Cevap veriyorum

Kendi kulturunuzu övee öve bitiremediniz. Bizde oyle degil bacim napalim. O zaman kendi kulturunden biriyle evleneydin. Ne gereksi, yazdin be. Siz o kadina cocugunuzada bakmasa hastalik halinde bakacaksiniz ki size yarari var. Ne dusunuyorsun kadinin suyunu cikarip hala ondanda yararlanmayimi

Calisiyorum. Oglumu anneme guvenerek dogurmadim. Artik sıfır yaş grubu icin kresler bile var. En mantiklisi krese verin.
Kayincalideye takmisdiniz ama sizin hayatiniz oldugu gibi kadinin da bir yasantisi var. Hayatini size ipotekleyemez. Cocuk sizinse hafta sonu kime birakacaginiz da sizin sorununuz.
Ben sizi hakli goremedim. Tek cozumu kayinvalide olarak goruyorsunuz. Baska alternatiflere bakin ve mumkunse cocugu krese verin.

Tam okumamistim ama simdi tam okuyunca bu nasil bir mantik dedim.
Acinacak haldeyiz demissiniz.. oh ne guzel gelini hem calissin bir de emekli etsin demissiniz de kendiniz icin calisiyorsunuz. Kayinvalide girtlaginiza bicak mi dayiyor calis diye. Otur evde cocuguna bak o zaman acinacak hale de gelme. Bakamayacaksan dogurmasaydin. Herkes calisiyor. Bir sen degilsin calisan. Oglum kreslerde buyudu. Okula basladi etute gitti okul cikisi. Yine de neden ogluma kayinvalide bakmiyor demedim. Evlendim herseyimi kendim yaptim yine de neden yapmadilar demedim. Sen kayinvalidene takmissin. Bir evlat buyutmus, analik vazifesini yapmis. Artik o ataya bakma sirasi evlatta. Duzen tersine mi dondu? Dogur buyut, tam oh be de... Yas olsun 60...ee bir de toruna bak 12 saat... oh ne ala...

Bende calisiyorum annemde kayinvalifemde yasiyor hatta kayinvalidem hic calismamis hayatinda ben onlara benim cocuguma bakmak zorunda degilsiniz bu cocugu yaptiysam kendime guvenerek yaptim dedim bakicimi buldum hayatima devam ediyorum insanlar yaslanmis hayatini huzurlu devam etmek istiyorlar. Yeri geliyor benim kafam kaldirmiyor evladimi yazik onlara yani

Ya millet esinden bosanip tek basina hem calisip hem cocugunu buyutuyor. Konu sahibi de hafta sonu gezecekmis de kayinvalide 1-2 saat neden bakmiyormus derdinde.
Bilmem nereliymis, orali olanlar caliskanmis...Bir calisan o sanki.

Ya millet esinden bosanip tek basina hem calisip hem cocugunu buyutuyor. Konu sahibi de hafta sonu gezecekmis de kayinvalide 1-2 saat neden bakmiyormus derdinde.
Bilmem nereliymis, orali olanlar caliskanmis...Bir calisan o sanki.
Hay agzina saglik delirtiyor bazilari vallahi. Benim arkadasim bosanmis tek basina o cocuga bakmak icin canı çıkıyor daha isyan ettigini gormedim. Madem rahatiniza duskunsunuz cocuk yapmayin. Ben bakicinin her isi oldugunda alip yanimda ise goturuyorum dahada sızlanmadım. Hatta toplantiya goturdum kucagimdan inmedi o kaar insanin karsisinda cocuk kucagimda birde ayakta anlattim herseyi. Evladimiz diye sevmesini biliyorsak derdide boynumuzun borcu yani

Benim de hak vermediğim nokta Zaten. Hem çocuğumuza baksın hem beş kuruş para almasın hem gezmesin. E bu kadın ne yesin ne içsin.

Ya kadin 12 saat bakiyormus bir de. Insaf ya. Bakiciya verse 8 saat bakar bakici en fazla. Bir de kadinin evinde oturuyor. Kira falan verdigi yok. Kadinin iki faturasini odeyip kadinin sgk sini odemek gucune gidiyor. Kadin bunlar olmasa o evi kiraya verir kirasiyla sgk sini oder zaten faturalarini da oder, kalaniyla da gecinir. Fatura dedigin ne tutar ki? Kadin bir de baskasinin cocuguna baksa, oradan da para kazanir. Hem de 12 saat degil. Bu ne ya.. bu nasil bir mantiktir. Kadin dogurmus buyutmus. Ata olmus, tam rahata erecek, gelin gezsin diye toruna bakacakmis. Sinirlerim zipladi. Nasil bir bencilliktir. Empati yoksunu resmen. Bir de caliskanliktan dem vuruyor. Rahatligin boylesini gormedim.
Kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil. 60 yasina gelsem ben oglumun cocuguna bakamam ya. Ne o sorumluluga girmek isterim, ne de bakacak gucum olur. Ne yiyor ne iciyor boyle dusunenler anlamiyorum ya...

Valla biz oyle olamadik olmakta istemem. Bu tamamen bencillik baska bisey degil. Bende istemem bakmak yillarim gecip huzur istedigim donemde bebek cocuk hayatta istemem yani buda benim hakkim

Kadinin gezmesine takmis. Iki faturasini oduyor ya. Utanmasa kadinin attigi adimin hesabini soracak. Koskoca kadin bu yaştan sonra hesap mi verecek?
Haftada 5 gun 12 saat cocuga bak, bir de hafta sonu ya da gelinin aksam gezmelerinde bak. Kadin iste calissa izin gunleri olur ya. Yazin tatili olur. Bu ne ya. Iki fatura oduyor diye kadini sonuna kadar sömürüyor.
4 atanin da hakki birdir. Evlat ataya bakmakla mukelleftir.

Valla biz oyle olamadik olmakta istemem. Bu tamamen bencillik baska bisey degil. Bende istemem bakmak yillarim gecip huzur istedigim donemde bebek cocuk hayatta istemem yani buda benim hakkim
Ya tabiki. Emeklilik doneminde bir de bebek bakmak...60 yasinda falan oldugunu dusun. Tansiyon, seker, menapoz, romatizma agrilari... yaslanmissin, tahammul gucun bitmis... bir de cocuk aglamasi cekiyorsun. Yedir icir gezdir oyala... hic kolay sey degil. Ben 47 yasina girecegim. Bu yasta tahammulum yok, degilki 60 yasinda.

Kv siz çalışasınız diye çocuğa bakmak zorunda değil şunu bir türlü anlamadınız.kadınlar yaşlılığında da çocuğa bakabilseydi menopoza girmezlerdi, rabbim bildiği var ki girdiriyor, çocukla ilgili fonksiyon tükeniyor, hem çalışıp hem kreşe vereceksiniz, haa kvye bırakacaksanız da dişinizi sıkacaksınız, 2-3 ayda bir gece gezelim diyoruz diyorsunuz ya doğurmayaydın efendim kvye mi güvenip doğurdun alla alla ben de bu genişliği anlamıyorum hakkınız yok başkasının keyfini sorgulamaya bir anlatamadık size.
Ayrıca ben kendi torunuma bakmayı isteniyorum, gezip eğlenincem.

Doğurup doğurup kv bakıyor ama tam bakmıyor diye ağlamak
Ayy ben hiç bakmıcam beyle boyuna gezmeyi planlıyorumsanki gelin olacak şahısa yaranabiliyorsun da, tüm gün bakmış arada bir haftasonu ve gece de baksınmış genç insanlarmış çocuk yapmayaydın gençliğinin tadını çıkaraydın başıma bırakıp bırakıp gezmeye mi gidiyorsun dese kv haklı.

Aksam aksam cok guldum. Cok yasa ya.

Herşeyi eşimle kendim yaptım derler ya tırnağımla kazıyarak geldim ailesi yardim etmemesini görmek istemişler biz biseyler yapabiliyormuyuz diye ama diyorum iyikide yardim etmemişler çocuk meselesi henüz yok istiyorum ama bikere kayinvalideme sen bakarsın felan diye söyledim bana biraz annen biraz ben bakarım dedi kendi kızının çocuğuna yıllardır bakıyor annemin kayınvalide min bide benim düzenekle çocuk buyurmu üç kişi arasında nasıl bişey çıkar? Eşime dedim bu konu açılmamak üzere kapandı komşuma baktırcam olursa parayla eşşek gibi calisicam bide kimseyi çekemem herkesten uzak mis gibi boşver anlamaz çoğu seni

Destan yazmışsın. Kısa yaz anlayabilseydik bari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…