşüncesi ile değil. Ben başka bir odadayken eşim benim hesabımdan yemek söyleyecek mesela peşime gelip şifre mi soracak?? Ya da herhangi birşey işte bu farketmez.. Bu çok saçma birşey. Sevgili veya flört durumlarında değil ama eşler kesinlikle birbirinden böyle şeyleri saklamamalı düşüncesindeyim.. Hayır yani neden??

Ayrıca biz birbirimizi takip etmek amaçlı bunu yapmadık ama olağan dışı bir durum olsa çtır çatır da açar bakarım bunda da bir sorun görmüyorum.. Ama siz sürekli bir takipten bahsediyorsunuz bu hem yorucu birşey hem de karşıdakini rahatsız edecek bir durum.. Diğer taraftan vukuatlı da bir eşiniz varmış.. Bilemedim açıkçası..

Uzun oldu ama eklemek isterim.. Eşiniz demiş ya ben seni aldatacak olsam falan diye.. Külliyen yalan.. Bi kere telefon gibi olmazsa olmaz bir iletişim aracı olmadan yapamaz kimse ve aldatan adam ya da kadın direk bu şekilde yakalanır.. Orası net.. Başka bir telefon alır o başka ama işin ucunda yine bi telefon her zaman vardır..

Son düzenleme:
Bizim icin telefon kisisel alan degil. Birbirimizin tum sifrelerini biliyoruz. Ozellikle alip kurcalamam, bakmam telefonuna. Sizde guvensizlik olusturmus ondan dolayi bakmak istiyorsunuz. Yani ne diyim, zor ve yorucu durumlar bunlar.

Biz şifrelerimizi biliyoruz ama öyle şifreni ver bakıcam olmadı, elimiz kirlidir meşgulüzdür açamamışızdır şifre şu gir aç demişizdir öyle öğrendik yani. değiştirme gereği de duymadık bir daha. Ama kontrol etmek için şifre isteseydi asla vermezdim. Eşimden de istemezdim. Öyle alıp kurcalamıyoruz zaten telefonlarımızı.

Herkesin özeli vardır, kimse kimsenin cüzdanına bile dokunmaz yazınca çok resmî bir aile ilişkisi var gibi görünebilir lakin hayattaki en iyi dostum eşimdir, onun bana, benim ona anlatamayacağımız hiçbir şey yok, kızımız da doğduğundan itibaren bizden bağımsız bir birey deyip onun da fikirlerine hem saygı duyduk hem de her konuda ona da danıştık ama özel alan sınırlarımızı da çizdik.

Ben şuna inanıyorum eşiniz çocuğunuz aileniz size bir konuda yalan söylüyor, güveninizi yıkacak bir şey yapıyorsa bu siz şüphelerle telefonunu hesabını kurcalamasanız da ortaya çıkar, ki güvenmiyorsanız da o birlikteliği devam ettirmemelisiniz zira güvensizlik sevgi ve saygıyı bile yok edecek kadar güçlü bir duygudur ve güven birlikteliklerin temelidir, bu eşle olan ilişkinizde de böyle, çocuğunuzla, ailenizle, arkadaşlarınızla olan ilişkinizde de böyle, kurcaladınız şüpheleriniz doğru çıktı hiçbir şey yapmacakasanız telefonuna bakmanızın da bir manası yok, yaptığınız bu şey sizin üzüntünüzü arttırmaktan başka bir işe yaramaz çünkü.

Son düzenleme:

evet sanki kraliyet ailesi de kimse burnundan kıl aldırmıyor gibi algılanıyor sanırım. ama aslında herkesin özen göstermesi gereken bir şey özel hayat ve sınırlar.
insanın yalnızlığa da sadece kendisine ait bazı şeylere de ihtiyacı var.
aksi halde arap saçına dönüyor işler. gel bak bana istediğin gibi müdahale edebilir, istediğin gibi yargılayabilirsin diyoruz, bu izni veriyoruz.

artık teknoloji o kadar ileriki insanlar telefonda da çok rahat bir sürü şeyi gizleyebilir. hadi yapamadı diyelim 2. bir telefon almak çok zor değil. yapacak olan yapar. bunu karıştırmak yada kontrol etmek engellemiyor.

o yüzden sıkıntı varsa oturup konuşmak ve içe sinmiyorsa ona göre yol haritası çizmek en mantıklısı.

Ben bu aldatma aldatılma meselesinin biraz kendini gerçekleştiren kehanet olduğunu düşünüyorum. Korktuğumuz her şey eninde sonunda başımıza gelir.

Bir de sürekli gözlem altında tutulan, hesapları kontrol edilen, kıskanılan adamın egosu şişiyor. Ben bu kadına fazlayım ki beni bu kadar elinde tutmaya çalışıyor demeye başlıyor. Sonra gelsin aldatma. Çünkü bütün kadınlar ona hasta, onun peşinde.

normalde evet kişisel alandır
O güveni vermek ve almak lazım

Ama sizin durum farklı fake hesaplar eski sevgiliye bakmalar vs güvenmemekte haklısınız.

evet bazı insanlar resmen kendileri çekiyorlar. bir de eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmak gibi oluyor. adamlar o kadar bunalıyor ki sürekli ithamdan ve şüpheden bence "e bari cidden yapayım da işittiğim lafa değsin" diyorlar.

aldatma hiçbir zaman haklı olamaz, o ayrı. ama insanlar üstlerine çok gidilince yada çok kontrol edilince mantıksız ve normalde akıllarında olmayan şeyleri bile yapma moduna geçebiliyorlar.

bizim komşumuz mesela, eşinin akşam arkadaşları ile yemek vs gitmesine çok bozulur. zamanla da araları açıldı.
ama eltisi çok rahat, hatta çoğu zaman adama daha otursaydın erken geldin falan diyor. adam etrafında pervane olmaya başladı kadının.

özgürlük denen şey illa koşup başkasını bulup aldatmak değil. sosyal varlıklarız ve ihtiyacımız var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…