Cesaretlendirilmeye ihtiyacım var

Sizin tercihiniz sizin kararınız

Elalem birgün konuşur beş gün konuşur sonra başka dedikodu çıkar sizi unuturlar.

Ailelerin bu gibi hassas konulardaki baskısını hiç anlayamayacağım.

Baski ile kapandigin için böyle hissediyorsun aslında. Aslında başında örtünün ne kadar kıymetli olduğunu bunun Allah'ın sana bı Lütfu hediyesi olduğunu dusunsen. Tesettür baskı ile değil sohbet ile ayet ve hadis ile sevdirerek olmalı. O zaman aşkla tasirsin. Senin karşına örtünün kıymetini bilen sana onu anlaticak biri çıkmamış. Rabbim kalbine ferahlık versin. Eminim başörtü ile de çok guzelsindir. Acele etme bence. Biraz daha düşün. Söyle düşün. Kuranı kerimden bı sayfa görsen ne yaparsın. Hemen yüksek bı yere kaldirirsin öper başına koyarsın. Çünkü Allah'ın kelamı . Ne kadar değerli ve kıymetli. Başında tasigidin Allah'ın ayeti zaten. Onu atmadan önce dua et . Allah'ım bana örtümu sevdir. Kalbime sevgisini ver diye.
Bu ne ya, ikna odası konuşması gibi. Kadın size ben kararımı verdim demiş. Daha Ne anlatıyorsunuz.

Ya of ne yorumlar var,kadın diyor ki baskı ile kapandım,biri çıkıp ''demek Allah için kapanmadın...'' diyor ,öteki sitem ediyor konu sahibi açılmak istiyor diye.Bu konuları bu yüzden sevmiyorum.Kimse size en iyi Müslüman nasıl olurum diye sormamış,kadın kendi derdini anlatmış kararını vermiş,insanların daha çok canını sıkacağınıza hiç yorum atmayın daha iyi.

Konu sahibi sizi tebrik ediyorum öncelikle.En başta ailenize,sonra eşinize karşı cesaret gösterip kararınızı söylemişsiniz,bence eşinizin ailesi bunun yanında hiç kalır.Sonuçta aileniz başlatmış bu baskıyı ilk,ona rağmen direnmişsiniz ve kararınızı söylemişsiniz.Bundan sonrası umarım hep istediğiniz gibi olur,siz yanlış bir şey yapmıyorsunuz kendi kararınızı vererek,içinizden nasıl geliyorsa öyle yaşayın bu hayatı.

Din somuruleri başlamış yine.Nedense din somurusune kolay gelen topluluklar hep geri kalmışlar.Artik nedense bilemicem.Kadin başımı acicam diyo.Acsam mi,acmasam mi demiyo.Ama ikna odası konuşmaları,yok Allah'a hesabını nasıl verirsen kula da öyle ver demeler.Sizlere akıl fikir diliyorum.İsiniz zor.Konu sahibi siz eşimden izin istemedim,kararımı bildirdim diosunuz.Kimseye laf düşmez artık.Cunku kimseyi ilgilendirmez.Bu sizin hayatınız sizin inancınız.İnanmadiginiz hicbiseyi yapmak zorunda değilsiniz.Esiniz de arkanızda zaten.Kimseye laf düşmez.Ailesi sorarsa da siz değil eşiniz muhatap olsun ve konu kapandı desin.Ya bu bizim ulkemizde millet ne meraklı başkalarının inancıni,cinsel tercihlerini yönetmeye.Yillar önce Aziz Nesin "beni zorla cennete mi gotureceksiniz"demişti.Adam haklı.Bi bırakın milletin inancını,yatak odasını artık.

Baski ile kapandigin için böyle hissediyorsun aslında. Aslında başında örtünün ne kadar kıymetli olduğunu bunun Allah'ın sana bı Lütfu hediyesi olduğunu dusunsen. Tesettür baskı ile değil sohbet ile ayet ve hadis ile sevdirerek olmalı. O zaman aşkla tasirsin. Senin karşına örtünün kıymetini bilen sana onu anlaticak biri çıkmamış. Rabbim kalbine ferahlık versin. Eminim başörtü ile de çok guzelsindir. Acele etme bence. Biraz daha düşün. Söyle düşün. Kuranı kerimden bı sayfa görsen ne yaparsın. Hemen yüksek bı yere kaldirirsin öper başına koyarsın. Çünkü Allah'ın kelamı . Ne kadar değerli ve kıymetli. Başında tasigidin Allah'ın ayeti zaten. Onu atmadan önce dua et . Allah'ım bana örtümu sevdir. Kalbime sevgisini ver diye.

fikriniz sorulmuş mu?

Başınızı açınca sizce hayatınızda ne değişecek, mutlu mu olacaksınız ,kendinize guveniniz mi artacak,toplum içinde daha mı rahat olacaksınız, güzellik açısından mı istiyorsunuz..
Sanki bir beklentiniz var farkındamısınz , diger türlü kimlik sorunumu yaşıyorsunuz... mucize beklemeyin daha farklı bir sınava tabi olabilrsiniz ... rabbim esirgesin...
Ben açık bir bayandım ,sonra eşimle evlendim kapandım ... şimdi tekrar açılsam indanlar 3 gune alışır ama artik korkarım bir şalı başımda taşıyamadım , günahımı nasıl kalbimde taşırım...

yahu size ne ne değişecekse değişecek kadın ne soruyor siz nerden gidiyorsunuz

of bazı konular cidden sabır testi ya

İkna etmeye çalışan arkadaşlar ben zaten açıldım dışarı da böyle çıktım. Konu o değil. Ve evet çok çok mutluyum hemde hiç olmadığım kadar. Özgür hissediyorum. Günah mı sevap mı onu bilemem. Günahsasa bana günah bunu göze aldım. Zaten hiç dindar bi insan olmadım o yüzden hayir üzülmüyorum. Üzülenleri de anlamıyorum yani istemediğim halde basimi kapatmaya devam etmek daha mı iyi?

Ben açık bir kadınım böyle geldi böyle gidiyor ama kapalıların açılmasına üzülüyorum.Nefsine ağır gelmemiş kapanmış dinin gereğini uygulamış diyorum.Yine de sizin hayatınız hakkınızda hayırlısı olsun.Kimseden korkmayın bence sonuçta dinden korkmuyorsanız kuldan neden korkasınız ki
Ben 25 yasima kadar acikdim
Makyajda yaptim minide giydim ama hep yerinde ve zamininda
Mesela cok dindar dayimlara giderken tunik tarzi giyinirdim bunu daha cok saygi olarak goruyodum
Sonra kendi istegimle kapandim, ne annem ne babam kimse bise demedi. Karisik goruslu akrabalarim var kimisi dibine kadar acik dinden bi haber kimisi dinini dibine kadar yasamaya calisan. Ben kapandigimda herkesddn cok tepki aldim bakin kapandim diyorum bu arkadasimiz aciliyomus dahada zor olacak Allah yardimcisi olsun
Konuyu cok uzattim hani siz dediniz ya kapalilar aciliyor uzuluyorum diye, bu arkadasimiz hep baski altinda kapatilmis kendi istegi dogrultusunda degil. Zaten yillardir icine sinecek sebep bulamamiski acmak istiyor.
Dinimizde kapanin diyor evet ama benim gozumde birinin kapali olmasi digerinden iyidir dindardir anlamina gelmiyor
Yanlis anlamayin yazdiklarimdan, sizi alintilamis bulundum ama konuyu uzattimda uzattim.

Yıllardır küçücük çocukken bile baskıya uğramış ve yine küçücükken kendi rızası dışında zorla istemedigi şeye zorlanan biri konu sahibi.
Bakmamız gereken pencere bu ama hala konu sahibine güya iyilikle laf söyleyenler var. O da güzellikle cevap verdiğine göre ne yazık ki kayınailesi de bit şey dediğinde cevap veremeyecek burdan onu görüyoruz. Sen kendi işine bak diyemiyor çünkü. Benim anlattığım o mu ben psikolojimi anlatıyorum diyemiyor.
Büyük ihtimalle yıllarca yaşadığı baskıdan dolayı.
Konu sahibi kabuğunu kirman lazım.. Bu hayat senin ve bu hayatı başka insanları memnun ederek değil kendini memnun ederek geçirmelisin.
Nokta.
Ben yazacaktım sen yazmışsın canim sağol hala acılma derdinde olanlar var sanki bilerek ve isteyerek kapanmış gibi ısrarlar çok ilginç işte bu yüzden kv deside bu ısrarı hak görecek kendine burdakiler bile göruyorken ;)

Biliyorum dini konu yasak ama konum pek dini sayılmaz zaten. Ço muhafazakar bi ailede yetiştim. Daha 7-8 yaşlarında kafam kapatılmaya başlanmıştı. Çok kısıtlı büyüdüm. Kısa kollu veya pantolon bile giyince anne babam laf söylerdi. Bu baskılara 16 yaşına kadar direndim. Karşı geldim çok kavgalar ettik. Ama sonra nişanlandm ve artık iki aile baskısı olunca dayanamadım ve kapandım.

Su an 26 yaşındayım ama hala istemiyorum. Asla alışamadım. Alışabileceğimi de zannetmiyorum. Bu yüzden açılma kararı aldım. Önce eşime söyledim. Önceden asla böyle bi şeyi kabul etmezdi ama ne kadar üzgün olduğumu görünce kabul etti. Zaten izin istememiştim sadece bana destek ol dedim o da tamam dedi.

Anneme de aynı şekilde ben kafamı açıyorum artık deyince bi şey demedi çünkü daha önce de artık yapamıyorum demiştim. Sen bilirsin cocuk değilsin kendi kararın dedi. Önceden yaptıklarına da çok pişman.

Ama gelin görün ki ben eşimin ailesinin tepkilerini asla kestiremiyorum. Tesettür konusunda çok sıkı değiller. Makyajima yada pantolonumu bi şey demiyorlar. Ama biliyorum ki açıldığımi görünce büyük olay çıkacak.
Eşime sen söyle benim cesaretim yok dedim o söyleyecek ama ben çok sessiz bi insanım. Bi şey deseler cevap vermezsem diye içim içimi yiyor. Sizce çok tepki alir miyim? Anksiyetem var kriz geçirmekten de korkuyorum. Şua n düşünürken bile ellerim titriyor. Karşılarında zayıf görünmek istemiyorum. Bana tavsiye verin lütfen çok dominantlar hep dediğim dedik insanlar. Biliyorum beni vazgeçirmeye çalışacaklar. Ama benim kararım kesin. Eşimde arkamda bu yüzden içim rahat. Tavsiyelerinizi bekliyorum...
Anandan esirgemediğin lafı kocanın anasından mı esirgiyorsun?
Annenden değil başkasının annesinden mi korkuyorsun?
Hadi olaya dini bakayım; ailenin, kocanın hakkı var üzerinde de eş ailesi ne ya?
Olay çıkaran kendi türbanını iki kat taksın.
Pantolonuma müsade ediyorlar ne..
El birliğiyle ölümü gösterip felce razı etmişler seni.
Hiçbi şey söyleme. Bu Allah ile senin aranda.
Soran olursa açıldım deyiverirsin..

Sizi ilgilendirmez... konu sahibine yazdım size ne...

kendinize gelince ne kadar hassassınız değil mi?
halbuki daha da hassas bir konuda ne hissedeceğini düşünmeden konu sahibini yargılayabiliyorsunuz. müthiş bir duyarlılık. ama sonuç olarak bize ne.

İkna etmeye çalışan arkadaşlar ben zaten açıldım dışarı da böyle çıktım. Konu o değil. Ve evet çok çok mutluyum hemde hiç olmadığım kadar. Özgür hissediyorum. Günah mı sevap mı onu bilemem. Günahsasa bana günah bunu göze aldım. Zaten hiç dindar bi insan olmadım o yüzden hayir üzülmüyorum. Üzülenleri de anlamıyorum yani istemediğim halde basimi kapatmaya devam etmek daha mı iyi?

ego tatmini yapıyolar. sakın böyle insanlar için kendinizi üzmeyin.

kendinize gelince ne kadar hassassınız değil mi?
halbuki daha da hassas bir konuda ne hissedeceğini düşünmeden konu sahibini yargılayabiliyorsunuz. müthiş bir duyarlılık. ama sonuç olarak bize ne.
Halâ aynı fikirdeyim sizi ilgilendirmez,muhatap alınmıyorsunuz...

Back
X