Çerkez kökenli arkadaşlar yardım lütfen..

Benim erkek arkadaşım da ailesi de muhafazakâr far kot giymem giyindiklerim hep sorun olur annesi biz karısmayız dedi ama biz bu konuyu kaç sene zorla aştık aşırı kıskanç resmen kim bana bakıyor diye gözetliyor yürürken bilmiyorum hem çok seviyorum hem çok zorlanıyorum

Bu kadar istiyosan abartıyor erkek arkadasin.

Valla canim ben sana yardimci olamayacagim o zaman erkek arkadasin benim tanidigim cerkeslere benzemiyormus:)

Bu kadar istiyosan abartıyor erkek arkadasin.
Ya bana saygılı olmayı öğren ya da ayrılalım diyo bu olayın saygıyla bağlantısı bile yok bana kalsa ama anlayamıyorum adetlerime saygılı ol bana saygılı ol diyo ben ilerisi için iyi düşünüyorum onu sevdiğim için yan yana olmak bana iyi gelir farklı şehirlerde yaşıyoruz zamanla alışırım gibi geliyor ama bazende korkuyorum istemeden hata yaparsam bana tepkisi ne olur diye aile adetler saygı konusu olduğu zaman çok katı davranıyor bana

çerkez kurallarına katı şekilde bağlı aileler kızlarının, yeğenlerinin vb pantolon giymesini hoş karşılamazlar
nasıl duymadınız bilmiyorum
gelinin de herşeyine karışırlar
sizin yazdıklarınız, günümüzde birçok ailede olduğu gibi yumuşatılmış adetler
ailenize hatta dedelerinize sorarsanız, bu adetleri söylerler sanırım size

Yorumların için teşekkür ederim
Rica ederim keske yardimci olabilseydim. Bence iliskini gozden gecir cunku evlendikten sonra da boyle devam eder. Erkek arkadasinda cerkeslikten baska fazla aile duskunlugu var gibi yani onlara saygi konusunda fazla takintili. Eger sana agir gelecekse bence o topa hic girme.

bakın bu yazdıklarınız
çerkesler için gerçekten "saygı" kavramı içinde
erkek arkadaşınız çok tutucu bir aileden olabilir
bence çok iyi düşünün taşının

E tabii ki yumusatilacak turkiyedeki butun halklar dedelerinin zamanindaki adetleri devam mi ettiriyor? Ben kendi cevremi yasadiklarimi yazdim 5 parmagin 5i bir degilken tum cerkeslerin ayni olmasi beklenemez.

bakın bu yazdıklarınız
çerkesler için gerçekten "saygı" kavramı içinde
erkek arkadaşınız çok tutucu bir aileden olabilir
bence çok iyi düşünün taşının
Eşine değer veren ya da bağlı çerkez erkeğide vardır illaki ya da sevgilisine bağlı olan yani çok değer veren insan kim ne der diye takmaz gibi geliyor yanılıyor muyum yani bizde de ayıp karşılanacak şeyler var ama ben erkek arkadaşım için kim ne derse desin yapabileceğim şeyler var

E tabii ki yumusatilacak turkiyedeki butun halklar dedelerinin zamanindaki adetleri devam mi ettiriyor? Ben kendi cevremi yasadiklarimi yazdim 5 parmagin 5i bir degilken tum cerkeslerin ayni olmasi beklenemez.

arkadaşım tabi beklenemez
sen bildiklerini yazdın da, bana da aaa nerede onlar ben hiç duymadım yazdın
ben de sana cevap verdim

Cerkezim ayagina seni darliyor haberin yok
Saka bi yana ben bu kadar farkliligi kaldirmazdim
Bence büyük konuşma 3 yıl önce bende aynı senin gibi bir kız arkadaşıma böyle bir laf etmiştim hemde onun erkek arkadaşı benimkini yanında çok relaks kalıyor ama sevince insan dayanıyor

Ben milletimi cok seviyorum da kaldiramiyorum biraz elestri haklisin :)
Ben kendi erkek arkadaşımdan hareketle söyleyeyim bırak ailesini kendini eleştirmeye içinde ailesiyle ilgili herhangi bir seyi niye neden gibi bir soru kalıbıyla sorsam bana sinirleniyor çerkezler de bu konu çok önemli sanırım sende de öyle papeyla

Evet haklisin. Cunku bizim adetlerimizle ilgili insanlar bir seyler duydugunda sasirmasindan inanamiyorum falan demesinden gina geldi artik. Ya da bizde boyle degildir diye elestirip durmasindan.Aslinda ben de boyle hemen tepki vermek istemiyorum ama elimde degil. Neden bu adetlerin boyle oldugunu da anlatamiyorum iyice sinirleniyorum. En son durum bu kardes ya bu deveyi gudeceksin ya bu diyardan gideceksine geliyorum. Ama senin erkek arkadasin ben cerkesim ayagina biraz fazla yukleniyor sana gibi geldi.

Bilmiyorum özünde iyi bir insan ama ultra saygı takıntısı var mesela bana hep kendi isteklerin olsun istiyorsun diyo her kadın gibi isteklerim beklentilerim var tabi ama yani bunlar onun yanında olabilmek için ki hep söylediğimle kalırım bana erkek gibisin dediğini yaptırmak için uğraşıyorsun falan diyo ugrasmam bişey ifade etmiyor sonunda ya kabul et ayrılalım diyo ben ondan ayrılmıyorum çok seviyorum yine onun istediği oluyor ve sonunda kavga ettiğimiz için o çok yorulmuş oluyor halbuki dediği olmayanda tehdit edilende benim ayrılmakla ben hem yoruluyorum hem kırılıyorum

canim sevgilin corumluysa bu tutuklugu ordan gelir,sadece cerkezlikle alakasi yok.
Corum ve cevresinde bazi aileler hala eski zamanlarda yasiyor gibi devam ediyorlar hayatlarina
bicok cerkez tanidim,anne tarafim cerkez ama anlattigin kadar utangac cekingen vs. olan insan yoktur.
surasi dogru arada resmiyet olmadan yuzgoz olmak hos karsilanmaz ama ablalarinin yaninda konusamayacak kadar cekiniyorsa aile sadece cerkez degil muhafazardir da.
iyi dusun tasin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…