Cepte olmak

Shinsegii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2023
598
1.140
33
26
Genelde ilişkilerimde erkekler istekli görünüyor en başta neyse başlıyor ilişki bir süre sonra cepte görülmeye başlıyorum. Mesela en son ilişkimde çocuk yurt dışında yaşıyordu arkadaşına atacağı küfürlü bir mesajı bana atmış. Yanlışlıkla sana attım öfkeliydim dedi. Sakın çeviriye yazma dedi. Ben de yazdım ve küfürlü bir konuşma. Bu küfür mü diye sordum diye 3 gün boyunca 24 saat görüldü yedikten sonra cevap verdi mesajlarıma. Neden geç yazdın dedim çalışıyorum dedi. Arayacağım dediği saatten 5 saat bekletti. Yarın konuşalım geç oldu dedim konuşurken de ona daha önceden söylediğim zayıf bir noktamdan (ailemle ilgili) vurarak beni üzecek birkaç cümle konuştu.Ama sanki başka biri hakkındaymış gibi. Oysa ki bariz biliyor üzüleceğimi. Bunun üzerine ayrılmak istediğimi söyledim ve şok olduğunu söyledi. Asla ayrılmak istemedi. Burada gerçekten akıllı kadınlar var ve bir konuda yazmışsınız erkeklerin sizin ters bir durumda gideceğinizi hissetmesi lazım. Eger eş gidemez derse gevşer diye. Bunu ben de biliyorum ama sanırım bir eksiğim var uygulamada yapamıyorum sanırım. Evlilik hayatınızdan somut örneklerle gerizekalıya anlatır gibi anlatır mısınız nasıl bu kadın ters bir durumda gidebilir diye hissettirdiğinizi?

Bu küfür mü derken neyi vurguladığınızı anlamadım.
Bu da küfür mü be, sen bi de bizdekileri görsen gibi bir ima değil, değil mi?
Ayrılmak istiyorsanız ayrılırsınız zaten kimse sizi hiçbir oluşum içinde zorla tutamaz. Ha o kabul etmiyorsa, kendi kendine devam etsin platonik bir biçimde. Zaten yurt dışında değil mi?
Sonuçta siz ona kararınızı açıklamışsınız, fikrini sormamışsınız ki.
Senden ayrılabilir miyim demenizi falan mı bekliyor?

Tavsiye olarak da; işinize yarar mı bilmem ama ben eşimle evlenmeden önce bir davranışı beni çileden çıkarmıştı ve "Sana ne yapacağını ben söyleyemem ama bu yaptığın şey bana kendimi değersiz hissettirdi. Seninle artık görüşmek istemiyorum" dedim ve kestirip attım.
Hiçbir mesajına cevap vermedim, ona fikrini de sormadım. Suçlamadım da.
Ne oldu?
Bin küsur km yol geldi yanıma, bana kendini açıkladı, hatasını düzeltti, bir daha tekrarlamadı ve sonra evlendik.

öncelikle o küfürlü mesajı çeviriye yazdığınızı söylemeyecektiniz ama küfürlü kelime olduğunu söylediğinde arkadaşına dahi yazmış olsa dahi küfürlü kelime nasıl kullanıyorsun diye siz tavır koyacaktınız. Şahsen ben arkadaşına dahi olsa küfürlü konuşan adamdan gerçekten soğurum. Geç yazdığı zamanlar da da neden geç yazdın demek yerine sanki sizin de meşguliyetleriniz var farketmemiş gibi yapıp olayın 2. Bir kez daha 24 saat sonra cevap verme durumun gerçekleşmesinde bu davranışlarının hoş olmadığını ve ben biraz düşünmek istiyorum diyerek iletişimi kesmeniz ve bir daha hiç aramamamnız gerekir. Zayıf noktanıza vurgu yapacak adama da haddini bildiri. Ayrıca dediği saatten 5 saat sonra arayan adam bir açıklama yapmadan cümleye başlıyorsa bir zahmet o adamı bitirin. Saygısızlıklara göz yumdukça fazlasıyla gelirler

o dili bilmediğim için çeviriye yazdım ve küfür çıktı. ama dile hakim olmadığım için ona sormak istedim. dillerde anlam değişiyor bazı kalıplarda. o da anlattığım gibi tepki verdi.
Tabiki onun kabul etmesine gerek yok ayrılmak istedim ve ayrıldık. onay almadım.

evet görücü usulüydü. evlenince ben de gidecektim.
Kurtulmaniz iyi olmuş. Görücüyle evlenip yurtdisina gidipte mutlu olan istisnalar vardir belki,Turkiyeden gelin arayanlarin çoğu kendilerine kullanmaya insan ariyor . Belki o kişinin orada başka sevgilisi bile vardir.
Önce ilişki yaşayacaginiz kişiyi ve ortami doğru secebilin de gerisini sonra yaparsiniz.

Size aşik olmayan bir adam gitmenizden korkmaz naparsaniz yapin. Akil var mantik var insan kalmamiş gibi taa baska ulkeden dogru durusy vakit gecirmedigi birine kim asik olur, evlenmek ister? Siz aşik miydiniz bu adama? Sevginin olmadigi yerde birbirine tahammul azdir, kaybetme korkusu olmaz.

"nasıl ters durumda gidebilirim gibi hissettirebilirim" diye bir sey mi var? Ters durumda giderek Senin kalbini açıp paylaştığın,seni üzen durumu gün gelmiş yüzüne vurmuş. Bunun iğrenç bir şey olduğunu söyleyip her yerden engellemen gerekir.
Daha da yüzüne bakmaman.
Adam arkadaşına küfürlü mesaj atmış olabilir,yanlışlıkla sana gelmistir. Ona bir şey diyemem ama genel olarak saygısız, seni sallamayan biriyse bir iki uyar üçüncüde yol ver gitsin .

o dili bilmediğimi biliyor. çeviriye yazmadan küfür olduğunu anlayamayacağımı biliyor. başta çeviriye yazdığımı söylemedim ama sonradan nerden çıktı diyince söylemek zorunda kaldım.

o ayar verme olayını yapamıyorum sanırım. ufak ufak belli ediyorum sonra sabrım taşınca ayrılıyorum. hiçbir kazancım olmuyor. suç bende mi ayar versem burdan sağlıklı bir ilişki çıkar mı? yoksa her türlü olmaz mıydı diye düşünüyorum.

Yooo en iyisini yapıyorsun. Uyardın uyardın,dinlemedi. Seni anlattığın hassas şeyden vurdu, seni sallamadi, mesajlarına dönmedi, kirilirsin diye korkmadi.
Bu adama ittiri çekmek lazım. Kesinlikle kârdasin.
Dmeek ki sana uygun biri değilmiş. Boylesiyle evlensen gitsen gurbete bir başına, evde koca beklesen, seni insandan sayıp sorularına cevap vermese vs daha mı iyi olurdu?

çok haklısınız her kelimesi doğru. içimde kötü bir his vardı en baştan ama ailem çok beğendi çocuğu. bir deneyelim dediler zaten ailesine hiç girmiyorum aşırı sorunluydu. Tabiki aşık değildim uyumlu olmadığımızı düşündüm eğitim ve kültür olarak. ama insan illaki yaşaması gerekiyor maalesef.

Oturdum kendi iq sorguluyorum,konudan hiç bir şey anlamadım

evet benim de aklım almıyor. onun kafasında başkasından bahsettiği için ben tam çakmayacaktım durumu. hem de beni üzmüş olacaktı. ama anlaşılmayacak gibi değil ki. insan hiç mi demez bu kızın ailesi böyle böyle ben bu konudan bahsetmeyim diye.

Size karşı yoğun bir duygusu yok belli ki o yüzden de kaybetme korkusu yaşamamış, günlerce yazmamış. Malesef çokta umurunda değilsiniz. Zaten görücü usulüymüş. Sizi güzel buldu, konuşmak istedi ama o aşk olmayınca da hem sizi en hassas noktanızdan vurdu hem de pek takmayıp cevapları geciktirdi. En güzelini yapmışsınız ayrılarak. Karşınıza doğru kişi çıkmamış, gerçek aşkı bulamamışsınız. Aşık olduğunda, hisler yoğun olduğunda zaten bir şey yapmana gerek kalmadan o insanda kaybetme korkusu olur. İnsan sevdiğini kırmaktan, üzmekten çekinir, günlerce mesaj atmamazlık yapmaz. Bir hata yapsa da geç olmadan gönül almasını bilir.

Bu kızı dinle bak konu sahibi.
Ben de kendisinin pek çok konuda fanıyım

Kötü biriyse, kalbi karaysa, malsa, hayatındaki insani kırmaktan uzmekten korkmuyorsa,ona değer vermiyorsa demez tabii ki
Hiç şaşırtıcı bir şey değil.
Zaten muhtemelen yaşadığı yerde gününü gün eden biridir. Ailesi de bir gevur getirmesin başımıza diye memleketten bakire kız almak istemiştir. Sorusturmuslardir gençten,uysal, ailesi iyi bir kız sizi bulmuslardir.
Adamın gözündeki değeriniz bu yani. Evde dursun, çocuk doğursun,anneme yardım etsin.
Yoksa kim neden kendisiyle aynı toplumda yetişmemis, muhtemelen aynı filmleri kitapları izleyip okumamış, tanımadığı etmediği,kokusunu bile bilmediği bir kizi alıp evlenmek istesin ki?

O verdiğin örneği ben yazdım. Gerçekten gidebileceğini bilecek diye. Senin örneğinden yola çıkayım. Sana yanlışlıkla mesaj atmış. Çevirmekle ve yuzlemekle iyi etmişsin. Küfür, kufurun içeriği bilemem. Senin bundan rahatsızlığın da değişir kişiye göre. Ama sen ilk hatayı bu dönemde özelini yurtdışında yaşayan, görücü usulü tanıştığım, pek de samimiyet olmayan birine ozelini anlatmakla yapmışsın. İkinci hatayı da o mesajlara geç döndükçe cevap vermek, 5 saat sonra aradığında telefonu açmakla. Bunlar benim posttan cikardiklarim. Eminim daha çok vardir. Yani gidemeyecegim sen beni beklersen de ben burdayım demişsin. Sen ayrılınca da adam şok olmuş. Haaa bu adamdan bir cacık olmaz. Senin verdiğin sırrı sana karşı kullanan insanla birav evliliği, arkadaşlık bile olmaz.Bundan sonra hemen içini dökme, iyi takip et, karşındaki sana saygısızlık yapıyorsa net tepkini koy. Gideceğini bilmesi demek hergun adamın başına gidip ben gideceğim haaa demek değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…