Ben elhamdülillah çerkesim, hem de gelenekler konusunda bildiğin katolik bir aileden geliyorum

Büyük varken halime tavrıma dikkat ederim, evli değilim ama olsam başkalarının yanında eşimle mıçmıç olmam göstere göstere çocuk sevmem. Görgüsüzlük sayılır bizde bunlar. Örnekler çoğaltılır ve hepsini çok seviyorum çünkü bir anlamı var. Ama sizin anlattıklarınız gelenek işi değil mayası kötü sizin bu ailenin. Gelenek adı altında zulmediyorlar davranış şekillerinin bizim adetlerle alakası yok üstelik senin ailenin taktığı altını bile almışlar hırsızlık bu bildiğin. Bizde en önemli şey insana saygıdır büyük olsun küçük olsun kimse kimseyle sizin böyle anlattığınız gibi yüzgöz olmaz ben ailemde hiç görmedim böyle şey. Üstelik gelin yabancıysa daha toleranslı olunur herşey güzellikle anlatılır (bizde yazısız bazı toplumsal kurallar var ve bunlara herkes uyar dışarıdan birinin anlaması çok zor bunu). Zaten geleneklerini yoğun uygulayan bir ailenin oğlu genelde çerkesle evlenir değilse bile konuşur bu konuları baştan. Kız ben yapmam derse erkek net evlenmez çevremden biliyorum, evlenenler bu konularda katı olmayanlar genelde. Kaldı ki gelin çile çeksin kız hayatını yaşasın zihniyeti düzgün bir kafa değil, görümce falan kendi kocasına yılışırken bana iş yap diyecek sıkar biraz. Yaşın da küçükmüş üstelik bizde kimse 23 yaşında apar topar evlenmez. Güzel kardeşim bu insanlar değişmezler eşinde de iş yok, işin zor ben sana söyleyeyim. Anlattığın tarzda sözde çerkesleri

rolleyes:) biliyorum ve bir tahminim var nereli olduklarıyla ilgili.
Hazır bu kadar yazmışken kamu spotumu geçeyim. Bu konuyla ilgili değil ama “çerkes adetleri vırvırvır” diyen gelinleri duya duya bıktığımdan haykırmak istiyorum

çerkeslerle evlenmeyin arkadaşlar bizlerle sizler birbirimize uyum sağlayamıyoruz olmuyor kan tutmuyor

evlenecekseniz de gidin uzakta bi yerde yaşayın siz sağ biz selamet

tam tersini yapıp çerkes olmayanla evlendim al ben de beceremedim