çeteleşme-ötekileştirme-linç

ignis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
408
49
73
Sitede bolca örneğini görmek mümkün, özellikle "bir derdim var" bölümünde.
Birisi bir konu açıyor, çete üyeleri tek tek teşrif buyurmaya başlıyor;
ukala, tüm dünya meselelerini çözmüşcesine, konu sahibini ezen bir tavırla.
İki taraf meydana geliyor hemen;
bir tarafta artık -teselli edilmesi gerekirken-savunmaya çekilmiş konu sahibi,
diğer tarafta çete üyeleri. Konu sahibi hemen öteki oluyor; "Vurun abalıya" diyerek linç başlıyor.

Konu sahibi derdini unutup, bunların gözünde haklılığını ispatlamaya çalışıyor,
sanki bir mecburiyeti varmış gibi. Bir süre sonra bakıyor dert anlatamıyor,
haliyle sinirleniyor.
Evet, en koptuğum kısım başlıyor, gelsin klişe yorumlar;
-aaaa, eleştiriye açık olacaksın ama tatlım
-aaaa, hep olumlu yorum yapamayız ki, değil mi kızlar? (Hemen arkasında diğer çete üyelerinin alkışları geliyor tabii)
-aaaa, kimse sana hakaret etmedi ki (Hakaret etmek için, sülalesine sövmek lâzım ya sadece, o ince ince alaylar hakaret sayılmıyor elbet!)

Neticede ne oluyor?
Güya derdini anlatıp rahatlayacak kadının midesi daha da şişiyor,
çete üyelerinin ise egoları.

Neyse, umarım, "allame-i cihan"lar,
"eeee, bu konuyu neden burada açtın ki, "5 günde 5 kilo diyeti"nde açsaydın demezler.
Mâlum, derdim şişirilen mideler ya.

Çete dedin de aklıma Karagümrük Çetesi geldi.

Ne oldu Nuriş hala hapiste mi.

Seni de çeteden şutlamışlar galiba kendine yeni bir çete arıyorsun.

bi çete üyesi olarak yazıyorum: böyle konuları çok açtılar kkda... sonuç değişmedi

antun kuntin konular açılırsa ,çete üyesi tabir ettiğiniz kişiler fikirlerini beyan ederler

bencede haklısın canım. saçmalıyorlar resmen. kavgaya mı geliyorlar,kendilerini tatmin mi ediyorlar anlamadım. bana çok fazla olmadı ama çok fazla örneğini gördüm. kendimce empati yoksunu kaba insanlar olarak nitelendiriyorum....

kız helal valla sana ammada laf ebesiymişsin iki kere okudum yazdıklarını çok güzel ifade etmişsin.ah ahh böyle olmak isterdim gerçek hayatımda....

Kimlere gider bilemem ama anlatımın güzel

Valla bişey söyliyeyim, konu konuya benzerse,dertse gerçekten... bin tane güzel fikir veren çıkıyor..

dalga gecilmesi cok can sıkıcı oluyor ..konu sahibiyle birlikte tum uyeler gırgır samata yapar konu uzerinde tamam ama konu sahibi surekli stres sinir yapıp kendisini savunurken digerlerinin dalga gecmesi hic hos degil..eleştirmek hatta tartısmak bile normal seyler tabiki olacak ama bunun dozunu korumak lazım diye dusunuyorum..bazen oyle bir duruma geliyorki derman arıyan kisi daha cok dert sahibi olup gidiyor konu sahibine yanlıs yaptıgı birsey yuzunden kızılıyor tamam o insan hatalıyım pismanım diyor hala uzerine gidiliyor amac ne anlamıyorum insanlar evdeki isdeki sinirini baska insanlar uzerinden cıkartmaya calısıyorlar sanırım..kimi insan duygusal olur gercektende burda soylenen en ufacık bir kelime dahi onu etkiler bunları dusunmek lazım

Son düzenleme:

O güzel bayanlarımız sanal ortamda dertlerine dert ekliyorlarsa eleştiriler sayesinde, gerçek hayatta vay hallerine..
Burada bin bir fikir, düşünce yapısıyla dolu insan var.
Gerçek hayatta hep iyilik timsali insanlar mı dolu ki burada bekliyorsunuz?
sırf moral bozmak için yazan bile vardır içten içe.
Yadırgamamak lazım.
Hatta bu kadar önemseyip, dikkat çekmek için o kadar sözede gerek yok diye düşünüyorum.
Bırakın kimin ne yazıcağına siteyi yöneten arkadaşlar karar versin.

Başlığınızda belirttiğiniz şeyi bu yazınızla sizde yapmış olmuyor musunuz?sizde ÇETE ÜYESİ diye nitelendirdiğiniz o kişileri ötekileştirmiyor musunuz?onlar üzerinden bir linç psikolojisi yaratmıyor musunuz?farkında olmadan kızdığınız şeyi yapıyorsunuz aslında..dediğiniz bazı durumlara katılıyorum,özellikle bazı konularda gerçekten konu sahibi perişan ediliyor ve iki kat dertli olarak ayrılıyor derdim var bölümünden.daha yapıcı olunabilir.

Ayrıca bahsettiğiniz bu çeye üyesi arkadaşlarımız canım,cicim diye hitap etmiyor,konu sahibini pohpohlamıyor,gerçekçi davranıyor diye mi böyle eleştiriler alıyorlar?birde bu ikinci üyeliğiniz sanırım,yeni üye olup da bu konuyu açmak ilginç olmuş.bende mi çete üyesi oldum şimdi ?:)

Son düzenleme:
Öncelikle çok geçmiş olsun.

Görümceler, özellikle yaşlar yakınsa, maalesef yengelerini kıskanıyorlar. Bunu yaşayan pek çok kadın da var, bilhassa ülkemizde.
Ben görümcenden ziyade kayınpederine sinir oldum aslında. Görümceni bir yere kadar anlayabiliyorum;
boşandığından bahsetmişsin, sonuçta onun yürütemediği bir kurum nedeniyle akrabalığınız devam ediyor.
Seni kıskanma nedeninin en başta bu olduğunu düşünüyorum, dış görünüşten önce.

Neyse, kayınpederine geleceğim.
Hem kayınvaliden, hem de kimileri kayınpederine saygısızlık yaptığını söylemişler.
Allah Allah ya, onun, evine 15 günlüğüne gelen misafire yaptığı ne acaba?
Evine misafir gelen başkası olsa, sana söylediklerinin binde birini söyleyebilir miydi?
Herkes dilini tutacak, tutmalı, yoksa tuttururlar böyle işte.
Sen gelin olduğun için mi bu cüreti bulabiliyorlar kendilerinde?
Gelinin üzerine yürü, ailesine bir torba dolusu laf et, yeni aldıkları arabanın üzerine konmaya çalış arsızca...
Ohhhh, ne âlâ memleket, varsa böyle başka yer biz de yerleşelim.

Hasılı,
sıkma canını.
Ne güzel, ailene de laf ettirmemişsin, helal olsun.

[.

ben bir çete üyesi değilim ama dediğin muhalefet grubun içinde olabiliyorum bazen.
NEDEN Mİ?
yukardaki gibi yorumlara tahammül edemiyorum.(buarada mesaj size ait)
tek taraflı dinlediğimiz konular üzerine bu kadar nefret dolu mesajlar yazalım,herkesi kıskançlıkla suçlayalım,kayınpederi(bana göre babadan farkı yok) bile konuşturmayalım,cevap verdik diye birbirimizden aferinler alalım...................
yanlış yapılan ne varsa onu destekleyelim,çünkü konu sahibi derdim var demiş.bide karşı tarafa sormak lazım ne kadar dertleri var.

ben bu forum ortamında empati yapmayı bilmeyen,büyüklerine terbiyesizlik yapan,beddua eden her insana muhalefet yaparım ki belki bir parça insanlarla ilişkilerini düzeltir diye umarım.

burda doğru düzgün konular açanlarla ve insanlara terbiyesizce cevap vermeyenlerle dalga geçildiğini görmedim ben
ama yeni üye olup ta hemen bu kısma saçma sapan konu açanları çok gördüm ve onlarla dalga geçenleri de
bilmem anlatabildim mi?

Son düzenleme:
antun kuntin konular açılırsa ,çete üyesi tabir ettiğiniz kişiler fikirlerini beyan ederler

Gerçekten merak ettiğim için soruyorum;
o konunun "antin kuntin" olduğuna kim karar veriyor?
Ya da "kimin karar vermeye hakkı var" diyeyim, daha doğru olacak sanırım.

Ateş düştüğü teri yakıyor sonuçta;
dolayısı ile bir başkasına hafif gelen bir mesele, dert sahibinin gözüne-gönlüne çok fazla gelebiliyor.

Sitede çok kibar kadın kardeşlerimiz de var;
konu sahibinin meseleyi abarttığını düşünse bile,
öyle nazik, incitmeden söylüyorlar ki, hayran olmamak mümkün değil kendilerine.

Her şeyin yolu, yordamı var.
Lafım bilmeyene değil; öğrenilebilir zamanla.
Ama bildiği halde küstahlık yapanlar var ya,
işte onlara tahammül etmek çok zor.
Bu nedenle,
sözüm meclisten içeri.

Bu konular defalarca açıldı...Defalarca tartışıldı..Farklısın kuzum anladık

sözde yeni üyesiniz ama kişileri ne kadar iyi tanıyorsunuz

maasallah cakma hesapla ne de diliniz uzun sizin oyle..

neden cesaret edemiyorsunuz gercek kimliginizle konu acmaya?

nedir simdi bu.. benim icin sen benim gozumde sifir bile degilsin boyle kacak gocek ( ve hatta kocek) konu actigin icin..

he yeniysen de otur azcik anla forumu kim ne ne fake ne gercek ondan sonra konu ac..

daha otekini berikini bilmeden supergirlluge ozenme yewrim.

saygilar..yok be ne saygisi tanimam etmem yalan dolan uyelikle konu acmisin saygi da yok sana.

kimmis bu cete uyeleri isim verde bizde bilelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…