Konu sahibinin çocuğuna kayınvalidesi bakıyormuş. Ama konu sahibi, bunu kayınvalidenin zaruri görevi olarak gördüğü için kadına biraz fazla harçlık verdikleri ya da onun için harcama yaptıkları zaman çocuğuna birikim yapacağı parayı kaynanasına hibe ettiğini düşünmek gibi garip bir "rabbena hep bana" bakış açısına sahip. Kadının emekli maaşı yokmuş (sebebi bence kimseyi ilgilendirmez) ama gezmeyi kendine vakit ayırmayı da seven biriymiş. Haftasonları premses gelin hanım arada sırada eşiyle gezmeye çıkmak istiyormuş. Ama 60 yaşındaki kayınvalidesinin gezmeyle eğlenmeyle ne işi varmış haftasonu da evde oturup çocuğa baksa oğluyla gelini bir kaç saat kafa dağıtsa ne olacakmış. Bu sebeplerle premses gelin hanım kayınvalidenin kendisine kazandırdıklarını göz ardı edip vay efendim 60 yaşına kadar niye çalışıp emekli olmamış da hala bize külfet oluyor vb. değişik düşüncelerini burada paylaşmaya kalktı. İlk açtığı konuda baya linç yemiş sonra burada basın açıklaması tadında bir yazı yazmış ve iyice haksızlığını tescillemiş. Ben de niye yukarıda uzun cevap yazdım bilmiyorum açıkçası sadece birkaç cümle yazacaktım ama konu sahibinin yazdıkları nereden tutsak elimizde kalıyor benim mesaj da uzamış azıcık