- 15 Eylül 2014
- 1.848
- 4.513
- 208
- Konu Sahibi csistanbul
-
O da Türk tabiki ırkçılık yapmak için yazmadımSen Türksün o Çerkez?
canim sevgilin corumluysa bu tutuklugu ordan gelir,sadece cerkezlikle alakasi yok.
Corum ve cevresinde bazi aileler hala eski zamanlarda yasiyor gibi devam ediyorlar hayatlarina
bicok cerkez tanidim,anne tarafim cerkez ama anlattigin kadar utangac cekingen vs. olan insan yoktur.
surasi dogru arada resmiyet olmadan yuzgoz olmak hos karsilanmaz ama ablalarinin yaninda konusamayacak kadar cekiniyorsa aile sadece cerkez degil muhafazardir da.
iyi dusun tasin bence.
Adetlerimiz zordur ama bir o kadar da asildir bana göre,kayınvalidem zırt pırt evime geliyor görümcem bana laf soktu vs dertleri pek olmaz bizde çünkü kültürümüzde daima damat ve gelin aileleri arasında saygı içersinde mesafe anlayışı vardır. Özellikle annemler odaya bir büyük girdiğinde oturdukları yerden ayağa kalkarlar bu bir saygı göstergesidir,ha evet bazı anlayışlarımız gerçekten sıkı bu neden böyle diye düşünürsün ama her bölgenin kültürü kendine özgüdür.
Çorumda yaşamıyorcanim sevgilin corumluysa bu tutuklugu ordan gelir,sadece cerkezlikle alakasi yok.
Corum ve cevresinde bazi aileler hala eski zamanlarda yasiyor gibi devam ediyorlar hayatlarina
bicok cerkez tanidim,anne tarafim cerkez ama anlattigin kadar utangac cekingen vs. olan insan yoktur.
surasi dogru arada resmiyet olmadan yuzgoz olmak hos karsilanmaz ama ablalarinin yaninda konusamayacak kadar cekiniyorsa aile sadece cerkez degil muhafazardir da.
iyi dusun tasin bence.
Ben alışkın değilim böyle şeylere ondan bana zor geliyor demekki sağolun fikirleriniz içinBen de beğendim adetleri. Yüz göz olma yok, hayata karışma yok, tüm ilişkiler saygı sınırları içerisinde.
neden yazdın o zaman ?? Yaz yaz sonra ırkçılık yapmak için yazmadım senin dışladığın o gurup Osmanlının ve Türk Ordusunun zamanında sınırlarda en stratejik yerlerde savaştırdığı ve bunu gururla yapan bir boylar topluluğu ....O da Türk tabiki ırkçılık yapmak için yazmadım
Çerkez kökenli ben ise bir etnik kökene bağlı değilim bu nedenle Türküm yazdım bana göre bu ülke sınırlarında yaşayan herkes Türk polemik yaratmak için yorum yapmayın lütfenneden yazdın o zaman ?? Yaz yaz sonra ırkçılık yapmak için yazmadım senin dışladığın o gurup Osmanlının ve Türk Ordusunun zamanında sınırlarda en stratejik yerlerde savaştırdığı ve bunu gururla yapan bir boylar topluluğu ....
Kesinlikle o bakımdan iyi,tabi zorlukları da var ama Çerkezler eskileri yaşatmayı severler,zaten bir avuç kadarız olsun o kadar ne yapalımBen de beğendim adetleri. Yüz göz olma yok, hayata karışma yok, tüm ilişkiler saygı sınırları içerisinde.
polemiği etnik köken ayrımıyla sen yaptın bileÇerkez kökenli ben ise bir etnik kökene bağlı değilim bu nedenle Türküm yazdım bana göre bu ülke sınırlarında yaşayan herkes Türk polemik yaratmak için yorum yapmayın lütfen
Ya Allah aşkına benim sorunum kültür farkı yorumlarda ayrımcılık yapacak tek kelime yazmadım kültür farkımızı anlatmak için cerkez diye belirttim ki adetlerini farklı olduğunu bir çok insan yazmış burda daha fazla size yorum yapmayacam bu kadar insandan bir tek siz ayrımcılığı gördüğünüz için sizi kutluyorumpolemiği etnik köken ayrımıyla sen yaptın bile
Ayy gözlerim yaşardı çok utandım, çok üzüldüm şimdi bak .... sana sadece şunu diyeyim : adamlar disiplinin kitabını yazmışlar bu laubalilikle senin işin epey zor canım... Sakın oralarda da siz Türk değilsiniz geyiklerine girme seni bir kaşık suda boğmasın birileri sinirlenipYa Allah aşkına benim sorunum kültür farkı yorumlarda ayrımcılık yapacak tek kelime yazmadım kültür farkımızı anlatmak için cerkez diye belirttim ki adetlerini farklı olduğunu bir çok insan yazmış burda daha fazla size yorum yapmayacam bu kadar insandan bir tek siz ayrımcılığı gördüğünüz için sizi kutluyorum
O sizin adetlere (varsa) saygı gösteriyor mu?Merhabalar daha önce farklı bir başlıkla fikirlerinizi almıştım. Erkek arkadaşımla 2.5 yıllık bir ilişkimiz var. Kültür çatışması yaşıyoruz. O Çerkez kökenli ben ise Karadeniz aileli bir Türküm. Çerkezler in adetleri gelenek görenekleri saygı adı altında bana çok değişik geliyor yani şu anda normal Türk ailelerinde bu tarz şeyler yaşanmıyor gibi yada benim çevremde yok bilemiyorum. Neyse bizim sorunumuz erkek arkadaşım bu yıl mezun oluyor Mezuniyete ben gidemiyorum benim elimde değil adetler böyle saygılı ol diyo.Bunun için baya tartıştık 2 gündür ben onun yanında olmak çok istedim sonradan tartıstıgımada pişman oldum ama idrak etmekde zorlanıyorum ailesi beni biliyor benim ailemle tanısmaya geldi annesiyle tanıştım ne bu ayıp olacak şey mesela gitsem ben oraya kim ne düşünürdü idrak edemiyorum yardımcı olur musunuz şimdiden herkese teşekkürler..
Çorumda yaşamıyor
Ben alışkın değilim böyle şeylere ondan bana zor geliyor demekki sağolun fikirleriniz için
Yani bizde adet denilen birsey yok aslında bizim yaşam tarzımız rahat şaşırıyor ama itiraz etmiyor ben saygı duyuyorum sende duy diyoO sizin adetlere (varsa) saygı gösteriyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?