Cesaret edemiyorum...

bir kadının anneliğe kendını hazır hissetmesi bana göre cok önemli..bebeğini istenmeyen varlık olarak görmemeli ev evlilikte ortak alınmaı gereken bir karar esinle konustunmu bunları kendı cocukluk ve genclık dönemlerini

Yüzeysel olarak da olsa anlattım problemli bir dönemden geldiğimi , sağolsun anlayışla karşılıyor fakat arada da normal olarak babalık hormonları çoğalıp istiyor.

cnm mesajını çok beğendim gerçekten yön gösteren bir cevap :) bende konu sahibiyle aynı yaşlardayım fakat ben daha erken evlendim çocuksuz evlilik olmaz falan diyorlar ama şunu unutmamak lazım o kadar mutsuz aile varki etrafta hepsi çocuklarından çıkarıyorlar hayatlarının acısını ve biz de istemeden de olsa öyle olmaktan korktugumuz için, ancak kendimizi hazır hissettigimizde çocuk sahibi olcaz tabikide Allah ın izniyle, bu şöyle birşey sen mesela gezip tozmak yada çalışmak istediginde çocugun oldugu için kısıtlanacaksan bütün sucu ona atacaksın onun yüzünden işi bıraktım eve tıkıldım kilo aldım vs vs. tek işin gücün çocuk olacak ve ondan dünyayı kurtarmasını bekleyeceksin benim yorumum önce sen dünyayı kurtar :)) ve çocugunun da seni örnek almasından keyif al demek olurdu :) fedakarlık iyidir ama kendi hayatından yaptıgın her fedakarlık ta ona verecegin mutsuzluklar olur, bunu yaşayan çok insan vardır ama ders alınmaz işte sen istedigin zaman hayatın tadını cıkardıgını ve bunu bir çocuklada yapabilecegini düşündüğün an doğurursun :)

belki de daha zamanı vardır. bunu eşine anlat. sonuçta eşlerin rızası olmalı. bir de hazır olmalılar.

Hazırlıksızsın,bekarken zor dönemler geçirmişsin.Biraz kendi hayatını yaşa önce.Derin nefes al oh her şey yolunda de.Düşünme,tartma,korkma...Sadece bekle...Emin ol bir zaman gelecek sen o zaman hadi çocuk yapalım diyeceksin.Kim bilir belkide hazırlıksız olacak ama yinede hemen alışacaksın anneliğe...

İnan bu tarz şeyleri düşündükçe insan işin içinden çıkamıyor.Sen zamana bırak.Bakalım neler gösterecek hayat....

Aynen dediğin gibi oluyor , düşündükçe işin içinden çıkamıyorum... Hani temelli evlatsız kalmak istemiyorum ama yapacak cesaret ve isteği kendimde bir türlü bulamıyorum...

yaşın gençmiş birazdaha bekleyebilkirsin ama yaşın dahada ilerledikçe cesaretin gittikçe dahada azalacak nekadar erken yaparsan okadar iyi derim ben

yaşın gençmiş birazdaha bekleyebilkirsin ama yaşın dahada ilerledikçe cesaretin gittikçe dahada azalacak nekadar erken yaparsan okadar iyi derim ben

Doğru söylüyorsun ama bakalım o biyolojik saatim ne zaman alarmını çalmaya başlayacak.. Hiç çalmayacak diye korkuyorum. Hani istiyorum ama ileride bir tarihte tarihini bile koyamıyorum .. Allah sonumuzu hayır etsin...

ben ne deyim size ilk çocukta karar verirken bu kadar zorlanırken halinize şükredin benim eşim 3. çocuğu istiyor ve ben istemiyoruuuummm yaaaa ikna da edemiyorum((((
İçinden gelmediğini psikolojini olumsuz etkileyeceğini ozaman değil bebek evdeki iki çocuğuda birtakım şeylerden mahrum edeceğini anlatmalısın.Manevi eksiklikte bir mahrumiyettir ve en kötüsüdür.
Aynen dediğin gibi oluyor , düşündükçe işin içinden çıkamıyorum... Hani temelli evlatsız kalmak istemiyorum ama yapacak cesaret ve isteği kendimde bir türlü bulamıyorum...
Kendini toparladığında birşeylerin tadını çıkardığında artık bebeğin olmasını isteyeceksin çünkü gerçekten insan belli yaşta belli şeylerden keyif alır ve bu keyifler kalıcı değildir.Çevrenin gazıyla bebek sahibi olursan inanki zorlanırsın en basiti benim çok çok yakın arkadaşım 8 yıllık evlılıgınde cevrenın baskısıyla bebek yaptı.Nemi oldu çocuk 2 yasındayken kreşe başladı evdeki her ters gıden şeyden azar işitti hatta dayak yedi bu çocuk şimdi 5 yaşında benım oğlumdan 7 ay kucuk ama konuşmuyor duzgun cumlelerle anne ayaga kalktıgında cocuk koluyla kafasını kapatıyor nasıl bir psikolojidirki anne vuracak sanıyor herseferınde.O yavruya gunah değilmi ben hayvana bile dayak yakıştıramayan insan savunmasız bir canlıya kalkan eli herdaim ölene kadar kınayacağım.İstediler yardım etmiyorlar diyede garip bir savunması var bayanın kimse kimsenın cocuguna annelik edemez.Hazır değilsen yapma

neler demedimki güzelim ben ikna edemiyorsam kimse ikna edemez eşimi bir de kızları da organize etmiş onlar da baskı yapıyor mümkün olduğu kadar erteliyorum belki ikna olur diye hatta geçen bak ne kadar rahatladık çocuklar büyüdü birbirimize eskisi gibi vakit ayırabiliyoruz sen bir daha istiyorsun baştan aynı sıkıntılar başlayacak eminmisin dedim biraz çekimser davrandı cevap vermekte bu sürede ya ben onu ikna edecem ya o beni kim kazanacak bakalım:)))))

benim eşimde 27 yaşında otuz yaşında mı baba olucam ben diyo ben de ne var millet otuz yaşında evleniyo diyorum
eşim çocukları çok seviyor ben ise bebeklere bayılıyorum ama onlrın biraz büyük halini yani çocukları sevemiyorum anlaşamıyorum
ama insan kendi çocuğu olunca sever herhalde dimi

6 ay kısa bir süre. Birde devamlı psikolojik olarak bebek olunca aklında oda çok etkiliyor. Eşimin kuzenide bebek yapmaya karar verdiğinde devamlı bebek bebek diyerek beraber olduğundan onunda 6-7 ay olmadı. Dedim aklından çıkar bebek için beraber olma dedim. Oda öyle yaptı 1 ay sonra hamile kaldı. Bazen psikolojik açıdan da geciktiriyor.

ben ne deyim size ilk çocukta karar verirken bu kadar zorlanırken halinize şükredin benim eşim 3. çocuğu istiyor ve ben istemiyoruuuummm yaaaa ikna da edemiyorum((((

:))) Eşin 3 olunca bu sefer 4-5 diye devam etmesin.

Kadınlar derler ya 30 uma geliyorum. Bir an önce doğum yapmalıyım diye. Eşinde rolleri değiştirmiş. Bende 26 yaşım biterken doğum yaptım.
Bende de sende ki o düşünce vardı. bebeklikleri güzelde biraz büyüyünce bende çocukları fazla sevmem derdim. Ama inan kendi çocuğun olunca insan sevmeyi bırak ciğerine sokası geliyor.

Muhtemelen kendi çocuğun olunca işler değişecek ve senin en büyük tutkun olacaktır diye tahmin ediyorum. Sen kaç yaşındasın ?

Aynen ben de senin gibi düşünüyorum çocuk olursa bir daha olmaz diyorum
Ama eşimin içideki çocuk sevgisini görünce hakkına mı giriyorum diye düşünüyorum

Ben bir de çalışmayı düşünüyorum henüz işe girmedim birde girersem çocuk ne zaman olmalı diye düşünüyorum ama yok ya sanırım işe girdikten sonra en azından bir süre sonra olmalı gibime geliyor .. Ne yapacağım ben ya.

Evlenirken çocuk konusu aklıma bile gelmedi sonradan dank etti bana
Bir de benim adetlerim çok düzensiz sonra ya zor olursa diye de korkuyorum

Kendini hazır istemiyorsan yapma derim çocuk büyük sorumluluk demek en az 2 sene evliliğin tadını çıkar sen de bir bireysin senin ne istediğin daha önemli bence eşinde seni gerçekden seviyorsa bekleyebilir.Evliliğin en güzel zamanlarının tadını çıkar biz eşimle karar almıştık en az 1,5 sene çocuk istemiyorduk ama olmadı çok çok iyi düşün......

Kendini hazır istemiyorsan yapma derim çocuk büyük sorumluluk demek en az 2 sene evliliğin tadını çıkar sen de bir bireysin senin ne istediğin daha önemli bence eşinde seni gerçekden seviyorsa bekleyebilir.Evliliğin en güzel zamanlarının tadını çıkar biz eşimle karar almıştık en az 1,5 sene çocuk istemiyorduk ama olmadı çok çok iyi düşün......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…