çeteleşme-ötekileştirme-linç

sitenizi uzun zamandır takip ediyorum cilt ve saç bakım ürünleri vs gibi konularda.bugün üye olmaya karar verdim ve diğer başlıklara göz atayım dedim.gerçekten bazı arkadaşlar çok alıngan.konu sahibine kızmakla meşgul.konu başlığı saçma geliyorsa yorum yapmayın.mantıklı bulanlar yapar elbet.okuduğum her sayfada birileri kavga içerisinde..bi başlığı beğenmiyorsanız okumayın yorum yapmayın.çünkü 'saçma' demek pek adil değil.nitekim sizin yazdıklarınız da bana saçma gelebilir.arkadaşım gerçekten bu söylediğine defalarca şahit oldum.hem de daha birkaç saatlik üye olmama rağmen...

valla cete derken kimleri kast ettigini bilmiyorum ama 1 aydir üye olmana ragmen bukadar tespite varman nasil oldu anlamadim
ben 3 senedir burdayim ama burda cok mutluyum ayrica benden bir tavsiye bu bölümü degilde baska bölümleride arastirirsan
ölümden doguma kadar herkese destek olan bir cok insan göreceksin he sunuda belirtmeliyimki hic bir cete mensubu degilim beni cogu kisi tanimaz bile ama
yeri geliyor bende cok kirici ve antipatik olabiliyorum

çok güzel anlatmışsınız...

bu tarz konular yüzünden gerçekten derdi olan insanlara da yol gösteren olmuyor. birileri salt ego tatmini için konu açıyor, yardım edecez diye konuyu okuyoruz, boşuna vaktimiz gidiyor, sinirlerimiz de geriliyor. arada gerçekten dertli insanların konuları da kaynıyor.

bu tarz konularda ötekileştirmeyi, eleştiriyi de hak ediyor bu kişiler bence. amaç gösteri yapıp ego tatmini ise bunu sonuna kadar hak ettiklerini düşünüyorum.

Son düzenleme:
bence çete diye tabir edilenlerde ötekileştirilmiş olanlarda haklı
biri geliyor saçma sapan uydur kaydır bi konu açıyor insanlar önemsiyor cevap veriyor bi bakıyorsun konu face
sonra başka biri geliyor gerçekten yardıma ihtiyacı var o yüzden konu açmış bu sefer çete diye tabir ettiğiniz şahıslar güvenemiyor
olan gerçekten yardıma ihtiyacı olana oluyor
kimse kimseye sen haksızsın diyemez çünkü iki tarafta aslında haksızlığa uğruyor

bundan sonra konulara yorum yaparken herkes hangi çeteyi temsilen yorum yaptığını belirtsin valla
bizde ona göre değerlendirelim yorumları, kafalar karışmasın

herkesin yaşam koşulları farklıdır.değerleri farklıdır.anladığım kadarıyla siz çok dar görüşlü yetiştirilmişsiniz.ahlaki değerler ar namus değerleri tartışılacak şeyler değildir.namusluysan kendine değilsen bizene ama başkalarının namus kriterlerinden değerlerinden SANANE.gerçekten çıldırttı bu mesajın beni.başlığı gördüğünde 'namusuna geleneniğe göreneğine' uymadığını anladıysan okuma! yazma! gerçekten ahlaki sınırları zorlayıcı bir konuysa yöneticiler müdahale edeceklerdir duruma ! bırakın artık insanlar özgürce konuşabilsin ! başlık açıp sana sövmüyor ya sonuÇta.kendisini atıyor ortaya.daha medeni daha elit bir toplum olabilmek adına bakış açılarınızı birazcık olsun esnekleştirin.yapamıyorsanız yapanlara müdahale etmeyin.

eeeeeeee

canim cicim insanlar oldu olasi herzaman vardir gruplasma yani bu demek gorus birligi , fikirler tutar fikerler tutmaz ozaman gruplar ayriliyor
sen nerde yasiyorsun ve nerden yaziyorsun mars uranus yoksa venus:))

bizede anlatsan ya

yani diğer bi konuda savcılığa şikayet etme muhabbeti olmuştu ya arkadaşımızda orda mani falan yazmıştı
burda ona atıfta bulunmuş
biri beni şikayet ederse sanatında kadın de bende seni korurum demiş
ayrıca konu sahibi arkadaş ip araştırılması konusunda evet araştırılsın dediği için
bu sefer diğer arkadaşımızda dinamik ip kullandığında şüphelendiği için çok akıllıca bir yöntem olduğunu söylemiş

umarım karışık olmamıştır benim anlatış tarzımda

Son düzenleme:

bence siz arkadaşın yorumunu daraltmışsınız, bazı etik değerler vardır ve bunlar uluslararası alanda genel geçerdir.
burda öyle konular açılıyoki, subjektif ahlaki değerlerle bakıp değerlendirmeye gerek yok, ne kadar berbat şeyler konuşulduğunu farkedebilmek için..

ayrıca burda konulara yorum yaparken "lütfen objektif değerlendirin" diye bi kuralda yok..
elbette herkes kendi bakış açısına, kendi kriterlerine ve sizin deyiminizle kendi "namus kriterlerine" göre değerlendirip yorum yazacaktır..
saygı sınırları aşılmadığı sürece bunda sorun yoktur diye düşünüyorum..
bırakın insanlar özgürce konuşabilsin demişsiniz, bu da bizim özgürlüğümüz değil mi...

Son düzenleme:

anlamistim diger konuyla baglantili oldugunu ama simdi tam anladim tessekur ederimmm

hep konu sahiplerinin istediği tarzda yorum yaparsak ne faydası olacak.olaylara farklı açılardan da bakılmalı ki faydalı olunsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…