Cevap veremiyorum

Böyle yapa yapa ağzımıza ettiler zaten , ben bir yere kadar susuyorum artık ondan sonra başlıyorum saymaya , karşımdaki üzülmesin kırılmasın derken dert sahibi olduk iyi mi ? Bir de karşılık alınca bu sefer de küsüyorlar sen bana şunu dedin çok kırıldım vs aman küsersen küs diyorum bende eskidendi o tepeme çıkmalarınız artık yok , böyle insanlara hayatımda yer de yok. Ben de sizin gibiydim emin olun , ama beni bu duruma ailem soktu sizin olayınız nedir bilmiyorum , biri bir şey söylerdi aman sen alttan al , aman o üzülmesin , ağzımı açmazdım peri sen suçlusun git özür dile. Gözümü sonradan açtım tatlım o yüzden kendi hakkını savunmayı bileceksin diğer türlü sesi çıkan kendini haklı sanıyor .

Geçengün teyze dediğim birini bir arkadaşta gördüm
Merhaba merhaba
Saygı duyduğum biridir
Ben kırmızı bir çorap giymişim
Çok güzeldi bana göre
Arkadaşların yanında teyzem bana
Kırmızı mı çorapların
He dedim
Gülümsüyorum
Kızım kırmızı çorapların anlamı derindir hiç yakışıyor mu yaşına dedi
Elimde çay kahve neyin olsa düşerdi heralde
İlk defa duyuyorum böyle bişey
Hemen kendimi toparlamam lazımdı
Kızardım heralde
Kadın sessizliğimi fırsat bildi
O çorapları kaldır kızların çeyizine
La havle
Ne diyodu bu ya
çok mu beğendin sanada alayım heralde ihtiyacın var o yüzden bu kadar anlamı üzerinde düşündün
Deyiverdim
Şimdi gelde böylesine cevap verme
Verin cevabınızı acımayın

Merhaba merhaba
Saygı duyduğum biridir
Çok güzeldi bana göre
Kırmızı mı çorapların
He dedim
Gülümsüyorjm
Kızardım heralde
Kadın sessizlimi fırsat bildi
La havle
Ne diyodu bu ya
çok mu beğendin sanada alayım heralde ihtiyacın var o yüzden bu kadar anlamı üzerinde düşündün
Ay ben olsam salak gibi bakardim suratina

Şimdi cevabı vereceğin kişinin kim olduğuna göre değişir durum. Eğer benden büyük bir dede ya da nineyse susarım ben mesela yaşlı insanlar diye ama orta yaşlarda dedikoducu, her şeye burnunu sokan bir kadın varsa karşımda laaaap diye yapıştırırım, ya da mesela bir ortamda sürekli kendini öne çıkarmaya çalışan tipler vardır ona buna laf sokmaya/küçük düşürmeye çalışır onlara da acımam rezil ederim :KK59: Birde hiç kaaleye almayacağım tabiri caizse sümüğümü atmayacağım kendini bilmezler var onlara da laf yetiştirmem güler geçerim.Lafı söylemen gereken yeri bilir ve tam zamanında affedersin ama oturtursan bir daha aynı muameleyi yapamıyorlar dene çok eğlenceli :super:

Şimdi cevabı vereceğin kişinin kim olduğuna göre değişir durum. Eğer benden büyük bir dede ya da nineyse susarım ben mesela yaşlı insanlar diye ama orta yaşlarda dedikoducu, her şeye burnunu sokan bir kadın varsa karşımda laaaap diye yapıştırırım, ya da mesela bir ortamda sürekli kendini öne çıkarmaya çalışan tipler vardır ona buna laf sokmaya/küçük düşürmeye çalışır onlara da acımam rezil ederim :KK59: Birde hiç kaaleye almayacağım tabiri caizse sümüğümü atmayacağım kendini bilmezler var onlara da laf yetiştirmem güler geçerim.Lafı söylemen gereken yeri bilir ve tam zamanında affedersin ama oturtursan bir daha aynı muameleyi yapamıyorlar dene çok eğlenceli :super:
Ne guzel

kimseyle onun seviyesine inerek tartışmayın. ondan farkınız kalmaz.

her ne yapacaksanız kendi seviyenizde kalarak yapın.

Merhaba merhaba
Saygı duyduğum biridir
Çok güzeldi bana göre
Kırmızı mı çorapların
He dedim
Gülümsüyorum
Kızardım heralde
Kadın sessizliğimi fırsat bildi
La havle
Ne diyodu bu ya
Deyiverdim
Uykusuzluktan algılarım mı kapalı anlamadım. Kırmızı çorabın çeyizle ilgisi neymiş?

En iyi yöntem sakin kalmaya çalışmak. Derin nefes alip biraz düşünüp oyle vermek ilk akla geleni soyleyince de olmuyor hakliyken haksiz duruma düşüyorsun o zaman da. Hos ben de cogu zaman kufretmeden kendimi anlatamiorum densiz cok o yuzden susuyorum.

Bu dediğin ha diyince olacak birşey değil bi patlama noktası yaşaman lazım
Bence de. Böyle bir karaktere sahipsen değiştirebilmen kolay değil. Gün gelicek artık canına tak edecek, tek tek gelin bakiim diyeceksin. Ama çok da sabırlı olma, dışarı çıkması gereken tepkinin devamlı içeride kalması insanı hem psikolojik hem biyolojik açıdan hasta eder. Şimdilik en azından insanların yüzüne söyleyemiyorsan daha sonra kendi kendine söylen ki içinde birikmesin.

Benim gözlemlediğim, bir patlama noktasina gelinceye kadar susmaya devam ediliyor. Aman uzulmesin, aman kirilmasin, ayip olur, terbiyemi bozmayim derken derken bir yerden sonra insan patliyor. Kimsenin dedigi lafin altinda kalmamaya basliyor.

Ayni dertten muzdarip biri olarak o patlama noktami sabirsizlikla bekliyorum:işsiz:

Ben normalde de cok konuskan biri degilim. Ustune bir de sinirlenince agzimda kelimeler birbirine karisiyor. Dilim beynimdeki firtinanin hizina yetisemiyor sanirim ortaya abuk subuk kelimeler cikiyor. Tabi bu durum sadece çok samimi oldugum kisilere kizdiysam olur. Baskalarina bir sey diyemiyorum malesef.

Yasayamiyirum iste keske yasasam
İnan her insanın bi sabır sınırı var. O anı zaten öncesinde planlamıyosun şunları bunları söyleyeceğim diye. Anlık oluyor. Önce kan dolaşımın hızlanıyor. Kalbinin sert sert atışını hissediyorsun. Vücudunun en altından beynine doğru bi sıcaklığın yükseldiğini hissediyorsun sonra düşünmeden çıkıyor ve gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Ve sonra diyorsun ki ohh be rahatladım.! O saatten sonra hakkını yeri geldikçe çatır çatır savunuyosun

Back
X