Alzencim ben eski üyeyim ama son konuşulanları bende anlamadım,birşey kaçırdık galiba
Alzencim ben eski üyeyim ama son konuşulanları bende anlamadım,birşey kaçırdık galiba
bana yazmis herhalde bende birsey anlamadim:26:
:44:
ben isin sanat yonundeyim tirsarim oyle savcilik mavcilik bak beni derse sanatinda kadin de tamam mi ben de seni koruycam olmadi bi hesap acip dinamik ip.mle konu acarim aklarim
Sitede bolca örneğini görmek mümkün, özellikle "bir derdim var" bölümünde.
Birisi bir konu açıyor, çete üyeleri tek tek teşrif buyurmaya başlıyor;
ukala, tüm dünya meselelerini çözmüşcesine, konu sahibini ezen bir tavırla.
İki taraf meydana geliyor hemen;
bir tarafta artık -teselli edilmesi gerekirken-savunmaya çekilmiş konu sahibi,
diğer tarafta çete üyeleri. Konu sahibi hemen öteki oluyor; "Vurun abalıya" diyerek linç başlıyor.
Konu sahibi derdini unutup, bunların gözünde haklılığını ispatlamaya çalışıyor,
sanki bir mecburiyeti varmış gibi. Bir süre sonra bakıyor dert anlatamıyor,
haliyle sinirleniyor.
Evet, en koptuğum kısım başlıyor, gelsin klişe yorumlar;
-aaaa, eleştiriye açık olacaksın ama tatlım
-aaaa, hep olumlu yorum yapamayız ki, değil mi kızlar? (Hemen arkasında diğer çete üyelerinin alkışları geliyor tabii)
-aaaa, kimse sana hakaret etmedi ki (Hakaret etmek için, sülalesine sövmek lâzım ya sadece, o ince ince alaylar hakaret sayılmıyor elbet!)
Neticede ne oluyor?
Güya derdini anlatıp rahatlayacak kadının midesi daha da şişiyor,
çete üyelerinin ise egoları.
Neyse, umarım, "allame-i cihan"lar,
"eeee, bu konuyu neden burada açtın ki, "5 günde 5 kilo diyeti"nde açsaydın demezler.
Mâlum, derdim şişirilen mideler ya.
bende siz anladınız diye düşünmüştüm:)
her sey bir yana artik ciddi bisey,er yazmanin zamani geldi.. aslinda bu CİRKİN OTEKİ BERİKİ CETE cart curt kinusunu gorunce yazicaktim da tuttum kendimi..
simdi konuyu acan guzel kardesim ve daha onceki sacma konulari acan kardeslerim(!)
toplumda GENEL GERCEKLER vardir.. bunlar herkes tarafindan kabul gormus kabulu uygun akla mantiga ar'a namusa serefe sigan seylerdir...
acilan bazi konular insanlarin hayat tarzina ahlakina orf adetine gelenek gorenegine namusuna serefine ters geliyorsa nasil toplumda "otekilestirme" bir nevi kotuyu ayirt etme soyutlama var ise burada da oluyor.
dok icini rahatla da... o kadar da ahlaksiz seyler oluyorki mumkunse icini dokmesin ve rahatlamasin.. onun rahatlamasi insanlari yani toplumun genel gercekler kaidesinde yasayanlari rahatsiz ediyorsa rahatlamasin.
benim dusuncem bu..
ister otekilestirme de ister berikilestirme de.
gercek hayatta da sanalda da ahlaka uymayan bir durum varsa ben o insani kinarim. hele ki gercek hayatta boyle ignelemem direk agir konusurum. hatta ve hatta otekilestiririm ki etrafimda cevremde ahlaksiz normal disi abnormal hayati olan insan olmasin diye.
suc vardir cezasi vardir, nasilii bir insan suc isleyince cezasini cekip adam olup cikiyorsa ahlaki bir suc isleyen insan da sucunu PİSKİN PİSKİN ifade eder ustune bir de yok seksi yok bilmemne herkese dil pabuc laf yetistirirse o otede kalir beriye gecemez.. onu da bu " oteki" haliyle kimse istemez. toplumun yazisiz kuralidir bu.
her sey bir yana artik ciddi bisey,er yazmanin zamani geldi.. aslinda bu CİRKİN OTEKİ BERİKİ CETE cart curt kinusunu gorunce yazicaktim da tuttum kendimi..
simdi konuyu acan guzel kardesim ve daha onceki sacma konulari acan kardeslerim(!)
toplumda GENEL GERCEKLER vardir.. bunlar herkes tarafindan kabul gormus kabulu uygun akla mantiga ar'a namusa serefe sigan seylerdir...
acilan bazi konular insanlarin hayat tarzina ahlakina orf adetine gelenek gorenegine namusuna serefine ters geliyorsa nasil toplumda "otekilestirme" bir nevi kotuyu ayirt etme soyutlama var ise burada da oluyor.
dok icini rahatla da... o kadar da ahlaksiz seyler oluyorki mumkunse icini dokmesin ve rahatlamasin.. onun rahatlamasi insanlari yani toplumun genel gercekler kaidesinde yasayanlari rahatsiz ediyorsa rahatlamasin.
benim dusuncem bu..
ister otekilestirme de ister berikilestirme de.
gercek hayatta da sanalda da ahlaka uymayan bir durum varsa ben o insani kinarim. hele ki gercek hayatta boyle ignelemem direk agir konusurum. hatta ve hatta otekilestiririm ki etrafimda cevremde ahlaksiz normal disi abnormal hayati olan insan olmasin diye.
suc vardir cezasi vardir, nasilii bir insan suc isleyince cezasini cekip adam olup cikiyorsa ahlaki bir suc isleyen insan da sucunu PİSKİN PİSKİN ifade eder ustune bir de yok seksi yok bilmemne herkese dil pabuc laf yetistirirse o otede kalir beriye gecemez.. onu da bu " oteki" haliyle kimse istemez. toplumun yazisiz kuralidir bu.
bizede anlatsan ya
herkesin yaşam koşulları farklıdır.değerleri farklıdır.anladığım kadarıyla siz çok dar görüşlü yetiştirilmişsiniz.ahlaki değerler ar namus değerleri tartışılacak şeyler değildir.namusluysan kendine değilsen bizene ama başkalarının namus kriterlerinden değerlerinden SANANE.gerçekten çıldırttı bu mesajın beni.başlığı gördüğünde 'namusuna geleneniğe göreneğine' uymadığını anladıysan okuma! yazma! gerçekten ahlaki sınırları zorlayıcı bir konuysa yöneticiler müdahale edeceklerdir duruma ! bırakın artık insanlar özgürce konuşabilsin ! başlık açıp sana sövmüyor ya sonuÇta.kendisini atıyor ortaya.daha medeni daha elit bir toplum olabilmek adına bakış açılarınızı birazcık olsun esnekleştirin.yapamıyorsanız yapanlara müdahale etmeyin.
yani diğer bi konuda savcılığa şikayet etme muhabbeti olmuştu ya arkadaşımızda orda mani falan yazmıştı
burda ona atıfta bulunmuş
biri beni şikayet ederse sanatında kadın de bende seni korurum demiş
ayrıca konu sahibi arkadaş ip araştırılması konusunda evet araştırılsın dediği için
bu sefer diğer arkadaşımızda dinamik ip kullandığında şüphelendiği için çok akıllıca bir yöntem olduğunu söylemiş
umarım karışık olmamıştır benim anlatış tarzımda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?