Niye haber veriyorsunuz? Eşiniz niye konuşacakmış ailesiyle "Karım açılacak" diye. Açıldığınızda görürler zaten, niye bu kadar önemsiyorsunuz da araya elçiler katarak haber edip hazırlamaya çalışıyorsunuz buna onları? Bu sizin hayatınız, sizin kararınız. Onlar isterlerse götlerini yırtsınlar, bu niye bu kadar umurunuzda oluyor?
Bu kadar baskı altında hissetmeniz çok sağlıksız, psikolojik yardım almanızı öneririm çünkü gereksiz bir "Ay onlar ne diyecek, ne düşünecek, bana nasıl bakacaklar?" derdine düşmüşsünüz. Haber etmenize gerek yok, kimsenin konuşmasına da gerek yok izin almıyorsunuz neticede.
Açılın, görsünler. Sorup tepki verecek olurlarsa; "Bundan sonra böyle giyinmeye karar verdim, sizi alakadar eden bir şey yok" deyin geçin. Israrla laf söyleyecek olurlarsa da "Herkes kendi günahına sevabına baksın, gelip zorla senin başını açmıyorum, sen de zorla beni kapatamazsın, işine bak" dersiniz, daha da muhatap almazsınız bu konuda. Bu kadar korkulacak, altında ezilecek bir şey yok, basit, işeyen sıçan geğirip osuran etten kemikten tipler var karşınızda, Allah değil. Hesabı da onlara vermeyeceksiniz. Kendileri istedikleri kadar Allahçılık oynasın dursunlar, sizi bağlamamalı.