çet bagimliligimdan nasil kurtulabilirim ? :(

PsikopatKiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
5
0
1
29
Sevgili arkadaslar derdim okadar buyuduki sizden akil almak icin burdan hesap actim bunlari yazabilmek icin. Oncelikle kotu turkcem icin simdiden ozur diliyorum. Ben ne yazikki 2 3 yil once internette sohbet odalarinda çet yapmaya basladim. Bunu yapiyorudm ve yapiyorum cunku kendimi yalniz hissediyorum ve konuscak birine ihtiyac duyordum ve duyuyorum. 19 yasindayim ve hic bir arkadasim dostum diyebilecegim bir insan yok. Yeni universiteye basladim ordanda hic arkadas ortami yada tek arkadasa bile raziydim oda olmadi. Bu benim sucumun oldugunu biliyorum cunku asiri utangacim ve insanlar skci oldugumu dusnuyorlar, pek konusmadigim icin. Herneyse bundan dolayi internet cete sardim kendimi. Ve buyudukce icimde asik olma istegi sevgili olma istegi artti. Biri beni sevsin istiyordum. O sohbet odalarinda turlu turlu erkeklerle konustum ama hic biri istedigim duyguyu bana veremedi. Bir erkekten digerine atladim ve onlara kendimden utandigim icin kendimi gercek manada tanitmadim. Fake hesaplar actim kendime arkadas grubu yaratmaya calistim ama bu icimdeki yanlizlik duygusunu gideremedim. Simdi de bu cet belasindan kurtulmak istiyorum ama okadar alismisim ki girmeden duramiyorum. Yeni bir arkadas ortami edindim 1 aylik ve kanal da admin olarak gorev bile aldim. Dun bu gorevden kendimi sildirmistim girmiycem cet odalarina filan diye ama kendimi ali koyamiyorum. Okadar bagimlisi olmusum ki gun boyu onlarla ne konussam ne yapsam ne etsem diye dusunuyorum. Bu bagimlilim yillar gectikce artti. Ailem beni ali koymak istedi ve telefonumu pc mi elimden aldilar girmiyim diye ama hala devam ettim geir alinca. Onlarda artik birsey demiyolar. Bu beladan kurtulmak istiyorum artik. Ama nasil basaracagimi bilmiyorum. Biraz anlatiklarim karmasik oldu ama lutfen bagislayin tam turkce iyi cumle kuramiyorum. Lutfen arkadaslar yardimci olun bagimliligmdan kurtulmak istiyorum, ama nasil bunu basarabilirim bilmiyorum. Derslerim iyicene kotulesmeye basladi. Annem okumicaksan kocaya verelim seni diyor, koca ariyorum saniyolar sohbetten ama ben tek ilgi istiyorum. Derdimi paylasabilicegim biriliri olsun istiyorum. Biz iki kardesiz kardesim 14 yasinda ve onla pek anlasamiyoruz zaten. Kardesimde oyun bagimlisi benim gibi oda yalniz. Bukadar cok yazdigim icin ozur dilerim ama gercekten artik ne yapmaliyim bilmiyorum lutfen yardimci oln

Kendine gerçek hayatta biraz daha güvenmelisin.Chatleşmedende interneti kapat kurtul madem bu kadar dertlisin

Yurt dışında mı yaşıyorsunuz? Türkçenizin yetersiz olduğunun altını çizmeniz yüzünden soruyorum.

Oyun bağımlılığını, internet bağımlılığını anlayabilirim ama dersleriniz neden kötüye gidiyor? Onun sebebi nedir? Bağımlılığınız yüzünden artık vakit ayıramamanız mı ders çalışmaya, yoksa okula gitmeyecek kadar günlük düzeniniz mi bozuldu?

Acilen destek almalisin sosyallesmek adina cunku universite caginda bu durumda olman normal degil daha is hayatin olucak insanlarla (reel) iletisimin olmasi sart bu konuda destek al

Sen kendini tek carenin orası olduguna inandırmıssın bence canım, öyle ki dışarıda bir arkadasın olsa bile onunla da internet üzerinden görüşme ihtiyacı hissedeceksin. Kendini sıkıcı, asosyal olarak benimseme, yurtdışında mı yasıyorsun bilmiyorum ama eger yurtdısındaysan imkanların cok daha fazladır, çık dışarı sosyalles, ben de sıkıcı bir insanım ama kendim gibi arkadaslar bulabiliyorum, İnan birlikte sıkılırken cok eğleniyoruz :)

"Çet" yerine internetten online dersler var dil eğitimleri ya da ilgini çeken başka eğitimler olabilir.Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama kurslaragidin sosyalleşin biraz.. En olmadı örgü örün yabancı dizi izleyin. Chat dışında yapılabilecek o kadar çok şey var ki,ben 24 saati yetiremiyorum bazen kendime...

Kendine başka uğraşlar bulursan problemini çözebilirsin.

Çet değil chat diyoruz biz turkiyede herneyse bunu gectim kardeşim ve sen ikinizde birseylere bağımlı olmuşsunuz bu sorunun büyük olduğu ixlenimi yarattı bende kedinlikle doktora gitmen gerekiyor. Bağımlılık küçümsenmeyecek derecede hayatını kötüleştiriyor. Ünide insanın bir tane arkadaşı nasıl olmaz. Çinkü büyük ihtimal asostal ve kendinde bazı noktalara takıntıların var. Kendini hep geri çekiyorsun. Destek almadan bu saatten sonra kendin halledemezsin . Vakit harcama hiç git psikologa

Türkçen çok çok kötü değil..
En azından bi çok kişininkinden daha anlaşılırdı yazdıkların..
Neyse konuna geleyim..
Senin sıkıntın ailen..
Dış çevre değil..
Ailenden ilgi mi görmüyorsun ?
Çünkü genelde bende kimseden ilgi görmiyeyim, kavga edeyim nete sarıyorum..

Önce kendinle konuşmalısın chat evet sen de bağımlılık olmuş ama içine kapanık olup olmaman senin elinde. Bu kadar fazla chat yapman ileride daha büyük sorunlara neden olabilir.

Bilmediğin bi dilde chat yapabilirsin başkalarıyla. Hem yeni bi dilin olur hem biraz soğursun sözlüğe bak falan derken. Yani kısıtlanmış olur chat alanın. Arkadaşlık kurmayla ilgili kişisel gelişim kitapları okuyabilirsin. Üniversite klüplerinde başka başka bölümlerden arkadaşlar edinebilirsin. Yani chat yapmayı bırakıyorsan geri dönmemek için yerini mutlaka başka bi şeyle doldurmalısın. İnşallah başarırsın.

Arkadaslar saolun desteginiz icin uzun bir zaman cevao yazamadim cunku o gunden sonra interneti kapattirdim kurtulmak icin simdi girmiyorum artik oyle sayfalara ama hala sosyallesemiyorum

Disarda insanlarla iletisim kuramiyorum diye sarmistim oralara. Aslinda iletisim kurmaya korkuyom kucuklugumden beri alay konusuydum sisman oldugum icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…